Jump to content
Ménemszól.hu
  • 0

midi jel többfelé


Gabro

Kérdés

sziasztok, lenne egy kérdésem, hogyan lehetne megoldani az alábbiakat: 

van több midi kontrollerem, melyről a jelek jelenleg egy egyszereű usb elosztón keresztül jutnak be a számítógép felületére. Viszont ugyanezen jeleket - kapcsolhatóan, (igen-nem-mindkettő-egyik sem) s ha van rá mód, kontrollerenként - szeretném elküldeni egy másik eszközre (mintha egy másik számítógép lenne) is, annak usb bejáratára.  

Tudtok erre való eszközről? Olyasmiről mint egy kapcsoló matrix, két usd kijárattal. Szükséges hogy egyidejűleg lássa az kontrollereket a két szoftver, és kapcsoláskor ne adjon ki plusz információt.

 

kösziüdvG

 

Link to comment
Share on other sites

válasz erre a kérdésre

Recommended Posts

Ekkor: 2018. 08. 23. at 17:08 írta djuice:

Ez az iConnectivity is szerintem csak összegyűjti jó drágán egybe a midi kontrollereid jeleit, de 2 vagy több eszköz felé nem fogja szétportolni, pláne preset szinten az egészet kezelni

Nettó baromság. Nemrég egy másik fórumban sem értetted az iConnectivity termékeket és ahogy látom, a helyzet azóta változatlan.

Ajánlom figyelmedbe az iConnectivity mio4 felhasználói kézikönyv 16. oldalán látható blokk-diagramot amiből kiderül, hogy a Port-ok között Matrix Route/Merge-el és minden Port-on külön-külön Input és Output oldali beállításokkal Filter/Controller Filter/Channel Remap és Controller Remap-ol.

Az iConnectAudio4+ gyári oktató-videókban látható, hogy mindez az iConfig felületen hogyan és milyen részletességgel állítható be.

iConfig Port Routing:

iConfig MIDI Filtering and Remapping:

iConfig Saving Presets:


Az én megoldásom a kacifántos, hétköznapinak egyáltalán nem nevezhető problémára fent látható, olvasható. Most lássuk, hogyan néz ki az általad javasolt "verzió". Legyen a két USB-s eszköz egy Mac OS X és egy Ubuntu Linux vagy két USB MIDI Compliant célhardver. Kíváncsian várom a részleteket...

Link to comment
Share on other sites

6 órája írta AudioWorks Hangtechnika:

Négy kontrollerhez (négy állapot: egyik, másik, mindkettő, egyik sem) 4^4 = 256, 8 kontrollerhez 8^4 = 4096 Preset-re lenne szükség. És akkor arról még nem beszéltem, hogy hogyan tartod fejben melyik Preset mit kapcsol és hogyan váltogatsz közöttük.

Nézzd csak! Ez nem mai cucc, semmi usb még, de láthatod elsőre milyen szolgáltatásokkal bír: 
https://reverb.com/item/3167439-motu-midi-timepiece-ii

6 órája írta AudioWorks Hangtechnika:

Nincs itt semmi vita. Nem, rosszul tudod. Mindkét széria PC/Mac/iOS kompatibilis, azonos funkcionalitással bír,

Rendben. Idéznék az iconnectivity supporttól jó? :) (Annyiban valóban rosszul emlékeztem, hogy audiot ír a különbségeknél, nem midit. Ettől eltekintve úgy tukmálod ahogy és akinek akarod. Nekem nincs ennyi időm feleslegesen vitatkozni veled. Én biztos nem fogom megvenni az fix, bárhogy kötöd az ebet a karóhoz és reklámozod a portékád!)

 

RE: #18601636 Form Submission - Contact Form - midi interface

Hi, thanks for contacting us.

There is not a lot, especially physically. 
The MIDI4+ has the ability to pass audio signal from one computing device to another and the mio4 doesn't.
The mio4 can be bus powered and doesn't require a power adaptor. The MIDI4+ does come with a power adaptor unlike the mio4.
The MIDI4+ has 3 USB Device Jacks and the mio4 has 2. MIDI4+ can use our inline lightning cable (included) and the mio4 must use Apple's USB3 CCK to connect and iOS device.
 

Travis Short

Senior Tech Specialist
iConnectivity

Link to comment
Share on other sites

Ekkor: 2018. 08. 28. at 16:20 írta djuice:

a Mio4-re pl. nem jellemző hogy 2 pc közt párhuzamosan egyszerre továbbítsa a portokon beérkező midi adatokat mint megtudtam, csak a Midi4+

Nem, rosszul tudod.

A iConnectivity mio (mio/mio2/mio4/mio10) és iCM (iCM1/iCM2+/iCM4+) széria közötti különbség, hogy az iCM Apple hitelesítéssel, natív iOS támogatással rendelkező termékvonal (made for iPhone, iPad, iPod). Az iCM széria alaptartozéka az iConnectivity InLine Lightning kábel, a régebbi Apple termékekhez pedig az iConnectivity InLine 30-Pin kábel opcionálisan kapható. A mio is iOS kompatibilis, de a külön is kapható iC Lightning/30-pin kábellel nem fog működni (kár kísérletezni, nem lesz belőle iCM modell), ehhez Apple Lightning to USB adapter vagy Apple Camera Connection Kit szükséges. A fentieken kívül más különbség nincs. Mindkét széria PC/Mac/iOS kompatibilis, azonos funkcionalitással bír, de az iOS eszközök csak az iCM modelleket támogatják natív módon (nincs szükség további kábelre vagy adapterre).
 

Ekkor: 2018. 08. 28. at 16:20 írta djuice:

de az sem képes preset szinten váltani beállítások között

A kiinduló specifikációban sehol sem szerepel, hogy Preset-szinten kell váltani, ezt csak te kevered ide. Négy kontrollerhez (négy állapot: egyik, másik, mindkettő, egyik sem) 4^4 = 256, 8 kontrollerhez 8^4 = 4096 Preset-re lenne szükség. És akkor arról még nem beszéltem, hogy hogyan tartod fejben melyik Preset mit kapcsol és hogyan váltogatsz közöttük. A fent ismertetett beállításokkal minden kontrollerről külön-külön állítható, hogy melyik gépnek küldje az üzeneteket.
 

Ekkor: 2018. 08. 28. at 16:20 írta djuice:

Különösen hogy egy usb hubot kellene a rendszerbe iktatni és félő menet közben hogy megborul a rendszer ilyesmitől.

Az iConnectivity az USB Host Port-on csak USB MIDI Stack-et futtat, stabil és megbízható az interfész. Ennyi erővel az asztali vagy hordozható géped se használd, mert a HID beviteli eszközök ezekben is egy USB HUB-ra kapcsolódnak és mégis jól működik a rendszer. ?
 

Ekkor: 2018. 08. 28. at 16:20 írta djuice:

most se értem minek tukmálunk egy 60 ezer forintos cuccot valakire, akinek nem felelne meg???

Megfelel, mert a fenti specifikációkat az iConnectivity mio4 minden szempontból teljesíti, más megoldás pedig azóta nem érkezett. A témanyitó kérdésre már az első válaszban elhangzott a 100%-os megoldás, a kilencedikben pedig az ehhez szükséges konkrét beállítások is. Ahogy látom az ügyben szakmai segítségért fordultál a másik fórumhoz is ahol tőlünk függetlenül szintén a mio4 modellt javasolták.
 

Ekkor: 2018. 08. 28. at 16:20 írta djuice:

Ha mindez 99%-ban működne vele amit itt kérdeznek, talán lehetne tovább vitázni róla pl. megéri-e, de addig minek mikor 50% a dolog?

Nincs itt semmi vita. Jelenleg egy, a feltételeket 100%-ban teljesítő megoldás áll a semmitmondó, érdemi információkat nélkülöző, valótlan állításoktól hemzsegő hozzászólásoddal szemben. Folytassuk akkor, ha már ismertetted az alternatívát. Azután hasonlítsuk össze a költségvonzatát is amiből kiderül, hogy mennyire olcsó vagy drága megoldásról beszélünk.

Link to comment
Share on other sites

2 órája írta AudioWorks Hangtechnika:

Lássuk, hogy pontosan mi volt a kérdés...

Anélkül hogy bármiben bizonygatnom kéne magam (és nem kívánok egy teljesen más fórumot itt kitárgyalni, pláne hogy a kérdező vissza sem térvén okafogyottá tette az egész kérdést ott hónapokkal ezelőtt ráadásul!)  B) asszem a dolgok értelmezése nem az én feladatom volna, de mindegy... Nem foglalkozom itt ezzel, ez nem az Index ugyanis! ^_^

Ami viszont ebből ide tartozik: a Mio4-re pl. nem jellemző hogy 2 pc közt párhuzamosan egyszerre továbbítsa a portokon beérkező midi adatokat mint megtudtam, csak a Midi4+, de az sem képes preset szinten váltani beállítások között ezért most se értem minek tukmálunk egy 60 ezer forintos cuccot valakire, akinek nem felelne meg??? Különösen hogy egy usb hubot kellene a rendszerbe iktatni és félő menet közben hogy megborul a rendszer ilyesmitől.
Én nem teszteltem ilyen cuccal, főleg nem ilyen bonyolult igényű rendszert amiről szó van és megoldásért kiált, de asszem más sem ebben a kontextusban. Ha mindez 99%-ban működne vele amit itt kérdeznek, talán lehetne tovább vitázni róla pl. megéri-e, de addig minek mikor 50% a dolog?

Link to comment
Share on other sites

Ekkor: 2018. 08. 25. at 10:35 írta djuice:

Te ott egy kezdővel el akartad hitetni hogy az iconnetivity cuccaiddal világsztár lehet

Lássuk, hogy mi volt a kérdés és a válasz.

A "hogyan lehetne iPad-et használni hangmodulnak" (2010. számú hozzászólás) kérdésre egészen pontosan a következőket (2017. számú hozzászólás) válaszoltam:

Az iConnectivity interfészekkel ez simán megoldható (iConnectAUDIO2+, iConnectAUDIO4+).
Ezt a videót ajánlom minden érdeklődő figyelmébe:

 

Link to comment
Share on other sites

59 perccel ezelőtt írta djuice:

Á-Á! "Juríj és a szakkör" Te ott egy kezdővel (nem én kérdeztem!) el akartad hitetni hogy az iconnetivity cuccaiddal világsztár lehet, mert egyfolytában olyan erőszakosan nyomulsz velük, mint ahogy itt is!
De ha felébe harmadába meg is old 1-2 problémát az a híres kütyü, az itt kérdezőnek miért ajánlod hogy flashelgessen beállításokat, miközben az volna az igénye, hogy preset szinten kontrollerről válthasson beállításokat és ezt meg nem tudja a masinád??? Erről van szó kisapám! Amúgy mint ha a fórumszabályzat tiltaná is az egyoldalú kereskedelmi reklámtevékenységet az apróhirdetésen kívül, nem? Vagy ehhez neked hozzájárult a hitspace? Mert akkor nem szóltam. ;) 

Jaj ne veszekedjetek már. Tudom, hogy nem egyszerű , sőt lehet, hogy nem is logikus a felvetésem és eleve köszönöm hogy reagáltatok rá így vagy úgy. Nem feltétlen akarom kontrollerről változtatni a preseteket, (de hardwareről, tehát pl iconnect előlapján igen) de az feltétel, hogy ne akadjon le az eszköz, megmaradjon játék közben a kapcsolat. Félek, hogy menet közben presetet váltani nem lehetséges, mert mindig feljelentkezik a cucc. Mindenesetre sokat tanulok ezzel, de még emésztem az infokat mert nem látom át. Az egyik meghajtott eszköz egy önálló hardware, a másik egy mac (protools, max7 vagy ableton live) egyébként. Az egészhez csatlakozik egy MoogS37 és egy KorgOasys, ami szintén ad vesz jeleket. Gondolkoztam Max7-os megoldáson is, de akkor az egyik rendszer hajtja a másikat. Mindenesetre csak játék az egész! üdv 

Link to comment
Share on other sites

12 órája írta AudioWorks Hangtechnika:

Az USB Host Port-os iConnectivity interfészekkel megoldható (iCA4+, iCM4+, mio4, mio10).

Az iConnectivity Host Port HST1-8-ra csatlakoznak az USB MIDI Class Compliant kontrollerek.

Ezeket irányítod az egyik (iC USB Device Jack 1) és a másik (iC USB Device Jack 2) számítógép felé (iConfig > MIDI Port Routing > USB Host Jack 1 HST1-8 > USB Device Jack 1&2). Most a kontrollerek mindkét gépnek küldik a MIDI üzenetet.

Szűröd az 1 és 3-as csatornán érkező MIDI üzeneteket az egyik (iConfig > MIDI Port Filter > USB Device Jack 2 > HST1-8 > Output), szűröd a 2 és 3-as csatornán érkező MIDI üzeneteket a másik számítógép USB Port-ján (iConfig > MIDI Port Filter > USB Device Jack 1 > HST1-8 > Output).

Amennyiben fontos, hogy a számítógép adott MIDI csatornát rögzítsen (mert a DAW vagy egyéb alkalmazás megköveteli), akkor opcionálisan a 2, 3 és 4-es csatornán érkező üzeneteket a megfelelő értékre transzformálod vissza (iConfig > MIDI Channel Remap > USB Device Jack 1&2 > HST1-8 > Output).

A fenti beállítással a kontrollereken csatornát váltva tudod "HW" vezérelni (külön-külön is), hogy melyik eszköznek küldjék a MIDI üzenetet: CH1 - első számítógép, CH2 - második számítógép, CH3 - egyik sem, CH4 - mindkettő.

Így első hallásra bonyolultnak tűnhet, de az iConfig Tool-ban pár kattintás az egész.

Amennyiben további kérdésed lenne az iConnectivity termékekkel kapcsolatban, az elérhetőségeken megtalálsz.

Köszönöm! megnézem. ÜDV!!!! :) 

 

Link to comment
Share on other sites

13 órája írta AudioWorks Hangtechnika:

Nettó baromság. Nemrég egy másik fórumban sem értetted az iConnectivity termékeket és ahogy látom, a helyzet azóta változatlan.

Á-Á! "Juríj és a szakkör" Te ott egy kezdővel (nem én kérdeztem!) el akartad hitetni hogy az iconnetivity cuccaiddal világsztár lehet, mert egyfolytában olyan erőszakosan nyomulsz velük, mint ahogy itt is!
De ha felébe harmadába meg is old 1-2 problémát az a híres kütyü, az itt kérdezőnek miért ajánlod hogy flashelgessen beállításokat, miközben az volna az igénye, hogy preset szinten kontrollerről válthasson beállításokat és ezt meg nem tudja a masinád??? Erről van szó kisapám! Amúgy mint ha a fórumszabályzat tiltaná is az egyoldalú kereskedelmi reklámtevékenységet az apróhirdetésen kívül, nem? Vagy ehhez neked hozzájárult a hitspace? Mert akkor nem szóltam. ;) 

Link to comment
Share on other sites

Ekkor: 2018. 08. 22. at 15:38 írta Gabro:

van több midi kontrollerem ... ugyanezen jeleket - kapcsolhatóan, (igen-nem-mindkettő-egyik sem) s ha van rá mód, kontrollerenként - szeretném elküldeni egy másik eszközre (mintha egy másik számítógép lenne) is, annak usb bejáratára ... Tudtok erre való eszközről?

Az USB Host Port-os iConnectivity interfészekkel megoldható (iCA4+, iCM4+, mio4, mio10).

Az iConnectivity Host Port HST1-8-ra csatlakoznak az USB MIDI Class Compliant kontrollerek.

Ezeket irányítod az egyik (iC USB Device Jack 1) és a másik (iC USB Device Jack 2) számítógép felé (iConfig > MIDI Port Routing > USB Host Jack 1 HST1-8 > USB Device Jack 1&2). Most a kontrollerek mindkét gépnek küldik a MIDI üzenetet.

Szűröd az 1 és 3-as csatornán érkező MIDI üzeneteket az egyik (iConfig > MIDI Port Filter > USB Device Jack 2 > HST1-8 > Output), szűröd a 2 és 3-as csatornán érkező MIDI üzeneteket a másik számítógép USB Port-ján (iConfig > MIDI Port Filter > USB Device Jack 1 > HST1-8 > Output).

Amennyiben fontos, hogy a számítógép adott MIDI csatornát rögzítsen (mert a DAW vagy egyéb alkalmazás megköveteli), akkor opcionálisan a 2, 3 és 4-es csatornán érkező üzeneteket a megfelelő értékre transzformálod vissza (iConfig > MIDI Channel Remap > USB Device Jack 1&2 > HST1-8 > Output).

A fenti beállítással a kontrollereken csatornát váltva tudod "HW" vezérelni (külön-külön is), hogy melyik eszköznek küldjék a MIDI üzenetet: CH1 - első számítógép, CH2 - második számítógép, CH3 - egyik sem, CH4 - mindkettő.

Így első hallásra bonyolultnak tűnhet, de az iConfig Tool-ban pár kattintás az egész.

Amennyiben további kérdésed lenne az iConnectivity termékekkel kapcsolatban, az elérhetőségeken megtalálsz.

Link to comment
Share on other sites

Ekkor: 2018. 08. 22. at 15:38 írta Gabro:

jeleket - kapcsolhatóan, (igen-nem-mindkettő-egyik sem) s ha van rá mód, kontrollerenként - szeretném elküldeni egy másik eszközre (mintha egy másik számítógép lenne) is, annak usb bejáratára.  

Érdekes munkakörnyezet lehet, de mielőtt bármit vennél, szerintem ezt a pc-n lehetne ingyen legegyszerűbben szoftveresen megoldani.
Pl.: http://www.midiox.com/index.htm?http://www.midiox.com/myoke.htm

Ez az iConnectivity is szerintem csak összegyűjti jó drágán egybe a midi kontrollereid jeleit, de 2 vagy több eszköz felé nem fogja szétportolni, pláne preset szinten az egészet kezelni, ahogy szeretnéd. De eleve elég érdekes hogy mondjuk 2 usb kontroller jelét beviszed egy pc-be és azt ott lekezelve egy másik pc-nek továbbítod. Mondjuk több zenész kütyüinek szinkronban vezérlését megoldani látok erre még szükséget, de erre nem fogsz 1 db céleszközt találni szerintem.

Link to comment
Share on other sites

16 órája írta AudioWorks Hangtechnika:

Route-olni tudod, az iConnectivity mio4 minden eszközt külön MIDI Port-ként kezel.

Ezt a HW kapcsolás részt nem egészen értem. Ha két különböző beállítás között szeretnél váltani akkor az sajnos nem lehetséges, mert az interfésznek egy Preset-re elegendő belső memóriája van.

Viszont az iConfig Tool-ban tudsz beállításokat menteni, visszatölteni és Flash-elni is (hogy következő bekapcsoláskor alapból ezzekel a paraméterekkel induljon az interfész akár számítógép nélkül is).

Köszönöm szépen a választ! üdv

Link to comment
Share on other sites

35 perccel ezelőtt írta Gabro:

A Routeren belül esetleg tudom hardvareesen irányítani/kapcsolni, hogy melyik kontroller eszköz (melyek így azonos HUBról érkezik a MIO4be) melyik számítógépre adjon tovább jelet?

Route-olni tudod, az iConnectivity mio4 minden eszközt külön MIDI Port-ként kezel.

Ezt a HW kapcsolás részt nem egészen értem. Ha két különböző beállítás között szeretnél váltani akkor az sajnos nem lehetséges, mert az interfésznek egy Preset-re elegendő belső memóriája van.

Viszont az iConfig Tool-ban tudsz beállításokat menteni, visszatölteni és Flash-elni is (hogy következő bekapcsoláskor alapból ezzekel a paraméterekkel induljon az interfész akár számítógép nélkül is).

Link to comment
Share on other sites

1 perce írta AudioWorks Hangtechnika:

Ez már az USB-s változat! ?

Az iConnectivity eszközökön található USB Host Port közvetlenül egy USB eszközt képes energiával ellátni (USB szabvány, 500 mA).

Amennyiben az USB Host Port-ra aktív USB Hub-ot csatlakoztatsz, akkor az interfész további 8-10 USB MIDI Class Compliant eszközt kezel (modell függő) és ezek külön-külön megjelennek a Router-ben.

Mindkettőtöknek köszönöm a választ. A Routeren belül esetleg tudom hardvareesen irányítani/kapcsolni, hogy melyik kontroller eszköz (melyek így azonos HUBról érkezik a MIO4be) melyik számítógépre adjon tovább jelet? Bocsánat, de ez a terület új. 

 

Link to comment
Share on other sites

49 perccel ezelőtt írta Gabro:

Viszont a kontrollereim USBsek, tehát onnan kapnak energiát is. Van esetleg USB változata ennek a routernek? 

Ez már az USB-s változat! ?

Az iConnectivity eszközökön található USB Host Port közvetlenül egy USB eszközt képes energiával ellátni (USB szabvány, 500 mA).

Amennyiben az USB Host Port-ra aktív USB Hub-ot csatlakoztatsz, akkor az interfész további 8-10 USB MIDI Class Compliant eszközt kezel (modell függő) és ezek külön-külön megjelennek a Router-ben.

Link to comment
Share on other sites

18 perccel ezelőtt írta Lacika:

https://www.iconnectivity.com/products/midi/mio4/

Ezeke elvileg tudnak két gép közt is midi-t, (USB1, USB2) illetve "mindent mindennel" rútolni ;)

szia, nagyon köszönöm a válaszod, ez a jó irány. Viszont a kontrollereim USBsek, tehát onnan kapnak energiát is. Van esetleg USB változata ennek a routernek? 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...