Hangfal otthoni stúdióba
Elküldve: 17 december 2011 - 08:18
Akkoriban az EMU hangfalak voltak otthoni stúdióba a legjobb ár/érték arányú javaslatok, de legjobb tudomásom szerint már nem árulják őket.
Én 130.000 forint alatt szeretnék olyan hangfalpárt vásárolni a meglévő (annó 34.000 Ft-os Altec Lansing 621 - két kis hangfal + mélynyomó) helyett, ami közeltéri monitor, mélynyomó nélkül is van elég mélye, nem kell sok, csak demózásra szánom, és a szomszédok miatt amúgy sem hallgatok nagyon hangosan zenét!
Mi a legjobb ár/érték arány szerintetek? Tapasztalatok?
(Ha valakinek van jó áron eladó EMU hangfalpárja, hívjon: 0620 571 8844)
Elküldve: 17 december 2011 - 08:38
Elküldve: 17 december 2011 - 09:16
Mackie MR5 szerintem ár/érték arányban demozásra tökéletesen megfelel. Én meg vagyok elégédve az alsófrekijeivel, mélynyomó nélkül használom.Egy pár, ha jól tudom 100.000 Ft alatt van hangyányival.
Elküldve: 18 december 2011 - 02:33
Elküldve: 18 december 2011 - 05:13
Elküldve: 29 december 2011 - 05:07
Monitor vasarlas elott allok.
Yamaha HS 80 ra gondoltam, vkinek tapasztalata vele?
A Genelec 8030 as meger 2 szer annyi penzt a fentihez kepest?
Elore is koszi
Elküldve: 11 január 2012 - 01:57
Kérdezni szeretnék. Valamilyen kisebb méretü stúdiómonitorba szeretnék beruházni, de nem vetettem el teljesen egy füles megvételét sem. jelenleg a dj fülesemet használom kezdöként a zeneszerkeszgetéshez, egy RP-DJ 1200-as Technicset. Tudom, hogy ez nem teljesen megfelelö füles, de egyelöre ez van. Nekem tetszik a fülesben való dolgozás, elsö körben az lenne a kérdésben, tudja 100%-osan pótolni egy tényleg jó füles a monitorokat? Szenved valamilyen hallásbeli torzulást a zene, ha fülest használok, vagy a füles csak bizonyos dolgokra javasolt, de mindenképp kellenek a hangfalak?
Másik kérdés, ha már monitor, az Alesis M1 active 320 az annyit is ér, amennyibe kerül, vagy jó minöség? Van valakinek tapasztalata? Vagy esetleg a nagyobb tetsvére, az 520-as, netán valami másban gondolkodjak?
Elöre is köszönöm a hozzászólásokat.
Elküldve: 11 január 2012 - 03:40
Attól függ, pontosan milyen zenére és milyen végeredményre akarod használni. Én keverésnél mindig haználok fejhallgatót is, mert bizonyos dolgokat azon jobban meghallok. Abból nem árt egy kiegyensúlyozott tip. (AKG K-501-et használok). Klasszikus zenét jobban szeretek vele keverni, mint az igen drága studio monitorokon. Persze a végeredményhez nem elég a füles.
Amatőr felvételek keveréséhez, zeneszerzésre, hangszerelésre, youtube-ra tökéletes az Alesis.
Elküldve: 11 január 2012 - 09:10
Idézés: Wheel - Dátum: 11 január 2012 - 03:40
Attól függ, pontosan milyen zenére és milyen végeredményre akarod használni. Én keverésnél mindig haználok fejhallgatót is, mert bizonyos dolgokat azon jobban meghallok. Abból nem árt egy kiegyensúlyozott tip. (AKG K-501-et használok). Klasszikus zenét jobban szeretek vele keverni, mint az igen drága studio monitorokon. Persze a végeredményhez nem elég a füles.
Amatőr felvételek keveréséhez, zeneszerzésre, hangszerelésre, youtube-ra tökéletes az Alesis.
Köszönöm a választ. Elsösorban elektronikus zenét, trance-et hallgatok, és ilyen zenéket próbálok irni is, bár még kezdö vagyok. Eddig még csak pötyögök, zongorázni tanulok, eddig elég ez a füles is, bár teljeen másra van kihegyezve. A fülesek közül egyébként a Beyerdynamic 770 tetszik. Ha kicsit a jövöbe tekintek, akkor gondolom érdemesebb lenne beruházni kicsit komolyabb hangfalakba ugye? Mégis mit javasolsz, a nem túl draga kategórián belül, mondjuk úgy 100ezer forintig?
Elküldve: 11 január 2012 - 09:29
Elküldve: 11 január 2012 - 11:12
Idézés: Wheel - Dátum: 11 január 2012 - 09:29
Elküldve: 12 január 2012 - 09:48
http://www.sweetwate...re/detail/DT150
Monitorban meg szvsz. amit A/D ajánlott fentebb brutál jó választás ár/érték/teljesítmény tekintetében.
Elküldve: 20 január 2012 - 04:01
Olvasva a kérdésed, az alábbi tapasztalatokat tudom elmondani:
130e alatt vannak jó hangfalak. Igazság szerint, egy kis túlzással bármin lehet keverni, amihez a füled hozzászokott
és ismeri... (pl.: nekem vannak Uher ellenőrző hangfalaim, nagyon jól szól, tök HIFI (10e Ft/pár), mellette meg NS10-ek, és használok Genelec 1031-eket is (úiak). Van viszont egy kedvencem! Lehet, sokan megdobáltok ezért, de a Behringer 1031A
(a kicsi) és a 1030A (a nagyobbik is volt nekem)... a kicsi tiszta Genelec!!! Nagyon szerettem, azonban csak állt és eladtam...
Fontos, hogy a régi, első szériás a tuti, enyém volt az egyik első példány itthon és kapott több 1000! üzemórát meg
dobálást is, ugyanis a bulikba is ő döngött
elhelyezve moderálni)... Egyébként OK! és most 60-100e-ig mennek használtan. Én 65e-ért adtam el.
Azt mondanám, hallgass a füledre és tesztelj egy párat vétel előtt, vigyél ismert zenéket és szánj rájuk min. 1 órát...
Minden jót...
Egyebet nem tok...
Gaben
Elküldve: 20 január 2012 - 04:04
A pici Genelec is KJÓ! asszem 1020?
Füldesbe: SONY MDR: brutál tere van odabentttt
Elküldve: 21 január 2012 - 02:52
http://www.gear4musi...nitors-Pair/5UK
Elküldve: 22 február 2012 - 07:09
Ezt a két modellt néztem egyenlőre ki:
1. Yamaha HS80M
2. Mackie MR8
Néztem még a Dynaudio BM5 mkII-őt de dupla annyiba kerül és még egy jobb előfokba is szeretnék invesztálni..így nemtudom sajna megengedni magamnak...
Valami ötlet?
Elküldve: 22 február 2012 - 07:46
Én amikor monitort vásároltam 2 lehetséges versenyző volt. Mackie MR5 vagy M-Audio BX8a. Miután mind2t meghallgattam ugyanazon a rendszeren a Macki MR5 mellett voksoltam. Még pedig azért, mert az M-Audionak nekem kicsit HIFI-s beütése volt. Gyönyörüen szólt, de csak az alja és a teteje, aközép freki tartomány valahogy a háttérbe szorult. Sajnos a YAMAHA HS80M-et nem hallottam még, de ha van lehetőséged hallgasd meg mind2t ugyanazon a cuccon ugyanazzal a zenével és azután dönts. Sajnos a pénztárca ha nem enged mozogni, akkor (szerintem) így tudsz a legjobban dönteni. A mackie-t mindenképpen jó választásnak tartom főleg, hogy azt mondták, az mk2 széria elég jól sikerült.
Elküldve: 22 február 2012 - 08:38
0 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 regisztrált tag, 0 vendég, 0 anonim felhasználó