Ugrás a tartalomhoz

Hangfal otthoni stúdióba

• Please log in to reply
28 válasz érkezett erre a témára

#1 Aquarius

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 78 hozzászólás
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 17 december 2011 - 08:18

Ez a téma nem jött át a régi oldalról? Én legalábbis nem találtam, vagy rossz helyen kerestem.

Akkoriban az EMU hangfalak voltak otthoni stúdióba a legjobb ár/érték arányú javaslatok, de legjobb tudomásom szerint már nem árulják őket.

Én 130.000 forint alatt szeretnék olyan hangfalpárt vásárolni a meglévő (annó 34.000 Ft-os Altec Lansing 621 - két kis hangfal + mélynyomó) helyett, ami közeltéri monitor, mélynyomó nélkül is van elég mélye, nem kell sok, csak demózásra szánom, és a szomszédok miatt amúgy sem hallgatok nagyon hangosan zenét!

Mi a legjobb ár/érték arány szerintetek? Tapasztalatok?

(Ha valakinek van jó áron eladó EMU hangfalpárja, hívjon: 0620 571 8844)
Min játszol? Bőrdzsekin?

#2 Aquarius

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 78 hozzászólás

Elküldve: 17 december 2011 - 08:38

Az EMU hangfalakat sub nélkül hallgattam és qrva jól szóltak, simán bevállaltam volna őket a mostani rendszerem helyett, most ezek helyett várnék javaslatokat a megadott árkategóriában.
Min játszol? Bőrdzsekin?

#3 Hobkins

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 106 hozzászólás

Elküldve: 17 december 2011 - 09:16

Szia!

Mackie MR5 szerintem ár/érték arányban demozásra tökéletesen megfelel. Én meg vagyok elégédve az alsófrekijeivel, mélynyomó nélkül használom.Egy pár, ha jól tudom 100.000 Ft alatt van hangyányival.

#4 A/D

Administrator

• Administrators
  • 631 hozzászólás
  • Lakhely:Péterfy S. u. 9. Budapest Hungary

Elküldve: 18 december 2011 - 10:54

Az új MR-8 MKII elég jóra sikerült. Akcióban fut jelenleg!
Head of Sales | Apple Certified Logic Trainer | Apple Certified Support Professional
HIT SPACE | Sound . Spirit . Science

#5 draco draconis

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 88 hozzászólás

Elküldve: 18 december 2011 - 11:50

Üzenet megtekintéseIdézés: A/D - Dátum: 18 december 2011 - 10:54

Az új MR-8 MKII elég jóra sikerült. Akcióban fut jelenleg!

Nem néz ki rossz cuccnak.

#6 Aquarius

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 78 hozzászólás

Elküldve: 18 december 2011 - 02:33

Meddig tart az akció?
Min játszol? Bőrdzsekin?

#7 Aquarius

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 78 hozzászólás

Elküldve: 18 december 2011 - 05:13

Prodipe Pro 5 milyen?
Min játszol? Bőrdzsekin?

#8 recsa99

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 1 hozzászólás

Elküldve: 29 december 2011 - 05:07

Sziasztok!
Monitor vasarlas elott allok.
Yamaha HS 80 ra gondoltam, vkinek tapasztalata vele?
A Genelec 8030 as meger 2 szer annyi penzt a fentihez kepest?
Elore is koszi

#9 rolandayers

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 3 hozzászólás
  • Lakhely:Komárno, Szlovákia

Elküldve: 11 január 2012 - 01:57

Sziasztok.
Kérdezni szeretnék. Valamilyen kisebb méretü stúdiómonitorba szeretnék beruházni, de nem vetettem el teljesen egy  füles megvételét sem. jelenleg a dj fülesemet használom kezdöként a zeneszerkeszgetéshez, egy RP-DJ 1200-as Technicset. Tudom, hogy ez nem teljesen megfelelö füles, de egyelöre ez van. Nekem tetszik a fülesben való dolgozás, elsö körben az lenne a kérdésben, tudja 100%-osan pótolni egy tényleg jó füles a monitorokat? Szenved valamilyen hallásbeli torzulást a zene, ha fülest használok, vagy a füles csak bizonyos dolgokra javasolt, de mindenképp kellenek a hangfalak?
Másik kérdés, ha már monitor, az Alesis M1 active 320 az annyit is ér, amennyibe kerül, vagy jó minöség? Van valakinek tapasztalata? Vagy esetleg a nagyobb tetsvére, az 520-as, netán valami másban gondolkodjak?
Elöre is köszönöm a hozzászólásokat.

#10 Wheel

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 47 hozzászólás

Elküldve: 11 január 2012 - 03:40

Szia!
Attól függ, pontosan milyen zenére és milyen végeredményre akarod használni. Én keverésnél mindig haználok fejhallgatót is, mert bizonyos dolgokat azon jobban meghallok. Abból nem árt egy kiegyensúlyozott tip. (AKG K-501-et használok). Klasszikus zenét jobban szeretek vele keverni, mint az igen drága studio monitorokon. Persze a végeredményhez nem elég a füles.
Amatőr felvételek keveréséhez, zeneszerzésre, hangszerelésre, youtube-ra tökéletes az Alesis.

#11 rolandayers

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 3 hozzászólás

Elküldve: 11 január 2012 - 09:10

Üzenet megtekintéseIdézés: Wheel - Dátum: 11 január 2012 - 03:40

Szia!
Attól függ, pontosan milyen zenére és milyen végeredményre akarod használni. Én keverésnél mindig haználok fejhallgatót is, mert bizonyos dolgokat azon jobban meghallok. Abból nem árt egy kiegyensúlyozott tip. (AKG K-501-et használok). Klasszikus zenét jobban szeretek vele keverni, mint az igen drága studio monitorokon. Persze a végeredményhez nem elég a füles.
Amatőr felvételek keveréséhez, zeneszerzésre, hangszerelésre, youtube-ra tökéletes az Alesis.
Szia.
Köszönöm a választ. Elsösorban elektronikus zenét, trance-et hallgatok, és ilyen zenéket próbálok irni is, bár még kezdö vagyok. Eddig még csak pötyögök, zongorázni tanulok, eddig elég ez a füles is, bár teljeen másra van kihegyezve. A fülesek közül egyébként a Beyerdynamic 770 tetszik. Ha kicsit a jövöbe tekintek, akkor gondolom érdemesebb lenne beruházni kicsit komolyabb hangfalakba ugye? Mégis mit javasolsz, a nem túl draga kategórián belül, mondjuk úgy 100ezer forintig?

#12 Wheel

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 47 hozzászólás

Elküldve: 11 január 2012 - 09:29

A fentiek alapján úgy gondolom, nem a lehallgatás a legfontosabb kérdés nálad. Ha zenét írsz, kísérletezel, nem feltétlenül kell többmilliós hangfalpár. Nem igazán ismerem az alsó kategóriát, de az Alesis MKII-ből van három pár nálunk. A feljátszóban vannak, monitornak használjuk, de időnként jó azokon is meghallgatni a keverést. Elég mélyet tudnak ahhoz, hogy nem kell sub. Ennél jobbat 5-600 eFt alatt - tapasztalataim szerint - nem érdemes venni, mert tökéletes úgysem lesz.

#13 rolandayers

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 3 hozzászólás

Elküldve: 11 január 2012 - 11:12

Üzenet megtekintéseIdézés: Wheel - Dátum: 11 január 2012 - 09:29

A fentiek alapján úgy gondolom, nem a lehallgatás a legfontosabb kérdés nálad. Ha zenét írsz, kísérletezel, nem feltétlenül kell többmilliós hangfalpár. Nem igazán ismerem az alsó kategóriát, de az Alesis MKII-ből van három pár nálunk. A feljátszóban vannak, monitornak használjuk, de időnként jó azokon is meghallgatni a keverést. Elég mélyet tudnak ahhoz, hogy nem kell sub. Ennél jobbat 5-600 eFt alatt - tapasztalataim szerint - nem érdemes venni, mert tökéletes úgysem lesz.
Köszönöm szépen :-)

#14 draco draconis

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 88 hozzászólás

Elküldve: 12 január 2012 - 09:48

A Beyer DT 770 jó választás. Esetleges alternatívaként zárt fülesnek - ha még lehet kapni - ajánlom a Beyerdynamic DT150-et. Azt mondanám hogy mindenben hozza az elvárható jó szintet. Ha meg van megfelelő cuccod, ami ki is tudja hajtani, akkor iszonyat jó.

http://www.sweetwate...re/detail/DT150

Monitorban meg szvsz. amit A/D ajánlott fentebb brutál jó választás ár/érték/teljesítmény tekintetében.

#15 Fallika

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 2 hozzászólás

Elküldve: 20 január 2012 - 04:01

Szia,

Olvasva a kérdésed, az alábbi tapasztalatokat tudom elmondani:

130e alatt vannak jó hangfalak. Igazság szerint, egy kis túlzással bármin lehet keverni, amihez a füled hozzászokott
és ismeri... (pl.: nekem vannak Uher ellenőrző hangfalaim, nagyon jól szól, tök HIFI (10e Ft/pár), mellette meg NS10-ek, és használok Genelec 1031-eket is (úiak). Van viszont egy kedvencem! Lehet, sokan megdobáltok ezért, de a Behringer 1031A
(a kicsi) és a 1030A (a nagyobbik is volt nekem)... a kicsi tiszta Genelec!!! Nagyon szerettem, azonban csak állt és eladtam...
Fontos, hogy a régi, első szériás a tuti, enyém volt az egyik első példány itthon és kapott több 1000! üzemórát meg
dobálást is, ugyanis a bulikba is ő döngött :) Megbízható, jó felbontású (a magasait állítani kell, a mélyeket meg okosan
elhelyezve moderálni)... Egyébként OK! és most 60-100e-ig mennek használtan. Én 65e-ért adtam el.

Azt mondanám, hallgass a füledre és tesztelj egy párat vétel előtt, vigyél ismert zenéket és szánj rájuk min. 1 órát...

Minden jót...

Egyebet nem tok...

Gaben

#16 Fallika

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 2 hozzászólás

Elküldve: 20 január 2012 - 04:04

Ja,

A pici Genelec is KJÓ! asszem 1020?
Füldesbe: SONY MDR: brutál tere van odabentttt :)

#17 gonoszember

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 8 hozzászólás

Elküldve: 21 január 2012 - 02:52

Ha van othon egy viszonylag korrekt erösitöd, ami tud direkt modot, akkor ez a passiv szerintem megfelelö neked:

http://www.gear4musi...nitors-Pair/5UK

#18 Fecó Gasparik

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 6 hozzászólás

Elküldve: 22 február 2012 - 07:09

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni.Stúdióhangfal vásárlás előtt állok és egy picit elakadtam.Van egy házi stúdióm ahol hangszerelek, zenét írok illetve ének és gitárfelvételeket készítek, többnyire pop-rock stílusban.Maga a technikai helység kb.5x4 méter, az akusztikai rész igazából csak most lesz megvalósítva.Eddig M-audio Bx8-as hangfalakat használtam, még a legelső szériásat.Szeretnék egy jobb cuccot venni.Amit logikusan tudok, hogy full profi cuccra nincs pénzem, valahol ott keresem az utat, hogy persze pici kitéréssel de azt kapjam majd a Hifi hallgatásnál amit kikevertem a cuccon.
Ezt a két modellt néztem egyenlőre ki:
1. Yamaha HS80M
2. Mackie MR8

Néztem még a Dynaudio BM5 mkII-őt de dupla annyiba kerül és még egy jobb előfokba is szeretnék invesztálni..így nemtudom sajna megengedni magamnak...

Valami ötlet?

#19 Hobkins

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 106 hozzászólás

Elküldve: 22 február 2012 - 07:46

Szia!

Én amikor monitort vásároltam 2 lehetséges versenyző volt. Mackie MR5 vagy M-Audio BX8a. Miután mind2t meghallgattam ugyanazon a rendszeren a Macki MR5 mellett voksoltam. Még pedig azért, mert az M-Audionak nekem kicsit HIFI-s beütése volt. Gyönyörüen szólt, de csak az alja és a teteje, aközép freki tartomány valahogy a háttérbe szorult. Sajnos a YAMAHA HS80M-et nem hallottam még, de ha van lehetőséged hallgasd meg mind2t ugyanazon a cuccon ugyanazzal a zenével és azután dönts. Sajnos a pénztárca ha nem enged mozogni, akkor (szerintem) így tudsz a legjobban dönteni. A mackie-t mindenképpen jó választásnak tartom főleg, hogy azt mondták, az mk2 széria elég jól sikerült.

#20 Fecó Gasparik

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 6 hozzászólás

Elküldve: 22 február 2012 - 08:38

Köszönöm a hozzászólást!Én is olvastam pár jó dolgot a Mackie MR5-ről.Subival használod vagy simán elegendő a basszus 5" hangszórókkal?MIndenképpen én is kiszeretném próbálni mindkettőt, csak igazából az a gondom hogy az egyetlen stúdióhangfal amit hallottam élőben szólni az a M-audio Bx8 :) és nemtudom megállapítani hogy mire képes egy kozépkategória.

0 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 regisztrált tag, 0 vendég, 0 anonim felhasználó