Ugrás a tartalomhoz

Hangfal otthoni stúdióba

• Please log in to reply
28 válasz érkezett erre a témára

#21 recccp

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 122 hozzászólás

Elküldve: 22 február 2012 - 09:13

Nekem MR8-am van (MKI)... szeretem, azzal együtt, hogy elég hifis hangja van...
Korábban volt egy PM5, amit teljesítmény és mély hiány miatt cseréltem...
Teljesen más a hangjuk, előbbit a közepe miatt, mostanit pedig a mélye és teljesítménye miatt - szeretem ha tud üvölteni is na :D
Szerintem lehet keverni rajta ha megtanulod a hangját - bár ez majdnem minden valamire való hangfalra igaz, és pont azért vesszük ezeket a hangfalakat, hogy lehetőleg minimálisan kelljen kompenzálni a hallottakat, de a keret az keret.
Mindenképp hallgass meg minél többet...
Vigyél zenét amit jól ismersz és hallgasd össze az összes hangfalon amit nem engedhetsz meg, aztán azokon amiket megengedhetsz! :)

#22 fefe71

Káplár

• Regisztrált tag
  • PipaPipa
  • 79 hozzászólás

Elküldve: 23 február 2012 - 09:10

Esetleg KRK Rokit RP8 vs Mackie MR8? Valaki hallotta őket egymás mellett?

#23 merefo

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 3 hozzászólás

Elküldve: 23 február 2012 - 09:48

Szerintem a Hitspace-ben van kiállítva BX8 és MR8 is, ha ki akarod próbálni őket egymás mellett. Csak egy  gombnyomás a váltás és a különbség igazán megfigyelhető. Na meg meghallgathatod, hogy hogyan viszonyulnak a fent említett hangfalak a nagyobbakhoz, mint pl Genelec, Adam, Dynaudio. Rendkívűl tanulságos, nem kell rögtön arra gondolni, hogy áááá nekem erre most nincs keret. Fülelni KELL!

Szerkesztve merefo által: 23 február 2012 - 09:51

#24 Hobkins

Strázsamester

• Regisztrált tag
  • PipaPipaPipa
  • 106 hozzászólás

Elküldve: 23 február 2012 - 10:59

Üzenet megtekintéseIdézés: Fecó Gasparik - Dátum: 22 február 2012 - 08:38

Köszönöm a hozzászólást!Én is olvastam pár jó dolgot a Mackie MR5-ről.Subival használod vagy simán elegendő a basszus 5" hangszórókkal?MIndenképpen én is kiszeretném próbálni mindkettőt, csak igazából az a gondom hogy az egyetlen stúdióhangfal amit hallottam élőben szólni az a M-audio Bx8 :) és nemtudom megállapítani hogy mire képes egy kozépkategória.
Sub nélkül használom. Nekem elegendő mélyet biztosít. De az MR8-nak tuti nagyobb mélye is lesz. Ezektől a monitoroktól nem szabad csodát várni, de otthoni szinten én azt mondom megállja a helyét. A másik dolog meg az, amit már páran említettek is, hogy minden valamire való monitoron lehet keverni, csak meg kell tanulni a hangját.Anno én is azért szemeztem a BX8a-val mert 8" a mélysugárzója, csak amikor együtt megtudtam őket hallgatni, akkor szembesültem a ténnyel, hogy a BX8a-nak gyatra a közép tartománya.Szerintem a legjobb, ha bemész a Hit-Spacebe és ott sorba meghallgatod, ami csak van :). Én egyszer 4pár Genelec-et hallgattam bent...az állam leesett. Na ott már kezdődik valami :) Kíváncsi vagyok, mit fogsz venni, majd írd meg légy szíves.

#25 Fecó Gasparik

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 6 hozzászólás

Elküldve: 23 február 2012 - 12:35

Közben találtam egy ilyet:
Mindenképp a közeljövőben elmegyek a Hit Space-be mert itt náluk /Szlovákia/ nem igazán jellemző, hogy egy ületben egynél több pár monitor legyen raktáron :) Itt minden rendelésre működik :) Köszönöm a segítségeteket, amint eldöntöm és megveszem jelzem.

#26 Night Ray

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 7 hozzászólás

Elküldve: 09 április 2012 - 04:35

Mit gondoltok Genelec 8030a elég lehet trance zenéhez az 5" mélysugárzójával?

#27 recis

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 29 hozzászólás
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 01 május 2012 - 11:32

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni: egy egyszobás panelben lakom, van egy Sony MDR 7506-os fejhallgatóm, jelenleg ezen csinálok mindent. Nagyon meg vagyok vele elégedve, de lehetőségem nyílt beruházni egy pár monitor hangfalra is (a "nagyon" olcsó kategóriából). Az lenne a kérdésem, hogy mennyivel nyújtana többet egy pár Mackie mr5 (mk1) a fejhallgatómnál, mennyivel lenne "jobb"? Való ez egyáltalán panelba (lehet felesleges vagy túl hangos lenne, mivel úgy sincs szigetelve, és úgy is viszonylag közel lenne a falhoz, sarokhoz)?

Azért kérdezem, mert lehet, hogy érdemesebb lenne valami másba beruházni, jelenleg csak hangkártyám, a fejhallgatóm, egy Abletonom, 3 pénzes szoftverem (Waves), sok ingyenes, meg a hangszereim. Ezekkel is egész jó dolgokat sikerül összehozni (akik nem a big soundokhoz hasonlítják, azok közül mindenki dicséri), de sokkal élvezetesebb lenne feljátszani is egy-egy témát (akár gitár, akár szinti) hangfalon, illetve gondolom pontosabban hallhatnám a tartományokat (esetleg nagyobb tartományokat is). Viszont lehet, hogy egy kicsi hangfallal (pl. a Kurzweil) és valami más kiegészítővel jobban járnék, a panelt tekintve. A szoba úgy 22 négyzetméter, és majdhogynem a sarokba menne a két hangfal. Olvastam, hogy lehet valamennyit korrigálni a magas-mély tartományokon, de igazából még nem nagyon hallottam monitorokat, hogy hogyan kellene annak szólni. Ha megvenném a hangfalakat, akkor kellene még valami? (Emu 0202-es hangkártyám van, meg persze kábelek. Azért kérdezem, hogy hangerőt hol tudok állítani stb. ugyebár a hangkártyán nem, és a hangfalon sem láttam potmétert. Az oprendszeren belül lehet csak? Mert az elvileg nem a legjobb megoldás...)

Illetve szeretném még megkérdezni, hogy az MK I és II között mi a különbség, és ha használtan vennék hangfalat, mire kell figyelnem?

Köszönöm előre is.

#28 grema

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 29 hozzászólás

Elküldve: 02 május 2012 - 09:13

Üzenet megtekintéseIdézés: recis - Dátum: 01 május 2012 - 11:32

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni: egy egyszobás panelben lakom, van egy Sony MDR 7506-os fejhallgatóm, jelenleg ezen csinálok mindent. Nagyon meg vagyok vele elégedve, de lehetőségem nyílt beruházni egy pár monitor hangfalra is (a "nagyon" olcsó kategóriából). Az lenne a kérdésem, hogy mennyivel nyújtana többet egy pár Mackie mr5 (mk1) a fejhallgatómnál, mennyivel lenne "jobb"? Való ez egyáltalán panelba (lehet felesleges vagy túl hangos lenne, mivel úgy sincs szigetelve, és úgy is viszonylag közel lenne a falhoz, sarokhoz)?

Azért kérdezem, mert lehet, hogy érdemesebb lenne valami másba beruházni, jelenleg csak hangkártyám, a fejhallgatóm, egy Abletonom, 3 pénzes szoftverem (Waves), sok ingyenes, meg a hangszereim. Ezekkel is egész jó dolgokat sikerül összehozni (akik nem a big soundokhoz hasonlítják, azok közül mindenki dicséri), de sokkal élvezetesebb lenne feljátszani is egy-egy témát (akár gitár, akár szinti) hangfalon, illetve gondolom pontosabban hallhatnám a tartományokat (esetleg nagyobb tartományokat is). Viszont lehet, hogy egy kicsi hangfallal (pl. a Kurzweil) és valami más kiegészítővel jobban járnék, a panelt tekintve. A szoba úgy 22 négyzetméter, és majdhogynem a sarokba menne a két hangfal. Olvastam, hogy lehet valamennyit korrigálni a magas-mély tartományokon, de igazából még nem nagyon hallottam monitorokat, hogy hogyan kellene annak szólni. Ha megvenném a hangfalakat, akkor kellene még valami? (Emu 0202-es hangkártyám van, meg persze kábelek. Azért kérdezem, hogy hangerőt hol tudok állítani stb. ugyebár a hangkártyán nem, és a hangfalon sem láttam potmétert. Az oprendszeren belül lehet csak? Mert az elvileg nem a legjobb megoldás...)

Illetve szeretném még megkérdezni, hogy az MK I és II között mi a különbség, és ha használtan vennék hangfalat, mire kell figyelnem?

Köszönöm előre is.
Üdv!
Szerintem érdemes belefektetni monitorhangfalba. Sokáig én is csak fülesben kevergettem, és jó is ha van az embernek egy minőségi fülese, de mindenképp jól jön egy valamire való monitor hangfal. Más lesz  kicsit a hang és a sztereo kép is, és mondjuk a füles-monitor együttes használatával jobb eredményeket lehet elérni.
Hangerőt tudsz állítani a hangfalakon, de a hátfalon van a kezelőfelület, ezért vagy szoftveresen szabályzol, vagy beszerzel egy monitor kontrollert, amit direkt erre találtak ki, vagy esetleg valami kis keverőt, ami lényegében ugyanezt a célt szolgálja.
Az, hogy senki nem ért meg, nem azt jelenti, hogy művész vagy...

#29 recis

Talpas

• Regisztrált tag
  • Pipa
  • 29 hozzászólás
  • Lakhely:Budapest

Elküldve: 04 május 2012 - 09:54

Köszönöm a választ!

Viszont abban még továbbra sem vagyok biztos, hogy a panelba megéri-e monitorhangfalat venni, ki tudnám-e használni rendesen. Illetve mennyire számít az MKI / MKII közti különbség?

Ja, és ha használtan venném, mire kell odafigyelni?

1 felhasználó olvassa ezt a témát.

0 regisztrált tag, 1 vendég, 0 anonim felhasználó