Sziasztok!
Korg M1 szintimet szeretném "integrálni" a CuBase-be. Már amennyire lehet. Az lenne a célom hogy a cubase felületén tudjam állítani a presetjeit, illetve a hang karakterisztikát.
Másik:
A gyári 100prog/100combi, bővítőkártya nélkül PC-ről bővíthető? esetleg cserélhető? Aki csinált már ilyet az el tudná mondani hogyan?
Találtam ebay-en olyan eladót aki az összes létező bővítő kártya presetet elküldi CD-n, de nem tudom ezt miképp lehetne feltölteni az M1-be illetve hogy túl lehet-e lépni a már említett 100/100 programhelyet.
Előre is köszönöm a válaszokat!
3 válasz érkezett erre a témára
Elküldve: 18 február 2012 - 01:55
Elküldve: 18 február 2012 - 06:07
Idézés: McLoad - Dátum: 18 február 2012 - 01:55
Sziasztok!
Korg M1 szintimet szeretném "integrálni" a CuBase-be. Már amennyire lehet. Az lenne a célom hogy a cubase felületén tudjam állítani a presetjeit, illetve a hang karakterisztikát.
Másik:
A gyári 100prog/100combi, bővítőkártya nélkül PC-ről bővíthető? esetleg cserélhető? Aki csinált már ilyet az el tudná mondani hogyan?
Találtam ebay-en olyan eladót aki az összes létező bővítő kártya presetet elküldi CD-n, de nem tudom ezt miképp lehetne feltölteni az M1-be illetve hogy túl lehet-e lépni a már említett 100/100 programhelyet.
Másik:
Szia!
Annyit segítek, amennyit tudok: cubase-ben alapból benne van a Korg M1, MIDI device-ként tudod importálni gyárilag a beállításokat. Azzal nagyjából maximális kontrollod lesz (CC-k is) áttekinthető formában. Hogy konrétan M1-es esetében ez mit takar sajnos nem tudom, mert olyanom éppen még soha nem volt. A hang karakterisztikát maximum CC szintjén próbáld vezérelni (lehet ez bőven elégséges, de ez az M1 manualjából is könnyen kiderül), SysEx-be nóta közben ne akarj belemenni.
Az M1 memóriáját PC-n bővíteni nem tudod, de a tárolt user patcheket szabadon variálhatod PC segítségével is. A 100/100 programhelyet nem lehet túllépni, csak bővítőkártyával. Nyilván ha ROM akkor csak preseteket kapsz, ha RAM akkor te vadászhatsz rá patcheket netről, vagy szerkeszthetsz magad.
Cubase alól sysex-szel lehet bohóckodni, de valszeg valami patch manager-rel könnyebb lenne, de így hírtelen nem találtam gugli segítségével semmit, ami ne 404 lett volna, úgyhogy részemről ennyi így hírtelen ...
Elküldve: 21 február 2012 - 10:28
Idézés: McLoad - Dátum: 18 február 2012 - 01:55
A preseteket fel tudod ugyan tölteni sysex vagy .mid fájlból MIDI-n keresztül, viszont a bővítőkártyák lényege az alapkészletben nem megtalálható plusz PCM hullámformákban van (Wave data), tehát ha azok nincsenek meg hozzá, akkor hajítófát sem ér az egész mert ezek a presetek azokat a plusz hullámformákat használnák ...
Elküldve: 28 február 2012 - 11:16
Köszönöm mindkettőtöknek az infót! Megvilágosodtam:)
0 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 regisztrált tag, 0 vendég, 0 anonim felhasználó