Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    5
  • hozzászólás
    21
  • megtekintés
    1.656

Pár szó erről a blogról...

DIY, stúdió építés, akusztika, zene

Entries in this blog

Felhők gyülekezőben avagy a Cloud panelek készítése

A nyolc darab broadband panelek elkészítése után következik a "cloud" panel, ami egy hatalmas egybefüggő szerkezet lesz, 9 (3x3) panel méretű (300x190) és a mennyezetre lesz majd rögzítve kb 5-10 cm légréssel. A panelben 10 cm 40kg/m3 (Airrock LD) kőzetgyapotot fogok használni, aminek a tetejére 5 cm (Airrock XD) kerül, remélhetőleg így az alacsonyabb frekvencia tartományban is csillapít majd. A képen a tervezgetés fázisa látható, a végleges design kicsit modosulni fog.   

Fiddler

Fiddler

Broadband Panelek Bemutatója és Tesztje

Örömmel jelentem, hogy elkészült a nyolc darab broadband panel amiket véglegesen majd az oldalsó falakra szánok. Kíváncsiságból készítettem három tesztmérést, ahol: nem voltak benn a panelek a stúdióban. az oldalsó falakon az elsődleges visszaverődési pontra helyeztem őket.   a szemközti sarkokba helyeztem állítva két-két panelt valamint az oldalsóra ismét az elsődleges visszaverődési pontra kettőt-kettőt. A mérések közben csak a panelek elhelyezése változott. A panelek nélküli m

Fiddler

Fiddler

Instagram update - Akusztikai panelek gyártása

Sok idő telt el a stúdió akusztikai tervezésével és mérésével, de végre úgy tűnik kezd minden összeállni. A broadband panelek gyártása elkezdődött, és két keret már el is készült a nyolcból. A panelek építését és felszerelését mikrofonos mérések követik majd, aminek kiváncsian várom az eredményét. A mérést alapul véve tervezem majd meg a "cloud" panelt, ami majd a plafonról fog lelógni, valamint a hátsó falra tervezett rezonátor paneleket is.  

Fiddler

Fiddler

Ablakok eltakarása bársonyosan - Timelapse

Sikerült beszerezni két pár gyönyörű és vastag bársony függönyt az ablak elé. Remélhetőleg ezek kellőencsillapítják a visszaverődéseket az üvegfelületekről. Tesztelés majd később ha elkészültek a broadband panelek. Keményen épül az új stúdió, de azért mindig mindig jut idő egy kis szórakozásra. Timelapse függönyszerelés.

Fiddler

Fiddler

Stúdió Építés 1

A videó sorozat célja, hogy bemutassam a stúdióm építését egészen a kezdetektől, melyben szó esik majd a stúdió tervezéséről, a számításoktól indulva a hangszigetelésen át egészen az akusztikai panelek elkészítéséig. Ebben a részben a helység adottságairól, az ideális hallgató (lehallgató pozíció, vagy ahogy tetszik) meghatározásáról és a hangfalak elhelyezéséről beszélek. A következő részben a szobában fellépő természetes rezonanciákról (mode), típusaikról és kiszámításukról lesz szó.

Fiddler

Fiddler

×
×
  • Create New...