Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    81
  • hozzászólás
    73
  • megtekintés
    57.784

GreenFields Music Project


Koródi Csaba

465 megtekintés

 Share

 

 

greenfields.jpg

 

 

 

 

 

Régóta keresem az utam a zenében. Az Oklahoma Country zenekarban játszok 1994 óta és nagyon sokat köszönhetek a bandának mind emberileg, mind zeneileg. Nagyon szeretem és a zenei fejlődésemhez is rengeteget hozzátesz a zenekarosdi.

A country zenekar mellett azonban nem múlt el a szintetizátorok iránti érdeklődésem, kíváncsiságom sem... legfeljebb az évek során kicsit megváltozott.

Az élő zenélés hatást gyakorolt a privát tevékenységemre. A zenekari tapasztalataimat felhasználva egyre-másra száműztem a számítógépet a zeneszerzésből és könnyebben kezelhető eszközökkel váltottam fel, illetve egyre több akusztikus hangszert is csempészgetek a muzsikáimba.

Az egyik ilyen alkotásom a Green Fields című számom, amely meghatározott egy olyan irányvonalat, amit kedves zenész kollegám Lipi azóta is úgy emleget, hogy "olyan green fields-es".

A zenéim mindig improvázációk, technikai kísérletezések során jönnek létre, majd kerülnek kidolgozásra, így aztán születnek elég vegyes alkotások is, azonban egy irányvonal rendszeresen visszaköszön időről-időre és ezek az "olyan greenfields-es" muzsikák. Innen jött az ötlet, hogy új "vállalkozásba" kezdjek.

Arra gondoltam, kettéválasztom a számomra kedves és a későbbiekben akár lemezen, akár fellépéseken bemutatható zenéimet, és a csak úgy technikai csapongásnak szánt felvételeimet.

Így jött létre a címben említett "GreenFields Music Project", amely az általam legjobbnak vélt munkáimat foglalja keretbe.

Idegen lehet tőlem az angol elnevezés, hiszen mindig ódzkodtam még az angol dalcímektől is, elvégre magyarországon vagyunk. Ezúttal azonban úgy gondoltam nemzetközi nyelven foglalom össze az "alkotásaimat", így könnyebben juthat el a világ bármely tájára.

A GreenFields Music Project megtalálható itt:

www.reverbnation.com/greenfieldsmusicproject

vagy a SoundCloudon itt:

soundcloud.com/greenfields-music-project

 Share

0 hozzászólás


Recommended Comments

Még nem érkezett hozzászólás

Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...