Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    1
  • hozzászólás
    11
  • megtekintés
    479

A tényleges Ménemszól 2.0


AttilaTihanyi

669 megtekintés

Egyelőre meglehetősen csekély tapasztalataim vannak az oldal motorjával, de már első blikkre jobb, mint az előző MNSZ 2.0 motorja, aminek egy olyan struktúrája volt, hogy sokan nem tudtak rajta kiigazodni.

Mint látom, motorcserére is sor került, szóval nekem lett igazam, pedig annó le lettem ugatva, mert azt találtam mondani, hogy egy általános weboldalmotor (Drupal) nem lesz soha olyan gyors és jó, mint egy konkrét dologra kihegyezett...

Idézem magam, az absolute-os fórumról:

 

 

Nem a tapasztalatról van szó, hanem arról, hogy lehet-e Drupallal az absolute.hu-nál gyorsabb, kézreállóbb, áttekinthetőbb és jobban használhatóbb oldalt készíteni. Ide lett írva egy motor, ami nyilván csak jelen oldal funkcióit hivatott ellátni. A Drupal meg univerzális, ergó meg lehet vele csinálni ugyanazt, amit ezzel a motorral, de néhány dolog rovására. (pl. sebesség)

Ez olyan, mint a sampler: az is egy univerzális hangszer. Le lehet vele mindent utánozni, de az élethűség rovására megy. Csinálj nekem az eredeti zongoránál élethűbbet egy sampleren és visszavonom az állításomat.

 

11 hozzászólás


Recommended Comments

Attila, nem értek veled egyet. Lehetett volna gyorsabb Drupal motorral, csakhogy az eredeti fejlesztők erre nem voltak képesek, nem találták ki úgy, hogy ez megoldható lett volna. Találnom kellett tehetségesebb fejlesztőt, aki volt is, de mikor már csomót dolgozott rajta, közölte, hogy akkor tudna az oldal gyorsabb lenni, ha az egész adatbázist újrastruktúrálná. Kértem tőle 3 másodpercen belüli oldaltöltést, és nem sikerült, pedig megígérte. Nem volt más választásunk.

Mint a zenében, itt is ugyanaz a helyzet: nem a platform a lényeg (pl. hogy Windows vagy MAC), hanem hogy van-e hozzá megfelelő embered.

Magyarországon egy sajnálatos helyzettel kellett szembesülnöm: a tehetségesebb IT-sek elhúztak már rég külföldre. Akik itthon meg tudnak valamit, azok komoly fizuért nagy cégeknél vannak, és másodállásban fusiznak, ha engedi idejük. Iszonyat nehéz kompetens embert találni itthon informatikában AKI RÁÉR.

Engem pl. nem foglalkoztat az, hogy feltétlenül igazam legyen, fontosabb az, hogy mikor azt mondom hogy "na most, ez az, amire gondoltam", akkor az olyan legyen, hogy tényleg lehetőleg minél többen örömünket leljük benne. Más nem számít. Bízom benne, hogy ez az oldal egy jó kezdet, és sok júzerünk lesz, akik segítenek ötletükkel, munkájukkal jobbá tenni mindezt, továbbá cikkekel, megnyilvánulásaikkal segítik a közösség fejlesztését és szórakoztatását: utóbbiban is nagyon erős most az új portál, majd meglásd ;)

Link to comment

A/D, most kérek elnézést, ha esetleg az írásom azt sugallta volna, hogy azt szeretném, hogy állandóan és kivétel nélkül igazam legyen... csak arra akartam rámutatni, hogy mint webprogramozásban egy kicsit jártas, ámde technikai beállítottságú mivoltomból kifolyólag elsőre el tudtam dönteni, hogy jó-e a site, és ha nem, akkor miért nem. Persze nem csak Drupallal lehet lassú weboldalat készíteni :)

Természetesen lényegtelen, milyen motorral van megoldva a MNSZ, ha sok a felhasználó, jó a közösség és sok az érdekes kontent, a HitSpace csapat vagy a többi felhasználó tollából.

Az IT-sekből pedig nagy cégeknél is hiány van. Konkrétan a pozsonyi Dell (európai business központ) egy csomó munkahelyet kínál és villámtempóban veszik fel az embereket... erről majd még később írok.

Link to comment

Az elozo az nekem konkretan hasznalhatatlan volt. Kinyirta a HS forumot ami evekig (kozel 10?) mukodott. Ez most mar tetszik, viszont az ad-vesz rovatot felesleges szetszedni kategoriakba. Semmi ertelme. Tok jo volt omlesztve, vegig scrolloztam reggel a frissitest es kesz. udv. boka

Link to comment

Az elozo az nekem konkretan hasznalhatatlan volt. Kinyirta a HS forumot ami evekig (kozel 10?) mukodott. Ez most mar tetszik, viszont az ad-vesz rovatot felesleges szetszedni kategoriakba. Semmi ertelme. Tok jo volt omlesztve, vegig scrolloztam reggel a frissitest es kesz. udv. boka

Igen az aprónál nagy keveredés várható - ismerve a felhasználók hirdetési szokásait, mivel sok ember egyszerre többféle dolgot is hirdet és nyilván nincs kedve/ideje a megfelelő kategóriába bepostolni.

Link to comment

Az aprónál (számomra) probléma, hogy nem olvasható rögtön az egész tartalma a hírdetésnek,

hanem külön meg kell nyitni ahhoz, hogy ne csak az első sorát lássam, hanem

az összes többi cuccot is. Sokkal jobb lenne, ha az egész szöveg látható lenne.

Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...