Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    30
  • hozzászólás
    222
  • megtekintés
    85.481

Rebel.D2 analóg dobszinti demó


vinnui

2.612 megtekintés

Elkészült az új "munkakörnyezet", aminek új darabja az újraépített moduláris doboz. A régi túl nagy volt, és feleslegesen foglalt sok helyet, elvéve azt a többi cucctól. Elővettem némi hulladék bútorlapot, és összedobtam egy kisebb dobozt, amibe átmenetileg belement minden fontosabb modul.

Hosszútávon úgyis át kell majd előlapozni mindet, és ha már szebbek az előlapok, akkor kell majd egy értelmes, profin elkészített fadoboz, de addig ez legalább összetartja az egészet. :)

 

Megörültem annak, hogy végre minden egy helyen van, és össze-vissza kötözhetek mindent. :) Ennek a következő demó lett az eredménye:

 

https://soundcloud.com/vinnui/sets/rebel-d2-diy-analog-drumsynth

 

Ebben csak a Rebel.D2 szól, leszámítva a kis reverbet az egyik részben. Külső jel kizárólag vezérlőjelként jut el a hangszerig. A két független hang 1-1 triggerjele 2 LFO-ból ered, plusz 2 CV jön a filterek vezérlésére. Az egyik egy S&H-ból, a másik pedig egy ADSR-ből.

 

Alapvetően nem szerettem volna vinni a Rebel.D2-t a szintiklubba, már szerepelt az elsőn, viszont ha valakit érdekel, akkor meggyőzhető vagyok. :)

 

newmodbox.jpeg

7 hozzászólás


Recommended Comments

Nem Te voltál véletlen az Oblivion c. film fx sound designer-e? :) A demo második részében hallható "morgások" és "nyivákolások" némelyike kisértetiesen hasonlít az említett filmben szereplő drónok hangjaira.

Link to comment

:D

Most, hogy említetted, meghallgattam a drone hangokat. :) Természetesen csak véletlen a hasonlóság, és amíg a filmbeli hangok nagyon jól össze vannak pakolva, és változatosak, nekem csak ilyen egyszerűek sikerültek. :)

Link to comment

Oké, értem a célzást. :) Egyébként picit túlbonyolítottam. :)))

 

Ha lenne egy step-sequencerem (ami még nincs), akkor akár basszusokat is játszhatnék rajta. Külső forrásból be lehet küldeni 2 független jelet, egy-egy LP/HP/BP/Notch filterbe, úgyhogy effektként is használható, stb.

 

Az egész hulladékból készült, a táptrafók bontott dugasztápokból jöttek, a maratott alu előlap valamilyen kültéri telco szekrény egyik oldallapjából van kivágva, a fenyő pedig valami bútormaradvány, csak kapott egy kis kencét. :)

Link to comment

Régi cuccokból én is sok mindent ki szoktam guberálni. Trafók, ferritmagok, stiroflex és fóliakondik tipikusan olyan alkatrészek amik még évtizedek után is hibátlanok, mások meg még okkal-móddal de jók. Ha olyan projekten dolgozik az ember amit saját maga fejleszt akkor sokszor át kell forrasztani egy csomó alkatrészt a próbapanelen/légszerelt modellen, ami egy idő után bazi rondán tud kinézni. Na erre a célokra pont megfelelnek a guberált alkatrészek, aztán ha elérte a végleges fázist az áramkör akkor lehet megvenni az új alkatrészeket és megcsinálni "szépre".

Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...