Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    15
  • hozzászólás
    14
  • megtekintés
    34.281

TrueSounds DJ Contest

vallyont

2.143 megtekintés

Igen régen volt, hogy sorokkal illettem a blogot, pedig nagy lelkesedéssel vágtam neki, igaz, tudni csak én tudtam róla. :D

 

Ami késik, nem múlik, addig is álljék itt egy mix, amit a TrueSounds által immáron másodjára szervezett versenyre készítettem. Szót érdemel, hogy figyelmet fordítanak a jövő generációjára, pedig megtehetnék, hogy lekakkantsák.

 

Jelen alkalomra lounge terembe illő mixeket vártak, így próbáltam olyan számomra kedves zenéket válogatni, amiket nem nagyon tudok máshol/máskor elképzelni. 119 bpm köré lassultunk, a szett elején elhagyván a klasszikus 4/4 hangzást, de csak azért, hogy a végére bekúszhasson. Célként tűztem ki, hogy a tánctéren megfáradt, pihenni/beszélgetni átmenekült arcok valami újat, különlegeset hallhassanak a nyugodóteremben. Én így képzeltem el a versenyre várt 1 órát:

 

https://soundcloud.com/btbm/bad-times-bootleg-machine-1

 

Az előző versenyre készült válogatás itt hallgatható meg, ebben az esetben a kikötés mindössze annyi volt, hogy deep szetteket várnak.

 

https://soundcloud.com/btbm/bad-times-bootleg-machine

 

Hogy egy kicsi szakma is legyen benne: A mixeket Abletonban raktam össze, de szükségesnek éreztem, hogy visszanyúljak a 7-es verzióhoz, mert a 8-ban számomra használhatatlanná vált a warp. A hiba az én készülékemben van (gyk. bennem), vagy valóban rosszabb lett, mint volt?

 

A másik érdekesség, ami adódott az utóbbi időkben az abletonnal való dj-zéssel kapcsolatosan: Jó barátomnál volt szerencsém kevergetni Pioneer CDJ 2000 lejátszókról és DJM 2000 keverőről. Bitang drága, értelmezhetetlen ár/érték arány terén, de mit lehet tenni, neki ez a hobbija, így beszerezte magának ezt a pultot. Én amondó voltam, hogy laptop+kontroller fényévekkel előrébb viszi az embert, kreatívabban lehet dolgozni velük (elméletben tételezvén fel mindezt, nagyon lehetőségem nem akadt használni ilyen technikát), azonban miután a dj pultból a számítógép elé ültünk az Ableton elé, leírhatatlanul nagy különbséget lehetett érezni az effektek minőségén/használhatóságán. Egészen addig nem mutatta meg magát ez a jelenség, míg egymás után nem éreztem a kezem alatt működni a kettőt. Van alternatíva a piacon, amiket érdemes bevonni az Abletonos dj varázslásba, vagy kompromisszumot kötvén bele kell törődni a helyzetbe? Természetesen értem, hogy egy céleszköz jobban muzsikál a szó szoros értelmében, azonban nagy csalódás volt számomra.3 hozzászólás


Recommended Comments

Van asszem kb 1400 euro környékén totáleredeti Pioneer keverő és 2 cd lejátszó / usb stick 3 az egyben. Utána kell keresni. Ha lesz rá keret :) A többire igyekszem még majd reagálni.

Share this comment


Link to comment

Köszönöm szépen a tippet, figyelemmel követem a termékpalettájukat (már amennyire lehetséges, brutális gyorsasággal hoznak ki újabbnál újabb dolgokat), de ha megengedhetném magamnak, akkor sem igazán vágynék az adott eszközökre, annyira a földtől elrugaszkodott az árképzés, illetve a jelenlegi üzletpolitikájuk sem szimpatikus számomra. A felismerés volt csupán érdekes, hogy mennyire könnyen/jól használhatók az effektek a keverőn. Persze némi igazságtalanság egy dj célra készült, effektprocesszorral megtámogatott eszközt egy svájcibicska jellegű software-el összehasonlítani.

Share this comment


Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...