Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    18
  • hozzászólás
    23
  • megtekintés
    44.044

TrueSounds DJ Contest


vallyont

2.409 megtekintés

Igen régen volt, hogy sorokkal illettem a blogot, pedig nagy lelkesedéssel vágtam neki, igaz, tudni csak én tudtam róla. :D

Ami késik, nem múlik, addig is álljék itt egy mix, amit a TrueSounds által immáron másodjára szervezett versenyre készítettem. Szót érdemel, hogy figyelmet fordítanak a jövő generációjára, pedig megtehetnék, hogy lekakkantsák.

Jelen alkalomra lounge terembe illő mixeket vártak, így próbáltam olyan számomra kedves zenéket válogatni, amiket nem nagyon tudok máshol/máskor elképzelni. 119 bpm köré lassultunk, a szett elején elhagyván a klasszikus 4/4 hangzást, de csak azért, hogy a végére bekúszhasson. Célként tűztem ki, hogy a tánctéren megfáradt, pihenni/beszélgetni átmenekült arcok valami újat, különlegeset hallhassanak a nyugodóteremben. Én így képzeltem el a versenyre várt 1 órát:

https://soundcloud.com/btbm/bad-times-bootleg-machine-1

Az előző versenyre készült válogatás itt hallgatható meg, ebben az esetben a kikötés mindössze annyi volt, hogy deep szetteket várnak.

https://soundcloud.com/btbm/bad-times-bootleg-machine

Hogy egy kicsi szakma is legyen benne: A mixeket Abletonban raktam össze, de szükségesnek éreztem, hogy visszanyúljak a 7-es verzióhoz, mert a 8-ban számomra használhatatlanná vált a warp. A hiba az én készülékemben van (gyk. bennem), vagy valóban rosszabb lett, mint volt?

A másik érdekesség, ami adódott az utóbbi időkben az abletonnal való dj-zéssel kapcsolatosan: Jó barátomnál volt szerencsém kevergetni Pioneer CDJ 2000 lejátszókról és DJM 2000 keverőről. Bitang drága, értelmezhetetlen ár/érték arány terén, de mit lehet tenni, neki ez a hobbija, így beszerezte magának ezt a pultot. Én amondó voltam, hogy laptop+kontroller fényévekkel előrébb viszi az embert, kreatívabban lehet dolgozni velük (elméletben tételezvén fel mindezt, nagyon lehetőségem nem akadt használni ilyen technikát), azonban miután a dj pultból a számítógép elé ültünk az Ableton elé, leírhatatlanul nagy különbséget lehetett érezni az effektek minőségén/használhatóságán. Egészen addig nem mutatta meg magát ez a jelenség, míg egymás után nem éreztem a kezem alatt működni a kettőt. Van alternatíva a piacon, amiket érdemes bevonni az Abletonos dj varázslásba, vagy kompromisszumot kötvén bele kell törődni a helyzetbe? Természetesen értem, hogy egy céleszköz jobban muzsikál a szó szoros értelmében, azonban nagy csalódás volt számomra.

Szerkesztette vallyont

3 hozzászólás


Recommended Comments

Van asszem kb 1400 euro környékén totáleredeti Pioneer keverő és 2 cd lejátszó / usb stick 3 az egyben. Utána kell keresni. Ha lesz rá keret :) A többire igyekszem még majd reagálni.

Link to comment

Köszönöm szépen a tippet, figyelemmel követem a termékpalettájukat (már amennyire lehetséges, brutális gyorsasággal hoznak ki újabbnál újabb dolgokat), de ha megengedhetném magamnak, akkor sem igazán vágynék az adott eszközökre, annyira a földtől elrugaszkodott az árképzés, illetve a jelenlegi üzletpolitikájuk sem szimpatikus számomra. A felismerés volt csupán érdekes, hogy mennyire könnyen/jól használhatók az effektek a keverőn. Persze némi igazságtalanság egy dj célra készült, effektprocesszorral megtámogatott eszközt egy svájcibicska jellegű software-el összehasonlítani.

Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...