Jump to content
Ménemszól.hu

DARK POP

  • bejegyzés
    7
  • hozzászólás
    12
  • megtekintés
    20.303

STORY 5 - Ostinato


KOLDUSH

1.096 megtekintés

10268635_626997944044882_6084633625303936140_n.jpg

 

"Szeretsz ébren lenni? Csak nappal? Éjszaka már aludni akarsz? Hát nem Te döntöd el, mit akarsz, hanem a napszak? Körbe, körbe?... Na, valami ilyenről szól az Ostinato. Erről a körforgásról, amiben büszke vagyok az ébredéseimre, és ha ellankadok, ideológiát gyártok az alváshoz. Mert érzem, hogy nem élhetem túl a folyamatos ébrenlétet. Inkább körbe, körbe... és közben azt gondolom, hogy ez vezet is valahová. Van, aki úgy érzi, már megérkezett... Számomra a megérkezés nyomorúságos dolog: rokon az elmúlással. Úgyhogy jó messzire tettem a célom, mert félek a haláltól." - Tius.

 

 

 

Betti és Tius egyszerre énekelték fel a dalt. Az éneklés délutánján időt hagytunk az elcsendesedésnek - nomeg a bevitt alkoholnak is. Valódi, kitárulkozó, szerethető éneksávot hoztunk így létre. Aztán még odatettünk a dalvégi refrénekbe pár kiegészítő vokált.

(A dal szövegét lásd a YouTube-on.)

 

Ami a zenei eszközparkot illeti: ez a dal is Cubase-ben, plug-in hangszerekkel íródott (FM7, Kompakt, Stylus RMX, Vanguard, stb). A további produkciós munka folyamán komoly szerepet kapott egy TR-909 klón is (köszönjük, Palatinszky fivérek!). Ebből a dobozból jön a zsíros, organikus pergődob-hang.

 

Az ostinato a lexikonok szerint "makacsul ismétlődő zenei motívum". Hát, ilyenből van nekünk bőven, tettünk párat ebbe a dalba is. Könnyen meg fogod találni őket.

 

 

Tius & Casey

 

koldush.com

facebook.com/koldush

1 hozzászólás


Recommended Comments

Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...