Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    6
  • hozzászólás
    50
  • megtekintés
    30.339

Roland MC307 firmware update


Vlaca

3.435 megtekintés

Sziasztok!

 

Általában egy firmware update nem egy akkora jelentőségű dolog hogy megérne egy blog bejegyzést, de úgy gondoltam hogy technika történeti szempontból ez érdekes lehet. Illetve elég hardcorenak tartom végig izgulni kb. 1 órát hogy minden rendben megy-e, szobadísz lesz-e belőle vagy működő hangszer.

 

Első lépésként ellenőriztem a hangszerben levő verziót.

A ‘SONG’+’SYSTEM’+’BPM’ gombokat nyomva tartva be kell kapcsolni, ekkor teszt üzemmódba kerül és automatikusan lefut a verzió ellenőrzés.

 

IMG_0288+copy.jpg

 

1.01 volt benne, ennél van újabb.

Az 1.03-es firmware a Roland oldaláról letölthető:

 

http://www.rolandus.com/products/details/172/downloads/

 

Kicsomagolás után 8 könyvtárban 64db(!!!) midi file található.

 

Szükség van még midi interface-re (nálam Emagic AMT8) és egy programra ami SMF midi file-t le tud játszani. Nem keresgéltem külön progit erre a célre, beimportáltam öket Logicba.

Lett egy 1 óra 10 perces midi album :)))

 

logic+copy.jpg

 

 

IMG_0293+copy.jpg

 

Kezdődhet az update.

 

Az’ F1’+’F4’+’RYTHM PART VIEW’ gombokat nyomva tarva be kell kapcsolni az MC307-et. Aztán lenyomni az ‘R’+’3’ gombokat. A bpm led kijelzőn megjelenik a “SYS” felirat el lehet indítani a midi lejátszást. Az S0000001.MID-S000000032.MID fileokat küldjük be, ez a system update. A folyamat közben a zöld midi led villog, az R,1,2,3,4,5,6,7 gombok folyamat jelzőként viselkednek, a midi fileok végén a slave led világit.

 

Ha végzett az első 32 file-al,(kb. 30 perc) ki kell kapcsolni az MC-t.

Aztán megint az’ F1’+’F4’+’RYTHM PART VIEW’ gombokat nyomva tarva be kell kapcsolni, majd ‘5’+’7’ gombokat lenyomni. A bpm kijelzőn a “DAT” felirat jelenik meg, jöhet a másik 32 midi file, D0000001.MID-D00000032.MID. A folyamat jelzés ugyanaz mint az előbb. Ha ez is kész, kikapcs.

Már csak egy lépés van vissza egy factory reset. Ezt normál bekapcsolás után, a menüből érhető el. (SYSTEM / UTIL / FACTORY RESET)

Ha ez mind rendben lezajlott, ellenőrizhetjük újra a firmware verziót:

 

IMG_0299+copy.jpg

 

A cpu verzió maradt, de a prog verziója és dátuma változott. Hurrá, sikeres az update.

Hogy az új firmware-ben mit javítottak azt nem tudom, én a második napon megcsináltam, nincs sok tapasztalatom az 1.01-el. Mindenképp megnyugtat a tudat hogy a legfrisebb elérhető os van benne :)))))

  • Like 3

5 hozzászólás


Recommended Comments

Nekem alapból 1.03 volt a Roland MC-307 -emben. Hát nem tudom, hogy ez jó dolog-e ez vagy sem... pontatlanul küldi a Midi Clock-ot néha vagy olyan mintha a saját BMP-emét nem tudná nyíl egyenesben tartani. Nagyon idegesítő, apró a csúszás, szinte észre se lehet venni, na de delay-nél, főleg pl a Korg ESX delay-énél... lehet hallani, hogy 1percenként egyszerűen elszáll a delay, mert nem pontos a tempó és ez nem a midi kábelem hibája próbáltam már más eszközökkel is. Neked nincs ilyen problémád vele?

Egyébként nagyon alábecsült kis masina ez. A Factory hangok katasztrofálisak de ha az ember rászán egy hetet, akkor olyan szintiket/zenéket produkálhat vele, hogy Carl Craig bőrében érezheti magát.

Link to comment

 Hi!

 

Én salve módban használom a logic a master. Egyenlőre nem tapasztaltam csúszásokat. Max 1 dob sáv és 1 seq ment rajta. Vagy én vagyok nagyon felületets vagy nem csúszik :)))

Sokan panaszkodnak hogy nagyon alul lett tervezve a DSP power, managelni kell az erőforrásokat hogy bírja.

Huu igen a hangja tetszik nekem is nagyon. Elrejtettek egy jó kis szintit egy ilyen DJ házba :))))

A sound programozás az kicsit  rémálom kategória ennél is, annyi paraméter van.

Link to comment

És igen, egyet kell hogy értsek. Kipróbáltam már én is néhány vas seq megoldást (merthogy elsősorban erre használom), és az MC-307-es a nyertes. A hangjai manapság már egy kicsit "butácskának" tűnhetnek, de nálam nagy túlélő, mondhatni állócsillag. 

Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...