Jump to content
Ménemszól.hu

Lacika

1.293 megtekintés

Másik bejegyzésben ígértem a címben említett projektem bemutatását és/mivel szerintem jobban izgulok és pörgök ezen a témán mint bárki más a földön (😅 ) gondoltam kezdő posztnak jó lesz az, hogy: megérkeztek a hiányzó alkatrészek!!!! fakkkkjeee, folytatódthat az építés, megint nem alszok hetekig. Úgysem fogom kibírni, hogy ne készítsek valami bohóckodásos demot a hangjáról, így akit érdekel az ne kapcsoljon el, mert hamarosan zajolunk;  stay tune, de most a szó a studióJJé 😂

20221209_223547.thumb.jpg.c495b6c6cbe3461cb6543cbbeba5432b.jpg

  • Like 10

15 hozzászólás


Recommended Comments

Ez igen!

Annak idején én is a Reason I és II - vel kóstoltam bele a zenekészítés rejtelmeibe. Kis haverjaim azt hitték, hogy valami "űrhajó-szimulátor." Valamelyik vinyóm még tele is van refill-ekkel. Örülök, hogy neked ilyen boldogságot okoz még mindig. Kiváncsi vagyok a végeredményre.

üdv

Rezső

 

Link to comment

Anti-aliasing fűrész oszcillátor teszt,  32 poly-ra húzva. Egy-két helyen laggolt a MIDI miközben a soros monitor írja az adatokat .. hm.. 🤔
A következő lépés: így  32 poly-n max 12% a CPU load, felmegyek 64 aztán 128 hangig, megnézem mit bír ... és persze még mindíg floating point-on számol a cucc. A filter szekció az ami kajálja az erőforrást, kb 50%-ot elviszi. Az LFO, ADSR és egyebek már csak apróságok. 
A videóban 600MHz-en ketyeg az M7, 44k1, 128buffer DAC.

HÁTTÉRZAJ = USB-PC tápzaj :lolu: ciki, de most nem volt kedvem a normális DC táppal rohangálni.

 

Szerkesztette Lacika
Link to comment
Ekkor: 2022. 12. 12. at 10:08 írta brezsa:

Ez igen!

Annak idején én is a Reason I és II - vel kóstoltam bele a zenekészítés rejtelmeibe. Kis haverjaim azt hitték, hogy valami "űrhajó-szimulátor." Valamelyik vinyóm még tele is van refill-ekkel. Örülök, hogy neked ilyen boldogságot okoz még mindig. Kiváncsi vagyok a végeredményre.

üdv

Rezső

 

Szia Rezső,

Köszi a kommentet, nemrég meg is kerestem a rééégi régi Reason 2-vel készült track-eket :D hááát... volt meglepetés, jó volt "nosztalgiázni" ;)

Link to comment

Nagyon menö. Gondolom nem Teensy Audio Library, hanem saját kód. Ha esetleg be tudnád dobni, hogy milyen forrásokból építkezel azt nagyon megköszönném. :) 

Link to comment
3 órája írta Mangonel:

Nagyon menö. Gondolom nem Teensy Audio Library, hanem saját kód. Ha esetleg be tudnád dobni, hogy milyen forrásokból építkezel azt nagyon megköszönném. :) 

Jaja, Nem a PJRC audio library-t hasznalom, Valamelyik posztban irtam is, hogy Faust DSP-n programozok es azt le lehet forditani teensy/arduino C++ra.  www.faustide.grame.fr

 

itt megtalalsz mindent ;) peldakat, stb

Szerkesztette Lacika
Link to comment

B)

ÁpdÉt:

16voice
2xOSC / voice + noise
saw, square, triangle, sine + all Subtractor wavetables (05-32) with phaseMod & duty cycle / OSC
anti-aliasing OSCs ..

filters: Notch, HPF12, BPF12, LPF12, LPF24, Comb, Formant (később az LPF24-et választhatóvá szeretném tenni 303 vagy moog algora)

Teensy 4.1 + 8MB PSRAM, 600MHz, SGTL5000 Audio Shield @44k1, 16bit, 128buff stb...

Kéne valami jó kamera amivel fel lehetne venni ezt-azt, plusz van line bemenete ? GoPro?

csinál valaki ilyen kütyüzést (live-ot esetleg) aki kamerázza is?
ötlet?

paramsFWsynth.thumb.png.967d808389b0aa1c10b8edb42bd357e5.png

Link to comment

Ha el tudod juttatni a számítógépbe külön a hangot és a videót, akkor OBS-el össze tudod fésülni öket. Én iPhone kamerával szoktam felvenni a hangot meg audio interfaceröl veszem fel.

Link to comment

Nálam van DSLR erre a célra, az kaphat kevert jelet hangkártyából is direktben, de én úgy szoktam, hogy a kamera a saját mikrofonjával veszi a környezeti zajokat, a DAW pedig rögzít mindent amit kell, végén pedig összefésülöm Premier-ben, vagy OBS, ha live kell. Ha még mindig Csepel környékén vagy, akkor Halásztelekről tudok segíteni - ha kell.

Link to comment
Ekkor: 2023. 05. 15. at 15:26 írta Blank:

Hol tart ez a projekt? Nagyon kíváncsi vagyok, de csak telnek a hetek és hónapok. :)

Yo!!!

Telnek bizony :( 0 idő sajnos, milyen jó lenne plusz emberekkel/kicsi team-mel dolgozni :) de hát egyedül tolom és persze történt EZ-AZ, így jöttem 'updételni' a helyzetet:
Összevonom ezt a bejegyzést a Subtractor szinti és a home-made reverbbel, majd  mindenről ömlesztve IDE fogok írni. :)


Reverb:
A v1 próbapanelt szét-teszteltem de voltak ordas nagy hibák benne amitől pár funkció nem müködött megfelelően, sajna a tanulópénz ilyenkor szabályszerű, most kicsit(k*rvára) át-terveztem az egész NYÁK-ot (egy körLED + OLED + enkóder egy modulként egy dedikált pici MCU-t kapot, címezhető I2C-n, így nem kell multiplexelést használnom, gyorsabb is, nem b*sz bele a reverb számolásába, stb stb a lényeg, hogy jobb) .. Tehát építek aztán jön a teszt v2.
 

encV2.thumb.jpg.38d742e68876af9142de72aad4896bf1.jpg

 

Subtractor:

Itt is voltak hibák  ... hahh de még milyen, pedig esküdni mertem volna rá, hogy MINDENT átnéztem, de egész egyszerüséggel pl a Poly kijelző két 7-szegmenses kijelzőjét NEM KÖTÖTTEM BE :lolu: ->
SubTractor_wtf.png.c92a8fddbcfa4e43c347cc6f2301ad0b.png

Még mindig nem értem, ez hogyan fordulhatott elő, na de mindegy is... a lényeg a lelke:
Folyamatosan optimalizáltam, az eredeti Reason Subtractor hullámtáblái egységesen 2048 mintájúak lettek, plusz Paul Nasca PADsynth-jében van egy formant-formula ami kiválóan hozza a Korg M1 choir/universe sound-ját (vagy Roland U10-20-110-220 és kitudja mikben van még benne), szóval azt is "beletettem" me ménemá B) ->
 

Aztán van itt egy olyan, hogy Virus Ti hypersaw, igen ->
 


.. szóval ami számomra a legkedvesebb vagy legjobban szeretek azt gyúrom egybe és mivel nem vagyok programozó (vagyis tanultam  de nem ez a szakmám) és nem ebben forgok nap mint nap ezért iiiiiirtózatosan lassan haladok :(
Ja bocsi, a Subtractoron az 5x7 pontmátrix kijelzőket is OLED-re fogom cserélni és inkább grafikusan jelenitem meg a hullámformákat, szóval ott is jön a sokadik verzió ;)
A videóban az oszci száma mellett baloldalon a PhaseMod jelölése van mint a DAW-ban: 
O : kikapcs
- : kivonás
X : szorzás


image.png.5060a608b22fc0d77b10aeb276f230e3.png

 

Szerkesztette Lacika
Link to comment

a v9 demója Soundcloud-on,
a zaj  ... szóval a zaj az USB-n keresztül összeszedett és ami a gépből/át/keresztül MINDENség is belekontárkodik ..egyelőre :thumbsu: 
a jó táp életet ment ugye ... khm

szinti hang : telefonról Caustic v3 sine és saw + LFO

 

Szerkesztette Lacika
Link to comment

Egyszerre minden: Wavetable + ARP, PADsynth choir formula és a Futureverb v9.
MIDI: egy régi csepeli korszakból maradt dallam-ka.

 

Szerkesztette Lacika
Link to comment
Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...