Jump to content
Ménemszól.hu
  • bejegyzés
    81
  • hozzászólás
    79
  • megtekintés
    58.980

TECHNICS WSA1


Koródi Csaba

662 megtekintés

A Technics WSA1 2010 májusában érkezett a színpadra, ahol az Oklahoma country zenekaromban a zongora és orgona szerepét hivatott betölteni.

 

Ha valaki pár éve azt mondja nekem, hogy lesz valaha Technics hangszerem, biztosan legyintek, hiszen csak automata kíséretes modellek voltak ismeretesek a számomra korábban. Erre tessék... kíváncsiságból kipróbáltam ezt a típust, majd belevágtam az Isten tudja hányadik csereberébe. A csere másnapján már színpadon is volt. Kicsit tartottam tőle, mert nem volt elég időm kiismerni, felprogramozni, belakni, de komolyan pozitívan csalódtam.

 

 

hangszerwsa1.jpg

 

 

 

Korábban mindig KORG Combi beállításokban gondolkoztam, előre leosztott midi-csatornákon stb... vagy Roland Performance-ban. De a Technics WSA valahogy egész más. Eleve olyan jók a hangszínek, hogy nem is kellett hozzányúlnom... talán az orgonán dögösíteni, de a zongora a legjobb, amit eddig ilyen hangszerben hallottam.

 

Azt mondja a leírás, hogy akusztikus modellezésű, sokan fizikai modellezésű hangszerként tartják számon. Nyílván van ebben egy kis vakítás is, meg már elég régi is cucc, de milliónyi potenciál rejlik a beállításokban. Csakugyan a hangszín fizikai formáns jellemzőitől kezdve a DSP effektig számtalan lehetőségünk van szerkeszteni.

 

 

wsa1_display.jpg

 

 

 

A WSA1 tartalmaz egy fizikai modellezésű drawbar orgonát is és naggyon bejött :-) Megvan minden húzóregisztere, külön kapcsolható percussion két karakterisztikával, be lehet küldeni a DSP effekt-láncba is, majd onnan, vagy azt kihagyva mehet a SUB kimenetre. Én így tettem, a SUB-ra pedig ráakasztottam egy BOSS RT20-as Rotary szimulátort és nagyon ász lett.

 

Többszászezer forintért nyilván lehet jobbat kapni, mindannyian ismerjük az etalonokat, de ebben az árkategóriában szerintem ennél jobbat és flexibilisebbet nem nagyon lehetne felmutatni.

0 hozzászólás


Recommended Comments

Még nem érkezett hozzászólás

Guest
Szólj hozzá...

×   Formázott tartalmat illesztettél be.   Kattints a formázás megszűntetéséhez.

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...