Jump to content
Ménemszól.hu

Új hozzászólások, friss tartalom hírfolyam

státusz változások, témák, blog bejegyések, képek, albumok, naptári események, tudásbázis és file-ok megjelenítése, az utóbbi 0 napban küldtek be

Ez a folyam automatikusan frissül

 1. Tegnap
 2. na, meg vannak rendelve a dolgok, presonus temblor t10 + 4 db Roland RCC-10-TRTR trs kábel
 3. djuice

  Yamaha MODX

  Na de arra régen is az volt az orvosság hogy az adott csatornákat tiltani kellett a fogadó készülékben amit nem akartál használni. Csabi felfedezte, hogy a régi Yamahákkal ellentétben, az MODX/Montage-ban a partok midi csatornáit sem lehet átállítani már, tehát világos a képlet, hogy ezt főleg nem más külső hangszerekkel való együttműködése tervezték. Még csoda, hogy a hagyományos midi aljzatok nem tűntek el végleg az usb-vel kiváltva, mint azt egyszerűbb hangszereknél már látni. Talán a part mute/solo opciók is megvoltak a Yamaháknál régóta a különböző midi csatornák némítására, de
 4. turorudi

  Yamaha MODX

  Szerintem pedig ez volna a legalapabb. Ezzel is megoldható, átnyomom egy single hangra, de azért elég bosszantó, hogy megszólal egy billentyű lenyomására ugyanaz az 5 hang a hangmodulból, ha egyáltalán bírja a polifóniája. Nekem még az aftertouch hiánya is fájó, meg ezek a pille billentyűk (Modx 6-7). Elég nyomi érzés egy normális szinti mellett ezen játszani.
 5. jaja, vágom mi az a trs, én csak a lewitz altipusára gondoltam (tgc 068). Már nem azért, de azért a ts és trs kábeleknek adhattak volna külön altípust, mondjuk tgc 069 és már nem is összekeverhető annyira...
 6. A tgc 068 az a kábel neve, mint pl. Gipsz Jakab. A TRS meg annyit tesz Tip Ring Sleeve. TS= Tip Sleeve
 7. már megijedtem hogy egész végig ts kábelem volt, de nem, mert előbb kihuztam a monitorokbol és megnéztem, és tényleg trs (2 fekete kör volt rajta). Viszont érdekes, mert ugyanaz a tipusának a neve (tgc 068), a csomagolásáról olvastam le
 8. Rossz linket mutattál, figyelj oda! Ez TS kábel, nem TRS! (TRS = Balanced (Stereo jack), TS = Unbalanced (Mono jack)). Neked TRS kell. Egyszerű Klotz kábel megteszi, nem lesz vele baj. Itt válogass.
 9. Szimmetrikus (balanced) kábellel jobban járnál. Az M-Audióhoz is, meg a Presonushoz is.
 10. Még annyi, hogy a kábel minősége számít a hangzásnál? mert épp megnéztem milyen van most, és hát nem a legdrágább: (csak 5 euro) https://www.muziker.sk/lewitz-tgc068-3m Ha vennék mondjuk vmi drágábbat, mondjuk egy Roland márkájút az segítene? (amugy is kell vennem még legalább 2 kábelt a subhoz)
 11. djuice

  Yamaha MODX

  Hát igen... pont ez a lényeg! Érdekes, hogy a Gadget is sok mindent tartalmaz, de vhogy a Prophecy/Z1 cuccokat még nem klónozták pluginként nekünk Korgék. Hát ilyen komplex szintiket sztem már nem arra terveznek, hogy külső modulokat stb. használjanak velük. Legkorábban pl. a Korg Trinitynél döbbentem meg, hogy nem tudtam róla bankot váltani kifelé, mert már azt is úgy tervezték hogy "elég legyen önmagában" és mással már szóba se álljon. De legjobban egyébként a mai master keyboardokat nem értem! Világít mind színesben, de egy numeric pad, oktáv shift, bank change már luxus rajtu
 12. Igen, van. Egy második T10-et. Ezt inkább Te, a körülmények (mire van szükség, lehetőség), és a pénztárca határozza meg. Egy termékről jobb nem kereskedőnél, hanem a gyártói oldalon tájékozódni. Például T10 Tech Spec, Manual.
 13. Múlt hét
 14. turorudi

  Yamaha MODX

  Triton VSTi-ben elég sok minden benne van, azt hiszem csak a Z1 kártya nincs benne. Ami a MODX-t illeti: az SY-okon szocializálódtam, és még az EX5-ben is megvan a Voice vs Multi felosztás, igaz, az EX-ben már van hasonló, mint a Modx-ben a kbd ctrl, és több hangszínt (voice-t) lehet layerelni a Multi módban. A Modx-ben megbékéltem azzal, hogy a Multi mode-ot úgy tudom praktikusan elérni, ha a single part hangokat használom. Ha nagyon akarok multi layer hangszíneket, akkor a MIDI I/o-nál hybridre kapcsolok, de az már túl sok kapcsolgatás. Az elképesztően zavaró nekem, hogy a sok partos hango
 15. ez sem rossz, viszont lenne egy kérdésem hozzá: muziker oldalán a kimenetek közé nem írták a trs-et a leírásban, pedig a képen rajta van: https://www.muziker.hu/presonus-temblor-t10 Most akkor van trs kimenete vagy sem? Továbbá, a sub hátulján van még egy harmadik mindkét fajtábol: sub out (xlr), sub bypass (trs) ezek mik? ide is kell dugni vmit? + kinéztem még egy subot: KRK 12S2, ami 12 colos és erősebb mint a presonus, persze árban is: 700 euró. Megérné így, gondolom a nagyobb coll erősebb hangzás. Vagy inkább ne vegyem, maradjak a presonusnál?
 16. Azt hiszem mindkettő menüjében kalibrálható a gate/trig erőssége és szélessége. Nézd meg a használati utasítást és az alapján állítsd magasabbra a trigger értékét!
 17. A legallját még az SCM45-ön sem hallani. Nem akarják odaerőszakolni, ami nincs benne az adott konfigban. Cserébe viszont ami van, az nagyon jó.
 18. Az ATC kimondottan kevés alsó frekiben. Minden más freki viszont kiváló. Alinál sincs szinte semmi alja az SCM 16-nak (kezeletlen akusztika előtt még gázabb volt). Érdekes, hogy Silknél mikor tanfolyamon voltam, ott azt éreztem, hogy szódával pont elég (szintén az SCM 16). Volt egyetlen alkalommal nála SCM 25 és nem mondhatnám, hogy jobban hallottuk az alját, mint a 16-nak. Szóval Silk akusztikája baromi jól sikerült, vagy tuning SCM 16 van nála . Akkor biztos nagy szerencsém van, mert pont jó a 8030 12nm-es szobában. Állványokon van egyébként, nem asztalon. Nincs kezelve a szoba alsó f
 19. Ha a 8030 alá nem kell sub, akkor ott a szobád szól, meg az asztalod, nem a hangfal. Nagy szerencsével persze még akár pont jó is lehet. Amint csinálsz egy profin kezelt akusztikát, eltűnik az egész alja. Nálam az SCM25 alatt ott van egy Genelec 7070 sub és nagyon kell. Enélkül a legalsó oktávból semmit sem hallasz.
 20. Pontosan ezt mondom igen. Ha jó helyre van rakva, akkor "jól szól". Mint ahoyg fentebb írtam így a genelec 8030hoz sem kell. Pedig van EMU PS12. Más elrendezésben nagyon kellett a szub hozzá, mióta elforgattam 90 fokot az asztalt így már jó.
 21. Tisztázzuk: "hangzásjavító" nem létezik, esetleg a prospektusokban. Ne dőlj be. Ez a program pedig arra hivatott, hogy az akusztikailag kezelt(!) szobában korrigálni lehessen a frekvenciamenetben található apróbb hibákat (ha vannak). Nem csodaszer, de bizonyos esetekben segíthet. Minden helyzet és szoba más és más. Akusztikailag kezeletlen helyiségben a használatának semmi értelme. Képzeljük el, hogy kicsi a szoba, és bizonyos ponton és frekvencián vannak állóhullámok, ami a frekvenciamenetben keskeny, de mély beszakadásként látható (kioltják egymást). Tehát ami nincs, azt nem lehet sem e
 22. szóval ez egy program, ami megjavítja a hangzást? de a követelményekben mért van mikrofon meg füles? pedig a speaker calibration témában vagyunk ugyebár... Ja és megírnád hogy mit is kéne a programban beállítani?
 23. Van olyan: Speaker Calibration for Accurate Monitoring. Megjegyzem, kipróbáltam füleshez régebben ezt a megoldást... csalódtam. Egy hibát nem lehet egy másik hibával kijavítani.
 24. De mint írtam, az átrendezés nem mostanában lesz, full tele van a szoba, mozdulni sem bírok, nemhogy 10 kilós hangfalakat arrébb pakolni. Egy mezei, laikus felhasználó vagyok, akinek instant kéne a jó hangzás Ezért is olyan megoldást várok, ami nem átrendezéses, hanem olyan, hogy valamit megveszek még a hangfalakhoz hogy jobban szóljon... (ár most nem számít) PLS csak legyen olyan!
 25. azt mondod, hogy még a 2. generációs bx8-hoz sem kell külön sub? és a szobád 3x4-es? az még kisebb mint enyém, és neked mégis jól szól?
 1. További események betöltése
×
×
 • Create New...