Jump to content
Ménemszól.hu

Új hozzászólások, friss tartalom hírfolyam

státusz változások, témák, blog bejegyések, képek, albumok, naptári események, tudásbázis és file-ok megjelenítése, az utóbbi 365 napban küldtek be

Ez a folyam automatikusan frissül     

 1. Ma
 2. Tegnap
 3. Youtube-ra saját videoklipet szeretnénk feltölteni, viszont kérdéses hogy: A hanganyag milyen formátumú, felbontású legyen? A dawban a projekt 96khz/24bit, ebből exportáltam ki waw-ot, és 320 as mp3 at . Viszont olvasgattam itt is hogy legjobban talán 44.1- est érdemes mindenhova, de a video szabványa 48khz... Ha valaki eltudná mondani mi a gyakorlat, milyet a legcélszerűbb a videóba ágyazni, azt nagy megköszönném... A válaszokat előre is köszi!
 4. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Jaja, így már világos.
 5. idioty

  Yamaha MODX

  Igen, persze ezt tudom. Lehet picit fura :), de legtöbbször csak szórakozásból fogunk játszani vele. Szóval nem szeretnénk bekapcsolni a gépet + szoftvert csak azért, hogy játszunk. Sőt asszony többet fog rajta játszani mint én, míg én programozok. Szóval hangkártyába megy, hangkártyából monitorba. Ha bekapcsolom a hangkártyát számítógép nélkül, akkor is átmegy rajta a hang ahogy előzetesen beállítom. Ha meg kell a Logichoz a hangkártya, akkor meg csak a szoftvert kell bekapcsolni. Persze ennek a legnagyobb előnye az, hogy nem kell kábeleket ki-be húzogatni. Persze erre lehetne egy külön keverő, de azt is be kell kapcsolni mindig, és hát a hangkártya ezt megoldja.
 6. Múlt hét
 7. djuice

  Zenei önképzőkör

  Nyitó cikk: https://www.keyboardmag.com/lessons/acoustic-augmentation https://www.keyboardmag.com/lessons
 8. Ezen a mai napig gondolkodok. Opciók: 1 a Moxf-et készségszinten sikerült működtetni, és még így sem tökéletesen, ergo a Modx-nél kezdődne minden előlről. 2 a Moxf-nél az első találkozás (ismerkedés) azonnali szerelem volt, most ezt nem éreztem. 3 a hangok csábítóak voltak, az apró kütyük elvarázsolták az elmét, - zongorából egy tekeréssel folyamatos átmanettel gyönyörű el. zongora, - ez nagyon tetszett, de 2-3 nap múlva azt kérdeztem magamtól, de mihez is kell ez nekem??? 4 probalgattam a szekvenszerét! Ósdi, amatőr zenész vagyok, jó a Cubase, de nekem ez még fontos, bíbelődni a hangzással. Háát, megintcsak a Moxf... 5 uj generáció, előbb utóbb mindenkinek ez lesz, én miért legyek kivétel? Igen, de miert is vegyem meg, ha a Moxf még mindig szerelemben tart, a kettő pedig anyagilag nem megy? Az igazi ok talán még ezek mellett is rejtve van előttem, de próbáltam megmagyarázni, amit igazából nem lehet. Egyszer lehet, hogy mást írok erről, mert a Modx elisnerem, gyönyörűen énekel, és mert az élet maga is örök változás!
 9. Na, pedig erre én is kíváncsi lennék hogy mi hiányzott és mi tartotta meg a MOXF-et?
 10. Valóban nagyot szól a Modx, nagyszerű hangszer! Egy hétig volt nálam, átbogarásztam, és valami nagyon hiányzott belőle a Moxf-hez képest, de egyszerűen nem tudtam, hogy mi, ezert nem mertem váltani. Egyenlőre nekem a Moxf, azonban egyszer lehet, hogy eljon az az ido...
 11. Nektar Impact LX/LX+/GX támogatás és útmutató Ableton Live-hoz: http://support.nektartech.com/s.nl/ctype.KB/it.I/id.2429/KB.746/.f?category=25 UI: Ajánlom figyelmedbe a Bitwig Studio-t.
 12. Na..végül Modx7 lett belőle És mivel a zenekarban van még egy +zongorista, így ő vett a kalapácsosa mellé egy FA-06 ot. De ez a yami...még nem tértem magamhoz a gyönyörűségtől Brutál jó hangszer, az AWM2 és FM-X összegyúrt presetjei hihetetlen soundot adnak. Sőt..korábban Hammond klónokat használtam (XK-1, 2, VR760, VR09, SK1) de a modx orgona hangszínei (kicsit megpiszkálva) semmiben nem maradnak el az elődjeiktől. Szóval még ismerkedünk egymással, de azt már most érzem, hogy ez egy jó kapcsolat lesz.
 13. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Live-ot nem ismerem. A MOXF-hez kapott CUBASE AI-t használom. Azon címezhetőek a MOXF MIDI csatornái, amik az adott hangszín editorját nyitják be VST-ként. Audio sávoknál pedig a MOXF AUDIO csatornái címezhetőek.
 14. wolf

  Yamaha MODX

  Na pontosan ezért imádtam a Kronost. Egy apró driver felrakása után az USB-n nem hangkártyaként, hanem hangszerként volt választható a Live-ban... Brutális ez a funkció.
 15. Nem találom sehol a kontrollerek Live támogatását. Valóban nem támogatja, vagy csak nem tesztelték, esetleg működhet is?
 16. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Szerintem ha a MODX fixen rá van kötve a számítógépre USB-vel, akkor nem kell a külső hangkártya 3-4 bemenetére csatlakozni. Az USB közvetlenül, digitálisan használja a hangszert hangkártyának. Nekem a MOXF így van... nálam még nem is látott jack dugót a MASTER OUT
 17. LiPI

  Yamaha MODX

  Ezt mondjuk már a MOX editor is tudta VST presetként el volt mentve az editor "állapota" - más kérdés , hogy betöltéskor kellett trükközni... szinkronizálni a hangszert az editor beállításaihoz... vagy valami ilyesmi már nem emlékszem pontosan... Arra viszont igen, hogy sokszor szívtam azzal, hogy a DAW (S1) "ráült" az device-re és onnantól maga a VST editor nem tudta azt nem hogy használni, de nem is "látta"... Természetesen túrtam fórumot megoldást keresve és magamat sem tartom 1.0-ás usernek de az adott DAW-al (S1) sajnos ez egy ilyen bukta volt (NEM minden DAW müxik így, Cubase-el pl. nem volt probléma, csak hát én meg nem azt használtam )... Így aztán nem is igen használtam "VST-ként" a hangszert, megelégedtem azzal, hogy az adott songsetup-ra kiküldtem a note és CC üziket...
 18. idioty

  Yamaha MODX

  Ha minden igaz pár héten belül megérkezik hozzám a modx8. Ha bármi kérdés van, megpróbálhatok rá válaszolni. Azt is csinálhatjuk, hogy küldtök MIDI fájlokat és megmondhatjátok melyik beállítással rögzítsem, és felteszem az eredményt valahova. Amire én nagyon kiváncsi vagyok, hogy VST hangszerként tényleg használható-e. Főleg arra, hogy el tudom-e menteni a projektbe a használt beállításokat. Mert ha igen, akkor az iszonyat nagy segítség egy-egy projekt mentésénél. Csak előzetesen a setupról: Logic Pro X-et használok. Ahhoz van kötve egy Focusrite Saffire Pro24 DSP hangkártya. A szinti terveim szerint fixen be lesz kötve a hangkártya 3-4 bemenetére.
 19. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Hmm. Ha a 80-as évek hangszereit ma bekapcsoljuk, csak nagyon kevesek keze alatt szólalnak meg “úgy”. Átlag júzer végignyomkodja a preseteket és nem érti, kikacagja őket. Szerintem ahhoz a tűzhöz kellett az akkori közeg és az akkori mentalitás és zenei alázat, lelkesedés is. Olyan mentalitással pedig a mai hangszerekből is ugyanúgy ki lehetne hozni a tüzet. Szerintem Én azt látom, hogy míg az ember siránkozik hogy bezzeg a 80-as években milyen zenék és hangszerek voltak, ma meg milyen műanyag sz.r mind, addig a 80-as évek zenéit meg kineveti és inkább cikinek titulálja. Egyébként úgy gondolom, hogy ilyen téren a MODX épp egy olyan hangszer, amit a legkevesebb vád érhet, mert szerintem egy nagyon sokoldalú, élénk hangszer a Motif széria szép akusztikus artikulációs leképezéseivel és az FM szintézis kimeríthetetlen sokszínűségével és ezek együttes használhatóságával.
 20. snaper

  Na ezt hogy is hívják?

  Igen, valószínű ilyen csoportkábel lesz a vége, de ha lenne olyan stagebox ami mondjuk nem XLR-el dolgozik, arra vevő lennék. Csinálni ne érdemes, fene fog ennyi forrasztani
 21. djuice

  Na ezt hogy is hívják?

  Hasonlókra gondolsz más csatlakozómegoldásokkal? https://studiotech.blog.hu/2016/03/11/hazi_studio_letrehozasa_6_resz_csoportkabelek https://alliedbroadcastgroup.com/product/blackmagic-design-cable-ultrastudio-decklink-studio/ https://www.thomann.de/hu/studio_multikabelek.html
 22. LiPI

  Yamaha MODX

  Ahogy a mai zenékben sem a 80-as évek sikereihez képest 14-16 éves gyerekeim zenéit (akaratlanul is) hallva (nem hallgatva) alig alig van különbség közöttük... Vagy csak én öregszem "ennyire" ? ps.: bocs hogy ilyen régi hozzászóláshoz nyúltam vissza...
 23. snaper

  Na ezt hogy is hívják?

  Sziasztok, Bocsi a (lehet) hülye kérdés miatt, de nem szeretném én feltalálni a spanyol viaszt, így inkább megkérdezem, hogy amire szükségem lenne, az létezik-e már, és ha igen, pontosan hogy is hívják... Esetleg van a bajomra más, hatékonyabb megoldás is. Adva van egy kis projekt stúdió, edit/compose asztal középen, attól balra egy rack, benne szintik, melle szinti-állvány, rajta szintik. A baj, illetve probléma, hogy az interface-patch panel-AD kombó az az aszalt másik végén lévő rack-ben van, így a sok jelet el kell vinni valahogy A-ból, B-be. Jelenleg 6 méteres kábelekkel van megoldva egy bődületes kábelcsatornában, de mivel szeretnék nőni, így jó lenne valami hatékonyabb megoldás. Arra gondoltam kellene egy kis doboz, 16 db, számozott csatival, aminek a másik vége egy DB25 (vagy nagyobb) csati. A jeleket így egy darabbal kábellel tudnám elvinni, a másik végén egy ugyanilyen kis dobozzal kibontanám. Van ilyen vagy építeni kell? Esetleg van valami csoportkábel szerűség a gondomra?
 24. algoflex

  Analog Rytm

  Nem szerettem volna külön topikot létrehozni, ezért inkább itt teszem föl a kérdésem. Van valakinek tapasztalata MK1-es Rytm LCD cserével kapcsolatban? Úgy fest, hogy az enyémen kijött a tipikus "burned LCD" betegség. Előre is köszi!
 25. Jól kiegészítitek egymást:) Jó kis muzsikák, főleg nekem ez a legutóbbi, a legutolsó tetszik. Gyártsátok csak nekünk meg mindenkinek szorgosan a nótákat, ha már ilyen jól skerülnek:)
 1. További események betöltése
×
×
 • Create New...