Jump to content
Ménemszól.hu

Új hozzászólások, friss tartalom hírfolyam

státusz változások, témák, blog bejegyések, képek, albumok, naptári események, tudásbázis és file-ok megjelenítése, az utóbbi 365 napban küldtek be

Ez a folyam automatikusan frissül     

 1. Az elmúlt órában
 2. Kui Úrral már volt szerencsém telefonon beszélgetni (más ügyben), a tanácsadásra tényleg nem lehet panasz, itthon azonban kizárólag kijelzőhibás példányokat találtam. Az eddigiek alapján én tovább gyűjtögetnék egy FA06-ra... Majd győzkődöm az illetékeseket, hogy nem eszik ilyen forrón 😉
 3. Ma
 4. Na ezt a Motut viszont sikerült annyira elültetni, hogy nekiálltam olvasni róla. Viszont, mivel az M2 is rendelkezik midi csatlakozással, szerintem az is elég lenne. Használtan sajnos nem látok eladót. Az ur22-t beszámítva egy 50-esért kb. hozzá tudnék jutni. Ki kéne próbálni vagy szerezni egy fullcsöves gitárkombót, és a neo-soult a steinbergről arra ráengedni, nem keverővel szórakozni .
 5. Tegnap
 6. Ebben talán legkompetensebb a Roland mágus fő szervizes, évtizedes tapasztalatokkal: Kui István https://www.roland.com/hu/support/service/ Nekem már többször adott szaktanácsot használt cuccokat illetően és nagyon korrekt fickó. Nyugodtan lehet informálódni nála ha szabad ideje van. Mindazonáltal a Zenegalériások nemigen tudnak itthoni tömeges Juno problémákról, mert erre a display parára már én is rákérdeztem egyszer, ami persze nem jelenti, hogy máshol hibás szériák nem lehettek... Ami viszont tény, hogy a hirdetett és működő kijelzővel fotózott Junok nem hibásak ahogy látni, de ha már ennyire reszkíros az ügy, akkor ott az újabb széria, a Juno DS! Abban is más kijelző van és hangban tudja elmondások szetint, amit a korábbi Junok + még nagyon sok mindent. Azon felül 61, 76 és 88 billentyűs kivitelben is elérhető, aztán már használt piacon is elő szokott fordulni szintén...
 7. Hát fejlemény annyi van, hogy a szervizesem tőmondatokban igyekezett lebeszélni a Junókról, mert a - net szerint szokásos - kijelzőhiba teljesen javíthatatlan.... Így vissza is jutunk a klasszikus dilemmához: hogy ti. kicsivel több gyűjtögetéssel vegyünk valami ténylegfaszát, vagy higgyük azt, hogy "a gyereknek kevesebb is jó lesz" (én azért hozzátenném figyelmeztetésül, hogy ezek a PCM workstationök elég nehezen tudnak majd újból elkelni, ha esetleg "olcsón kezdenénk")
 8. Basysék biztos megmondják. Azt tudom viszont hogy csak ipadekkel megy, pl pc-vel már nem használható mint hangkártya. Amúgy múltkorában egy elektromérnök mesélte, hogy ez a konverter hájp is valójában semmit mondó, mert van 3-4 cég a világon aki DAC-okat gyárt nagy számban, profi minőségben és nagyrészt mindenki azokat építi be a DVD lejátszóktól a több százezres hangkártyákig. Ma már ui. tökéletes minőség állítható elő olcsón az elmúlt évtizedekhez képest (amit csak a mobil telefon piac is tükröz, hogy mondjuk érintő kijelzőt se nagy kunszt ma gyártani, meg valóban penge vékonyságú készüléket). Így azok a jó minőségű DAC-ok is filléres dolgok (amiért ma már van 30000-ért is hangkari, 15 éve meg 100 alatt semmi se volt!). Viszont hogy hogyan vannak tervezve, illesztve egymáshoz a komponensek áramkörileg, az jóval többet befolyásol, mint hogy kinek a DAC-ja került bele. Én ezeket hallottam. Szóval pl. egy erősítőt se lehet annyiból megmondani jól szól-e, hogy abban is toroid trafó van, meg mondjuk e.csöves, mert olyanból is van ezer, aztán egyik se szól egyformán...
 9. Kérdés, hogy ez ugyanazokkal a konverterekkel dolgozik-e, mint az umc. Önmagában a márkanév nem biztos, hogy garancia a sikerre. De különben egy dokkoló lehet, hogy kényelmesebb is lenne, mint a steinberg.
 10. Berinek van ipad dokkolós hangkártyája is ám! https://www.basys.hu/behringer-istudio-is202-ipad-audio-interface.html?gclid=CjwKCAiAob3vBRAUEiwAIbs5TrWAvwcz5OfdUlcMBd-TVNaP__1b5c_AQ4vM5nbmzxu5NDz6E8kdERoCPvoQAvD_BwE
 11. Motu M4 még érdekes lehet. iConnectivity szerintem nem lenne előrelépés Steinbergről.
 12. Egy baj van, a Behringer nem IOS kompatibilis, én pedig most arra rendezkedem be (legalábbis részben). Néztem további lehetőségeket azt feltételezve, hogy valóban a hangkártyámon vérzik el a dolog. Ha nem Behringer, akkor RME vagy iConnectivity, Apogee, vagy egyéb olyan eszköz érhető el, ami árban minimum a duplája a Steinbergnek. Egyelőre inkább megpróbálok tekergetni appon belül, hátha sikerül valamit. Meg talán segítene a dolgon, ha értelmezhető kontrolleren játszanék.
 13. Múlt hét
 14. Próbáld ki, ha tudsz szerezni kölcsön. Nálam zaj, torzítás nincs. A füles sem torzít cseppet sem, 50% gain nálam már nagyon sok egy SRH440-el.
 15. Régóta foglalkoztat ez a kérdés, és azt gondoltam, mezei színpadi környezetre bőven elég az ur22 mk2. Tényleg ennyit számít a hangkártya? Általában nem tudom megfogalmazni mi a bajom a szoftveres hangszerekkel való élő munkának (nemcsak a dinamikát érzem rossznak, hanem a teljes hangképet idegennek minden mástól). Most a Neo-Soul Studio 2 appal próbáltam próbán értelmezhető hangot tekerni (igaz egy alesis micron-t használva kontrollernek :)), és ugyanabba a problémába ütköztem, mint korábban windows laptop + ur22-vel -> vagy torzan ordít a hangszín, vagy eltűnik a többi hangszer mögött. Nincs középút, nincs szép akkordozás és búgás, nincs meghatározható pozíció és karakter, illetve bizonyos velocity layer lecsengése tök műanyag. Ettől függetlenül látom a lehetőséget benne, ha hozzáértő valaki tudná hogy mit és hova tekerjen konkrétan abban a környezetben (ipad + ur22 -> keverő -> stereo aktív hangfal). Összevetve a Nord Electro 3-mal úgy fogalmazható meg, hogy a Nordot bekötöm simán a keverőbe, és szépen ott szól halkan is hangosan is, ahol kell. Megjelenik, karaktere van, szerethető, az ipadből kijövő neo-soul rhodesának meg sokkal több információ van a hangjában, mégsem tud összeállni egy egésszé, amivel játszani lehet. Lehet ki kéne próbálnom egy behringert?
 16. Végül úgy döntöttem megválok a kártyától... egyrészt Macbook-ot most nem tervezek cserélni, másrészt amúgy se igazán használom már ki a sok kimenetet meg bemenetet USBs Scarlette-el hálistennek nincs nyöszörgés, remélem nem is lesz.
 17. A szimmetrikus kábel a lényeg, nem a csatlakozó. TRS vs XLR, mindegy. (Feltételezve, hogy a cucc ki-bemenetei erre ki vannak építve.) Készre szerelt Klotz kábellel nem lesz probléma. Ha jack, akkor "sztereó" dugó legyen (TRS), ne "monó" (TS). Természetesen a "monó"-val is menni fog, de ha van rá lehetőség, ragaszkodjunk a szimmetrikushoz (TRS).
 18. Kisrob

  Zongora összekötése stúdió mélysugárzóval

  Szerintetek Digitális zongorát stúdió mélysugárzóval 6.3mm-es jack vagy xlr kábellel érdemes összekötni. Elsősorban az a cél hogy minél jobb minőségben adja vissza a hangot. A válaszotokat előre is köszönöm.
 19. Ennyit javultak volna a Behringerek, vagy a többiek minősége romlott? Én 5 éve már nem használok egy füleserősítőn kívül semmi Behringert.
 20. Ian

  Hangfal otthoni stúdióba

  A negatív visszhang okát nem értem😀 Szerintem neked is perfekt lenne a t5v.
 21. snaper

  Hangfal otthoni stúdióba

  Köszi. Negatív visszhang alatt azt értem, hogy sem itt, a fórumon nem írt jókat senki, sem a Silk féle videókban nem mondtak jókat, sőt, kifejezetten nem ajánlotta senkinek. Világos, mindig van jobb, de nálam adott a büdzsé, tetszik is, jól is áll neki az a zene amivel foglalkozom (kísérleti, minimal techno-szerűség). Meg a fentieket simán nyakon lehet önteni “zéró affinitással” arra, hogy ebből bevételt kelljen generálni. Csak hobbi ez, minimális, kisebb sikerekkel.
 22. Ian

  Hangfal otthoni stúdióba

  Januárban vettem egy pár t5v-t,8as krk mellé,néha “áthallgatni”a kisebben is.Inkább csak kiváncsiságból lett Adam.Gondoltam kipróbálom, ha nem válik be eladom.Előtte Tannoy 5-ösök voltak hasonló célból.Amiket nagyon jónak éreztem és szerettem.(Vissza kellett adnom a fiamnak,csak kölcsönbe volt.) A Tannoy-kat elverte.:-)Simán.Pedig azok jók szerintem. Azt vettem észre hogy pár hét múlva az Adam fő hangfallá lépett elő.:-)Nagyon ritkán kapcsolok át a Krk-ra.(rokit g3) Nagyszerű hangfal.Lehet update-elek 7-esre.:-)Én ajánlom neked,nálam minden műfajban működik.:-) A negatív visszhangot nem értem.
 23. Igen-igen, nyilván más a szempont felvételkészítésnél . Nekem az a lényeg, hogy a színpadról szép, dinamikus sound jöjjön le. Erre tökéletes! Úgy, mint az A33 Imádom!! De a fantom baromira kényelmetlen. Színpadra sajnos az. Úgyhogy keresek szintit helyette
 24. Abban igazad van, hogy talán színpadon nem a phone outját hallgatja az ember. Nekem fontosabb lenne, mert home recording körülményekre használnám... (A33-al minden OK? Akkor egy Fantom is van mellette?)
 25. Az övé zajos volt Nem tudom..Engem mindig hidegen hagynak ezek a mérések. Az érdekel, mit hallok és hogyan hallom. A keverős kolléga is jelezte, hogy semmi zaj kifelé, a fejes 3/4 álláson volt, és tisztán szólt. Ez az első hangkártya, ahol nem kellett a dobos tak jeléhez + fejh.erősítőt kötni a füles kimenetre.
 26. Erről itt lehet olvasni... https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/budget-dac-review-behringer-umc204hd.1658/ Konkrétabban itt: https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/behringer-umc-204hd-dac-and-headphone-amplifier-review.2013/
 27. A kicsit vettem, a 404-nek a több be és kimenete miatt alacsonyabb a dinamikája. A füles kimenettel pedig nem értek egyet. Semmi torzítás, semmi zaj. Volt UR22, 44-em is. Azoknál jobb.
 28. Ez meglepő, mert állítólag pont az UR-eket másolták vele! És ezt vetted vagy a kicsit? https://www.basys.hu/behringer-u-phoria-umc404hd.html Kár hogy a füles kimenetére azt írják, 50-60% felett már zajos és torzít (a konkurensekhez képest...).
 29. Jelentem, megtörtént a Behringer UMC204HD első éles bevetése. Színpadi környezet, 6 tagú zenekar, beküldtem a Fantom jelét a bemeneteken, hozzá jött néhány vsti, független csatornán tak jel a dobosnak, és ez az egész távozott a L/R kimeneten. Roundtrip latency: 5ms. Meglepő és mulatságos, de nagyon meglepett, hogy dinamikában hazaküldte az elődjeit (Steinberg UR, Audient ID14, M-Audio, Scarlett 2i4) Úgyhogy holnap veszek még egyet, beköltöztetem a rack-be tartalék játékosnak, ha szükség lenne rá. Ennyi pénzért vicc... Ja, és a hangszerboltban az is meglepett a vásárláskor, hogy 2 év garit adnak hozzá Nincs is miről beszélni
 1. További események betöltése
×
×
 • Create New...