Jump to content
Ménemszól.hu

Új hozzászólások, friss tartalom hírfolyam

státusz változások, témák, blog bejegyések, képek, albumok, naptári események, tudásbázis és file-ok megjelenítése, az utóbbi 365 napban küldtek be

Ez a folyam automatikusan frissül     

 1. Múlt hét
 2. AudioWorks Hangtechnika

  Bitwig Studio 3

 3. Csuzlee

  MX49 / 61

  Ohh, ezt nem is tudtam! Én anno megvettem amikor hozzám került egy MX49 és azóta rá sem néztem az oldalra, mert működött amire nekem kellett 😄
 4. Az Erica Synths ingyenesen elérhetővé tette a DIY modular system-jük teljes tervdokumentációját (sematikus rajzok, gerber, bom, előlap terv stb): https://github.com/erica-synths Ha valakit esetleg érdekel, beszéljük meg, és rendeljünk közösen PCB(ke)t. Erről a systemről van szó: https://www.youtube.com/watch?v=ou9A9xgWmlM Gyakorlatilag az egészet meg lehet építeni. Ha 10cm-nél kisebb egy PCB akkor 10 db 5 USD + posta a PCBWay-nél.
 5. Bizony, az az ékszíj volt. A gumi idővel az állásban egy ragacsos takony lesz 🙂
 6. djuice

  MX49 / 61

  Igen a Vycro Pro-ra gondoltam. A legkésőbbi verzió amivel ingyenessé vált a Pro, úgy emléxem már nem kell...
 7. KraD

  MX49 / 61

  Nem tudom ez kell-e, felraktam ami nekem volt.
 8. Version 1.0.0

  0 downloads

  EnJoy... 🎹
 9. Version 1.0.0

  0 downloads

  EnJoy... 🎹
 10. Csuzlee

  MX49 / 61

  Felölteném szívesen, de kulcs kell hozzá, szóval nem sokra megy vele az ember, ha már nem lehet kulcsot kérni 😞
 11. djuice

  MX49 / 61

  Dobjátok már fel ide lécci az oldal letöltőjébe, mert már a serverük nem elérhető a proginak... https://www.menemszol.hu/files/
 12. bandus

  4 sávos kazettafelvevő felújítás

  Sziasztok! Vettem egy Fostex 260 kazettafelvevőt, hibásan. Elvileg elszakadt benne a hajtószíj. Vettem egyet hozzá, kinyitom és a szíjtárcsán ilyen fekete, ragadós, kátrány-szerű anyag volt. Szappanos víz nem oldotta csak a zsíroldó, meg az alkohol. Letakarítottam, működik, meg minden - de érdekelne mi lehetett ez a dzsuva. A gumiszíj áttud alakulni ilyen takonnyá vagy ez valami más lehetett? Érdekes módon máshol nem találtam ilyet csak a két tárcsán. Valakinek valami ötlet? (A többi kép csak analóg pornó...)
 13. wolf

  Hangfal választó segítség!

  Ha már nem vagy hajlandó bemenni meghallgatni, arra is van lehetőséged, hogy otthon kipróbáld, a saját körülményeid között. A Hit Space erre is ad opciót. Ne a mi fülünkre hallgass, mert nem vagyunk egyformák. Én ennyiért az ATC-t venném. Pont. De ez nem azt jelenti, hogy neked ez az optimális befektetés. Erősítő: kezdésnek bármelyik régebbről fennmaradt HiFi erősítő megteszi, ne ez határozza meg a döntésedet.
 14. Kampokez78

  Hangfal választó segítség!

  Meghallgatással úgy vagyok, hogy nekem több idő kell ahhoz, hogy megszokjak és megismerjek egy falat, szóval előrébb se nagyon lennék azzal szerintem ha meghallgatnám őket. Ebben tévedsz. 24 fül 12 eredmény. Nem biztos, hogy jó ötlet mások döntésére hagyatkozni. Ha már ennyi pénzt kiadsz, menj el meghallgatni. Nekem genelec 8030 van, száraz hang, nem biztos, hogy megfelelne. Egy idő után fárasztó hallgatni, de hozzá lehet szokni. Egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt választottam.
 15. Kampokez78

  Hangfal választó segítség!

  Genelec 8030 El kell menned meghallgatni, ha teheted. Vigyél magaddal egy referencia anyagot, úgy ítéld meg, hogy melyik tetszik. Nézd át a frekvencia átviteli görbét, hol vannak emelèsek, vágások.
 16. pietrozd

  Hangfal választó segítség!

  Milyen gyári erősítőt javasolsz hozzá? Thomannos vétel lenne....
 17. pietrozd

  Hangfal választó segítség!

  Nagyon szépen köszönöm, hogy reagáltál a kérdésemre.
 18. wolf

  Hangfal választó segítség!

  +1 az ATC-re. Érveim: 1: Kis szoba: mérete miatt nem vagy nehezen kezelhető akusztika. 2: Zárt doboz: kevésbé háklis az elhelyezésre.
 19. mikehf

  Milyen mikrofont vegyek?

  Sziasztok! Nem teljesen mikrofon vásárlási téma, de nem akartam külön topicot nyitni neki: sztereo mikrofonozási technikákhoz mennyire fontos hogy egymáshoz illő pár legyen az adott típusból? (matched pair) Pl. drágább mikrofonoknál (U87, C414 stb.) vannak kifejezetten ilyen opciók. Mennyit számít hogy két külön darabbal van megoldva (márka és típus ugyanaz) mondjuk egy overhead felvétel vagy ilyen match-elt párral?
 20. pietrozd

  Hangfal választó segítség!

  Üdv! Nagyon max 500 ezrem van egy stúdió hangfalpárra. Az alábbi falak játszanak nálam jelenleg, mint lehetséges jelöltek: 1. Genelec 8030 CP 2. Focal Shape 65 3. ATC SCM7 Ahol használni fogom jelenleg, az kb. 3x6 méteres, eléggé zsúfolt szoba, UAD Apolloval hajtanám. Várnám a hozzáértőktől a szavazatokat és az érveket, hogy melyiket vegyem. Meghallgatással úgy vagyok, hogy nekem több idő kell ahhoz, hogy megszokjak és megismerjek egy falat, szóval előrébb se nagyon lennék azzal szerintem ha meghallgatnám őket. Köszönöm a válaszokat.
 21. wolf

  Ableton Live 10

  Szerintem tedd fel a kérdéseidet, ha nem is Szolnokon, de itt vagyunk azért páran.
 22. zsole

  Ableton Live 10

  Sziasztok! Van valaki Szolnokon , aki Abletont használ és néhány dolgot megmutatna rajta? Cubase-t használok, de érdekelne mellette ez a daw is.. Köszi Zs
 23. CsekeFilm

  UAD-1 probléma :-)

  Sziasztok! Tudom, hogy ezer éves ez a kártya, de amikor megvettem az előző tulajtól, nagyon jó pluginokkal együtt - amiket már 2011 után nem lehetett autorizálni. Tökéletesen működött Win 7 64biten Jbridge-el. Tönkre ment az SSD. Újra raktam a rendszert, de csak és kizárólag egy plugint tudok egyszerre használni - egyébként bármelyiket, viszont a második plugin már DISABLED,. Valakinek ötlete esetleg? Ugyan van egy Appolo Twinem is egy másik gépen, de ezeket a plugineket nagyon szerettem (NEVE-ek, EMT-140, Precision...) klasszikus zenéhez használtam.
 24. oks

  tenx h szoltal

 25. Nem rakta más a kexteket, volt egy rutinos srác, aki segített online, de semmi varázslat nem volt a dologban. Jól kell a hardvereket kiválasztani, a többi már majdnem gyerekjáték. Nem szabad az első kudarc után feladni, ahogy sokan teszik, hogy "szar a hackli", pedig nagyon nem az.
 26. Azért azt is mond el Pityu bácsi, hogy neked se ment könnyen az elején, más rakta fel a kexteket, hogy az alma termőre forduljon! 😉
 1. További események betöltése
×
×
 • Create New...