Jump to content
Ménemszól.hu

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2014-01-27 in all areas

 1. 2 points
  http://www.hanszimmerwantsyou.com
 2. 2 points
  Sziasztok, a saját témaindító problémámhoz szeretnék röviden hozzászólni, hátha esetleg valakinek hasznos lesz a jövőben.... Szóval Focusrite Saffire 56 hangkártya random dropout keverés közben, kiegészítve most már azzal, hogy felvétel közben is megáll, tízből tízszer, teljesen tönkretéve a zenész idegrendszerét, nem beszélve a magaméról... A megoldáshoz BrianGrassfield javaslata juttatott el, név szerint a DPC Latency Checker program. Elindítottam, és egyből gyanús lett, hogy folyamatosan 400-500 mikroszekundum környékén van a latency, és - bár a dropout pillanatában extrém módon nem emelkedik meg - van egy alig észrevehető monitor-villanás a dropout után néhány másodperccel, aminél viszont felugrik 16.000 mikrosec fölé. Hoppá - mondom -, nézzük meg a videókártyát. Nem ragozom a történetet, levettem a kártyát (egy kétfejes Matrox), a latency egyből kisebb lett. Csináltam 10 db 12 sávos felvételt. A felvételek közben benyitogattam mindenféle programokat, terheltem a gépet, és egyetlen egyszer sem állt meg a felvétel. Aztán visszatettem a Matrox videókártyát, azzal is csináltam 10 felvételt, minden alkalommal megállt, pedig ott csak a felvétel ment, semmi más. Azt hiszem, számszakilag és empirikusan és minden egyéb formában elmondhatom, hogy a videókártya volt a ludas, bár hozzáteszem, erre majd csak akkor veszek mérget, ha 1 év múlva is hibamentesen tudok dolgozni. Köszi mégegyszer a segítséget!
 3. 2 points
  Bizonyos szintetizátorokon a VCF In-be kötött jelet csak akkor lehet hallani, ha kap triggert, mert a klasszikus kötés alapján ez a bemenet a filter és a vca elé kerül. Csak akkor hallhatod, ha küldesz note on/off üzeneteket, azaz játszol valami dallamot. A monotronon úgy van bekötve, hogy mindig szóljon.
 4. 2 points
  Az egy audio bemenet a rocket-en (ráadásul mono), de nem szűr alapból amint beleküldesz valami jelet. Azt írják gearsultz-on, hogy ha már megy bele a külső audio jel akkor még le kell nyomni egy billentyűt a hozzá kötött mesterbillentyűn (kapnia kell egy note on parancsot), vagy megnyomni a "launch" gombot (ez a gomb igazából nem is tudom mit csinál, nekem nincs rocket-em ) és akkor jó lesz. A CV az a Control Voltage rövidítése. Ez egy néhány voltos egyenfeszültségű jel. A moduláris szintetizátorok (és sok egyéb analóg szintetizátor) moduljai úgy vannak kialakítva, hogy a CV feszültségnek a változására megváltoztatják egy paraméterüket pl. VCO esetén megváltozik a hangmagasság, VCF esetén meg megváltozik a szűrő töréspontja. Gyártó szerint vannak kisebb-nagyobb eltérések az implementálásban de a lényege ennyi...
×
×
 • Create New...