Jump to content
Ménemszól.hu

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2017-05-19 in all areas

 1. 3 points
  Junkie XL néhány éve átvonult a filmzene világába (persze már kirándult oda korábban is, még jól felismerhető kézlenyomattal, de a Mad Max-nél már talán kevesebben jöttek rá, hogy ott van ő is) és közel két éve belekezdett egy szakmázósabb videósorozatba youtube-on. ez kapta a keresztségben a Studio Time nevet és immáron a második évadot tapossa, rengeteg praktikus dologgal fűszerezve, amikből megismerheted a munkájának elemeit, a template-jében lévő hangkönyvtárak listáját, vagy akár blockbusterek soundtrack-jének a DAW-beli verzióját. első évad második évad
 2. 2 points
 3. 1 point
  Mindez, amit irtam, audio savokra vonatkozik. A soft-hangszer pluginek eleg hektikusan szoktak viselkedni, ebbol a szempontbol, igy azokra nem. Altalanosan javasolt egyebkent a szoft hangszer savokat a mix elott le-bounceolni (0 dB-n), es a mixben, mar "szaraz" (tovabb hangszinezheto) audio savkent kezelni az elozoekben leirt modszerrel. Nem bounce-oljuk bele az esetleges comp, es eq plugineket, csak azokat, amik reszei a hangkepnek. (Delay, effekt, stb) A comp/eq muveleteket mar az audio-savon hasznaljuk. Reverbet meg vagy send-en, vagy a masteren. ez egyebkent gepero-sporolas is, ha nem kell mixnel a hangszereket is szamolnia folyamatosan, hanem csak az audiokkal dolgozik.
 4. 1 point
  Egy ideje tervezgettük már az ATC-re való váltást. Amikor pár éve volt lehetőségünk kipróbálni és összetolni rajta pár dalt, akkor teljesen beleszerettünk és nem alaptalanul. Számunkra annyi a lényege, hogy nagyon meggyorsítja a munkának azt a részét, amíg a soundokat fejtegetjük és a koncepciót kitaláljuk. Megszűnt a célba lövöldözés. Nincs az, hogy ki kell vinni a kocsiba meghallgatni, meg a HIFI cuccon megnézni, meg másik hangfalra átkacsolgatni, meg a zenekar is megnézni otthon, aztán beszélünk, tekergetünk és kezdődik elölről az egész tesztelés. Amit ezen összerakunk és jól szól, az kész van. Náluk elég sok a nehéz munka. Például az olyan, amit nem jól vettek fel és sok a megfejtenivaló benne, de a saját felvételek között is vannak nehezen összerakható zenék, mert pl. bonyolultak, sok a sáv, stb. Eddig simán megesett, hogy akár 8-10, vagy még több verzió is készült mire a koncepció teljesen készen volt és utána jöttek még az apróságok. Most meg általában az első verzió készen van soundilag. Ez számomra teljesen elképesztő, de így van. Nem mondom, hogy nem lehet ATC nélkül élni, mert mi is megoldottuk 20 évig mással, de nekünk nagyon nagy szolgálatot tesz, az biztos. Az ügyfelek részéről is azonnal sorra jöttek a pozitív visszajelzések. Az olyan munkák, amikkel korábban hetekig kínlódtam, hogy összeálljanak, azok most egy nap alatt megvannak. Volt pár olyan munka is, ami már a végéhez közeledett, de ezen meghallgatva, azonnal átvariáltam egy csomó mindent és ugrásszerű javulást történt minden esetben. Szóval most nagy öröm nálunk. ATC-n összerakott dolgokat még nem tudok mutatni, mert megjelenés előtt állnak, de hamarosan bele lehet majd hallgatni néhányba.
×
×
 • Create New...