Jump to content
Ménemszól.hu

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 2019-02-04 in all areas

 1. 3 points
  Tudjatok anno a studioban... direkt kivettunk sok reszletet a zeneinkbol mert: "naaa neeem ez mar tul jo, ezt nem fogjak beszopni" Es bizony bejott ez a fajta hozzaallas. Elozmeny, hogy EMI: (ha jol emlekszem az elso emelet basszeroa volt ott a zenei megmondo) "Sracok ez kurva jo mar egy hete hallgatom a kocsimban, de ugye nem 100 embernek akarjuk eladni a lemezt ugy hogy felejtsetek el es csinaljatok valami gagyit." Slagert krealni annyi mint, lemenni a sarki presszoba kulturalodni.
 2. 3 points
  https://yamahasynth.com/modx-category/mastering-modx-arp-record-on-daw Ez kicsit mélyebbre megy, de mindent bemutat... A képernyőn amúgy rettentően logikusan és gyorsan lehet az oldalfüleken navigálni, az ARP és beállításai is ott vannak. Több cikk a MODX dolgairól: https://yamahasynth.com/modx-category
 3. 2 points
  Update! A Thomannál már ki van írva az ára: 169.000 Ft lett! Most győzködöm az asszonyt, hogy mekkora szükségünk van nekünk egy ilyenre. De valamiért egyelőre még nem tudtam meggyőzni őt erről... Nem értem miért. A Korg Oasys jobban átment, pedig az jócskán drágább volt.
 4. 2 points
  Ezek a videok szamomra azt az elmenyt nyujtottak, hogy komplex szintit programozni igy is, ugy is pepeccs-munka (pepeccs, ertitek... ) Programoztam anno Kawai K4-et, D-50-et es 10-et, ott a rengetegszer kellett ugyanazokat a gombokat megnyomni. Programoztam Poly800-at, meg Alpha Juno 2-t, ahol az "egyszerusitett" feluletnek koszonhetoen kellett pocsolni vagy parameter-szam gepelgetessel, vagy sornyomkodassal+data wheel-lel. Programoztam Modular G2-t, DSI Tetr4-t meg megszamlalhatatlan VSTi-t kepernyon egerrel, amivel hihetetlen mennyisegu idot el lehet b*szni kepernyore hunyorogva, egerrel pontos beallitast keresgelve. Szorakozgattam modularis rendszerekkel is, ott a pocsoles nem is kerdeses senki szamara, megsem tobb, mint a fentebb emlitetteknel. Es ranezesre a tapikepernyo sem konnyit semmit a dolgon (igazabol atlathatobba sem teszi), es ezek a videok ezt nagyszeruen szemleltetik. Amit a telefonokon, meg tableteken is ruhellek, hogy nem ott erzekeli, nem erzekeli, mast nyomok, mint amit, itt is megvannak. Es ugyanugy millio menu, almenu stb. Talan ezert is van, hogy ugy vagyok vele, hogy inkabb legyen egyszerubb a megszolaltatott hang, de azt legyen gyors kitekerni, es szoljon jol. Nomeg hogy egy hangszernek a korlatai nem feltetlenul a hatranya, mert ugyis az a lenyeg, hogy mit csinalsz vele. Ezzel nem az ilyen mega-giga WS-eket akarom leszolni, mert jok, es szukseg is van rajuk, csak arra akarok ravilagitani, hogy ahogy 30 evvel ezelott egy hajhullaszto elfoglaltsag volt programozni oket, ugy ma is az. Jelen hangszer eseteben pl erdekes szamomra, hogy 6347 hullamformat tartalmaz az AWM engine. Ha mindegyikre 1 masodpercet szentelsz "megismeresre", akkor uszkve egy mozifilmnyit letudhatsz az eletedbol, es bizton allitom, hogy nem fogod fejbol nyomni legkozelebb, hogy pontosan melyik mintat is akarod hasznalni, tehat tok felesleges volt a befektetett ido...
 5. 2 points
  Tényleg ez van. Valamikor a 90-es évek végén utaztam a Frankfurti Music Messe-re a KORG-al, Benkő Lacival, Jankai Bélával és még jópár zenésszel. Ült köztünk egy számomra teljesen ismeretlen nyikhaj csávó... valami kiadó volt... Óriási mellénnyel kijelentette, hogy Ő A ZENE, itt az országban az formálja a közízlést, amit Ő kiad. Akkor értettem meg, hogy miért adnak ki annyi szart Szerintem Benkőék azért nem vágták szájon, mert nekik saját kiadójuk volt. És nyilván azért volt saját kiadójuk, hogy ne ilyen nyikhajoktól függjenek Azóta a technika rengeteget fejlődött, de a zenei “közétkeztetés” még siralmasabb lett, ami azért nem kis teljesítmény
 6. 1 point
  Köszi, nemsokára megnézem a munkahelyemen :D. Ma reggel találtam ezt a videót. Sok review-ot végignéztem már, több 20 percen felülit, de pont a szinti ezen tudását hagyták ki az összesből. Pesrze ez sem mutatja meg a mélységeket, de megmutatja a sound design lehetőségeket, hogy mi minden van benne.
 7. 1 point
  Pont nala dolgoztunk a studioban az ominozus esetkor (hegedű utca (?) ha jol emlekszem)
 8. 1 point
  Ja meg az elozohoz: anyagilag megeri igen, nagyon, de aztan rajossz, hogy ez bizony olyan mint az eger ragaszto... le nem torlod.
 9. 1 point
  Nem t'om. Szerintem Madonna egy zenei zseni, Jackson pedig még több is volt annál. Pl. a Man in the Mirrorról, ami az egyik kedvencem tőle, nem mondanám, hogy züllesztő hatású. Sem mondjuk a Hymn of the Big Wheel-ről a Massive Attacktől. Persze minden relatív. Ha pl. a mai popzenéhez mérjük, akkor kifejezetten egy Beethoven-szimfónia a Dzsekó akármelyik dala, szvsz. A Beatlesben egyetértünk, zsenik voltak a srácok a dúdolható dalok előállításában, de ha volt banda, akik iszonyú züllést okoztak, hát ők tényleg.
 10. 1 point
×
×
 • Create New...