Jump to content
Ménemszól.hu

Brevis

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  341
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  19
 • Ennyit fórumozott

  1797d 11h 12m 38s

Brevis last won the day on October 30 2018

Brevis had the most liked content!

Megbízhatósága

100 Megbízható

Brevis tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Brevis

  uad emuláció

  A lényeg épp itt van. Miért nem tudja az i7 (ha már annyira szuper erős a sparc-hoz képest) low latency-vel real time effektezni a bejövő jelet? Nem azért mert az UAD "gonosz" és nem csinálta meg csak azért is (megcsinálná más egyébként ha olyan egyszerű lenne), hanem mert eleve fut egy "qrva" nagy oprendszer azon a processzoron aminek ezer dolgot ki kell szolgálnia azon a gépen (latency issue) nem pedig csak számolgatnia pl. egy reverbet. A DSP processzorok nem svájci bicskák, azok egy dologra jók arra viszont a legjobbak. Használatukkal pontosan előre tervezhetőek és kordában tarthatóak a késések, nem lesz zsákbamacska mint egy pc-n futó oprendszer estében. Oké :) Tehát egyik is szoftver meg a másik is, szóval innentől kezdve nincs is különbség közöttük... hát akkor használjon mindenki valami free plugint, azt csókolom. Nem ez az "only thing". Az áramkörök működését modellezik le szoftveresen és épp it jön a képbe a szakértelem és a know-how. Nyilván előnyös az UAD részére, hogy "mellékesen" a dsp kártya egyben hardver kulcs is. De ez miért baj? Valljuk be, fordított helyzetben mi is kihasználnák ezt a lehetőséget. Egyébként meg ha annyira szar lenne az UAD, ha nem adna többet mint natív társai akkor a piac úgyis eltemetné idővel, marketing ide vagy oda.
 2. Ezeknél a kis keverőknél a füles kimenet jó eséllyel mindig zajos lesz, még ha a main out éppen nem is az.
 3. Brevis

  Nem azt hallod

  Ez csak egy újabb gumicsont Instrument-től, ne dőlj be neki
 4. Brevis

  Hangkártya csere

  Lehet láttad már de belinkelem ide is: cikk a végén a szürke-piros grafikon az érdekes a te szempontjaid szerint. A grafikon szerint a Scarlett 2i2 2nd gen jobb latencyben mint az UR22 mk2. A nyertes az persze az Apollo twin, csak "kicsit" több pénzért mint emezek.
 5. Brevis

  Nord Lead 3

  Köszi! Próbálgattam, sok érdekes sci-fi zajt ki tud "találni"
 6. Brevis

  Nord Lead 3

  Sziasztok! Tudna valaki ajánlani vst editort Nord Lead 3-hoz? Illetve ingyenes EDM patch-ek is érdekelnének. Még fizetősből sincs valami sok...
 7. Esetleg próbáld meg egy másik gépen is ha van rá mód. Ha 2 évig ment és csak úgy előjött egyszer, akkor nem zárnám ki a hardveres meghibásodást sem.
 8. A/D tesztelte a scarlett 2nd gen-t, ha gondolkodsz még benne akkor érdemes elolvasni:
 9. Brevis

  V-link

  SMPTE timecode pl. de ez is inkább dj eszközöknél terjedt el:
 10. Ha szétszedhető rocsolás nélkül a poti háza akkor jó eséllyel rendbe lehet tenni, nem kell feltétlen újat venni.
 11. Brevis

  UA Apollo Twin hiba

  Az is elképzelhető, hogy az oprendszernek (driver szintjén) vagy az interfacenak kell az újrainicializálás, ami egy on-off-al megtörténik. Valószínűleg azért nincs megcsinálva ez rendesen mert nem egy cég fejleszti a hardwert és az oprendszert.
 12. Brevis

  UA Apollo Twin hiba

  Szerintem ez annyira nem meglepő, hiszen az órajel "üzemszerűen" nem változhat a projekt alatt. A DAW-ot elindításakor valamilyen fix órajelre inicializálni kell (meg minden egyéb audio alkalmazást), ha menet közben ezt megváltoztatjuk az már nem a daw hibája.
 13. Brevis

  Nem azt hallod

  Követtem annak idején a témát, emlékszem rá. Ez szép volt tőled, de nem a te dolgod lett volna. És instrument elismerte akkor, hogy "jó gyerekek ez akkor marhaság úgy ahogy van"? (költői kérdés)
 14. Brevis

  Nem azt hallod

  Ha be van fagyasztva akkor is megtalálhatják az új tagok, igaz kicsit keresni kellene. Ezt nem tudhatod előre, másrészt meg azért az adminoknak is vannak eszközeik a felhasználók távoltartására (ha netán odáig fajulna a dolog).
×
×
 • Create New...