Jump to content
Ménemszól.hu

Brevis

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  353
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  21

Brevis last won the day on December 3 2019

Brevis had the most liked content!

Megbízhatósága

106 Megbízható

Brevis tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Brevis

  Alesis Quadraverb kijelző hiba

  "Sima" 2x16-os alfanumerikus lcd kijelző megy bele. Ha az új kiosztása nem is stimmel, semmi gond kis átalakítással megoldható. https://neilfrost.wordpress.com/2013/06/11/repairing-restoring-alesis-quadraverbgt-lcd-display/ (btw az eredeti kérdezőnek bizonyára nem aktuális már a dolog, mást azonban még érdekelhet)
 2. Minimálisan fog változni a hangkép a hónapok alatt, ami neked fel sem fog tűnni mert folyamatosan hallgatod. A szobád akusztikájának kezelésével lehet a legtöbbet javítani a (jelenlegi) helyzeten. A beírásaid alapján egyébként szerintem neked simán csak egy sub ládára lenne szükséged a monitorok mellé.
 3. Igen, ehhez a készülékhez egy egyszerű BNC-krokodilcsipesz mérővezetéket adnak. Le is lehet vágni a végét mint ahogy neked is tanácsolták és azt forrasztasz a végére ami csak tetszik. Itt egy kis szösszenet ha szeretnél kicsit belelátni az oszcilloszkópok lelki világába (nagy vonalakban az alapok): - Az oszcilloszkóp időben váltakozó feszültség megjelenítésére szolgál. Ebből következik, hogy a kijelző vízszintes tengelyén az időt fogjuk látni, a függőlegesen pedig az amplitúdót. A kirajzoló sugár (a régi katódsugárcsöves szkópokban ténylegesen egy elektronsugár rajzolt a képernyőre,
 4. Ha nincsenek pro igényeid és tényleg csak az egyszerűség és olcsóság a szempont akkor tudom ajánlani a DSO138-at. Kicsi, olcsó és épp annyit tud ami az audio jelek megjelenítéséhez elég. Így néz ki működés közben: Egy csatornás azaz monó jelet fogsz látni rajta. Beszerezhető pl. innen: https://www.ebay.com/itm/Assembled-DSO138-2-4-TFT-Digital-Oscilloscope-Kit-DIY-parts-1Msps-probe/272359628596?var=571255697795 Lehet rendelni kit-ben és készre szereltet is, valamint igény szerint hozzá való egyszerű kis átlátszó dobozt is.
 5. Brevis

  Zaj-baj

  Külön kezelném a két dolgot, a kábel minőségét és a zaj forrását. Írtad ugye, hogy több összetoldott, másik kábellel nincs zaj. A zavarforrás ugyanaz. Ebből az következik, hogy van az a kábel amivel nem kapsz zajt. A lejátszó zaja sajnálatos de adottak praktikák amivel lehet csökkenteni. Egyébként melyik az a konkrét lejátszó típus?
 6. Brevis

  Zaj-baj

  A zajosabb kábelnek a kapacitásával lesz a baj. Jobban hanglova van az 50 Hz-re. Ettől még minden kábelre igaz, hogy minnél hosszabb annál nagyobb felületen érik a környezeti elektromos zajok, ezért ha lehet törekedjünk a lehető legrövidebb kábelezésre. Az, hogy a lemezlejátszó tápegysége vagy motorja nem árnyékolt kellőképpen az sajnálatos dolog, elég sok készülékben nem fordítanak erre figyelmet.
 7. Virus azonosat nem tudok de hasonlóképpen szólót igen: Serum, Spire, Synthmaster One, Sylenth1, ANA 2. Itt pl. egy konkrét supersaw összehasonlítás:
 8. Erre azért nem lehet egyszerűen válaszolni mert sok mindentől függ. Ha az új kütyüvel készített kívánatos hangszínt egy újonnan fejlesztett torzító segítségével lehet elérni akkor a válasz nem lesz. Ha az új kütyüvel készített kívánatos hangszínhez alap feature-ket kell használni amit tud szinte mindegyik VA akkor igen. Részben... Pl. a nord lead 3-on (ami már nem mai megjelenés azért) ott van az "unison" poti, ami elég egyedien szól. Na ennek a karakterét melyik egyéb VA szintivel utánzod le? A virus szériákon (A-B-C-Ti-Ti2) megfigyelhető, hogy az utód mindig több lehetősé
 9. Igen, de ettől a piac még elég nagy... Nálam az időhiány volt az ami a felesleg "lefölözésére" késztetett, és érdekes módon nem is hiányzik a 3 vsti-m mellé még további 20. Ahhoz, hogy gyorsan tudj egy zenével haladni, kevés cucc kell, azokat viszont jól kell ismerni.
 10. Van azért pár ritkább moduláció típus ami nincs mindegyikben benne. A másik meg, hogy nem mindegy milyen minőségben kódolják le ezeket. Ugyanazok a szűrőtipusok elég változó minőségben tudnak szólni különféle cégek termékeinél pl. A mininova az wavetable, nem "true" digit oszcis VA. Egyébként pont jó példa, mert a mininovában igen rossz minőségű az effekt szekció, a szűrője meglepően jó volt, a burkológörbének meg volt egyfajta "gyorsan kattanós" karaktere amit nagyon nem szerettem benne. Az én stílusomhoz való hangszíneket képtelen voltam vele készíteni. Bár volt, hogy meglepődtem mer
 11. Egy adott stílusirányzatot le lehet fedni 2-3 jobb vsti-vel, felesleges több. Azért tolják ennyire mert "tömegtermelés" zajlik már ezen a téren is. Mindig érnek az új impulzusok, hetente kijön egy színesebb, szagosabb, ízletesebb szoft szinti amivel el lehet szórakozni kicsit. A piacnak ez a része szerintem pont azokat célozza meg akik csak otthon eljátszadoznak a zenéléssel, akik ebből élnek azoknak megvannak a bevált módszereik és szoftvereik, inkább zenéket írnak a szórakozás helyett, mert az fogja a profitot hozni.
 12. Brevis

  Zaj-baj

  Ilyen távolságra szimmetrikus jelátvitel kellene. Az a tény öngmagában garantálja a zajokat, hogy 12 méter hosszú asszimetrikus kábelt használsz. (a link nekem nem működik)
 13. Brevis

  uad emuláció

  A lényeg épp itt van. Miért nem tudja az i7 (ha már annyira szuper erős a sparc-hoz képest) low latency-vel real time effektezni a bejövő jelet? Nem azért mert az UAD "gonosz" és nem csinálta meg csak azért is (megcsinálná más egyébként ha olyan egyszerű lenne), hanem mert eleve fut egy "qrva" nagy oprendszer azon a processzoron aminek ezer dolgot ki kell szolgálnia azon a gépen (latency issue) nem pedig csak számolgatnia pl. egy reverbet. A DSP processzorok nem svájci bicskák, azok egy dologra jók arra viszont a legjobbak. Használatukkal pontosan előre tervezhetőek és kordában tarthatóak a ké
 14. Ezeknél a kis keverőknél a füles kimenet jó eséllyel mindig zajos lesz, még ha a main out éppen nem is az.
×
×
 • Create New...