Jump to content
Ménemszól.hu

kib

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  249
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  17

kib last won the day on May 28

kib had the most liked content!

Megbízhatósága

87 Megbízható

kib tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.111 profil megtekintő
 1. Igen, a hangkártya a másik opció, amit mondani akartam
 2. Az igazán profi megoldás egy keverő lenne, amin van fejhallgatókimenet. Bedugod a két szintit a keverőbe, a fejhallgatót is a fejhallgatókimenetbe, a keverőn tudod szabályozni a hangerőket külön is meg egyben is, a hangszíneket is, akár effektezni is (a keverő típusától függően).
 3. Szimmetrikus (balanced) kábellel jobban járnál. Az M-Audióhoz is, meg a Presonushoz is.
 4. Igen, már jó pár éve ez a helyzet, legalábbis laptopoknál, dühös is vagyok emiatt a laptopgyártókra. Sokkal megbízhatóbb volt a FireWire, mint az USB2 (USB3-mal meg Thunderbolttal nincs tapasztalatom).
 5. Nem használtam még az Audacityt felvételre, de ahogy most kipróbáltam, ha megnyomod a shiftet és úgy a felvétel gombot (vagy shift+R), akkor az elejétől kezdi új sávban. Ha csak a simán a felvétel gombot nyomod meg, akkor valóban a végén kezdi.
 6. Pont a múlt héten gondolkoztam ugyanezen a dolgon. Fenn vagyok egy (nagyrészt amerikai) nagy szintetizátoros fórumon, és olyan kérdések merülnek fel, hogy csak fogom a fejem. És pont azon gondolkoztam, hogy mi hogyan csináltuk ezt a 90-es évek elején, amikor nem volt internet, nem voltak tapasztalt ismerőseink, mindent magunknak kellett kitalálni. Nekünk még kézikönyvet kellett olvasni (ha volt egyáltalán), vagy magunktól kitapasztalni, próbálgatás útján. És most meg olyanokat megkérdeznek... tényleg ne bonyolult kérdésekre gondoljunk. Megkérdezik, hogy mit kell csinálni, mit hová dugni, hogy
 7. Pont van is egy eladó most az apróhirdetéseknél
 8. Szerintem már csak használtan, ezek elég régi cuccok, nem forgalmazzák már őket.
 9. kib

  A Behringer monopóliuma

  Ez is egy érdekes kérdés. A Behringer "szuperterjesztőkkel" köt mostanában szerződést, kiemelt partnerekkel, és őket részesíti előnyben a független, kis boltokkal szemben, az a cél, hogy náluk rendelkezésre álljon a teljes termékcsalád a lehető leghamarabb. Európában a Thomann a fő terjesztőjük (meg most nemrég egy olasz céggel kötöttek még ilyen szerződést). Az RD-6 pl. már tavaly szeptember óta kapható a Thomann-nál, máshol csak mostanában kezd megjelenni. A MonoPolyval is hasonló a helyzet szerintem, úgyhogy eltarthat még egy darabig, amíg kapható lesz itthon.
 10. kib

  Korg volca FM

  A midi channel szokott az örök kérdés lenni, de azt mondod, azt beállítottad, meg ha a többi Volcával ugyanez a beállítás működik, akkor tényleg érdekes, hogy ezzel miért nem. Csak a midi nem nagyon szokott szerintem elromlani, persze előfordulhat minden, de nem gyakori. Esetleg átrakni a Volcát is meg a kontrollert is másik midi channelre?
 11. kib

  Korg volca FM

  De a saját "billentyűjével" megszólal, van alapból hangja?
 12. Nálam is pont ez lett a tanulság évekkel ezelőtt, pont ilyet vettem végül. Először olyan volt, mint a kérdésben (olcsó kínai ebayről), azzal csak egy-két dolog működött, note-okat átvitt, de a Sysex például már nem ment (pedig arra lett volna nagyobb szükségem). A Midisporttal utána már működött minden szépen.
 13. Egyébként amekkora felháborodás volt 3 hónappal ezelőtt, annyira el is ült ez a téma, az embereket nem nagyon érdekli már. Jött egy csomó új bejelentés, annak örülnek most. Vannak páran, akik kategórikusan kijelentik, hogy nem vesznek semmi Behringert, de ők valószínűleg előtte is így gondolták, meg vannak a bizonytalanok, akik nem tudják eldönteni, hogy a szív vagy az ész való előbbre És vannak az opportunisták, akik azt mondják, hogy csak használt Behringert vesznek, mert azzal nem Ulit támogatják (legalábbis közvetlenül). De mint minden online okoskodásban, itt is főleg a hangos kisebbség
 14. Nem muszáj számítógépet használni ilyen esetben, lehet venni USB MIDI hostot is, pl. https://www.hitspace.hu/shop/ktmuh-midi-usb-host-2106 Persze nem olcsó mulatság, meg a számítógép már úgyis ott van, de ha el akarsz szakadni tőle, akkor ez is opció lehet.
 15. Azok a hozzászólások értékeléséből jönnek. A pluszjel utáni szám a reakciók a hozzászólásra, a pipa meg szerintem az, ha valaki válaszol egy kérdésként indított topikban és a kérdező az ő válaszát jelöli meg helyesnek (ez a pipa egyébként új, a fórum a múlt héten új kinézetet kapott, azzal jött, előtte nem volt, legalábbis kijelezve, de a háttérben valahol gyűjtötte a rendszer az információt).
×
×
 • Create New...