Jump to content
Ménemszól.hu

kib

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  182
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  9
 • Ennyit fórumozott

  24855d 3h 14m 7s

kib last won the day on April 29

kib had the most liked content!

Megbízhatósága

50 Megbízható

kib tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

Legutóbb az adatlapod nézték:

3.369 profil megtekintő
 1. kib

  Ménemszól.hu

  Értékelni nem nagyon lehet, de itt megírhatod a tapasztalataidat: https://www.menemszol.hu/topic/734-hirdetések-hírdetők-észrevétel/
 2. Nem tudom, milyen operációs rendszered van, ha Windows, akkor a Vezérlőpultban a Hang menüpont alatt (Windows 7) vagy a Beállításokban a Rendszer -> Hang menüpont alatt (Windows 10) állítsd át a gyári hangkártyát a külsőre.
 3. kib

  BOSS FS-6 dupla lábkapcsoló

  Eladó egy újszerű állapotú BOSS FS-6 dupla lábkapcsoló. ˝Két kapcsoló egyben: a vadonatúj FS-6 lábkapcsoló. Az FS-6 az FS-5L (átkapcsoló) és az FS-5U (pillanat-kapcsoló) pedálok kombinációja egyben. Két kapcsolója van és mind a kettő használható mindkét üzemmódban. - Mindkét kapcsoló használható át- és pillanat-kapcsolóként is - Sztereó jack bemenet, ha egy sztereó kábelt használunk - Más lábkapcsolókkal is összeköthető (FS-5L/FS-5U/FS-6/AB-2) a bővíthetőség érdekében - Csatlakoztatható az összes olyan hangszerrel, dobgéppel, gitár erősítővel és elektronikus eszközzel, amely rendelkezik FS-5L/FS-5U kompatibilis bemenettel˝ Megtekinthető, kipróbálható Budapesten, a VII. kerületben, a Király utcai megálló közelében. Posta/futár megoldható (előreutalás esetén).
 4. kib

  A Behringer monopóliuma

  Főleg hogy (ahogy sokan mondják) az eredeti sem szól úgy, mint az eredeti 🙂 Akkora a szórás a TB-303-ak között, hogy szinte mindegyik példány máshogy szól.
 5. kib

  A Behringer monopóliuma

  Valójában nem csak egy algoritmust vett meg tőlük, hanem az egész céget 🙂
 6. kib

  A Behringer monopóliuma

  Szerintem jól alszik. Én is jól aludnék, ha annyi pénzem lenne 🙂 A kérdés szerintem kicsit hasonló a generikus gyógyszerekhez (azzal a különbséggel persze, hogy az analóg szinti meg dobgép nem létfontosságú, már akinek 🙂 ), de akár a szerzői jogokhoz is. Ha valami lejárt, akkor lejárt, akkor már nincs értelme ezen lamentálni. Nem tudom, hogy itt pontosan mi a helyzet, olvastam már ezt is, azt is. Mindenesetre nekem nincs bajom a klónokkal (eddig is volt rengeteg, a Behringer előtt is), ha jól megcsinálják, ha az embereknek igénye/szüksége van rá, akkor hajrá. Én eddig még nem vettem egyet sem (a Deepmind végül nem klón lett a szó szoros értelmében), de nem azért, mert elvi gondom lenne vele, csak eddig még nem jött ki olyan, ami tényleg kellene. De ha egyszer tényleg jön a 909, vagy még inkább a DMX vagy az LM-1, akkor azokra biztos vevő lennék.
 7. kib

  A Behringer monopóliuma

  A gagyikból megszedte magát, most már van pénze jobb mérnökökre, jobb alapanyagra, jobb gyártósorra. A gearslutzon volt erről egy "vallomása", hogy mióta álmodik (erről azóta több helyen is megjelent már), mióta 1977-ben, 16 évesen megépítette az első saját analóg szintetizátorát (UB-1 néven), azóta szeretne normális analóg szintetizátorokat gyártani, és most lett rá lehetősége. Amit akkoriban nem kaphatott meg, azt most legyárt(at)ja magának. Meg persze mindenki másnak is.
 8. kib

  A Behringer monopóliuma

 9. A kézikönyv szerint van az is: https://steinberg.help/cubase_elements/v10/en/cubase_nuendo/topics/fades_crossfades_and_envelopes/fades_auto_fades_dialog_r.html
 10. Pedig lenni kell benne: https://steinberg.help/cubase_elements/v10/en/cubase_nuendo/topics/fades_crossfades_and_envelopes/fades_crossfades_creating_t.html
 11. Sokan egyébként ezt tartják a hardver szekvenszerek csúcsának: https://www.sequentix.com/shop/cirklon-hardware-sequencer Rohadt drága, és nem is kapható alapból, várólistára lehet feliratkozni, és majd szólnak, amikor te jössz (mint a szocializmusban az új autók a Merkurtól 🙂). Azon kevés esetek egyike, ami használtan drágább, mint újonnan, pofátlan kétszeres áron árulják egyesek. Egyébként kíváncsi lennék, hogy mit tud, mennyivel jobb, mint mondjuk egy Pyramid (amivel nagyjából meg vagyok elégedve, és harmadannyiba kerül), de nem hiszem, hogy valaha megtudom, ennyi pénzt nem tervezek kiadni egy szekvenszerért. Persze a jövőben még bármi előfordulhat 🙂
 12. Ha sima hardver szekvenszert keresel, minden egyéb nélkül, nem túl drágán, akkor esetleg ránézhetsz a Squarp Pyramidra. Oké, annyira nem olcsó, de használtan olyan 500 euró körül már ki lehet fogni (ami kb. az Electribe 2 kétszerese). Az sem tökéletes, nem tud az sem mindent, de azért sokat tud. Komplett számokat össze lehet rajta rakni (bizonyos határok között).
 13. Szerintem mindkettő működhet. A legtöbb programban be lehet állítani a "beszámolás" (count in/pre-count) hosszát, hogy ne csak "egy-két-há-négy" legyen, hanem akár hosszabb is. De az elcsúsztatás is jó megoldás, az sem nehéz.
 14. Az a Solo még első generációs, nem tudom, hogy mennyire éri meg jobban a második (vagy esetleg a harmadik) generáció. Lehet, hogy megéri esetleg arra várni. Szokott lenni (viszonylag) gyakran.
 15. A GSFanaticon szokott még lenni néha: https://gsfanatic.com/hu/hangszerek/keverok-6--studio-9--es-koncert-technika/audio-interface Úgy látom, pont van is egy Solo. De érdemes beírni a keresőbe is, mert a kategóriák nem mindig egyértelműek, nem csak egy kategóriában lehet. https://gsfanatic.com/?tart=kereso&lang=hu&search_switch=1&search_string=focusrite
×
×
 • Create New...