Jump to content
Ménemszól.hu

Tetsuo

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.817
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  92
 • Ennyit fórumozott

  879d 2h 55m 33s

Tetsuo összes megnyilvánulása

 1. Tetsuo

  Apró CSERE etika

  Mi az, hogy "utcán"? Ugyanígy történik az eBay-es vásárlás/eladás. Mindig tartok attól, hogy átvernek. Elküldöm a berendezést teljesen jó állpotban és visszaírna, hogy nem működik vagy ami mégrosszabb, egy féltégla van a dobozban... Hogy tudnám bizonyítani az igazamat? Kb. sehogy. Én mindenesetre rengeteg fotót készítek a termékről, mielőtt elküldöm, pusztán magamnak, megnyugtatásul. :-)
 2. Tetsuo

  Windows 10 olcsón?

  Itt még a tizenezer forintnál is olcsóbb: Amazon. 7 fontba kerül és 24 órán belül emailen megérkezik a kulcs.
 3. Az szerintem ilyen színes nejlonzsák: https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20190316152900&SearchText=backpack+cover Szerk.: És már válaszolt is +Vader. :-)
 4. Én ecetes ronggyal törölném át (kívül-belül), persze nem csöpögőssel, hanem "kissé" nedvessel; majd közvetlenül mellé raknék valami illatosítót, esetleg szódabikarbónát.
 5. Tetsuo

  EMU sp-2400???

  Kíváncsi vagyok rá, de gondolom teljesen más hangja, karaktere lesz, mint az eredetinek. Eleve 24 bit, és talán az egyéb lényegi dolgokat is ilyen lazán kezelték.
 6. Zella, adattárolásra nem elég egy hely, ahhoz több helyen kell tárolni ugyanazt! Ez alap! Megbízható tárolás CSAK az, ha több helyen van eltárolva. Ha mondjuk 4K mozifilmeket tárolsz, abból értelemszerűen nem kell duplikáció, hiszen az meg van ott is, ahonnan beszerezted. 4K filmlejátszás működik 5400 rpm lemezekről is, nem nagy dolog. Valójában az USB 2 a szűkebb keresztmetszet - de azzal is oké a filmezés. Ha nincs folyamatosan használva, érdemesebb külső merevlemezt venni (vagy talán, akár a dokkolós megoldást), hiszen így kíméled és könnyebb a laptop is. Ideális esetben a laptopban van egy nagyobb SSD és kész. Adatmentésre ott a külső háttértár. (Szerintem a WD Red és Purple sorozat teljesen jó erre a célra, ha megbízhatóbb kell, az drágább.) A prohardver.hu fórumán tudsz kérdezni és kérni típusajánlatot, majd szakértő (is) fog válaszolni neked. 😉 Mindenképpen (legalább) USB 3-as külsőt vennék, mert ha most még nincs is rá lehetőséged, később biztos ki tudod használni a gyorsabb adatátvitelt.
 7. Szerk.: Jah, hogy ez most nem a Cubase hibája, hanem az UAD-é?
 8. Tetsuo

  Dal lopása - ügyesen

  Biztos hülyén hangzik, de mindig is úgy véltem, a techno zenei műfaj változatosabb és "több szabadságfokkal rendelkezik", mint a popzene vagy a mainstream hip-hop. A pop olyan, mintha a legegyszerűbb embereknek szólna akár a legkiválóbb előadóit is szemlélve: a The Beatlestől, Jacksonon át Madonnáig. Lényeges még, hogy nem akar tanítani, hanem csak egyszerű, általában pozitív érzelmeket kiváltani, illetve (nagyon alacsony szinten) táncbavinni. Összességében, hosszútávon a kultúra és szórakozás züllesztésében játszik szerepet (más jelenségekkel egyetemben). Nekem például több olyan szám is tetszik, amit nagyon gagyinak, sőt zenei ízlést tekintve rombolónak tartok. (Továbbra is popról van szó.) Tudom, többen az egész techno-műfajt jellemzik így.
 9. Tetsuo

  Dal lopása - ügyesen

  Nem komoly az egyezés, simán előfordulhat véletlenül. Sőt, számtalanszor elő is fordul. De hogy ennyire felmagasztalják azt a rettenetes második számot... hihetetlen.
 10. Tetsuo

  Steinberg AXR4

  Egy karakteres hangmérnök is be van építve sőt, kikapcsolható! 😄
 11. Tetsuo

  Steinberg AXR4

  Először csak Mac-re jelenik meg.
 12. Tetsuo

  Elektron Model:Samples

  Azóta sz@r a techno. 😄
 13. Tetsuo

  Akai Pro Force

  Durván hangzik, hogy erre nem képes 1600 dollárért.
 14. Tetsuo

  Akai Pro Force

  Hogy érted a tetszőleges átvezetést és a korlátlan lefelé lépkedést?
 15. Tetsuo

  usb midi

  Sajnos nagy szívás az USB. Win 10 esetén nem tudom hogy van, de Win 7-tel ha a már telepített USB-s eszközt átdugom egy másik USB-be, akkor újra kezdi keresgélni hozzá a drivert... amit néha megtalán, néha meg nem. :-/ Ha az USB-s bill-t másik helyre dugom vissza, akkor már nem is működik addig, amíg újra nem indítom a gépet. Talán a Windows 10 ezt már jobban kezeli.
 16. Tetsuo

  Cubase 10

  Szép álmok! Sajnos minden szoftver fejlődése során egyre nagyobb és bugosabb lesz.
 17. Befektetésnek sem rossz ötlet memóriából bevásárolni és szurkolni, hogy emelkedjenek még az árak.
 18. Szerintem a legjobb az lenne, ha visszavételi lehetőséggel kipróbálnád. Internetes vásárlás esetén azt hiszem, van ilyen lehetőség akkor is, ha kibontod és kipróbálod a memóriákat. Nem vagyok nagy szakértő, de ahogy én tudom, több dolog is lehetséges: 1. Teljesen jól működik a 24 GB RAM. 2. Csökkentett sebességgel működik a 24 GB RAM. 3. A három memóriamodul egyszerre nem tud működni. Ez utóbbi lehet az alaplap korlátozó tényezője, de lehet, hogy az új és a régi memóriák nem férnek meg egymással - ennek (szerintem) kicsi az esélye, de hallottam efféléket. Több olyan esetről is van tudomásom, ahol hiába ugyanazok a paraméterek, a két külön gyártó esetleg a két külön "batch-ben" gyártott memória már nem tud a névleges sebességgel együtt futni, ezért csökken a sebessége. Lehet, hogy el sem indul, a sebességet neked kell csökkenteni (vagy emelni) lépésről-lépésre amíg stabil lesz a rendszer vagy a jobb alaplap automatán majd megkeresi a legjobb (még stabil) sebességet. Az Intel processzorok XMP-je és azt hiszem a még mindig működő MRC is erre hivatott (némi tuninggal), de ezt a memóknak is támogatni kell. Az időzítés nem csak egy számból (CL16) áll, hanem egy rakás paraméter. A Dual Channel elvileg nem működhet 3 modul esetén, de ennek cáfolatát is hallottam már. :-) Ez kb. 10% sebességet jelent. Az AMD processzorok háklisabbak a memóriákra, mint az Intelek, érdemes ezt tárgyaló fórumokban feltenni a kérdést, ha nem próbálhatod ki.
 19. Az Acert hagyjuk, szerintem; az a legalja.
 20. Laptopot CSAK AKKOR vegyél, ha valóban szükséges a laptopsága, vagyis pl. a hordozhatóság és hajlandó vagy érte kompromisszumokra, illetve többet fizetni. Mert ha ugyanazt (vagy hasonló) teljesítményt és minőséget veszed, a laptop mindig drágább. Egy asztali számítógép rendszere nem fog throttlingolni (túlmelegedés elleni védekezésként csökkentett sebességgel működni), ha ügyelsz a hűtésre az összerakásnál, viszont egy akár nagyon drága laptop bizony throttlingolhat a processzor vagy az SSD rossz hűtése miatt - amit házilag nem lehet feljavítani. Csak úgynevezett workstation laptopok/notebookok vagy a komolyabb üzleti modellek jöhetnek szóba, leginkább a "rugged" (pl. Dell) verziók (ilyet még nem láttam 17"-ban), amik az igazán megbízhatóak, így a színpadot is jobban tűrik, mint az alapmodellek. A DTR kifejezést pedig a "gamer" laptopokra értik manapság, nem tudom, milyen minőségűek lehetnek azok, a marketingből ítélve pont azon spórolhattak. Zenéléshez én asztalit vennék.
 21. Tetsuo

  Új Akai kontroller

  Szerintem az pont jó neki. (Nomen est omen.)
 22. '72-es GE music center alumínium lábakon. :-) Lehet, hogy akad olyan őrült, aki megvenné.
 23. Tetsuo

  UAD X Coming Soon!

  https://prohardver.hu/hir/intel_xeon_w-3175x_uhedt_threadripper_ellen.html
 24. Tetsuo

  Moog ONE

  Hogy a Moog nem Roland (TB-303)? ?
 25. Nagyjából az, hogy itt a hírek vannak, ott meg a szinti saját topikja.
×
×
 • Create New...