Jump to content
Ménemszól.hu

endilv426

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  86
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  40d 7h 15m 10s

Megbízhatósága

3 Semleges

endilv426 tagunkról:

 • Rang
  Káplár

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sziasztok! Ha jól tudom maximum 6 db UAD eszköz lehet egy rendszeren belül és a magok száma max 32 lehet. Ha valakinek 6 eszköze van és abból egy tönkremegy akkor van e lehetőség valamilyen módon a megvásárolt plug-ineket beregisztrálni egy újonnan vásárolt 7. kártyára, a meghibásodott helyére? Előre is köszönöm a választ!
 2. endilv426

  Elektron Analog Heat

  Keresek Elektron Analog Heat-et. Akinek van és el szeretné adni az írnon itt az oldalon vagy az endilv426 kukac gémél pont kom címre
 3. endilv426

  Fender - Texas Stratocaster hangszedő szett

  Fender Texas special Stratocaster hangszedő szett eladó.
 4. endilv426

  Octatrack - Sample/MIDI pattern

  Sziasztok! Tegyük fel, hogy pl. az A bank 1-es patternjébe beírok egy ritmust........ ezután átváltok MIDI módba és pl. az 1-es sávon az 1-es MIDI csatornán egy szintetizátort vezérlek , ide is beírok egy dallamot. Ha átváltok pl az A bank 2-es patternjébe, MIDI módban, hogy oda is beírjak egy dallamot akkor ami ritmust beírtam a sample módban az elhallgat....és fordítva is, ha sample módban váltok patternt akkor a MIDI módban beírt is elhallgat.....tehát egy adott patternhez tartozik egy sample rész és egy MIDI rész és együtt kezeli. (remélem sikerült érthetően megfogalmaznom) A kérdésem az, hogy a bankokat és patterneket csak egyszerre tudja kezelni vagy külön lehet választani valami beállítással a sample módban szerkesztett patterneket és a MIDI módban szerkesztetteket? Tehát, ha MIDI módban váltani akarok attól a sample módban kiválasztott pattern maradjon....
 5. endilv426

  Strymon Big Sky MIDI Sync

  Sziasztok! A Big Sky-t szeretném szinkronba hozni, hogy a pre delayt pontosan be tudjam állítani két lábdob közé. Beállítom az adott reverb tipuson a MIDICL-t ON állásra és küldöm neki az órajelet. Ha elkezdem tekergetni a predelay potmétert ugyan úgy viselkedik mint amikor nem küldöm neki........ Mit kell még beállítani rajta, hogy jó legyen?
 6. Szisztok! A problémám az, hogy az effekt (pl visszhang) elkezd gerjedni. Leírom pontosan mit, hogyan csináltam, hátha tudja valaki, hogy mi lehet a baj? A hangkártya (UA Apollo Twin) 3-mas és 4-es kimenetét összekapcsolom a külső effekt bemenetével. (Lexicon MPX 1, vagy Access Virus C) Az effekt kimenetét pedig bedugom a hangkártya 1-es és 2-es bemebnetébe. Ezután a Cubase-ben a Devices -> VST Connections -> External FX menüpontban létrehozok egy új külső effektet. A Send Bus-nál beállítom a 3-mas és 4-es kimenetet, a Return Bus-nál pedig az 1-es és 2-es bemenetet. A project fájlban ezután létrehozok egy FX Channelt, beállítom az effektet amit létrehoztam az előbb. Amelyik sávra rá akarnám tenni az effektet ott a Send-nél rákattintok az effektre, ráadom a sáv hangerejét 0 db-ig. Ha nagyon halkan szól akkor nem, de, ha kicsit több ki vagy bemeneti jelszintet állítok a külső effekten akkor elkezd gerjedni, sípolni. Próbáltam úgy is, hogy csak monóban küldöm az effektet, tehát csak a 3-mas vagy 4-es kimeneten, de úgy is ugyan ez az eredmény. Esetleg a hangkártya programján (Console) is kell valamit beállítani vagy mi lehet a baj?
 7. endilv426

  Drumbrute Impact

  Keresek Arturia Drumbrute Impact-et. Akinek van és el szeretné adni az írjon itt az oldalon vagy az endilv426 kukac gémél pont kom címre.
 8. Nem tudtam, hogy ebben elem is van....
 9. Sziasztok! Van egy C desktop szintetizátorom, eddig semmi baj nem volt vele. Ma bekapcsoláskor a következőket tapasztaltam: miután megnyomtam a bekapcsológombot nem villantak fel a LED-ek ahogy szoktak, hanem kb 4-5 másodperc után kiírta, hogy " Illegal RAM!!! Low Battery???". Utána az OS verzió jelent meg aztán az "Initializing Edit-Buffers" felirat. Próbáltam másik tápegységgel, azzal is ugyan ez a jelenség. Minden bekapcsoláskor ezt játsza el. Az A és B bankból eltűntek a mentett beállításaim. Ha az A bankból (ami alapból betöltődik) választok ki presetet akkor jól működik, ha viszont pl bankot váltok akkor kis késéssel szólal meg a hang és sokkal tovább is szól mint kellene, "beragad". Valakinek valami ötlet, hogy ez mitől lehet és mi lehet rá a megoldás?
 10. Sziasztok! Nemrég vettem egy Moog Minitaurt és frissítettem a firmware-jét a legújabbra. Ha elindíítom a Cubase-t, betöltök egy projectet vagy (létrehozok egy újat) akkor nem érzékeli, hogy csatlakoztatva van a Minitaur, ki kell húzni és visszadugni újra az USB csatlakozót, utána érzékeli csak. Ez még nem lenne baj, de kb 20-ból 19 alkalommal állandóan kiírja miközben megy a lejátszás, hogy "CPU overloaded / Audio drop out detected.". A gép tuti, hogy nem gyenge neki mert van amikor jól működik. Ez mitől lehet? 20 indításból egyszer amikor jól működik az meg miért van, mi alapján lesz jó vagy nem jó? Van valakinek valami ötlete vagy találkozott már hasonló problémával?
 11. endilv426

  Korg Volca Kick

  Sziasztok! Keresek Volca Kick-et eladót. Ha valakinek van és el szeretné adni az írjon itt az oldalon vagy a reformation@citromail.hu címre.
 12. endilv426

  Arturia Drumbute

  Keresek Arturia Drumbute dobgépet. 110 000 Ft-ot szánok rá, tehát csak akkor írjon valaki, ha ennyit gondolt érte kapni. reformation@citromail.hu címre lehet írni
 13. Megjelent egy új frissítés a Minitaurhoz. Új Firmware és új Editor. Frissítettem a Firmware verziót a Minitauron és feltelepítettem az új editort. Ha csak magában használom az editort (Standalone módban) akkor felismeri a szintetizátort és jól működik, ha viszont a Daw-ben akarnám használni mint VST hangszert Instrument track-en (Cubase 5) akkor azt írja, hogy nincs csatlakoztatva és nem ismeri fel. Írja a manuálja az új editornak, hogy, ha nem működik Windows alatt akkor telepíteni kell a Moog Minitaur USB Driver új verzióját is. Azt is feltelepítettem, úgy viszont sem Standalone módban sem a Cubase-en belül nem ismerte fel, azt írta, hogy nincs csatlakoztatva. Mi lehet a baj? Valaki aki frissítette a Firmware-t és az editort meg tudná mondani?
 14. SysEx adatot, hogy kell küldeni a Minitaur-al? A könyve azt írja a 25-ödik oldalon, hogy tud küldeni és fogadni, de én nem találtam meg benne, hiába néztem át vagy háromszor.
 15. endilv426

  AKAI Rhythm Wolf

  Keresek Rhythm Wolf-ot. Ha valakinek van és el szeretné adni az írjon itt az oldalon vagy a reformation@citromail.hu címre.
×
×
 • Create New...