Jump to content
Ménemszól.hu

endilv426

Regisztrált tag
  • Tartalom számláló

    103
  • Csatlakozott

  • Utolsó bejelentkezés

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

endilv426's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Megbízhatósága

  1. endilv426

    Akadozó lejátszás

    Az az érdekes, hogy nem mindig csinálja. Amikor "frissen" bekapcsolom a gépet akkor általában jól működik de, ha pl bezárom az aktuális projektet, megnyitok egy másikat akkor már kezdi....de akkor sem mindíg. Ha a buffer méret miatt csinálná akkor már akkor szaggatna amikor az eéső projektet megnyitom.
  2. endilv426

    Akadozó lejátszás

    Sziasztok! Cubase 10.5-öt használok, UAD és Arturia pluginekkel windows alatt. Az UAD nyílván nem terheli a gépet, de ha kb 15-20 Arturia plugint betöltök akkor gyakran akadozik a lejátszás. A feladatkezelőben nézve a processzor csak 30%-on dolgozik, a memóriának szintén csak a 30%-a van kihasználva. A processzorom i7 9700 (8 mag 3000 GHz) a memória 2x 8 Gb 2666 MHz CL13. A számítógép teljesítménye bőven elég szerintem, nyílván valami szoftveres beállítást kellene módosítani, hogy megszűnjön ez a probléma. Valakinek valami ötlet, hogy min állítsak? Előre is köszönöm a segítséget!
  3. endilv426

    3 darab ARTURIA FX Plugin licensz

    Eladó 3 db ARTURIA FX plugin licensz az eredeti ár töredékéért. Delay Tape 201 Flanger BL 20 Chorus June 6 7 000 Ft / darab Egyben a 3 db 18 000 Ft. Érdeklődni lehet itt az oldalon vagy az endilv426@gmail.com címen.
  4. endilv426

    Cubase + ASIO Driver probléma

    Cubase 5-öt használok és UA Apollo Twin USB-s hangkártyám van. Ez így nagyon jól működik, de sajnos néha olyan hibát tapasztalok, hogy egyszer csak nem látja az ASIO drivert a Cubase miután kilépek valamiért és újra elindítom a programot .Ez olyankor szokott előjönni amikor az Elektron Analog Heat-em is használtam a projektben, de akkor sem mindíg, nem tudom, hogy mitől függ? (ma konkrétan használtam a projektben, miután kész lettem kiléptem a Cubase-ből, kikapcsoltam az Analog Heat-et és mikor újra elindítottam a Cubase-t már nem látta az ASIO-t) Nyílván valami fájlban átír valamit az Elektron ami miatt nem találja meg a Cubase utána az ASIO Drivert. A DEVICES ->DEVICE SETUP->VST AUDIO SYSTEM menüben nincs ott az Apollo Twin. Már próbáltam a Cubase-t újratenni, a fájlokat amik a beállításokat tartalmazzák letörölni a Steinberg és az Elektron könyvtáraiból.....semmi eredmény. Egyébként más programok, Pl Wawelab látja, meg a Windowsban is van hang, minden más jól működik.... Csak a gép újratelepítése után áll helyre a rend....... Valakinek valami ötlet a megoldásra?
  5. endilv426

    32 bit float VS 64 bit float

    Konkrétan mikre gondolsz, mik lennének az előnyök amiért érdemes lenne az 5-ösről a 10-es verzióra váltani?
  6. endilv426

    32 bit float VS 64 bit float

    Eddig Cubase 5-öt hasznéltam, most gondolkozok rajta, hogy átváltok a 10-esre. Összességében könnyebb, jobb dolgozni a 10-essel az 5-öshöz képest? (a kinézete nem nyerte el a tetszésem a 10-esnek de ez szubjektív) A 32 bit float és 64 bit float közötti minőségbeli különbség számottevő? Ahogy olvastam a külföldi fórumokon elméletileg a 64 bit floatnál tisztább lesz a végeredmény, de ott megoszlottak a vélemények.... Úgy tudom, hogy elméletileg a hátránya, hogy nagyobb helyet foglal a rögzített fájl és több memóriát használ fel.
  7. Sziasztok! Letöltöttem a Cubase 10.5 Elements triál verzióját kipróbálni és lenne két kérdésem vele kapcsolatban. Eddig a Cubase 5-öt használtam, abban van olyan lehetőség, hogy saját magunk megszerkeszthetünk különböző szintetizátorokhoz vezérlő paneleket, így nem kell kézzel tekergetni a potmétereket és nyomkodni a gombokat. Ezt az 5-ös verzióban úgy lehetett előhívni, hogy a MIDI track mellett bal oldalt a "MIDI device panel" gombra rákattintunk és elő is jön. Ezt az Elements 10.5-ben nem találom sehol. Ebben a verzióban nincs ilyen lehetőség vagy csak én nem találom? Az Artist vagy Pro változatban meghagyták ezt? A másik kérdésem pedig, hogy a mixeren a kimeneti jelszintet ami mutatja szám a csatornák alatt (tehát nem a szinesen ugráló oszlop) annak a színét vagy a méretét meg lehet e változtatni valahogy? Nem tudom ki tervezte a program színvilágát de majdnem fekete színre sötétszürkével írni !!!????..... na mindegy.... A Cubase 5-ben sötét alapon világító kékkel jelezte ezt, teljesen jól lehetett látni....
  8. Sziasztok! Ha jól tudom maximum 6 db UAD eszköz lehet egy rendszeren belül és a magok száma max 32 lehet. Ha valakinek 6 eszköze van és abból egy tönkremegy akkor van e lehetőség valamilyen módon a megvásárolt plug-ineket beregisztrálni egy újonnan vásárolt 7. kártyára, a meghibásodott helyére? Előre is köszönöm a választ!
  9. endilv426

    Fender - Texas Stratocaster hangszedő szett

    Fender Texas special Stratocaster hangszedő szett eladó.
  10. endilv426

    Octatrack - Sample/MIDI pattern

    Sziasztok! Tegyük fel, hogy pl. az A bank 1-es patternjébe beírok egy ritmust........ ezután átváltok MIDI módba és pl. az 1-es sávon az 1-es MIDI csatornán egy szintetizátort vezérlek , ide is beírok egy dallamot. Ha átváltok pl az A bank 2-es patternjébe, MIDI módban, hogy oda is beírjak egy dallamot akkor ami ritmust beírtam a sample módban az elhallgat....és fordítva is, ha sample módban váltok patternt akkor a MIDI módban beírt is elhallgat.....tehát egy adott patternhez tartozik egy sample rész és egy MIDI rész és együtt kezeli. (remélem sikerült érthetően megfogalmaznom) A kérdésem az, hogy a bankokat és patterneket csak egyszerre tudja kezelni vagy külön lehet választani valami beállítással a sample módban szerkesztett patterneket és a MIDI módban szerkesztetteket? Tehát, ha MIDI módban váltani akarok attól a sample módban kiválasztott pattern maradjon....
  11. endilv426

    Strymon Big Sky MIDI Sync

    Sziasztok! A Big Sky-t szeretném szinkronba hozni, hogy a pre delayt pontosan be tudjam állítani két lábdob közé. Beállítom az adott reverb tipuson a MIDICL-t ON állásra és küldöm neki az órajelet. Ha elkezdem tekergetni a predelay potmétert ugyan úgy viselkedik mint amikor nem küldöm neki........ Mit kell még beállítani rajta, hogy jó legyen?
  12. Szisztok! A problémám az, hogy az effekt (pl visszhang) elkezd gerjedni. Leírom pontosan mit, hogyan csináltam, hátha tudja valaki, hogy mi lehet a baj? A hangkártya (UA Apollo Twin) 3-mas és 4-es kimenetét összekapcsolom a külső effekt bemenetével. (Lexicon MPX 1, vagy Access Virus C) Az effekt kimenetét pedig bedugom a hangkártya 1-es és 2-es bemebnetébe. Ezután a Cubase-ben a Devices -> VST Connections -> External FX menüpontban létrehozok egy új külső effektet. A Send Bus-nál beállítom a 3-mas és 4-es kimenetet, a Return Bus-nál pedig az 1-es és 2-es bemenetet. A project fájlban ezután létrehozok egy FX Channelt, beállítom az effektet amit létrehoztam az előbb. Amelyik sávra rá akarnám tenni az effektet ott a Send-nél rákattintok az effektre, ráadom a sáv hangerejét 0 db-ig. Ha nagyon halkan szól akkor nem, de, ha kicsit több ki vagy bemeneti jelszintet állítok a külső effekten akkor elkezd gerjedni, sípolni. Próbáltam úgy is, hogy csak monóban küldöm az effektet, tehát csak a 3-mas vagy 4-es kimeneten, de úgy is ugyan ez az eredmény. Esetleg a hangkártya programján (Console) is kell valamit beállítani vagy mi lehet a baj?
  13. endilv426

    Drumbrute Impact

    Keresek Arturia Drumbrute Impact-et. Akinek van és el szeretné adni az írjon itt az oldalon vagy az endilv426 kukac gémél pont kom címre.
  14. Nem tudtam, hogy ebben elem is van....
  15. Sziasztok! Van egy C desktop szintetizátorom, eddig semmi baj nem volt vele. Ma bekapcsoláskor a következőket tapasztaltam: miután megnyomtam a bekapcsológombot nem villantak fel a LED-ek ahogy szoktak, hanem kb 4-5 másodperc után kiírta, hogy " Illegal RAM!!! Low Battery???". Utána az OS verzió jelent meg aztán az "Initializing Edit-Buffers" felirat. Próbáltam másik tápegységgel, azzal is ugyan ez a jelenség. Minden bekapcsoláskor ezt játsza el. Az A és B bankból eltűntek a mentett beállításaim. Ha az A bankból (ami alapból betöltődik) választok ki presetet akkor jól működik, ha viszont pl bankot váltok akkor kis késéssel szólal meg a hang és sokkal tovább is szól mint kellene, "beragad". Valakinek valami ötlet, hogy ez mitől lehet és mi lehet rá a megoldás?
×
×
  • Create New...