Jump to content
Ménemszól.hu

oscar

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  148
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  3
 • Ennyit fórumozott

  31d 13h 15m 26s

oscar last won the day on March 22 2012

oscar had the most liked content!

Megbízhatósága

24 Megbízható

oscar tagunkról:

 • Rang
  Strázsamester

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.103 profil megtekintő
 1. oscar

  Roland Sonic Cell, SRX-07, SRX-09

  Eladóvá vált Roland Sonic Cell hangmodulom, szintim, audio lejátszóm, hangkártyám, effektprocim, nevezzük aminek szimpatikus. Dobozában, adapterrel, USB kábellel, papírjaival, jó állapotban. Irányár (bővítők nélkül) : 85e Ft. Irodalom: http://www.rolandee.hu/products/soniccell/ Vannak hozzá SRX bővítők, ha fullosan szeretnéd, talán a két legjobb lehetőség: SRX-07 Ultimate Keys bővítő, irányár: 55e Ft http://www.rolandee.hu/products/srx-07/ SRX-09 World Collection bővítő, irányár: 45e Ft http://www.rolandee.hu/products/srx-09/ Ha egyben vinnéd az egészet, megbeszéljük az árat. Cserebere nem, kp-ra lenne szükségem. Hívj: 06 70 3hat4 7öt29 vagy írj: horvath.gabor.k kükac gmail pont com
 2. oscar

  Óriási szobanövény vásár!!!

  Leépítés, helycsinálás okán eladósorba került pár holmim: Alesis Monitor One mk I passzív basszreflex stúdiómonitor - 28e/pár Edirol/Cakewalk/ UA-25EX USB audio interfész (2 mikrofon előfok, analóg, digitális és MIDI ki-bemenetek, kiváló driverek) - 28e Edirol PCR-1 USB midikontroller és hangkártya (a gyári neoprén tokban + egy nem működő ugyanilyen donornak) - 20e Edirol UM3-EX 3be/3ki USB midiinterfész (2 db eladó, akár sorolhatók is 6 ki-bemenethez egyetlen USB kábelen, kiváló driverek) - 13e/db Korg AX5B basszusgitár multieffekt, dobozában - 20e elkelt Lexicon LXP-5 "vintage" digitál effektproci + Lexicon MRC kontroller 38e : vevőjelöltek miatt egyelőre jegelve M-Audio XSession Pro alap DJ kontroller + szoftver dobozában - 15e Novation Remote Zero SL mkI midikontroller dobozában - 35e Roland XV-2020 hangmodul - 48e elkelt Tapco Mix50 kiskeverő - 15e Yamaha PLG100-DX plugin board: egy DX-7-est dughatsz a megfelelő Yamaha host hangszerbe - 58e Yamaha PLG100-VL plugin board: kvázi egy VL-70-es monofon fizikai modellező szintit dughatsz a megfelelő Yamaha host hangszerbe - 38e (kompatibilis host hangszerek: Yamaha SW1000XG,MU100R,MU128,MU1000,MU2000,CS6x/R,S30,S80,S90,Motif 6/7/8/Rack+ES,Kenton Plugstation) Yamaha RM50 dobagy (az RY30 hangjai és még több) trigger-MIDI konverter (110V-os, inverterrel együtt) 23e A cuccok Keszthelyen vannak, posta elvileg megoldható a legtöbb tételnél, erről beszéljünk. Több holmi vásárlása esetén engedékeny hangulatba kerülhetek... Cserebere nem, kp-ra lenne szükségem. Hívj: 06 70 3hat4 7öt29 vagy írj: horvath.gabor.k kükac gmail pont com
 3. És ha mindkét végét kihúzod ugyanannak a kábelnek (tehát még véletlenül sincs sehová bedugva)? Én erre a kábelre gyanakszom elsősorban. 85% már túl sok. A fának is, de a zeneholmidnak is..
 4. mindkettő line level. -10 dbV: home standard, +4dBu: studio standard. A jobb berendezések mindkettőt tudják kezelni átkapcsolhatóan. http://forums.prosoundweb.com/index.php/topic,124908.msg1173911.html#msg11739 Blank setupjában érdemes lenne (korrektül bekötött) szimmetrikus Jack-XLR kábellekkel használni a hangfalakat.
 5. Dolgoztam faparketta-gyártó cégnél: értékesítéskor. v kiállításon a két triviális kérdés/válasz ez volt: - mii az ideális klíma a parkettának: az ami az embernek 50-55%. - meddig tart egy parketta: ameddig egy házasság (vagyis attól függ :))
 6. A fa padlónak amúgy sem használ a túl kicsi páratartalom, főleg ha ingadozik. Nem szokott télen repedezni, összehúzódni, itt-ott elválni? A lerakási útmutatókban egyenletes 50-55% páratartalmat jelölnek meg célértékként.
 7. Most néztem amúgy, hogy az MSP5 jack bemenete sajnos aszimmetrikus, úgyhogy a szimmetrikus jack-jack kábelt nem tudod itt kihasználni. Próbáld ki, hogy az XLR-jack kábel helyett oldalanként egy mono jack-mono jack hangszer/vonal kábellel kötöd össze ideiglenesen a hangfalakat a hangkártyával, van-e változás. Elvileg a hangkártyának korrektül kell azt kezelnie, hogy szimmetrikus vagy aszimmetrikus jacket dugsz bele.
 8. Ha van egy darab belőle, fotózd le a rövid éle felől, megpróbálok ránézni. De a fentiek alapján én már inkább a mon. hangfal kábelének bekötésére gyanakodnék.
 9. Mi a hangkártya? szimmetrikus vagy aszimmetrikus a kimenete? Első körben kivenném ezt a Mono jack-XLR kábelt a rendszerből, és megpróbálkoznék egy szimmetrikus (konyhanyelven sztereó dugós) jack-jack kábellel. http://www.muszeroldal.hu/assistance/dugasz.pdf
 10. Ez a mondat egy ellentétet rejt. A laminált padlóban valóban valódi fa van, viszont ledarálva, ragasztóval préselve (HDF), te viszont egy valahány mikronos átlátszó melaminrétegen közlekedsz (a székkel, zoknival stb.) ami a nyomtatott famintát (papír) védi a kopástól. Szóval nevezzük inkább fa-műanyag kompozitnak, műanyag felülettel. Valószínűleg nagymértékű sztatikus feltöltődések és kisülések lépnek fel ahogy leülsz, felállsz, mozogsz a székkel stb. és ez valahogyan rákerülhet a hálózatra is, erre érzékenyek a berendezések (LCD monitor, MSP monitor stb.). Akár tönkre is mehet valami ettől. Nem véletlen, hogy laborokban, műtőkben (főleg nyitott szívműtét stb.) minősített, időről időre bevizsgált vezetőképes burkolatoknak kell lenni, plusz a beöltözésnek, a ruháknak, az eszközöknek és használatának is szigorú protokollja van (feszültségek levezetése stb.). Sztatikus feltöltődés elleni védelem, ESD védelem címszavakkal tudsz a témának utánaolvasni.
 11. Szia, először egy mellékszál, de rájöttem, hogy pont ilyen széken ülök melóhelyen ... . A lába fém az igaz, viszont a görgő műanyag Más ilyen jellegű széknél is műa, esetleg gumi v. gumírozott felületű görgő lehet. Én azt kizárnám, hogy ez a görgő vezet a szék és a padló között, viszont egy sztatikus feltöltődéshez lehet köze (összefüggésben a padlóval, ruházattal). Parketta: ez alatt pontosan mit értsünk:egy- vagy többrétegű fa parketta (Igazából csak ezt illik parkettának hívni), hajópadló, esetleg laminált padlóburkolat? Az mire/hogyan lehet lerakva? Szőnyeg v. burkolatvédő ha jól értem nincs a padlón? Min van a monitorhangfal pontosan? Asztal, állvány, fal, polc? Ha valamilyen szigetelő anyagot aláteszel, változik valami? Ahogy netes képeket néztem, ez egy földelés nélküli hálózati kábellel rendelkező monitor? A háta fém, nem ér neki valaminek? Amikor a lábadon érezted, fogtál valamit közben (laptop, asztal, monitor, keverő)? A szuper elosztót nem próbáltad meg még kiiktatani/mással helyettesíteni? Egy próba erejéig én átvinnék egy hosszabbítóval áramot egy másik áramköréről a lakásnak, és ebbe átdugnám felváltva a monitorokat, vagy a laptopot/hangkártyát, LCD monitort stb. és nézném, hogy változik-e valami. A hangszerek és más egyéb eszközök közül kihúznék addig mindent, mert azok közül is okozhatja éppen valamelyik a dolgot (esetleg több eszköz bizonyos kombinációja).
 12. oscar

  Cubase Pro 8

  Feltettem a Cubase 6-ost a fenti W7 gépre, és ahogyan vártam, az is fut a Cubase Pro 8.5-ös licensz-szel.
 13. oscar

  Cubase Pro 8

  Nightray kolléga az én éppen eladó 4-es licencemre érdeklődött, ezért ideírom infóképpen, hogy az előzőleg telepített és 4.5.2-re update-elt Cubase 4 fut a másik, Cubase Pro 8.5 licenszet tartalmazó E-licenser-emmel is (Win7 Ultimate 32 bit, Intel CoreDuo asztali gépen és egy másik WinXP SP3 P4-es laptopon is kipróbáltam). Én azt gondolom, hogy a lIcensz adatbázis alapján a megfelelő program kisebb verzióját engedi futni... Annyi volt, hogy a Licence Control Center mindig legyen a legfrisebb verziójú, és az Elicenser alkalmazással a kulcsok is legyenek "naprakészek" (Maintenance menüponttal frissítve legyenek a szerverről, mert pl. amíg a laptopon egy kisebb verziójú LCC volt, ami még nem ismerte a C Pro 8.5 licenszet, addig a 4.5.2 sem ment a 8.5 licensz-szel, miután a LCC-t frissítettem, már igen). Van a Steinberg-nél fent egy Cubase 6-os install image, azt még megpróbálhatom feltenni, és ha sikerül azzal is kipróbálni, ideírom majd ...
 14. De ez a mi kis életünk, az ezen az oldalon összeverődött kis társaságé...:D Amikor egy összekuporgatott kis ketyerére hazudjuk otthon a 10%-át az árnak, és mesélünk a "soha máskor fel nem merülő, igen-igen alkalmi vételről" Amit úgy sem hisznek el, már ha egy csöpp kis realistásérzék szorult beléjük. Ami azért 5-10 együtt (és a hobbinkkal) töltött év után azért esélyes. Így igaz, vannak különböző stratégiák A megértő asszonynak is van szeme, de jól tudja, hogy annak a ketyerének az ára legalább otthon maradt, nem pedig a kocsmában, vagy a dohányboltban kötött ki ...
 15. oscar

  NORD WAVE

  Elég Ausztriáig menni, a willhaben-en 2 is van most ...
×
×
 • Create New...