Jump to content
Ménemszól.hu

Kilobeat

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  311
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  11
 • Ennyit fórumozott

  76d 18h 32m 30s

Kilobeat last won the day on January 29

Kilobeat had the most liked content!

Megbízhatósága

56 Megbízható

Kilobeat tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1983-06-30

További Információ

 • Érdeklődési kör
  techno

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nekem E2S van. Csaba jól mondja + -A 24 polifónia csak és kizárólag külső eszközöket hajtva érhető el, saját hangokkal kb a fele. Ráadásul nem szól, hogy elfogyott a CPU, csak random kikapcsol valamit, (ha súlyozod a szólamok fontosságát, akkor nem random). -"Akár egészen" 40MB, 5 perc mono hangmintát is fel tudsz tölteni, szóval a loop funkciót felejtsd el. -Egy parton belül, egyszerre megszólaló hangok esetében csak egyféle velocity van, ami dobgép meghajtásnál problémás. -Dalszerzésre alkalmatlan, mert annyira körülményes és bugos programozni (nagynehezen bepötyögöd és nem azt játsza, törlés újra...) Viszont minden más konkurenciája is szar, de ez legalább jóval elérhetőbb árú. Részletes kifakadásom itt olvasható 🙂
 2. Kilobeat

  Cirklon vs Roland MC-707

  És mindez feljogosítja a hangszergyártókat, hogy tamagocsikat áruljanak 400000ért, vagy csak simán valami budhista Coelho Yoda bölcsességet szerettél volna mondani?
 3. Kilobeat

  Cirklon vs Roland MC-707

  Az Electribe-al hasonlóan érzek A többi viszont az az árkategória aminél már én sem szeretnék azzal foglalkozni, hogy mi az amit megbír csinálni és mi az amihez gyenge. Már rég vettem volna Force-ot ha az árához méltó, hardver lenne benne, de így semmi értelme, szenvedni kreatív workflow-kat kidolgozni Electribe-al is lehet.
 4. Ingyenes lesz és minimum másfél év múlva lesz belőle valami.
 5. Kilobeat

  Cirklon vs Roland MC-707

  Nem véletlenül emeltem ki a folyamatosan szót. Nekem is van E2S-em, de amíg az ESX-1nél volt 3 fx kör, addig itt csak insertek vannak és egyetlen master, vagyis ha patternt váltasz levágja a delay lecsengést, ahogyan a videoban is látható. Az ilyen hirtelen válltás elekronikus zenében atom gagyi. Én szinte csak midi vezérlésre használom, külső eszközökkel, amik ezt megoldják, de full in the boxra alkalmatlan, ahogyan dalszerzésre is, mert agyhugykövet kapsz, mire beprogramozol valamit, ráadásul bugos mint a rettenet. 707-nél és Force-nál a 16. sorig fluid minden, de utána stop, új projekt betölt, play... Ezek a korlátozások, mind-mind a gyenge CPU és a kevés RAM miatt vannak, nem fér bele, hogy bus-okat virtualizáljanak, de még az insert reverb sem. (Az ESX-nél még minden külön chippel volt megoldva, nem a fő CPU csinált mindent.) (Az Elelctribe 2-nél, a többivel szemben legalább a master fx-nek van külön chipje, viszont a fő CPU méggyengébb, mint a többié, és csak 40 MB mintát tudsz betölteni, vagyis a loopok felejtősek.) 40MB minta, 2020-ban, ne már!
 6. Kilobeat

  Cirklon vs Roland MC-707

  5 perces, csodálatos és menő demókkal tele van az internet, a haverod is fog tudni ilyet csinálni, én hiszek benne. Akkor szólj, ha a Roland/Korg/Akai/Pioneer varázsporja megtáltosítja ezeket a retro procikat, memóriákat és lehet velük 2 órát folyamatosan zenélni! https://www.mpc-forums.com/viewtopic.php?f=49&t=187631&start=420 https://en.wikipedia.org/wiki/Rockchip_RK3288
 7. Kilobeat

  Cirklon vs Roland MC-707

  Egy 256x80-as, egyszínű kijelzőt, 100MB sample memóriát tartalmazó és max 128 klippet betölteni képes valamit, ne nevezzünk már 2020-ban a technika csúcsának! Az sem világbajnok teljesítmény, ha egy új, workstation-ként árult cucc, egy 7 éves hangmodul, egy bizonyos specifikációját felülmúlja. Mondj kérlek még egy iparágat ahol egy ilyen "fejlesztéstől" hanyatt esnek! Ez kb olyan, mintha a Nintendo Classic Mini NES-t 200000-ért árulnák és azon élvezkednénk, hogy "URSTN mekkora fejlődés, hogy nem kell kazettát belerakni, mert ebben már benne van 20 játék".
 8. Kilobeat

  Cirklon vs Roland MC-707

  Nem tudom melyik vásárló igényének felel meg a max 16 soros project, amivel akár negyed órán át is lehet folyamatosan zenélni.
 9. Kilobeat

  Cirklon vs Roland MC-707

  A Roland MC-707 is, ahogyan kb minden workstation, egy kizárólag 10 perces demó videókhoz fejlesztett játékszer. A fejlesztés során nem merült fel a valós színpadi használat igénye. Fogtak egy kontrollert és beleraktak egy retro Tamagotchi hardwert, így fix 16 sorral kell gazdálkodnod, de annyiért adják, mintha ez kiváltana egy erős tablet-hangkártya-kontroller-szoftver kombót. Ez a hangszer ipar... de majd talán Uli!
 10. A kereskedők (árrés alapján állandóan változó) véleménye mióta hiteles vagy mérvadó?
 11. Én csak azt tudom, hogy nem hallottam még koncertet ami Venue-val volt keverve és ne lett volna ocsmány kása, de Midas-sal igen, sőt X32-vel is. Meg, hogy az Aira TB-3-nál, a TD-3 "kicsit" jobban szól. Meg, hogy 2020-ban multitouch nélkül, 600 euróért árulni, a világ legjobban fogyó, élőzésre szánt szoftverét nevetséges. Meg úgy álltalában krv nagy szükség van arra, hogy valaki beletrollkodjon ebbe a 20 éve fejlődés nélküli, túlárazott iparágba.
 12. Az X32 nem szar, szóval...
 13. Kilobeat

  Behringer System 100

  A DSI a legjobb példa rá, hogy ha olcsón adsz valamit, akkor a kutya se veszi, mert a vastag szemüvegkeretes vloggerek és kereskedők szarozzák, de ha ugyanazt adod 2x annyiért átbrandelve, akkor máris legenda leszel. A Korg is erre felé tapogatózik, de a Behringer 2600-asa, talán helyre teszi őket 😛
 14. Kilobeat

  NAMM 2020 - ARP coming...

  Uli ellpota a showt!
 15. Kilobeat

  NAMM 2020 - ARP coming...

  + Deadmau5
×
×
 • Create New...