Jump to content
Ménemszól.hu

Isten Nyila

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  366
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  11
 • Ennyit fórumozott

  3d 17h 42m 31s

Isten Nyila last won the day on January 18

Isten Nyila had the most liked content!

Megbízhatósága

58 Megbízható

Isten Nyila tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1972-12-17

További Információ

 • Lakhely:
  Retrográd

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://istennyila.hu/

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Szerintem itt mindent megtalálsz, csak rágd át magad rajta, ha bírod: http://kvraudio.com/forum/viewtopic.php?t=529349
 2. Sajnos jó eséllyel nem fog működni az Emulator X2, ugyanis a 64-bites oprendszerek alatt gond van: a CD tartalmaz egy másolásvédelmet (ha jól emlékszem, MacroVision vagy valami hasonló nevű), amit a rendszer blokkol, és emiatt nem authorizálható. Ha mégis sikerülne, írd meg, mert nekem is még van valahol egy régi X2 telepítő CD-m, amit pont emiatt dobtam félre. Állítólag az X3-ból kiszedték a védelmet, de az nagyon hamar discontinued lett, és azóta nem hozzáférhető (pedig árulhatták volna download-only verzióban, ha már a CD úgyse kell hozzá). Részben ezek miatt adták ki az ingyen letölthető Proteus VX verziót is helyette. Egyébként az E-MU driverek még Windows 10 alá is felmennek, de minden egyes frissítéssel egyre kevesebb funkció marad elérhető belőlük. Pl. az ASIO drivert nem látja a legtöbb program (ez ASIO4ALL-on keresztül még áthidalható, vagy a WAVE drivert kell használni). Egy-két éve nem indul el magától a PatchMix (ez manuálisan még szintén elindítható), de a 2019-es frissítések után meg már nem találja meg a PatchMix sem a drivert (piros felkiáltójellel azt jelzi, hogy "nincs hardver"). Szóval ott már vége. W7 alatt viszont elviekben semmi gond. Vicces ugyanakkor, hogy az SB Live még mindig kiválóan használható Windows 10 alatt, az orosz kX driverrel, sőt, még külön Gameport driver hekkelést is lehet hozzá találni.
 3. Szerintem is ez a legjobb megoldás. Egy hátrány, ha 3.5-es HDD-ket használsz, azok gyakran zúgnak-búgnak, ami elég hamar idegesítővé válik. (Egy asztali gépbe beszerelve egyrészt nem jön létre annyi rezonancia, másrészt onnan nem hallatszik ki, de ha ki van téve az orrod elé, akkor más.) És melegednek is. Ezért inkább 2.5-es HDD-ket használj (amit egyébként is könnyebb kezelni). A készre szerelt külső HDD-kben úgyis általában az van belül, de ha külön veszed meg és hozzá ilyen keretet, úgy olcsóbban jössz ki, és rugalmasabb is. A másik, amit Tetsuo írt, hogy nem elég "egy nagy" - inkább legyen több kisebb, hisz fontos adatokat mindig több helyre kell menteni, és ha egyszer elromlik az egyik, nem vesztesz el mindent. (Egyszer kicsúszik a kezedből, és leejted...) Nekem pl. az 500 GB-os WD Blue-ból van egy tucat, amik megmaradtak korábbról, és cserélgetem őket. A laptopba meg inkább SSD-t vegyél. Nagyon sokkal gyorsabb lesz és kellemesebb használni.
 4. Én úgy tudom, hogy inkább a FireWire cuccaikkal voltak problémák, az USB2-es drivereket talán ügyesebben írták meg. Nálam pont egy Scarlett 18i20 volt pár éve, és nem volt vele gond, bár igaz, hogy csak hordozható hangfelvételkészítéshez használtam a nyolc mikrofonnal és egy Asus Eee netbookkal, a tudásának többi részét nem igazán firtattam. Jó volt, hogy még van rá XP-s driver és a tíz évvel ezelőtti Atom procis kis netbookon megy vele a Cubase 4.
 5. Isten Nyila

  uad emuláció

  Legalább a hordozhatóság szempontjából hasznos megoldás a Plugin Alliance (Brainworx, Elysia, Maag stb.) cuccokat az UAD alá megvenni, majd onnan egy összegben crossgrade-elhető az egész bagázs egyben natív verzióra 99 dollárért, így több helyen is lehet ugyanazt a szoftvert használni.
 6. Isten Nyila

  UAD X Coming Soon!

  Ezt elvileg már cáfolták: http://uadforum.com/general-discussion/39900-uad-x-coming-soon.html#post277584
 7. Nekem egy Echo AudioFire4 van, ami ugyan home studio cucc volt anno, de miután kifutóra került, sikerült olcsón elcsípni egy raktáron maradt új példányt (itt a fórumon). Előnye, hogy van rajta SPDIF bemenet, így többek közt az E-MU kártyához is tudom fejhallgatókimenetként használni (azaz akár két géphez is egyszerre). Pont emiatt kerestem egy hasonlót. Szintén hasznos lehet még, hogy stand-alone működésre képes (kihúzva a gépből az utolsó beállításokat megjegyzi), így elviekben használható single DAC gyanánt (vagy hordozható mic preamp, a másik irányban.) Rugalmas, mert belső vagy külső tápról is tud menni. Hátránya, hogy a beállításokhoz FireWire kapcsolatot igényel. Régi E-MU tulajoknak ideális kiegészítő! (Pont mivel az első generációs E-MU kártyákon még van egy FireWire port.)
 8. A dolog lényege, hogy az E-MU effektjei kizárólag realtime működnek. Ha olyan a környezet, hogy mindig csak úgy hívja őket, akkor van esély, hogy menjen.
 9. Isten Nyila

  uad emuláció

  Mondjuk natívban a Brainworx és a SoundToys is elég jó. Előbbiből ugye sok van UAD-ra is portolva. De összehasonlítani csak úgy van értelme, ha biztosak lehetünk benne, hogy mindegyik és mindig ugyanolyan frekin dolgozik. Ehhez legjobb lenne szerintem egy 192 kHz-es sessiont csinálni, és azon belül próbálgatni őket. Akkor az is mindjárt kibukna, hogy valójában melyik mennyit fogyaszt stb. Az UAD-nak ez nem gond, mivel úgyis upsamplingel, azaz nagyobb frekin használva sem fogyaszt általában sokkal többet, csak egy kicsivel. Sőt, a maximumon talán az is elképzelhető, hogy még kevesebbet is (pont hogy mivel nem kell neki upsamplingelni).
 10. Aktuális helyzetjelentés: http://rosetta.blog.hu/2018/08/08/indiegogo_helyzetjelentes
 11. Isten Nyila

  Indie-go-go-go

  Tobzódás van: három Indiegogo-kampány egyszerre. Igaz, egyik sem pont zenei témájú (bár később várható lesz olyan is), de azt hiszem, a retro-számítástechnika rajongóiból is vannak itt egy páran, ezért úgy gondoltam, bedobom ide is: 1.) Az első a saját, személyes projektem: "The Galleon 25th Anniversary Edition" (A gálya) címmel, ami egy C64 kalandjáték-újrakiadás (25 év után!). Itt találhatóak a részletek: http://indiegogo.com/projects/the-galleon-computers-software 2.) A második egy részben hasonló, Érdi Gergő Szingapúrban készítene újrafeldolgozást "A bosszú" című Rátkai-féle játékból Androidra és böngészőkre (ez két nap múlva le is jár): http://indiegogo.com/projects/a-bosszu-adventure 3.) A legtöbb embernek a harmadik a legérdekesebb: a Vakondok 4 kiadása két Blue-Ray lemezen 40-órányi (!) extrával. Ez egy dokumentumfilm a magyar játékprogramozás hőskoráról (a '80-as és '90-es évek), amihez 47 emberrel készítettek interjúkat (köztük velem is): http://indiegogo.com/projects/vakondok-4-gyujtoi-kiadas-40-oranyi-extraval-computers Az előző három rész a magyar underground zenei és demo scene-ről szólt (többek közt a YouTube-on is ingyen megtekinthetők, és szerintem elég érdekesek is). És plusz egy: augusztus 17-19. közt Ajkán lesz a huszadik évfordulót ünneplő Árok Party! Aki eljön, ott találkozunk: http://arok.intro.hu/
 12. Isten Nyila

  Dob felvétele

  Nekem olyan is van, amihez négy ember kell legalább.
 13. Isten Nyila

  Logic dalszöveg

  Pedig kb. 51:05-től jön a megfejtés: - Ne az Acélszívet, Endrém, jó?! - Most jó lesz! - De már játszottuk háromszor! - Nézz rám! - Nagyon kibasztál velünk, Endrém, nagyon, nagyon! Magaddal is, az egész zenekarral. - Jól van. - Na ezek lementek. Nem jönnek vissza, Peti! - Most mit nézel? - Mi? - Gyerekek! Elnézést kérek! A zenekar nagy része lement a színpadról! Így maradtunk ketten. Ennyi volt, a másnapos dallal, nem tudok mit mondani, nem kérek elnézést, mert erre nem lehet... vége van. Közönség: "...vissza... vissza... vissza..." Az utolsó sor mindent elárul.
 14. Isten Nyila

  Windows 10 latency

  Akkor már csak egy lépés van hátra: Nvidia helyett AMD.
 15. Videót küld a Réti Oszkár

×
×
 • Create New...