Jump to content
Ménemszól.hu

grema

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  97
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  8
 • Ennyit fórumozott

  17611d 59m 41s

grema last won the day on September 6 2012

grema had the most liked content!

Megbízhatósága

26 Megbízható

grema tagunkról:

 • Rang
  Káplár
 • Születésnap 1984-11-30

További Információ

 • Érdeklődési kör
  7", 10", 12", analog szintik, dobgépek, jazz, funk, dub, house, techno, detroit, chicago, berlin stb.

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.soundcloud.com/grema

Legutóbb az adatlapod nézték:

3.821 profil megtekintő
 1. grema

  TcNova reverb

  Eladó Tc Nova reverb: Mindene működik, enyhén karcos. Sajnos a gyári adapterét meglovasították. Első tulaja vagyok. 50.000.- Budapesten megtekinthető, kipróbálható, postázni nem szeretném.
 2. Elérhető áron én régebbi Soundcraft pultot vennék (200b), esetleg Sony mxp, kisebb broadcast pultok, de pl az apró rovatban van most Roland rack mixer, ami nem rossz cucc. A pro 40 se nem jó, se nem rossz, ha komolyabb minőségbeli ugrást akar az ember az már többszázezres difi szerintem.
 3. Az teljesen normális, én is küzdök ilyen betegséggel, de azt továbbra is tartom, hogy valami jobb minőségű pult, amin van send/return opció, az nem árt ilyen esetben!
 4. Egy jó minőségű analóg chorus vagy torzító simán jó direktben, meg sok pedálon van dry/wet funkció, de sokszor keverési fázisban okozhat macerát a dolog, illetve egy olcsóbb külső reverb szerintem sokszor rosszabb eredményt hoz, mintha szoftban rakod rá!
 5. Lehet, hogy elkerülte a figyelmemet, de miért akarsz külső effektet használni? Nem akarlak feltétlenül lebeszélni róla, én nagyon szeretem a vasakat, a hardver effekteket, de ha nincs legalább egy használható keverőd, amivel sendbe be tudod kötni, addig csak a saját dolgod nehezíted, és közel sem biztos, hogy többet profitálsz vele, mint buksz! Azt a pénzt elköltheted tök jó szoftver effektekre is esetleg, amikkel egyszerűbben meg tudod valósítani, amit szeretnél!
 6. grema

  keverőpult földelés

  Menet közben volt egy levélváltásom egy külföldi stúdióval, akiknek van egy ilyen típusú pultjuk. Ők azt mondják, hogy a pult a testföldet megkapja a tápon keresztül, tehát nem kell külön földelni. Azt gyanítom, hogy ez a hátsó földelés dolog akkor jöhet szóba, ha mondjuk közvetítőkocsiba kerül a pult, de ezt persze nem tudom, csak feltételezés.
 7. grema

  keverőpult földelés

  Ezt nem teljesen értem. Ez azt akarja takarni, hogy pl. A D/A konvertert és a pultot összekötő kábelekben csak a D/A-ba dugott csatiknál legyen mindhárom ér bekötve?
 8. grema

  keverőpult földelés

  Üdv! Hozzájutottam egy szép nagy és nehéz, sokcsatornás Soundcraft B800 broadcast keverőpulthoz, ami két külön táppal üzemel, és a pult hátulján van külön rendszerföld és testföld "kimenet". A pult manualja ezt írja a földelés kapcsán: "The console has two earth posts on the rear connector panel. They are located near to the power supply connectors. The un-insulated metal post is the chassis ground, and the insulated post is the system ground. The console is supplied with these two posts linked together. It is essential that the console is operated with these two earths linked. They may, however, be linked at a different point in the installation: for example, a technical earth in the installation site. In this case the wire link between the two posts must be removed." A kérdésem egyszerű, hogyan kellene ezt a pultot leföldelnem? kell-e egyáltalán(gondolom igen)? A pult fixen beltéri helyiségben lenne telepítve!
 9. grema

  Nem azt hallod

  A furman cuccokról akartam infót szerezni, így kerültem ebbe a topicba. Végigolvastam. Borzasztó sokat pazaroltam el a drága időmből, de ilyen jókat már rég röhögtem olvasás közben! Köszönet érte! ???
 10. Nekem megfelel, privátban már jelentkeztem és itt is megteszem!
 11. Próbáltam jelenteni a hirdetésnél, de valamiért nem engedte a rendszer. Mondjuk nem vagyok az a jelentgetős házmester típus, de kb ez az legnormálisabb hazai apró, amit ráadásul előszeretettel használok és elég gyakran is, aztán kicsit zavarta a szememet a 6darab gps hirdetés.
 12. Nem tudom észrevettétek e, de elkezdték szétspamelni az apró rovatot...
 13. Ajánlom figyelmedbe: http://www.hs-online.com/hu/500as-rendszerek-546
 14. grema

  Live és a vasak

  Hansan köszi az infót, egy próbát teszek majd vele, amúgy sem akarok mélyen beletúrni az automatizációba, egy filter egy envelope nyitás stb, meglátjuk mennyire bírja a rendszer. Már az is nagy segítség, ha nem kell külön programot nyitni a presetgyártáshoz, hanem a megszokott munkakörnyezetben tudom ezt megtenni.
 15. grema

  Live és a vasak

  Elég régóta használom a Live-ot, az utóbbi néhány évben leginkább külső hardvereket szintiket, dobgépeket hajtok meg vele. Ide várok minden tippet, ötletet, kérdést a témával kapcsolatban! Első körben egy tippet szeretnék adni, amit még nem próbáltam, de hamarosan meg fogom tenni, és be is számolok róla! Vasakat hajtva sokszor előkerült az a probléma a munkálataim során, hogy nem tudtam a régi szintikben filtert burkológörbét stb autómatizálni, mert a vasak nem CC-vel, hanem sysex üzenetekkel irányíthatók(pl roland juno2, vagy yamaha tx81z), a Live pedig sajnos nem kezeli a sysex-et. Viszont én csak most tudtam meg, hogy ez a probléma a max for live opcióval megszünt, mivel a max bizony tudja kezelni a sysex-et. Sőt már készítettek is régi szintikhez különféle editorokat, amiket ingyen lehet letölteni innen: http://maxforlive.com/library/index.php?tag=hardware Ráadásul nem csak a régi szintikhez, hanem az újabb, már CC-vel írányítható vasakhoz is találhatunk néhány editort, ami megint nagyon hasznos, mert nem kell turkálni a CC-map-ben, meg a manualt nézegetni, hogy milyen a kiosztása az adott szintinek.
×
×
 • Create New...