Jump to content
Ménemszól.hu

grema

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  89
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  8
 • Ennyit fórumozott

  169d 4h 40m 39s

grema last won the day on September 6 2012

grema had the most liked content!

Megbízhatósága

25 Megbízható

grema tagunkról:

 • Rang
  Káplár
 • Születésnap 1984-11-30

További Információ

 • Érdeklődési kör
  7", 10", 12", analog szintik, dobgépek, jazz, funk, dub, house, techno, detroit, chicago, berlin stb.

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.soundcloud.com/grema

Legutóbb az adatlapod nézték:

3.577 profil megtekintő
 1. Menet közben volt egy levélváltásom egy külföldi stúdióval, akiknek van egy ilyen típusú pultjuk. Ők azt mondják, hogy a pult a testföldet megkapja a tápon keresztül, tehát nem kell külön földelni. Azt gyanítom, hogy ez a hátsó földelés dolog akkor jöhet szóba, ha mondjuk közvetítőkocsiba kerül a pult, de ezt persze nem tudom, csak feltételezés.
 2. Ezt nem teljesen értem. Ez azt akarja takarni, hogy pl. A D/A konvertert és a pultot összekötő kábelekben csak a D/A-ba dugott csatiknál legyen mindhárom ér bekötve?
 3. grema

  keverőpult földelés

  Üdv! Hozzájutottam egy szép nagy és nehéz, sokcsatornás Soundcraft B800 broadcast keverőpulthoz, ami két külön táppal üzemel, és a pult hátulján van külön rendszerföld és testföld "kimenet". A pult manualja ezt írja a földelés kapcsán: "The console has two earth posts on the rear connector panel. They are located near to the power supply connectors. The un-insulated metal post is the chassis ground, and the insulated post is the system ground. The console is supplied with these two posts linked together. It is essential that the console is operated with these two earths linked. They may, however, be linked at a different point in the installation: for example, a technical earth in the installation site. In this case the wire link between the two posts must be removed." A kérdésem egyszerű, hogyan kellene ezt a pultot leföldelnem? kell-e egyáltalán(gondolom igen)? A pult fixen beltéri helyiségben lenne telepítve!
 4. grema

  Nem azt hallod

  A furman cuccokról akartam infót szerezni, így kerültem ebbe a topicba. Végigolvastam. Borzasztó sokat pazaroltam el a drága időmből, de ilyen jókat már rég röhögtem olvasás közben! Köszönet érte! ???
 5. Nekem megfelel, privátban már jelentkeztem és itt is megteszem!
 6. Próbáltam jelenteni a hirdetésnél, de valamiért nem engedte a rendszer. Mondjuk nem vagyok az a jelentgetős házmester típus, de kb ez az legnormálisabb hazai apró, amit ráadásul előszeretettel használok és elég gyakran is, aztán kicsit zavarta a szememet a 6darab gps hirdetés.
 7. Nem tudom észrevettétek e, de elkezdték szétspamelni az apró rovatot...
 8. Ajánlom figyelmedbe: http://www.hs-online.com/hu/500as-rendszerek-546
 9. grema

  Live és a vasak

  Hansan köszi az infót, egy próbát teszek majd vele, amúgy sem akarok mélyen beletúrni az automatizációba, egy filter egy envelope nyitás stb, meglátjuk mennyire bírja a rendszer. Már az is nagy segítség, ha nem kell külön programot nyitni a presetgyártáshoz, hanem a megszokott munkakörnyezetben tudom ezt megtenni.
 10. grema

  Live és a vasak

  Elég régóta használom a Live-ot, az utóbbi néhány évben leginkább külső hardvereket szintiket, dobgépeket hajtok meg vele. Ide várok minden tippet, ötletet, kérdést a témával kapcsolatban! Első körben egy tippet szeretnék adni, amit még nem próbáltam, de hamarosan meg fogom tenni, és be is számolok róla! Vasakat hajtva sokszor előkerült az a probléma a munkálataim során, hogy nem tudtam a régi szintikben filtert burkológörbét stb autómatizálni, mert a vasak nem CC-vel, hanem sysex üzenetekkel irányíthatók(pl roland juno2, vagy yamaha tx81z), a Live pedig sajnos nem kezeli a sysex-et. Viszont én csak most tudtam meg, hogy ez a probléma a max for live opcióval megszünt, mivel a max bizony tudja kezelni a sysex-et. Sőt már készítettek is régi szintikhez különféle editorokat, amiket ingyen lehet letölteni innen: http://maxforlive.com/library/index.php?tag=hardware Ráadásul nem csak a régi szintikhez, hanem az újabb, már CC-vel írányítható vasakhoz is találhatunk néhány editort, ami megint nagyon hasznos, mert nem kell turkálni a CC-map-ben, meg a manualt nézegetni, hogy milyen a kiosztása az adott szintinek.
 11. grema

  Hangfal otthoni stúdióba

  Hobbi célra a felsoroltak közül kb bármelyik jó lesz, mindegyik másmilyen lesz, az, hogy melyik tetszik, csak akkor fogod megtudni ha meghallgattad őket. Én a helyedben bátran idetenném a mackie mr5-t, illetve csinálnék egy vaktesztet pl benn a hitspace-ben ezekkel és amelyiket leginkább kiegyensúlyozottnak érzed, azt hozdd el! Az a pár ezer Forintnyi árkülönbség nem fog semmi minőségbeli ugrást jelenteni. Személy szerint megvenném a mackie-t, már több embernél hallottam, elég jó kis cucc, otthonra, hobbizni tökéletes, aztán ha esetleg komolyabban szeretnél foglalkozni evvel a dologgal, akkor pl dynaudio vagy genelec és akkor maradt egy kis pénzed pár sörre, vagy egy jó cigire stb.
 12. grema

  Korg Radias topic

  Én pár éve leültem egy ilyen szerkentyű elé egy jó fél órára éa anno eléggé meggyőzött, eléggé modernnek mondható gyári presetei voltak, nem volt túl nehéz kezelni, a hangja tetszett, a filterére nem emlékszem. Azt tudom, hogy tervben vol, hogy veszek egyet, csak használtan nem igen találtam sehol, az új árát pedig sokallottam.
 13. Üdv! A kérdés, hogy a keverőt csak arra használod, hogy tudjon minden egyszerre szólni, és sávonként rögzíted a szintiket, vagy összegzel is vele, tehát egy sztereo sávot veszel fel vele, ami gyakorlatilag egy mixdown? Ha az előbbi az igaz, akkor érdemes lenne kikerülni a keverőket úgy ahogy vannak, és direktbe dugni a hangkártyába majd így rögzíteni, de ha az utóbbi helyzet áll fenn, akkor is lényegében ugyanez lenne a válasz. A fentebb írt keverők nem igazán stúdió cuccok, kisebb hangosítási feladatokat elég jól ellátnak, meg monitoringra is jók, de én személy szerint kihagynám őket a felvételi láncból. Mondjuk, ha esetleg szereted az eq-t ami bennük van, akkor esetleg érdemes használni őket, de sztem nem annyira űberjó cuccok ezek. A fejhallgató előfokjaik sem hiszem, hogy nagyon meg lennének gyúrva, tehát lehet szimplán ez is gyenge keresztmetszet.
 14. Na ezért is írtam, hogy leginkább az elektronikus zenei színtérről tudok nyilatkozni, de hallottam már ezeket a kifejezéseket olyanoktól, akik a zene iparral globálisan foglalkoznak, nem konkrét zenei irányzatok berkein belül mocorognak. Zenekaroknál a mánáger volt a booking megfelelője talán, de igazábol szerintem a booking ügynökségek is és a manager-ek is eléggé háttérbe szorultak, pont a lemezeladások csökkenése miatt.
×