Jump to content
Ménemszól.hu

lototh

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  84
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  2
 • Ennyit fórumozott

  5h 2m 55s

lototh last won the day on March 2 2014

lototh had the most liked content!

Megbízhatósága

26 Megbízható

lototh tagunkról:

 • Rang
  Káplár
 1. Szintén régi kérdés, de ha még aktuális, akkor válaszolok: Én ezeket olyasmire használom, amit inkább pad jellegű célja van, tehát ad egy háttéralapot. Ebben mindenféle szűrők vagy egyéb hardversampleres manipuláció nélkül is rendesen működnek. Ami miatt szeretem, mert nagyon érzelmes és érthető hangja van a háttérben. Tehát nagyon jó támaszt ad. Hozzáteszem, hogy a billentyűs játékot annyira jól belőtték, hogy némelyik szólóvonóssal kifejezetten kelleme témákat lehet játszani egy popzenében. Nekem ez a típusú fókusz sok hangkönyvtárban hiányzik: azaz simán zongorázva valahogy nem elég érzelmes a játék. Ezt nagyon jól megcsinálták ezekben a régi mintákban. Szintén elmondanám, hogy elsősorban popzenében dolgozom, viszont úgy, hogy azért ne egy "nexus string" érzés legyen benne, tehát izlésesen. Mostanában, ami legjobban működik popzenében, ha fogom az EWQL stringeket és csinálok egy tutti patch-et, ami egy legato és staccato patchből készül alapvetően, mivel a popzenében fontos, hogy legyen határozott attackja legyen, ezekkel lehet jó témákat játszani. Alkalmazott zenénél mások a szempontok, bár én ott is egyre inkább azt érzem, hogy nem zenekari hangszerelés a fókusz, hanem a hangzás. Hogy ez jó vagy rossz, arról megoszlanak a vélemények. Szerintem egyébként rossz, mert alapvetően olyan dolgokat oldanak meg ezekkel a cinematic csimbumm patch-ekkel, amire sokkal igényesebb megoldásokat kellene/lehetne alkalmazni.
 2. Elnézést kb. évente kétszer járok erre, és csak most látom a kérdést. Hallottam a Nord Piano2-t, de olyan szinten nem ismerem, mint a fent említett két zongorát. Szóval kicsit hosszabban válaszolnék, elmagyarázva a hátteret. Egyrészt én pop zenébe keresem és találtam megoldást a fenti 2 zongorával, ezért talán itt nem is a megfelelő hely ezeknek a felemlegetésére. Ami a "popzenében" lényeges nekem, hogy akkordok jól szólaljanak meg, egyben legyenek. Erre a fenti kettő teljesen alkalmas számomra, gyakorlatilag mindig ezzel kezdek és kb. nem is cserélem le őket. Főleg az Academic működik, mert annak van "csillogóbb" vagy "ércesebb" hangja. Azt hozzáteszem, hogy a megszólalásban - ami szintén ma trend - én teszek egy plusz teret rá Altiverb-bel. Egy konkrét patch ad olyan teret, ami jól működik valamelyik hall. Ennek nagyon nagy jelentősége van szerintem. A Nord természetesen szintén kiváló hangot ad, tehát ha az ár nem kérdés, akkor vennék egyet én is, de egyébként ezeket használva nekem nincs hiányérzetem, pedig sok mindennel kapcsolatban szokott lenni. Szóval én azt gondolom, hogy ezek nagyon jó zongorák. Nem hiszem, hogy pop zenében ezek nem fognak jól működni. Egy popzenei megoldás van, ahol nem működnek szerintem jól, amikor "buta" zongora hang kell, itt elsősorban olyanra gondolok, amikor egy fokozásnál összenyomott, középemelt fémes zongorát raksz be, aminek pont az a lényege, hogy nem realisztikus. Oda régi EMU patch-eket szoktam elővenni, mert a maguk "faragatlanságával" jobban hozzák azt amit szeretnék. Klasszikusabb zongorajátékról én nem nyilatkoznék, mert egyrészt nem vagyok profi zongorista, másrészt kevés ilyen zenét hallgatok, tehát nincs erre kifinomodva a fülem. Remélem segítettem, a lényeg, hogy bátran ajánlom. Én kb. 2 éve ezeket használom, és csak "művészi" megfontolásból szoktam cserélni őket az első demóhoz képest.
 3. sziasztok! hallgassátok szeretettel manoya remixemet, és ha soundcloudon adtok like-ot, akkor lehet, hogy felkerülök a maxira. köszi! https://soundcloud.com/manoyamusic/in-my-sleep-supanova-remix

 4. Ez érdekes, én éppen ezzel a zongorával (Kawai EX) tudok a legkönnyebben egy mixben dolgozni.
 5. Szerintem azért az acousticsamples egyébként túlszárnyalta. Más nem nagyon...
 6. Zongora: Legjobb most a Kawai EX az acousticsamplestől szerintem. Illetve az Academic Grand is. Ha két különböző karakter kell. A pianínó jellegűek közül a Rain Piano az egyik legjobb. Egyébként ez utóbbi van a Stage-ekben is... Wurli, Rhodes: Én sok éve a Scarbee cuccokat tekintem a legjobbnak. Rhodes-ban ezt máig tartom, viszont Wurliban hallottam egy jobbat. A Wurlie az acousticsamples-től. De a Rhodes és a Clavinet is nagyon jó náluk. Szóval igazából mindháromra az acousticsamples szerintem az egyik legjobb. Igazából annyira jók a fenti cuccok (Scarbee, acousticsamples), hogy nem is szoktam már újabb demókat nézegetni... szerintem ez mindent elmond.
 7. Szerintem itt nem egyről beszéltek. Az Edirol nem egy kategória a fentiekkel, de még véletlenül sem. Ez nem sznobizmus, csak ne legyen félrevezető, hogy a VSL cuccokról beszélgetünk, meg a legújabb legato scriptingről, és a konklúzió, hogy az Edirol is tudja, amit kell... A Cinebrass és Cineperc dolgokkal egyetértek. Szerintem nagyon meggyőző a kezelése is a Cine... környváraknak. Így innen visszanézve a kb. 10 évre, amikor a Garritan Strings volt az etalon rettenetesen sokat fejlődött a világ. És nem csak a scripting, de a sound is. Egyébként érdekes módon, ahogy fejlődtek a vonós környvtárak, szinte mindig volt, amit az előző felülmúlta, így kikerült a használatból a korábbi verzió, de nálam 3 dolog nem megy ki a divatból. A legrégebbi a EMU Super Strings cédéje. Aztán a Sonic Implants Symphonic Strings Ensemble környvtára (bár ez ritkán kerül elő) és van egy Omnisphere patch, ami zseniálisan szól popzenében. Szóval van azért egy 10% olyan minta, amit nem tud megenni az idő... btw. a Miroslav könyvtár hangzása is olyan, amit én nagyon szeretek, de az nem csak vonós.
 8. Szerintem ezzel (http://www.ilyaefimov.com/products/acoustic-guitars/acoustic-strum.html) meg lehet csinálni, amit szeretne. Bár nem egyértelmű, hogy melyik tippre válaszolsz és azt sem, honnan gondolod, hogy nem lehet megcsinálni.
 9. http://www.ilyaefimov.com/products/acoustic-guitars/acoustic-strum.html itt a termék oldala, a 2. demót hallgasd meg...
 10. Művészetről nem szabad vitatkozni, mert az valójában izlésvita. A popzenének van egy egyszerű mérőrendszere, a chartok, listák. Ezen Guetta elég jól teljesít. De ettől sem ő sem bármilyen alternatívabb DJ nem lesz kisebb vagy nagyobb művész. Másrészről az, hogy az emberek "szart" hallgatnak szerintetek kifejezetten sznobizmus íze van. Én elég sokféle zenét hallgatok, de a saját vélenyemet nem próbálom "etalonnak" beállítani és kimondani, hogy ki mekkora művész. Ha objektív akarok maradni, akkor már sokkal inkább "iparosi" hibákat tudok keresni/találni. De valaki biztosan arra is azt mondja, hogy azért van "elb.szva", mert az művészi... ...és itt a kör be is zárult. Szóval, ha művészi rangsorokat állítasz fel, akkor vélhetően nem a téma szakértője vagy, csak szimplán sznob (vagy éppen pont) konformista. Főleg ha rangsor egyfajta pop-alternatív korrelációt mutat. Nekem az a véleményem, és ezt természetesen nem bizonyíthatom, hogy a szar zenék valószínűsége minden stílusban kvázi ugyanakkora. Na ezzel akkorát mondtam, hogy abba is hagyom....
 11. lototh

  Stúdió fejhallgató

  Én HD650-et használok, és meg vagyok vele elégedve. Hosszan is leírhatnám, de a lényeg, hogy valamennyi viszonyítási alapom azért van, és nagyon komoly fülesről beszélünk... ezt nem kell lecserélni soha.
 12. Kár. Csak a kíváncsiság kedvéért megnéztem az Alicias Keys vs. Acousticsamples zongorákkal. Hát fényévekkel jobbak az Acousticsamples zongorák. Egymás mellett hallva, komolyabb vizsgálatot már nem volt értelme csinálni. Szóval továbbra is tartom a korábbi mondásomat...
 13. Szerintem is 2 ének. Mindkét sávon van valószínűleg korrekció (Auto-tune vagy Melodyne vagy hasonló, ráadásul elég agresszíven). Plusz némi kórus effekt. Az biztos, hogy nem natúr sávok, mert nagyon manipulált a hang. Azt nem tudom, hogy van-e valami Vocalign jellegű pontosítás rajta vagy sem, mert túlságosan processzált az anyag. Szerintem a soundtoys echoboy-t próbáld ki, ha konkrét pluginek érdekelnek. ja és az egész ének nagyon az arcodba van énekelve, szóval jó közelről told a mikrofonba a felvételt... szerintem ilyen hangzás könnyen el fogsz érni.
 14. Ha átdobod a midit, akkor kitolom az általam használt pár zongorával... hm?
×
×
 • Create New...