Jump to content
Ménemszól.hu

bazsa82

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  95
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  14d 12h 48m 57s

Megbízhatósága

1 Semleges

bazsa82 tagunkról:

 • Rang
  Káplár

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bazsa82

  SE Gemini II nagymembrános mikrofon

  Eladó a képen látható sE Electronics GEMINI II stúdió mikrofon, megkímélt állapotban. Csak stúdióban használtam. Csúcsminőségű, kettős csöves énekmikrofon. Olyan tisztasággal és magasátvitellel rendelkezik, amivel csak a legdrágább félvezetős mikrofonok rendelkeznek. Elsődorban énekmikrofonnak tartják, de akusztikus hangszereket is vettem már fel, nagyon meleg és gazdag hangja van. Vese karakterisztika, 1.07 inch aranyozott membrán, 2 cső, mélyvágó-kapcsoló Fatok, rugalmas kengyel, fémkoffer tartozék! Ár: 215.000 ft // Az új ára: 456.000ft // Több info itt: http://audiomonde.hu/se-electronics-gemini-2-vese-karakterisztikaju-csoves-mikrofon Kapszula: csöves kondenzátor Iránykarakterisztika: kardioid (vese) Tengely: merőleges Frekvencia átvitel: 20 Hz - 20 kHz Kimeneti impedancia: 200 Ohm Maximális bemeneti hangnyomás: 135/145 dB (0/-10 dB pad) (0.5% THD @ 1 kHz) Érzékenység: 35,48 mV/Pa (-29 dB) Zajszint: 19 dB-A Fantomtáplálás szükséglet: saját tápegység (mellékelve) Kimeneti csatlakozó: XLR3F a tápegységből Kezelőszervek: 150 Hz felüláteresztő szűrő, -10 dB előcsillapítás Tömeg: 1224 g (mikrofon), 1691 g (tápegység)
 2. bazsa82

  M-Audio Usb Transit

  Eladó egy M-Audio Transit külső USB-s hangkártya, stúdió minőségű.Analóg bemenetek száma: 2 Analóg kimenetek száma: 2 Digitális bemenet: S/Pdif Digitális kimenet: S/Pdif Fejhallgató kimenet: 1 Max. mintavételi frekvencia: 96kHz Max. bitmélység: 24bit Külső táp nélkül működik: Kompatibilitás: Mac/PC
 3. Apogee Ensemble firewire hangkártyát használok és néha - nem tudom mitől,de - tudom szabályozni a MAC billentyűzettel a kimeneti hangerőt. Van rá ötlet hol tudnám ezt beállítani?
 4. bazsa82

  Logic Pro X - Flex time

  Van egy élő felvétel, ami nem taktra lett eljátszva. Benne 3-4 tempóváltással. Ehhez a Logicban szeretnék egy tempo tracket készíteni (magyarán takt jelet készíteni hozzá. Néhány helyen van benne pici gyorsulás, lassulás, ezt a Flex Time-al be tudom pontosítani, behúzkodom azokat a pontokat ahol pontatlan a megadott tempóhoz) ha jön egy tempóváltás, átállítom a takt jelet, akkor onnantól kezdve a már meglévő zenét felgyorsítja, vagy lelassítja. Ilyenkor levágom a zene végét, beállítom az új tempót, és újra behúzom a zenét. Ugyanis ha a flex time be van kapcsolva, akkor az adott zenét felgyorsítja vagy lelassítja ahogy húzom a tempót. Azt hiszem mindjárt levideózom...
 5. bazsa82

  Logic Pro X - Flex time

  Adva van egy zene, amit be szeretnék tempo trackezni, (kvázi mankó zene, és azt újra kell játszani, amihez jó volna egy takt ...) amiben viszont vannak tempóváltások. Magyarán takt jelhez igazítom a zenét, ahol kell, minimálisan, hogy legyen egy alap amihez hozzámuzsikálok. Ez megy is, viszont ha tempó váltás van egy számon belül, akkor el kell vágnom a zenét, törölni az új tempónál lévő zenét, beállítani az új tempót, újra behúzni a már meglévő tempóhoz a fájlt, levágni az elejét és hozzá illeszteni az előző végéhez. Ugyanis ha állítom a taktot, hozzányúl a zenéhez, hisz a flex time be van kapcsolva, amiatt hogy tudjam minimálisan a takthoz igazítani a tempo ingadozást. Nincs erre esetleg egy szebb megoldás? Ne kelljen minden esetben újra behúzkodni, levágni?Jó lenne ha egy sávban lenne mindez...
 6. bazsa82

  Logic Pro X - Időbetoldás, "tempo áthelyezés"

  Adott egy project, több tempóváltással. Úgy szeretnék kivágni, betoldani, áthelyezni részeket hogy a kijelölt sávok függőlegesen a tempóval, markerrel, és arrange-al együtt kerüljenek áthelyezésre. Nem találtam rá megoldást, létezik? Köszi előre is. Bali
 7. Logic Pro X - RetinaMBP -15" A logicot koncerteken használom, csak és kizárólag a szoftver hangszereket, a mixer illetve az Environment van nyitva, ezeket kell látnom egyszerre, a 15 azért kell hozzá, hogy mindent jól lássak. Így teljesen használható. Azonban ha stúdiózásra használom, mindenképp kell a másodlagos monitor, véleményem szerint akár két db 13" is jobb, mint 1 nagy. Most 23wide-ot használok (MacPro-val) és mióta tönkrement a másodlagos 17" monitor nagyon zavaró. Jó ha van egy másodlagos felület,(pl mixernek) ha ott még görgetni is kell gyorsabb mint ha lépkedek az ablakok között. Ötlet: volt hogy az iPademet másodlagos monitornak a Retina 15 mellé használtam, még a 9-es logic idejében, ha a remote-ot használod, az egy fokkal jobb, de az is idő ha nem az egérrel nyúlok a mixerhez, hanem kézzel.
 8. Tudom ez csak cicoma, de az a kérdésem tudja-e valaki ha hiányzik valamelyik könyvtár képe, azt lehet-e pótolni valahogy? Hol tárolja a képeket? A mellékelt képen látszik a hiba, a zongorának van fotója, a vonósnak nincs...
 9. Meglévő felvételek editálásánál, lehet a tempóváltásokat is vinni az audiókkal? Illetve a markereket?
 10. bazsa82

  Halk monitor/kijelző/TFT...

  Sziasztok! Remélem jó helyen nyitom meg a fórumot. Olvasgattam az interneten, de nem találtam hasoló fórumot, ami a kijelzők hangtalanságáról szólna. Itthon van 2db monitorunk is, aminek a tápja halk, de magas sípoló hangot ad ki magából, valószínű a tápegység a bűnös. Hiába halkítjuk a gépünket és próbáljuk süketté tenni a házi stúdiónkat, ha közben a monitor zúg. Ki mit használ? Mik a tapasztalatok? Most vásárolnék új monitort, és ezért lennék kíváncsi kinek mi a tapasztalata, ráadásul az is elképzelhető, hogy erre a problémára a gyártók nem adnak sem adatot, sem garanciát és az is lehet hogy két ugyanolyan monitor sem ugyanazt a jelenséget produkálja. kb.4 éve vásárolt monitorom újkorában zúgott, aztán nyomogattam a hátát, amitől elhallgatott, viszont a másiknál ez nem segített.
 11. bazsa82

  Logic Pro X,Mainsteg - Scripter

  A Logic-ot és a Mainstage-t is használom és a Scripter részében szeretnék néhány dolgot beállítani, ehhez keresek olyan oktató anyagot, esetleg oldalt ahol erről bővebben írnak. Ki mit szokott itt beállítani/programozni?
 12. Hogy lehet kiexportálni ProToolsba? Nem találom az OMF lehetőségét. Logic Prox-ben vagdostam és protoolsba kéne látni mi hol lett vágva és ott tovább finomítani. Logic Pro 9-ben volt ilyen lehetőség. Esetleg lehet Logic Pro 9 formátumba meneteni az X projectet?
 13. Hogy lehet kiexportálni ProToolsba? Nem találom az OMF lehetőségét. Logic Prox-ben vagdostam és protoolsba kéne látni mi hol lett vágva és ott tovább finomítani. Logic Pro 9-ben volt ilyen lehetőség. Esetleg lehet Logic Pro 9 formátumba meneteni az X projectet?
 14. bazsa82

  Rewire Mac-Pc

  Köszönöm, valóban jó a következtetésed, azt hiszem hagyon ezt az opciót, inkább költök rá, az lesz a legjobb megoldás
 15. bazsa82

  Rewire Mac-Pc

  A kérdésem az hogy működik-e a rewire funkció abban az esetben ha MAC-en OSX fut és Pc-s környezet is (Crossover app-al...)? Pl. Logic Pro és windowsos reason.
×
×
 • Create New...