Jump to content
Ménemszól.hu

InfraRedCombat

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  17
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  2432d 23h 10m 18s

Megbízhatósága

6 Semleges

InfraRedCombat tagunkról:

 • Rang
  Talpas
 • Születésnap 1981-02-20

Legutóbb az adatlapod nézték:

3.058 profil megtekintő
 1. Próbáld meg nem frissíteni, hanem eltávolítani a drivert és újrarakni. Kerüld az újabb, vagy béta drivereket, régebbi stabilat rakd rá!
 2. Sima 75ohmos spdif rca kábel. Ezeket a kártyákat erre találták ki, hivatalosan egyszerre 4 kártyát lehet egy gépbe tenni. Oldschool cucc. :-)
 3. Saját M-audio ASIO drivere van és dsp mixere. A belső szinkronért spdif daisychain felel. Xp alatt használom a logic5 export miatt, de kipróbáltam win7 alatt is, stabilan teszi a dolgát. Nekem tökéletes a felvétel minősége (vonalbemenet, sok szinyó és dobgép). Sok időt spórolok meg vele. Nyilván komolyabb mikrofon előfokos, vagy outboardos felvételekre mást használnék, de ez a veszély nem fenyeget. 10-12ropiért vettem darabját ennyit megért. :-)
 4. Az előző megoldásokhoz képest az én megoldásom low budget ligában játszik. Összeraktam egy oldschool C2Q gépet, 3db Delta1010lt került bele. 24i/24o, spdif és midi szinkronnal tökéletesen muzsikál.
 5. Hali! Sajnos nincs benne elem, egy flash memória tárol mindent. http://electro-music.com/forum/topic-14765.html Tippem az, hogy kipróbálnám más editorral a mentést. Belefutottam ugyanebbe a problémába, hogy osx alól, nomad editorral szerkeszteni lehetett, de menteni már nem a micromodularomba a patchet. Az eredeti win-es editorral tök jól menti, így azt használom.
 6. Nekem is hasonló a véleményem, mint NeoC kollégának. A Logic pluginjait, keverőjét meg a Micro Modular editorát el sem tudnám képzelni touch screen nélkül. Pedig csak egy egyujjas 19" ELO-m van. Élvezet használni, itt bevált. :-)
 7. InfraRedCombat

  A dsp-G1 Chip

  https://soundcloud.com/dspsynth
 8. InfraRedCombat

  A dsp-G1 Chip

  Hmmm, akkor még finomítani kell a dolgon. A feltöltött soundcloud demó alapján azt hittem, hogy a midi csatin keresztül jönnek ezek a nem kívánt zajok.
 9. InfraRedCombat

  A dsp-G1 Chip

  Ez ám a lelkesedés! Optocsati alatt a 4n25m fototranzisztort értettem. Ennyit megér a dolog. Még a tápján gondolkozom, hogy mi legyen, lehet, hogy egy lefojtott régi nokia töltő lesz a nyerő. :-)
 10. InfraRedCombat

  A dsp-G1 Chip

  A héten tervezek rendelni egy chipet, ha összerakom (külső tápos, opto-csatolós verzsön), referálok. A midi tápos a demók alapján zajosnak tűnik. :-)
 11. InfraRedCombat

  MIDI szinkron

  Masternek azt az eszközt érdemes használni, amelyiknek stabilabb az órajele. Midi thru hiányában, ugye a fenti két eszköz elvérzik ilyen szerepben. Ha a láncot PC-vel hasnyálod, érdemes azt kötni vezérlésre. Jomoxhoz még nem volt szerencsém :-) Érdemes kutakodni a fórumokban vásárlás előtt, mert akad pár hangszer ami alkalmatlan stabil órajelet produkálni a kimenetén. "Vasgyúrók" nem véletlenül használnak ezer éves szekiket, grooveboxokat, vagy Akai pénztárgépeket e célra. :-)
 12. InfraRedCombat

  MIDI szinkron

  Tudtommal sem a mmodular, sem az su700 nem küldi tovább a fogadott midi órajelet a midi kimeneten. Megoldás lehet egy midi thru box, vagy egy dual kimenetes midi interface. A micromod belső szekije roppant rigolyás, nálam pattern váltásánál sokszor produkál beragadt note-ot, amit csak pánikgombbal, vagy patch váltással lehet orvosolni.
 13. Hát nem tudom, ezek szerint elég maradi vagyok. Bármilyen hangszert adtam, vettem, cseréltem mindig adtam is és kaptam is pár hét garit rá. Sőt előfordult, hogy egy éven keresztül játszottam a helpdesket és az élő manuált a kütyü használatához. A jó üzlet korrektségről, bizalomról szól szvsz. Nem mellesleg egy csomószor az adásvétel után "zenecimbi" barátság lett a dologból.
 14. Helló! Sajnálom. Azért át kéne nézni a tápját, lehet, hogy csak pár kondi ausgefingt. Remélem azért szervizelhető. Pont mostanában gondolkodtam, hogy kéne egy új kijelző az 505-höz, mert a sok vasalgatástól már elfáradt. :-) Ha esetleg nem jönne be a szerviz, szívesen megveszem tőled a kijelzőt, csak írj privátot a telefonszámoddal.
 15. Tudomásom szerint ugyanaz a típushibás, spéci kijelző van benne mint az MC505-ben. Ha csak pár pixelcsík van benne érdemes kipróbálni a vasalós trükköt, nekem az 505-nél bevált. Az eredeti kijelzőt már nem gyártják, de innen lehet rendelni utángyártottat: http://mc505display.com/ Viszont ez a kijelző egy hangyafasznyival szélesebb mint az eredeti, ezért a kaszniból le kell csípni egy kis darabot. :-)
×
×
 • Create New...