Jump to content
Ménemszól.hu

psymon

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  34
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  369d 11h 28m 7s

psymon last won the day on February 19 2018

psymon had the most liked content!

Megbízhatósága

9 Semleges

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. psymon

  Felrobbant az Internet!!!!

  Vagy veszel mellé ugyan ennyiért egy Moog Werkstadt-ot és összepatcheled őket... 😛
 2. psymon

  Felrobbant az Internet!!!!

  Bocsi, nem tudtam kihagyni. Most látom csak, hogy a Minilogue XD alatt már említve volt. De talán a netes mémgyárakat elnézve, ez megérdemel egy külön témát.
 3. psymon

  Felrobbant az Internet!!!!

  Itt a Korg Volca Modular!!!
 4. psymon

  Behringer MS-101

  Még idénre ígérik és a Behringertől megszokott megfizethető áron kínálják. Szerintem, a Model D-ből lehet kiindulni, úgyhogy kb. 100K HUF körül kell, hogy legyen majd az ára.
 5. psymon

  Behringer MS-101

  Újabb Roland klón, némi változtatással, "versenyképes" árazással.
 6. Ez eddig mind elég lájtos volt... Akit a Noise, mint műfaj létezése meglep és létjogosultságát kétségbe vonja, annak erősen ajánlom a 'This Exists' sorozatot, különösképp az alábbi epizódot.
 7. psymon

  DASZ Multitrack Music Production System

  Végre egy rendszer, ami tökéletesen ötvözi egy digitál multitrack és egy groovebox tulajdonságait. Felvétel, maszterelés, live act... minden egyben. Vagy ha úgy tetszik, egy dedikált hardveres DAW beépített audio és MIDI interface-szel, saját plug-in hangszerekkel és effektekkel. Mindez egy laptop áráért. És ráadásul egy teljesen logikusan fejleszthető rendszer (plusz modul = plusz kontroll és bemenetek), ami full DSP alapú, így a szoftveres része önmagában is bármikor fejleszthető. Várós. NAMM 2018 Dasz Alex Multitrack Music Production System http://www.dasz.com/
 8. psymon

  Mérföld Robi elment...

  R.I.P Én ezzel emlékezem:
 9. psymon

  Waldorf Quantum 8-Voice Hybrid

  Plusz integrált Neve touch felülettel és még egy granulár szinti modult is kapott. És mindez szabadon kombinálható mod mátrix-szal variálható... Az eddigi specik alapján, nekem a Waldorf Q-nál sokkal innovatívabbnak tűnik és szerintem nem is ugyan az az engine van benne (max. részeiben, amennyire minden Waldorf szinti a Q-ra meg a Wave-re épül). De kategóriáját tekintve igen, egy valódi 'no compromise' flag ship szinti-nek tűnik, mint anno a Q+ volt. Meglátjuk milyen lesz.
 10. psymon

  Behringer MiniMoog...

  Az tényleg mindenkit totál hidegen hagyott, hogy a DM12 (tudtommal) az első beépített augmented reality interface-szel rendelkező szinti (ever)? #innováció?
 11. psymon

  Elektron Analog 1.22 OS

  Octatrack-re nem akarját megcsinálni a trig condition update-et? Vagy ott van már valami hasonló? Elég jó lenne, ha mintákkal is meg lehetne ugyan ezt csinálni.
 12. psymon

  Launchpad Pro Open Firmware

  Az Electribe 2-n 16 MIDI csatorna van és szabadon tudsz hozzájuk hangszínt rendelni. Nincs dedikált dob sáv, mint a régieken, viszont ha jól emlékszem csak egy 'choke group' van, amit cinekre lehet használni és az fix csatornán van. Papíron, sőt még videók alapján is elég meggyőzőnek tűnt, de valahogy mégsem nőtt úgy a szívemhez, mint az EMX. Az egész workflow más rajta. Volt már a kezem alatt több Korg cucc, valahogy az az érzésem, hogy megpróbáltak több terméket egybegyúrni (Kaossilator, KaossPad, Volca, Electribe, PadKontrol, KingKorg). Az egyes elemek, viszont nem úgy állnak össze, mint ahogy szeretnéd. Egy-egy alap funkciójuk benne van, de valami mindig kimaradt, ami hirtelen hiányzik, ha már korábban megszoktad és ösztönösen nyúlnál érte. Pl. benne van a Kaossilator frázis készlete skálákkal, meg minden, de nem tudsz sima play order arpeggiokat nyomni, úgy mint az EMXen. Ha kiválasztasz egy arp-ot akkor a skálán kívül eső noteokat kivágja. Vagy pl. van rajta sync kimenet Volcákhoz, de csak egy stereo master kimeneted van (az EMXen volt Aux). Vagy pl. a active step funkció, ami zseniális a Volca és a Monotribe sequencerében. Ott csak kiválasztasz akárhány tetszőleges note-ot akár a seq. elejéről, vagy a végéről random és onnantól azt ismétli (instant poliritmia a Volca Bassen 3 sávon). Az E2-nél csak egy sávon tudod ezt megcsinálni és csak amíg nyomva tartod a note okat, ami eleve lekorlátoz 16-ra az amúgy is 'csak' 64 hosszú sequban (viszlát poliritmia ). Szóval kicsit úgy vagyok vele, mint a Mac iOS-szel. Szép, meg tud sokat, de 20 évnyi Windowsos kondícionálás után baromira frusztrál, hogy a ctrl+c/ ctrl+v máshogy van (az enyémen át is állítottam). És amikor 8 órányi Office nyomkodás után hazaesek, valahogy nem megy olyan könnyen az átkapcsolás Mac nyelvre. Ezek már 'kinetikus reflexek' amiket nezéz újra huzalozni, de akinek ez kell és rászánja az idejét, annak lehet megéri. És itt jön a kérdés: mi van, ha pár (ezer) sor kód vagy egy firmware update megoldja mindezt? Mivan, ha átkonfigolom a Macemet, hogy az összes megszokott Windowsos shortcutom működjön? Azon kívül, hogy minden más Mac használó megőrül tőle én meg az ő gépükön nem találom az @ karaktert, nagyjából semmi. Egyszeri idő befektetés, ami egy megszokott kezelési móddal egy újabb eszközt tesz kényelmessé és hasznosít több évnyi gyakorlatot. Kb. mintha szintit adnál egy zongoristának. Ezzel szemben egy tök új hagszer működésének az elsajátítása olyan, mintha szintit adnál... egy gitárosnak, vagy egy szaxofonosnak. Több év alatt kigyakorolt játék technika és alkotói workflow megy a levesbe és helyette tanulhat valami újat a zenész. De persze ez nem baj, csak kérdés, hogy mi a cél. Nem véletlen, hogy feltalálták a MIDI gitárt és a fúvós kontrollereket...
×