Jump to content
Ménemszól.hu

jwL_replusz_1/jwC

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  5
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

Hozzászólások jwL_replusz_1/jwC részéről

 1. MTC sokkal pontosabb, mint a sima Midiclock szinkron.

  Viszont "sample accurate" sose lesz, kivéve speckó esetekben speckó szinkornizáló cuccokkal megspékelve.

   

  Két eset van, ha mpc-böl dobokat akarsz rögzíteni, mindkettö MTC szinkronnal:

   

  a: az mpc szekvenszerébe megcsinálod a midit, s a midi kábelen CSAK a timecode megy az mpc felé, s felveszed az audiót (ez kábé +/-1ppqn pontosságú, tempó és az mpc szekvenszer felbontásának függvényében ez olyan  1-3 msec jittering)

   

  b: mpc szekvenszeréböl felveszed a midit a computer szekvenszerébe, újra kvantálod, majd a computerrel mint egy hangmodult vezérled az mpc-t. (ez mpc típusától, note-ok mennyiségétöl függöen  1-10 msec jittering)

   

  Ha a sample pontosság megkövetelt, akkor viszont a "legegszerübb" megoldás, ha átrakod a dob mintáidat mondjuk egy kontakt-ba, s onnan használod a computeren belül.

  Szia Slik!

   

  Neked is köszönöm a tippeket. Igazából mindenképp az a, verzió az, amivel próbálkozok. Dedikált MIDI kábel van erre a célra, semmi más infó nem fut rajta, csak a szinkronjel. Az MPC-re meg a saját groove-ja miatt vagyok rákattanva, volt már, hogy a noteokat felvettem DAW midi editorba, de a szekvenszinget nem bíznám semmilyen szinten PC-re, max ilyen kiegészítő pad leütések, amik csak néha néha vannak elsütve. 

   

  Én már 1 ms bizonytalanságnak úgy örülnék, mint kutya a farkának :)))

   

  mindenesetre próbálkozok még, nem létezik, hogy nem lehet ezt összehozni stabilra...  az MTC frame rate-et mondjuk nem egyezettem anno, amikor a roland VS rekorderrel próbáltam összehozni az MPCt, ezt még majd megvizsgálom. 

   

  most az Edirolt próbálom első körben, mert szerintem szépen vesz fel, érdemes lenne ezt megreszelni jóra.. Reaper-ben egyelőre csak Clock outputot látok, MTC kimenet mint opsön nincs vagy jól el van rejtve. Bemenetként tud fogadni MTC-t, de framerate állítást még egyelőre nem találtam.

 2. MMT-8 (Alesis)  más tészta mint az AMT8 (Emagic), bár ez gondolom csak elütés volt ...

   

  Szinkron beállításokat, midi üzenetek filterezését nézd meg a vasakon; ahogy nézem az MPC-n ki/bemenet szintjén be kell lőni, hol mit merre + a frame beállítások is meg kell egyezzenek MTC esetén a két vas vagy vas és soft vonatkozásában (master-slave)

   

  Van egy régi trükk: hagyj egy-két üres ütemet a dal elején, hogy legyen idejük a cuccoknak felvenni a szinkront, a szintiknek patch-et váltani stb. vagy ha dal közben indítasz rész-felvételt, szintén fusson pár ütem előtte ugyanezen okból ...

  Szia Oscar, köszönöm a tanácsokat!  igen, elütöttem, az utóbbira gondoltam.

   

  Amit furcsának tartok, az az, hogy a Reaperben a Clock offszetre alapból 0 ms delayt állítok be, és úgy x késés tapasztalható a metronóm és a teszt céljából felvett 4/4 kick groove között. Nagyító, kijelölés, selection lemérése, majd ezt az x értéket beállítom record input offsetnek (a clock negatív előjelű offsetje nekem eddig nem működött, vélhetően van rá magyarázat), és egy-két próbálkozásig minden pöpec, szépen szinkronban vannak az egymás alá felvett dolgok, Reaper lenyesi az elejéről a felesleges szünetet...aztán harmadjára már elmászik hol előre, hol hátra. 

   

  Patch váltás és hasonlókat az esetek 99% százalékában nem szoktam felvenni a szekvenszerbe, próbálom minél egyszerűbbre venni a figurát. Azt próbálom elérni, hogy egyszer be tudjam ezt lőni jóra, felvenni a jammeléseket, majd adott esetben ha már belesültem, akkor vissza tudjak térni rájuk, hogy ne menjenek füstbe...

   

  A pár ütem kihagyását anno soxor használtam, régen más DAW-okkal és hardverekkel ez segített, de most a jelenlegi szituban nem orvosolta a helyzetet.

 3. Sziasztok,

   

  először is köszönöm a válaszokat és hogy időt szántatok rám! 

   

  Én Win7-en nyomulok, XP-re visszaváltás elég fájdalmas lenne, bár az Aksys stabil működése is indokolttá tenné akár.

  Ezt az MMT8-at megsasolom magamnak, bár őszintén reménykedem még, hogy a jelenlegi infrastruktúrával is el tudok majd érni értelmes eredményeket.

   

  A Roland-ot próbáltam MIDI Time Code-dal és MTC-vel is, master és slave felállásban, egyikkel sem jártam sikerrel. bevallom őszintén, nem ástam magam bele kilóméteres mélységekbe, mert napközben is troubleshootingolok meló gyanánt és este hót fáradtan már fogytán az energy, sokkal inkább csapkodnám felszabadultan az MPC padokat :))

   

  régen ESI 1010 interfésszel nyomultam, az megvan még, de nem, hozta a várt eredményeket.

   

  amúgy ha a PC-t kihagyom, és only MPC4000 vs. Roland VS890, ott is elég bizonytalan a szitu.... elmászik, elmarad az eleje, stb...

   

  még nem adtam fel, esténként ki fogok próbálni minden metódust, meg bújom a fórumokat, csak hát jó lenne már valami instant csoda LOL. :)

 4. Sziasztok!

   

  Elég régóta senyvedek ezzel a kérdéssel. Abban kérném a segítségeteket, hogy hogyan lehetne halál pontosan MIDI szinkronizálni egy DAW-ot és egy MPC-t vagy egyéb MIDI slave kütyüt.

   

  én nekem sosem jön össze...nem tudom, van-e realitás abban, amit szeretnék, de azért leírom, mit próbálok elérni:

   

  a DAW legyen a master, és halál pontosan induljon rá az MPC (és optimális esetben egyéb slave kütyük). akár egymás után százhetvenkilencezerhétszázhatvanötödjére is.

  arról már letettem, hogy a KORG electribe-ok slaveben jól viselkedjenek, nekem egy EM-1-em van, és tudtommal az csak masterben érzi jól magát. 

   

  Viszont az MPC-nek tudtommal jól kéne viselkednie slave módban is.

   

  jelenleg amit csinálok: egy trekken dolgozok, felveszem az egyes dalrészeket jellemzően live ki-be kapcsolgatással, aztán sávonként is, mindezt egy take-ben. Ergo, ha utólag akarok valamit cifrázni pl. egy dob groove-on, és újra elindítom (DAW master, MPC slave), tuti, hogy valami kis eltérés lesz időben az előzőleg és utólag felvett sáv között. Így tehát óriás zoomolásban, ms-nyi kis szarokat kell nyesegetnem, és ezzel megy a drága idő...

   

  jelenleg Reaper-rel próbálkozom, de van a tarsolyban hard disk recorder is (Roland VS-890), amit direkt azért vadásztam, hogy majd nem kell daw-okkal senyvedni. Ott is ezt tapasztaltam, oltári pontatlanság, ha tíz 4/4 kick sávot felveszek egymás alá, tuti, hogy nem találok két egymással teljesen szinkronban lévőt..

   

  Reaper-ben lehet audio input offsetet beállítani, de a MIDI clockot is lehet késleltetni.. ezekkel ezer éve játszogatok, de nem konzisztens az egész... 

   

  tisztában vagyok vele, hogy hót amatőr kérdésről van szó, de azért remélem, valaki tud valami iránymutatást adni. 

   

  A mostani setup:

   

  Reaper

  Edirol FA-66

  MPC-4000

   

  Emlékeim szerint utoljára Cubase SX-szel sikerült stabil MIDI-zést elérnem ezer éve, lehet, hogy vissza kéne nyúlni a régi megoldáshoz? Akkor még egy Akai ASQ10 szekvenszer volt a slave, na az indult takkra az akkor setupban.

   

  Elkerülő megoldásként évekig egy take-ben vettem fel a dolgot, aztán ahogy esik úgy puffan, de számtalan utólagos kis ötletet így nehézkes megvalósítani.

   

  A készülő muzsikákat általában amennyire lehet készre keverem nagy analóg pulton, a DAW-nak csak annyi lenne a szerepe, hogy pontosan fel tudjam venni a ki-be kapcsolgatásokat, poti tologatásokat, élő kis csattanókat, variációkat, szükség esetén pedig a poénos részeket be tudjam loopolni, mindezt nagyítós editálgatás mentesen.

   

  Ha ez DAW váltást igényel, nem probléma, csak valamilyen stabil megoldást keresek, amivel lehet haladni. A masina egy HP EliteBook 4 GB ram, 2800 MHz dual core proci, tehát gép szinten rendbe vagyunk..

   

  Ha valakinek van tapasztalata a VS-890 rekorder pontos szinkronizálásával, bármilyen jótanácsot vagy tapasztalatot szívesen fogadok!

   

  Segítségeteket előre is köszönöm!

   

   

  Üdv, Tomi

   

   

 5. Sziasztok!

   

  Szeretnék érdeklődni, hogy nem ismertek-e valakit, aki elvállalná egy TASCAM M-2600 24 sávos keverő külső tápegységének az utángyártását?

   

  Sajnos a táp nélkül érkezett hozzám ez az eszköz, és már rég nem gyártanak hozzá pótalkatrészt. Próbáltam a TASCAM anyagcégnél érdeklődni, keine support sajnos ehhez a termékhez. Craigslisten, ebayen nagyjából nulla az előfordulási esélye.

   

  Egy olyan külső tápról lenne szó, ami -19,5V, + 19,5V, 5V és 48V DC feszültségeket igényel, és a keverőbe egy DB-15ös aljzaton keresztül jutnak be ezek a feszültségek.

   

  A keverő össz. teljesítmény felvétele 85 W, a táp kapcsolási rajzát már megszereztem, áramköri elem lista is adott.

   

  Nem ragaszkodom az eredeti után építéséhez, az már bőven jó lenne, ha sikerülne egy olyan megoldást összehozni, ami alacsony zajszinttel, stabilan elő képes állítani ezeket a feszültségeket, megfelelő méretezéssel.

   

  Szánnék rá pézt, ha akadna valaki, aki kellő tapasztalattal bír ilyen téren és elvállalná ezt a feladatot, hálás lennék! 

   

  Válaszotokat előre is köszönöm!

   

  üdvözlettel, Tomi

×
×
 • Create New...