Jump to content
Ménemszól.hu

Slim Colt

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  24
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  22d 6h 34m 56s

Megbízhatósága

0 Semleges

Slim Colt tagunkról:

 • Rang
  Talpas
 • Születésnap 1989-07-07

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Slim Colt

  Fantom táp

  Üdv, Egy amatőr és buta kérdés: Került hozzám egy Audio Technica AT2020 kondenzátor miksi, előhalásztam egy mikrofon kábelt, XLR bele a miksibe, majd a TRS-nek hitt TS kábel bele a focusrite saffire pro 24-be, majd rá a fantomtáp.... Persze nem szól, de nem rontottam el így el a mikrofont? mert ugye a TS-nél az 1-es 3-mas vezeték össze van kötve.... Holnap lecserélem a TS-t is egy XLR-re, de addig sem hagy nyugodni a gondolat hogy lehet elrontottam... Szerintetek lett valami baja a miksinek? help!
 2. Üdv, Nekem mostanában nagyon ezek jöttek be: Tone2 ElectraX Sonic Charge - Synplant ---- Na hát ez egy nagyon érdekes cucc, elég jó kis pad-eket "tekertem" ki belőle, de kicsit szokatlan a kezelő felület... Ni Razor még mindig: Fabfilter Timeless 2 ---- Őrült kis delay, nagyon szeretem, elképesztő mi mindent kilehet belőle hozni Fabfilter Volcano 2 ----- Ez meg egy baromi jó filter, főleg sound designra
 3. Itt nem a sound-ra értettem, hanem általánosságban, ha annyira érdekel, úgy is elmegyek és kipróbálom.
 4. Szia, A jitter (remegés) lényege az, hogy sohasem teljesen pontos a mintavételezést végző és DA átalakítást végző órajel, tehát vannak kisseb elcsúszások, és határok ahol még tudja értelmezni. Ez az eltérés lehet akár véletlenszerü vagy periodikus is. A jitter nagyságától és milyenségétől függően amplitudió, frekvencia vagy fázismodulációs torzítások keletkezhetnek. Mi régebben egy olcsóbb hangkártya és egy fireface 800 hangját hallgattuk meg 44,1khz mintavételezéssel és 16-bit mélységgel, egy genelec 1032A-n hasonlitottuk A-B-ben és meglepő milyen külömbség volt, persze nem kell drámaian hatalmas külömbségre gondolni, de az rme hangja hogy is mondjam, lányabb volt, nem nagyon tudom leirni. Gondolom ezért is léteznek a jitter killerek
 5. Persze ez nyílvánvaló, de azért egy két fontosabb infót az összefoglalókból is meglehet tudni. Debrecenre mennyi esély van/lesz?
 6. Ha jöttök Debrecenbe rám számíthattok Igaz onnan is 60kmre lakom de akkor sem 200km mint budapest. Videókat szintén csináltok ezekről az esemélyekről ugye?
 7. Huli, a fentebb felsoroltakból én is az EMU-t ajánlanám neked! Ezzel a pro 24-el semmi gond nincs, tényleg nagyon kicsi a latencyje, persze ez már egy nagyobb projekten ahova kell a gép és nem birja az alacsony késést úgy is felveszed legalább 8-10ms-os késésre. Nálam is van egy kis áthallás a fülesnél a pro 24-en, igazából végülis nem gond, de amikor csutkára levan tekerve a füles még halkan szól (sennheiser hd 600-al fülelve). De talán nem annyira jitteres mint a 1212m volt. Bár ez passz, már alig emlékszem a hangjára.. De a fireface 800 hangja még mindig a fülemben van
 8. szeva sheever rég beszéltünk Ez az RME 9632 + egy AI4S-192 AIO használtan mekkora beruházás lenne? A PCIe változatok miben hoz többet? latencyben?
 9. Nekem régebben emu kártyám volt, nagyon szerettem, de kellet a több bemenet, és vettem egy focusrite pro 24-et. Nem rossz kártya, de én nem vagyok elájulva tőle Ha tudnál olcsón szerezni akkor én egy RME hangkártyát javasolnék, pl egy fireface 400-at, ez teljesen más kategória, használtan se olcsó, de viszont mérföldekkel jobb a felsoroltaknál, és minőségben még sokáig kielégítene. Én is ha kártyát cserélek biztos egy RME lesz a választásom.
 10. Slim Colt

  Waldorf Pulse 2

  http://www.waldorfmusic.de/en/products/pulse-2.html Ha valaki tudna később egyéb infókal és pláne a hangjáról valamit a késsőbiekben, az nyugodtan megoszthatja itt is!
 11. Ja és mégegy: Az miért van, hogy ha a blofeld hangját küldöm pro 24-re a jobb oldal majdhogynem clippel, a bal oldal pedig -18,-6dB környékén van, de minden egyes hangnál.. Egyforma kábelek, egyforma beállítás az input 3-4-en.
 12. nálam is igy van, de ha megnézed a left mellet van hogy sztereo, és csak a bal oldalból trs kábelel sokkal magasabb szintü jel jön ki, és szimmetrikus. A két oldal tuti rajta van a trs bal oldalon egy egyszerü tesztel kipróbálhatod: pl filter 1-2t szét panorámázod, leszűröd a hangot mind a két szűrővel, csak bal oldalba trs bedugva , majd állígasd mind a két szűrő cutoffját, hallod mind a kettőt , de csak a jobb oldalba dugva csak a jobb oldalra panorámázott szűrő cutoffját hallod.
 13. üdv, egy amatőr kérdés: A Blofeld sztereo kimenetét (csak a bal oldal egy trs kábellel) hogyan tudom rákötni a pro 24-re? Mert ugye hiába dugom akármelyik bemenetre nyílvánvalóan csak egy oldal szól
 14. Slim Colt

  MIDI billentyűzetek

  Szeva! Amugy mi ujság? Ja de a Remote funkciókat tudnám használni midi kábellel?
 15. Slim Colt

  MIDI billentyűzetek

  Sziasztok, Lenne egy olyan problémám, hogy a CME UF6-os midi billemet nem tudom használni az usb-vel Windows 7 alatt, a gyári telepítő fel sem megy, találtam a neten vmi vistás drivert de nem jó, valakinek valami ötlet? De ha vki megmondja nekem, hogyan tudom összehozni midi kábelen a CME Remote funkcióját a Cubase 5-el akkor is hálás lennék
×
×
 • Create New...