Jump to content
Ménemszól.hu

_cutoff

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.049
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  46
 • Ennyit fórumozott

  2481d 9h 11m 40s

_cutoff last won the day on January 27

_cutoff had the most liked content!

Megbízhatósága

374 Megbízható

2 követő

_cutoff tagunkról:

 • Rang
  Óbester

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.155 profil megtekintő
 1. Nyilván csak kellemetlenség és felesleges a keverő ebben a konstellációban. Hidd el, hogy egy normálisan megcsinált effekttel mindegy, hogy direktben van rákötve vagy sem. Vegyél egy használt Eventide H9 maxet inkább, mint egy fos keverőt meg egy közepes fxet. Szerintem. Azért tartom furának ezt a problémakört, mert azzal senkinek nincs baja, hogy a már a/d konverzión keresztül a számítógépbe vezetett jelet vst vagy egyéb pluginekkel effektezzünk. Ott is van send nyilván, de fizikailag nincs értelme, virtuális az egész, csak annyi értelme van, hogy ne kelljen ugyanazt a reverb plugint 20 sávra külön ráakasztani.
 2. Senki nem mondta hogy nagy cucc, de egész műfajok és alműfajok épülnek arra hogy kurvára nem küldünk jelet a sendbe, hanem ráakasztunk egy rakás pedált a szinti végére és hadd szóljon. Nagyon sok féle munkamódszer van, plusz igen, bárhogy lehet zenélni, őgy is ha összecsapkodod a tenyeredet ritmusra, de most itt nem ez volt a kérdés. Abban megegyezhetünk ezek szerint, hogy _néha_indokolt sendelni, néha pedig jobb direktben használni bizonyos effekteket.
 3. Hát, ti tudjátok ... biztos jobb sendbe kötve bizonyos szempontból, de én személyesen is ismerek nem egy illetőt, akinek vinylen, stb jelennek meg zenéi és nem köti sendbe az effekteket, hanem simán a szinti végére. Pl analóg pedáloknál a színező hatás, amiért gyakorlatilag ilyeneket vásárol valaki, mennyire érvényesül úgy ?
 4. _cutoff

  Hmmm... nos?

  én nem tudom - és mi van ha jól bevásárolok ilyen olcsó behri klónokból és 2 év múlva talicskázhatom ki a hangszerparkomat a méhbe ?
 5. _cutoff

  Hmmm... nos?

  Azt mindenesetre elérik, hogy folyamatosan pörögjön a nevük a köztudatban, akárhogy is. Iszonyatosat futnak - itt is 80%ban róluk van szó. Zseni marketingesek és sales-esek, az vitathatatlan.
 6. _cutoff

  Hmmm... nos?

  Kezd az egész kicsit " a parasztnak csak régi klasszikusok olcsó másolatai kellenek, akkor minek pazarolnánk az energiát valódi fejlesztésre " felé hajlani. Három napig érdekes, hogy leklónoznak mindent, ami a kezük ügyébe kerül, aztán mindenkiben elkezd motoszkálni a gondolat, hogy mégis miért, minek ? Vagy ha lopnak, akkor legalább lopnák el a legújabb fejlesztéseket mondjuk a modulár világból és abból gyúrnának valami friss hangzású dolgot, vagy neadjisten valamit saját kútfőből. Engem legalábbis már kezd untatni a vintage klón őrületük és minél több születik, annál kevésbé találom érdekesnek, ha kidobnak egy újabbat.
 7. Blank, az mx400 biztosan lesz olyan, mint a zoom vagy a tc pedál, a reverb kicsit melegebb is talán. Egy személyes próbát azért megejtenék a helyedben, ha van rá mód.
 8. Én csak próbálok blanknek egy teljesen felesleges keverő vásárlást megspórolni. Olyan fxet kell venni ami bírja a synth jeleket, ugye mindketten tudjuk h ez a gitárra kifejlesztett pedáloknak sokszor nem erős oldala.
 9. Am igen, igazad van true bypass valóban ezt jelenti, én analog dry throughra gondoltam.
 10. Stephen: A tc pedálok analog dry through elven működnek. Nem nyúlnak a szárazjelhez és jól bírják a line level jeleket.
 11. Multifxekkel limitált a tapasztalatom és ha jól értem, te azt akarsz. Viszont ha big sky sem adta be az igényeidnek, akkor ezeknek az alsó-középkategóriás lexicon meg tc rekkes cuccoknak a közelébe se menj. Hallottam párat és ordítóan digitálisan szólnak, plusz általában a reverb az rgyetlen használható hangú fx bennük. Spring reverb esetleg? Az tuti nem lesz digit hangú..
 12. Am sztem nem feltétlen kell sendelni. Jó az is ha simán ráakasztod a synth végére, legtöbben úgy használják ezeket. True bypass pedáloknál elvileg ugyanaz az eredmény, legalábbis az fx karaktere nem fog megváltozni ill. a szintinek sem szabadna.
 13. A tc t2 egy true bypass pedál, hozzá sem ér a szárazjelhez. Volt nekem is, tényleg elég digis hangja van a preseteknek, viszont a toneprint szoftverrel tök jól személyre szabható. Jól megvagdostam a lecsengések magasait és máris eltűnt a szembeötlő digitalsága.
 14. _cutoff

  Moog Sirin

  Szerintem ez egy side project két fontosabb termék között. Asszem limitált lesz a darabszám is.
 15. _cutoff

  Moog Sirin

  Ez nettó lerántás szerintem, semmi köze a vco árakhoz. Mindegy, biztosan lesz rá így is kereslet.
×