Jump to content
Ménemszól.hu

LP-filter

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  608
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  24

LP-filter last won the day on March 21 2016

LP-filter had the most liked content!

Megbízhatósága

61 Megbízható

LP-filter tagunkról:

 • Rang
  A TROLL..

Legutóbb az adatlapod nézték:

4.739 profil megtekintő
 1. Én úgy hallottam, pl. a Berkleen végzett legjobb jazz-dobosokból lesznek a legkeményebben zúzó hardcore metal dobosok, persze eléggé elképesztő műfaji elfajulás útján. (Amúgy elég szépen elkanyarodott a téma a Roland F20 belejentéstől.)
 2. Ez az ún. minimál zene. Itthoni nagy művelője egy időben Binder Károly volt. Az más kérdés hogy az olyan "zenét" én sem szeretem, amiben magyarázni kell hogy mi szép benne az előadó szerint. Ha nem hat üdítően valami a lélekre, megette a fene. Persze van hogy érni is kell a dologhoz fejben. Pl. Chick Corea zenéjét sokáig elvont, hallgathatatlan kalimpálásnak tartottam.
 3. A Nord Pianotól konkrétan fele annyiért egy Fatar Numa Concert még meggyőzőbb 128 hangi polival ráadásul a 40 helyett, de persze mindenkinek az ízlése szerint. Ami Szentpéteri Csillát illeti, én sem őt hallgatom azért Peterson helyett, de tisztelhető a művészete. Az meg bevett magyar szokás, hogy aki tehetséges és népszerű is mellé, azt helyből utáljuk. A szakma pl. ugyan így van Illényi Katicával is, pusztán a "dögöljön meg a szomszéd tehene" elv alapján...
 4. Nem semmi pár év után 50-60-ért egy anno 5-600ezres gép! Akkor az értékvesztés itt is érvényes ilyen mértékben, nem csak a pcknél vagy samplereknél. Egyenlőre csak tapogatózom a témában mert már az iPadekre is mondják hogy teljesítményben meglépik ezeket a 10 éves almákat. Viszont először azt hittem vmi sumákság van, mivelhogy a Mac biztos tartja az árát... Nahát!
 5. Apróban van 35ért Power Book G4 hirdetve. Fogalmam nincs mikori évjárat ez és egyáltalán power-PC vagy már Intel platformos. De nem is ez a lényeg. Hozzáértők szerint lehet a vénebb Macikkel ma még valamit kezdeni az iPad korában? Mivel se bővíthetőség, se OS frissítés nem játszhat tudtommal ilyeneken már. Érdekelnének érvek - ellen érvek, mert a Hackintosh úgy néz ki nem fog menni nálunk.
 6. Gamda, annyiban vitatnám amit leírtál, hogy a komolyzenészek között, zeneszerzők között is voltak improvizatív egyéniségek (Bach, Liszt, Mozart stb.) és voltak / vannak, akiket teljesen beszűkítettek, falak közzé szorítottak rossz pedagógusok vagy pedagógiai elvek. Ma egyre többet hallani, hogy a komolyzenei oktatásban is jobb helyeken kezdik elővenni a jazz mintájára az improvizációs készség fejlesztését, ami nagy mértékben kihat a növendék esetleges későbbi művészi életére! És tévedés hogy nem lehet ismert klasszikus műveket másképp eljátszani. Remek példa erre Szentpéteri Csilla, vagy a ném
 7. Nem tudom, de mi felénk mindenkinek a fejében van a kotta iPad helyett meg amúgy is. Az mekkora ciki már ha vki nem tud eljátszani vmit mert otthon maradt a kotta. Sajnos ezt a hülye szokást verik Magyarországon bele az összes komolyzenészbe. A popposok meg a jazzisták pont ezért tudnak önfeledten szabadon kreatívan játszani, rögtönözni, még sok klasszista egy C-dúr alap hármasra nem tud semmit elképzelni szabadon, ha nincs leírva. Nagyon sok ilyen "zenész" van sajnos. (Besenyő Pista után szabadon inkább "bio-robot") Szerintem és tanár ismerőseim szerint is viszont egy pianínó sokkal jobb
 8. LP-filter

  Roland F20 - a kispénzűek zongorája

  A Roland is megerőltette magát most az iskolakezdésre és próbált leszállni az alsó árszegmensbe a digizongi piacon. Igaz, ahogy mondani szokás: "kicsit fennakadva landolt a fán", hisz a vetélytársak oldalán sok alternatíva említhető jóval kedvezőbb árfekvésben. Így pl. a Yamaha P105, Korg SP280 vagy SP170, jó 20-40%-al is olcsóbb lehet nála. Ha a 300 ezres határnál húzzuk meg az alsó kategória árszintjét, azért sok más is belefér még, úgy mint a szintén friss kiadású vagy akár egy Kurzweil ami utóbbi igaz nem mai csirke már, ennek ellenére a Roland jelen F20-as modellét a "belépő" szintnek
 9. CDxtract, Awave Studio és Chicken Translator progikkal lehet próbálkozni, ill Halion és Kontakt szoft.samplerekkel amelyek közvetlenül olvasnak/konvertálnak többekközött Kurzweil lemezeket is.
 10. LP-filter

  OSx86 Project

  Kb. 2-3 hete győzögetnek engem is hogy hagyjam a faszba a Linuxot és inkább hackivel próbálkozzak. Egy srác Asus laptopján elég jól is megy. A kérdés, hogy sok mendemonda övezi az AMD platformot, hogy ott megy, nem megy, mégiscsak megy stb. Volt itt vki aki AMD-re tudott működő rendszert rakni? (Gigabyte lapom van amúgy abban a gépben amire raknám.)
 11. Akkor félreértettelek mikor azt írtad, hogy a legközelebbi példányt Szegeden akarod készíttetni, meg eloxálás stb... Asztem szériában akarod nyomni.
 12. 10 éve kb egy elektromérnök-zenész ismerősömmel és pár zenész haverral mi is gondolkodtunk egy sample player vas fejlesztésében ami igaz nem analóg így, de miután a béka segge alá zuhantak a sampler árak a használt piacon nem lett volna értelme pénzt beleinvesztálni a projektbe. Meg ugye most már van v-machine is azóta, az ipadről nem is beszélve. Azért a fent illusztrált egyedi analóg vas kb. milyen nagyságrendű összeget emészt fel prototipus és szériagyártás szintjén majd?
 13. vinnui Ki, hol és mennyiért vállal be ilyen lézergravíros cuccot egyedi kis tételszámra? Meg olyan is érdekel aki öntapadó fóliára tudna feliratozni, majd a gombok, ledek helyén pontosan kivágni.
 14. Igen, ugyanis az ár oldaláról nézve otthoni / irodai általános hétköznapi felhasználású, félprofi, profi és csúcsprofi termékkategóriákra is oszthatjuk, ahol legfelül már megadatik vaskos összegekért, hogy akár komponensenként megválogassuk hogy "ilyen" eszközhöz "olyan" A/D és "amolyan" D/A egység, előfok meg stb legyen választható, csakúgy mint a sokmilliós mixer pultoknál. A dolog hibája a szakterminológiát nézve természetesen a sokszor lefordíthatatlan, vagy mesterkéltnek hangzó magyarosítások, átfordítások nyomán születik több területen, nem csak az audio világban. Mellesleg egyszer hall
 15. LP-filter

  Ménemszól.hu

  Azaz ez ideiglenesen van kivonva vagy vmikor üzemben lesz még ki tudja mikor?
×
×
 • Create New...