Jump to content
Ménemszól.hu

Sigmoid

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  11
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

Megbízhatósága

1 Semleges

Sigmoid tagunkról:

 • Rang
  Talpas
 1. Sigmoid

  Network MIDI latency

  Hálózati MIDI problémával kapcsolatban update: Access pointon (n-es Airport Express) keresztül minden elérhető beállításnak katasztrófa a vége. 5Ghz-es full n-es átvitelnél is megbízhatatlan, és 100-500 ms késés van a vonalban. VISZONT ha az OSX-ben létrehozol egy kódolás nélküli ad-hoc hálózatot, akkor legalábbis így fülre szinte észrevehetetlen a latency. Komolyabb applikációval (mondjuk 150bpm-es trance dobokkal) nem próbáltam, de használhatónak használható. Mondjuk csak a vezetékes megoldás az igazi.
 2. Nagyon jó minőségű cseleszta szoftverhangszert tud valaki? Maces AudioUnit előnyben, de most már ott tartok hogy Wines VSTi is belefér. Találtam pár soundfontot, de egyik sem volt túl jó.
 3. Sigmoid

  Többgépes elrendezés

  Igazából ez egy kényszermegoldás, mert van pár nehezen pótolható hangzás Windowsra, ami Macre nem elérhető, úgyhogy a Win csak egy hangdoboz szerepét töltené be. Ha működik jelentősebb latency nélkül, akkor úgy lesz, hogy a Macen fut Virtualboxban egy Windows, azon egy Cantabile Lite, abban a VSTi-k, a midi RTPMIDIvel utazik a két "gép" közt (OSX natív, Windows telepített), a hangot pedig a Windowsról JACKkel vezetem el, így nem kell végigmásznia a Windows botrányos szar hangstackjén és a Virtualboxon. A gép ami mindezt csinálni fogja az egy 4 magos iMac, szóval remélem elbír vele.
 4. Sigmoid

  Többgépes elrendezés

  Építőköveket már találtam... - Network MIDI (az OSXbe be van építve, Windows alá pedig külön telepíthető) - JACK audio routing szerver - NETJACK audio over ethernet a JACK-hez - Cantabile Lite for Windows A JACK Windows alatt ASIO interfésznek tud látszani, OSX alatt meg CoreAudionak, és a kettőt össze lehet kötni egy resampling nélküli hálózati streammel. A kérdés, hogy mindez latencia szempontból hogy teljesít. Majd beszámolok a tapasztalataimról. A Cantabile meg elegendőnek tűnik arra, hogy Windowsos VST rackként szolgáljon.
 5. Na azt viszont mindenki szakítsa magának aki iPadezik, mert imádnivaló hangja van.
 6. Sigmoid

  iOS hang kimenet

  Annyira nem érdekes, csak úgy tűnik hogy a probléma jelentős része a hangszóróban ill. az Apple fülesben volt, nem pedig a DA átalakítóban vagy az erősítőben.
 7. Sigmoid

  Network MIDI latency

  Illetve az iConnectMidiről tud valaki valamit? Tavaly hatalmas beharangozást kapott, csak mostanság nem látni sehol - pedig ár-érték arányban lehet hogy ráverne az iRigre, tekintve hogy egyszerre több iOS eszközt is tud kezelni.
 8. Sigmoid

  iOS hang kimenet

  Thanx. Mondjuk most provizórikusan az iRig gitárbemenet megoldotta a bajaimat. Annak a kimenő részébe bedugtam a stúdió fülesemet, és máris sokkal jobb.
 9. Sigmoid

  Network MIDI latency

  Tapasztalt már valaki olyat, hogy a Network MIDInek NEM pofátlanul szar a latencyje WIFIn keresztül? A netes források szerint maga a network MIDI elvileg (gigabites kábeles összeköttetésen) szinte jobb latencyt tud mint a hagyományos DIN csatlakozós MIDI. Viszont az iCuccokon nincs UTP bemenet, WIFIn meg, ahogy azt vártam, botrányosan szar volt az "élmény". Marad az iRig MIDI, mint egyetlen megoldás?
 10. Sigmoid

  iOS hang kimenet

  Helló! Van egy kérdésem azokhoz akik rendszeresen zenélnek iPaddel. Van pár pofátlanul olcsó, klassz hangforrás szoftver rá, viszont a hardver nem igazán nőtt még fel a feladathoz. Főleg a Sunrizernél jött elő, de az nLog egyes beállításainál is előfordul, hogy a kimenet gerjed, hullámzik, serceg érezhetően nem bírja el a basszusban gazdag, erős hangot. Ez mind az iPad saját hangszórójánál, mind pedig az Apple fülessel megtörténik, csak míg a built-in hangszóró simán csendben lenyeli a fél spektrumot (az nLog presetjeinek jó része egyáltalán nem is hallható rajta), addig a füles olyan hangokat ad ki, hogy attól kezdek félni hogy mindjárt felrobban, és apró cafatokban beékelődik az agyamba. Ti találtatok erre méltó megoldást? D
 11. Sigmoid

  Többgépes elrendezés

  Helló! Elsődleges gépnek Macet használok, de a VSTi kínálat miatt hangforrásnak be akarok állítani egy Windowsos gépet is - ha bírja a négymagos proci jitter nélkül, akkor alighanem a Macen egy virtuális gépben fog futni, ha nem jó akkor külön notebookon... A kapcsolat az Apple MIDI over Ethernet implementációja lenne. Ilyet vagy ehhez hasonlót csinált valamelyikőtök? A Windowsos oldalon miben érdemes hosztolni a VSTiket? Lehetőleg a legkevesebb overheadet okozza, de azért lehessen jó alaposan konfigurálni a MIDI bemenetet...
×
×
 • Create New...