Jump to content
Ménemszól.hu

Koródi Csaba

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.552
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  80
 • Ennyit fórumozott

  832d 14h 38m 12s

Koródi Csaba last won the day on February 13

Koródi Csaba had the most liked content!

Megbízhatósága

452 Megbízható

2 követő

Koródi Csaba tagunkról:

 • Rang
  Generális
 • Születésnap 1974-08-18

További Információ

 • Lakhely:
  Magyarország, Tatabánya
 • Érdeklődési kör
  Szintik, chillout

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.szintimania.hu

Legutóbb az adatlapod nézték:

15.405 profil megtekintő
 1. Koródi Csaba

  Apró CSERE etika

  Abszolút egyetértek. 22 év alatt soha nem volt lepapírozva egyetlen hangszerem sem. Azonban van egy másik aspektusa a dolognak, ami független a vevő és az eladó jószándékától. Mi van, ha egy kifejezetten rosszindulatú rendőr megállít és firtatja hogy honnan loptad a hangszert? Illetve ha az ember a lakásbiztosításba szeretné bevonni a hangszert. Én tegnap életemben először írtam adásvételit, ráadásul olyan emberrel, akiben vakon megbízok Ezzel ő is és én is jogos birtokosai lettünk a hangszernek... win-win.
 2. Koródi Csaba

  Apró CSERE etika

  Ebben az a vicces, hogy ugyanez a vevő végül nálam járt a lakásban és KP forintban megvette az én KORG M3-asomat Gyakorlatilag soha semmiben nem lehetünk biztosak ezért az a biztos, ha személyesen intézünk minden új partnert és lehet postán azzal, akivel már megbízunk egymásban.
 3. Koródi Csaba

  Apró CSERE etika

  Úgy legyen. Egyébként roppant tanulságos időnként minkét oldalról megismerni egy-egy történetet
 4. Koródi Csaba

  Apró CSERE etika

  Nehéz ügy. Én tizenX éve csereberélem a cuccaimat és az üzletek 80%-át az utcán bizniszeltem. Ez idő alatt soha egyszer sem vertek át engem és én sem senkit, több tucat kütyü ment így át a kezeim között. Fontos a kölcsönös bizalom és a korrekt üzleti hangnem. Sajnos azt kell mondjam, hogy a "stílus maga az ember", vagyis ha az üzletfeled két órát nyúzta volna a hangszert próbaképp, majd otthon beledugja a saját kontakthibás kábelét, akkor is pont ugyanebben a stílusban esne neked, így ebből a szempontból mindegy hogy az utcán, vagy rendesen lepróbált körülmények között cseréltetek. Ez roppant sajnálatos, de kivédhetetlen. Ilyen csere-bere üzletekben én annyi biztonsági rést szoktam hagyni magamnak, hogy nem adom tovább azonnal a cuccot, vagy nem költöm el azonnal a kapott pénzt, legyen ideje a vevőnek saját szobájában, nyugodtan kipróbálni és 1-2 napon belül én magam kérdezek vissza, hogy "Na hogy tetszik?", ergo csekkolom, hogy senki nem csalódott és utána lépek tovább. Jelen esetben higgadt, konstruktív megoldást keresnék. Megnézni mi a baj vele és ha békíthetetlen a dolog, akkor visszavenni, átnézetni, újra piacra dobni... és akkor talán visszajutsz a pénzedhez.
 5. Koródi Csaba

  Roland FA06 CSERE IS

  Tökéletes műszaki állapotú Roland FA06, dobozában, gyári adapterével, gyári overlay-el. Makulátlan, stabil hangszer. Cserélném hasonlóan megbízható állapotú YAMAHA MOXF6-ra, vagy KORG KROME 61-re egy-egy-ben. Vagy KP 260 ezer Ft.
 6. Koródi Csaba

  KORG Krome Tatabánya környékén.

  Sziasztok, Egészen véletlenül nem akad valakinek Tatabánya környékén egy megnézegethető KORG KROME-ja?
  1. Show previous comments  1 more
  2. djuice

   djuice

   Azt mondja a rendszer: "Koródi Csaba frissítette az állapotát". Ez mit jelent igazából?

  3. Koródi Csaba

   Koródi Csaba

   Csak mint a FB-on, van egy olyan rublika, hogy “Mi jár a fejemben”... oda írtam.

  4. Koródi Csaba

   Koródi Csaba

   Köszi Blank! Valójában 12 éve létezik a honlapom, azóta gyűlnek az írások. Ezt a domaint 2 éve fizettem be, azelőtt ingyenweben voltam vele.

 7. Koródi Csaba

  Yamaha CP88

  A KURZWEIL-ben az a jó, hogy pont az ellentéte mondjuk egy MOXF-nek. Míg a MOXF-en otthon a fülesben marha jól szól minden, harap, torzít, szól a húr elengedés stb., aztán elviszed koncertre zenekarba és eltűnik, nemcsak a húrelengedés, de az egész hangszer is... Addig a KURZWEIL otthon a fülesben majdhogynem csalódás, aztán felteszed színpadra és hallatszik, kijön a zenekarból, pont ahogy kell. Nem tudnám megmondani miért, de így van. Négy különböző KURZWEIL-em volt, mindegyiket imádtam... szegények mindig abban véreztek el, hogy hazavittem őket chill szintizenét csinálni és roppant mód akadályozott a hangszerek összetettsége és a csilliárdnyi paraméter-erdő. Amíg bekapcsoltam a színpadon a gyári presetekkel, addig nagyon a helyén voltak... de megnevezni akkor sem tudtam volna belőle egyetlen Rhodes mintát, vagy kombó típust sem
 8. Koródi Csaba

  Yamaha CP88

  Nem tévedsz, valóban van. A MOXF-ben és az FA-ban mindenképpen. A Kurzweil kicsit összetettebb kérdés... túl összetett Ráadásul a MOXF-ben ún. VCF effektek is vannak, amelyek a gyártó marketingszövege szerint ármkörig visszamenőleg modellezik le az adott effekteket, ami egyébként jóni jó tényleg, de egy kicsit duma. Ugyanakkor ezek az effektek megfelelően organikus hangszín nélkül mit sem érnek. Igaz ami igaz a megoldáshoz ebben az árkategóriában épp az említett FA és a MOXF állnak a legközelebb, e fölött pedig a NORD, az is inkább az Electro 3 után. A 2-es Electroba a tíz évvel ezelőtti kezdő packokon kívül nem tölthető be más az újakból.
 9. Koródi Csaba

  Yamaha CP88

  Hmm, a "Nagytestvér" figyel engem Elvben igaz, egyik volt hangszerem sem kutyaütő, de hogy: Nefertiti, Low Deep, Close Ideal, meg ezek twin reverb-es vagy jazz chorus kombós megszólalása ilyenekről ezek esetében szó sincs. A Kurzweil, MOXF, Electro2 esetében beszélhetünk arról hogy "egész jó". Az FA06, VR09-ek esetében beszélhetünk arról hogy "szó-szó". Az M3 esetében max arról hogy "nem szar" De hogy konkrétan ezeket igazi Rhodes-hoz lehetne hasonlítani, azt nehezen tudom elképzelni. Mellesleg amit az MO-ból kihoztál, tényleg baromi jó!
 10. Koródi Csaba

  Yamaha CP88

  Hmm, hát én sajnos nem lehetek mérvadó semmilyen tekintetben. Nálam 24 éve két terület áll folyamatos harcban egymással: az otthoni szinti prüntyögés és a zenekari színpadi játék, teljesen eltérő stílusban. Nem ritkán volt egy hangszerem aminek mindkét területen helyt kellett volna állnia, viszont soha nem volt pénzem arra, hogy akár csak az egyik területre is minőségi hangszert vegyek. Azthiszem kijelenthetem, hogy a milliónyi csereberém szinte mindig a workflow-ról szólt és csak másodsorban a hangminőségről, mert amiről itt fent beszélgettek, azt a szintet soha nem ütötte meg egyik hangszerem sem
 11. Koródi Csaba

  Yamaha CP88

  Ezt abszolút aláírom. Nálam is sok varia volt ezzel a múltban. De amikor a repertoár 95%-ában csak zongorázok akkor abban az 5%-ban azt kibírom hogy kalapácsoson kell orgonázni, azt viszont nem ha szar orgona hangon kell tennem. A 95%-ért viszont érdemes klafa zongorabillentyűvel klafa zongorahangon játszani.
 12. Koródi Csaba

  Yamaha CP88

  Maximálisan igazat adok. Viszont amíg a YAMI CP88-ban nincs Hammond klón mint a Nord-ban, addig nálam esélytelen a CP88, pedig a feketék a gyengéim nem a vörösek
 13. Nem akartam belekotyogni, de orosz, tört programot szerintem nem illik reklamálni.
 14. OP-Z-vel kapcsolatban is minden infó jöhet. Nem OFF-Topik, unblokk az OP-kről szól ez a topik
×