Jump to content
Ménemszól.hu

Koródi Csaba

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.487
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  73
 • Ennyit fórumozott

  552d 13h 31m 5s

Koródi Csaba last won the day on August 13 2018

Koródi Csaba had the most liked content!

Megbízhatósága

388 Megbízható

2 követő

Koródi Csaba tagunkról:

 • Rang
  Óbester
 • Születésnap 1974-08-18

További Információ

 • Lakhely:
  Magyarország, Tatabánya
 • Érdeklődési kör
  Szintik, chillout

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.szintimania.hu

Legutóbb az adatlapod nézték:

15.125 profil megtekintő
 1. Koródi Csaba

  KORG Minilogue XD

  Na jó, tényleg lett XD. Cíp!
 2. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Köszönöm! Fogom a kezét, szóval bővülget ahogy időm engedi.
 3. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Na ugye!
 4. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Hasonlóképp érzek én is. Ha AT-os volt is a hangszerem, nem használtam, a MIDI fájlból viszont kénytelen voltam kikukázni a milliónyi plusz CC üzenetet, amit random felvett. Játék közben csak lassít amíg kinyomom, így inkább MOD kerékre teszem a funkcióját. Ez persze szintén saját vélemény, ettől még másnak hiányozhat. Az FM sound dizájn egyébként elég ingoványos talaj. Nagyon érteni kell hozzá. Oké, hogy most benne van a MODX-ben a teljes sounddizájn lehetőség, de ezt eddig is meg lehetett volna tenni bármilyen PCM szinti és egy FM modul együttes használatával... csak épp kevesen értik az FM sound dizájnt (én sem). Hogy konkrét példát említsek, ott van a YAMAHA MX-ek második generációja, amik iPad-en keresztül integrálódnak a YAMAHA FM Essential programmal és a PCM + FM sound dizájn lehetősége ugyanúgy ott volt előttünk eddig is. Mondhatjuk a szegény ember MODX-ének De nem használom ki, nem értem az FM-et. Affinitás, türelem kell hozzá és az, hogy a hangzás amit így ki tudunk hozni, pont kelljen az eszköztárunkba. Persze, előfordulhat, hogy a MODX-ben sikerült emészthető UI-be tenni az FM-et, amit könnyebb megérteni, és esetleg még intuitív is, de ez biztosan egyénenként is változó lesz... tényleg marad a "puding próbája".
 5. Koródi Csaba

  GAIA vs SuperNatural SYNTH

  Na, ebben sincs semmi ördöngősség, csak egy kis Lightning-USB kábelcafat kell az USB zsinór végére és kész. Az MX átveszi az iPhone hangját és a hangszeren szól, sőt a hangszer menüjében a DAW volume-al állíthatod az iPhone hangerejét a hangszerhez. Az iPhone (iPad) szoftszintik és az MX hangját keverve is sound-dizájnolhatunk. Ettől különleges az MX-ek II-es generációja. Kiadtak hozzá egy ingyenes FM Essential nevű szintit is, ami érzékeli a rádugott MX II-t és megnyílik full verzióban, amiben MX + az FM szoftszintivel vegyes hangszíneket is készíthetünk, még a Program Change-et is kiadja a hangszernek, hogy a felprogramozott hangszínre ugorjon. Így már egy kicsit olyan, mintha egy MODX Le-nk lenne De nem kell az FM Essentialt használnunk. Az iPone-on vagy iPad-en található bármelyik szoftszintivel keverhetjük az MX hangját. És hogy FA vonatkozása is legyen a dolognak, az iPad az FA-t nem ismeri fel audio eszköznek, csak MIDI eszköznek. Ez sajnos hiba a Roland részéről, miközben a Yamaha már a MOX óta hozza ezt.
 6. Koródi Csaba

  Juno DS vagy FA workstation?

  Na jó, nem ez a fő profilja. De benne van. Az Integrán sem lehet máshogy drawbarokat húzogatni, sőt az Integrának még szép nagy kijelzője és kontrollerei sincsenek, azt mennyivel drágább Szóval ez az FA06 egy nagyon jó konstrukció, és ezt nagyon sok workstation után mondom
 7. Koródi Csaba

  KORG Minilogue XD

  Ribbon szalaggal természetesen
 8. Koródi Csaba

  Juno DS vagy FA workstation?

  Hát, azokat a kurzorral kell kiválasztani sajnos. Viszont szinte sosem kell drawbart huzogatnom. Az a hatalmas dolog nekem ebben, hogy nem egy PCM orgonát kell kiválasztanom, ami vagy megfelel az ízlésemnek, vagy nem, hanem egy Hammond klónt tudok felépíteni a rá jellemző paraméterekkel. A VR09-et végül óvtam, nem hurcolászós hangszernek használtam, hanem a country zenekarom próbatermében volt fixen, csak ott használtam és onnan csak a komolyabb koncertekre vittem, a haknikra sem. Az MX a full univerzális, azzal tudok menni a munkahelyi bandába, a haverokhoz, vagy bárhova.
 9. Koródi Csaba

  GAIA vs SuperNatural SYNTH

  Ez nálam is sarkallatos pont és már szarrá csereberéltem a hangszereimet, de ha talál magának az ember egy olyan hangszert, amibe érdemes belemélyülni, akkor folyamatosan tanulja. Így vagyok az FA06-al. És az elmúlt pár napban rájöttem, hogy a PAD-okat át lehet állítani a SuperNatural Synth motor Partialjainak a szelektálására és ki-be kapcsolására... na, ez nagyon sokat gyorsít és oldalanként 4-5 gombnyomást megspórol,, plusz a Partalok értékeinek összehasonlítását is minimális gombnyomásra gyorsítja.
 10. Koródi Csaba

  Juno DS vagy FA workstation?

  Az FA06 a szobahangszerem, amit a szobából ki sem mozdítok, az MX pedig a hurcolászós, bármelyik zenekarban bevethető hangszerem, rendkívül sokféle hanggal, kézreálló kontrollálással, nagyon könnyű, és ha bármi nem lenne meg benne, akkor (mivel hangkártyaként is korrekt, gyors és csendes) elég egy iPhone 6S-t rádugni és bármilyen szoftszintit képes vonalból megszólaltatni pöpecül, és persze kontrollálni is azokat. Nincs benne semmi ördöngősség: ha PCM hangszínt editálok, akkor a rá jellemző ablak jön fel, ha SN-S hangszínt editálok, akkor az SN-S felületet adja be, és ha SuperNatural orgona hangszínt editálok, akkor az orgona blokk nyílik meg.
 11. Koródi Csaba

  KORG Minilogue XD

  Gyanítom hogy a hír "XD" Ahogy a nevében is van
 12. Tisztelt Hirdető! Kérem, jelezze hogy hol és mikor tekinthető meg a Yamaha MX szintetizátor.Regisztrált tag vagyok.

  Üdvözlettel: István

  1. Koródi Csaba

   Koródi Csaba

   Kedves István!

   Levélben válaszolok.

   Üdv!

 13. Halli! Gondolom ehhez elég jól fel van tolva mindkettő. A diktafon alkalmazáshoz érthetően kell a gain, ezért a hangszóró hangerejét húznám le amennyire lehet. Aztán olyat is lehetne keresni a hangkártya mixerében, hogy kikapcsolni a mikrofon direkt monitort, vagyis nem jelenik meg egyáltalán a mikrofon hangja a hangszórón... a diktafon alkalmazás felveszi, a hangszórón szól ha visszahallgatod, de nem kerül be direktben állandó jelleggel a mikrofon az erősítőbe.
 14. Koródi Csaba

  GAIA vs SuperNatural SYNTH

  Köszönöm a válaszod! Valami ilyesmi elgondolásom volt a dologról. Az FA kombinációs lehetőségei nagyon sokat hozzátesznek az alap motorhoz, de ez a sok-sok nyomkodás és lapozgatás, meg hogy lapon belül is vannak paraméterek, amik 4-5-6 gombnyomással érhetőek el és a továbblapozáshoz is még négyet kell nyomni, hát ez nagyon visszavet. Az iPad editáláson mit értesz a VR09-et, vagy az FA06-hoz is van valami megfejtésed? A VR09 iPad Editorjával tesztelek épp. Nagyon kényelmes, csak a kiszerkesztett hangszín mással nem kombinálható és nem állítható multitimbrálba mint az FA-n. Illetve a VR09-et alapvetően funk-rock-blues zenekarban, színpadon használom, nem feltétlenül otthon sounddizájnra. Egy olyan iPad Editor mint ami a VR09-nek van, az FA-t is jól feldobná nekem.
 15. Koródi Csaba

  GAIA vs SuperNatural SYNTH

  Sziasztok! Hátha van valakinek tapasztalata. Van nekem két Rolandom is, amiben van SN-S hangmotor (FA06, VR09). Aztán mostanában nézegettem a Roland GAIA-t, mert az olyan guszta. A nézegetésnek az lett a konklúziója, hogy a GAIA felülete konkrétan ugyanaz, mint az SN-S felülete... mondjuk egy VR09 iPad editorjában. Jól látom én azt hogy az SN-S szintimotor lényegében egy GAIA szintimotor? Van bármi lényeges különbség a kettő megszólalása között? (Persze eltekintve az FX-ektől.) Talán valaki megtapasztalta már együtt a kettőt
×