Jump to content
Ménemszól.hu

Koródi Csaba

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  1.487
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  73
 • Ennyit fórumozott

  552d 18h 22m 59s

Koródi Csaba összes megnyilvánulása

 1. Koródi Csaba

  KORG Minilogue XD

  Na jó, tényleg lett XD. Cíp!
 2. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Köszönöm! Fogom a kezét, szóval bővülget ahogy időm engedi.
 3. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Na ugye!
 4. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Hasonlóképp érzek én is. Ha AT-os volt is a hangszerem, nem használtam, a MIDI fájlból viszont kénytelen voltam kikukázni a milliónyi plusz CC üzenetet, amit random felvett. Játék közben csak lassít amíg kinyomom, így inkább MOD kerékre teszem a funkcióját. Ez persze szintén saját vélemény, ettől még másnak hiányozhat. Az FM sound dizájn egyébként elég ingoványos talaj. Nagyon érteni kell hozzá. Oké, hogy most benne van a MODX-ben a teljes sounddizájn lehetőség, de ezt eddig is meg lehetett volna tenni bármilyen PCM szinti és egy FM modul együttes használatával... csak épp kevesen értik az FM sound dizájnt (én sem). Hogy konkrét példát említsek, ott van a YAMAHA MX-ek második generációja, amik iPad-en keresztül integrálódnak a YAMAHA FM Essential programmal és a PCM + FM sound dizájn lehetősége ugyanúgy ott volt előttünk eddig is. Mondhatjuk a szegény ember MODX-ének De nem használom ki, nem értem az FM-et. Affinitás, türelem kell hozzá és az, hogy a hangzás amit így ki tudunk hozni, pont kelljen az eszköztárunkba. Persze, előfordulhat, hogy a MODX-ben sikerült emészthető UI-be tenni az FM-et, amit könnyebb megérteni, és esetleg még intuitív is, de ez biztosan egyénenként is változó lesz... tényleg marad a "puding próbája".
 5. Koródi Csaba

  GAIA vs SuperNatural SYNTH

  Na, ebben sincs semmi ördöngősség, csak egy kis Lightning-USB kábelcafat kell az USB zsinór végére és kész. Az MX átveszi az iPhone hangját és a hangszeren szól, sőt a hangszer menüjében a DAW volume-al állíthatod az iPhone hangerejét a hangszerhez. Az iPhone (iPad) szoftszintik és az MX hangját keverve is sound-dizájnolhatunk. Ettől különleges az MX-ek II-es generációja. Kiadtak hozzá egy ingyenes FM Essential nevű szintit is, ami érzékeli a rádugott MX II-t és megnyílik full verzióban, amiben MX + az FM szoftszintivel vegyes hangszíneket is készíthetünk, még a Program Change-et is kiadja a hangszernek, hogy a felprogramozott hangszínre ugorjon. Így már egy kicsit olyan, mintha egy MODX Le-nk lenne De nem kell az FM Essentialt használnunk. Az iPone-on vagy iPad-en található bármelyik szoftszintivel keverhetjük az MX hangját. És hogy FA vonatkozása is legyen a dolognak, az iPad az FA-t nem ismeri fel audio eszköznek, csak MIDI eszköznek. Ez sajnos hiba a Roland részéről, miközben a Yamaha már a MOX óta hozza ezt.
 6. Koródi Csaba

  GAIA vs SuperNatural SYNTH

  Sziasztok! Hátha van valakinek tapasztalata. Van nekem két Rolandom is, amiben van SN-S hangmotor (FA06, VR09). Aztán mostanában nézegettem a Roland GAIA-t, mert az olyan guszta. A nézegetésnek az lett a konklúziója, hogy a GAIA felülete konkrétan ugyanaz, mint az SN-S felülete... mondjuk egy VR09 iPad editorjában. Jól látom én azt hogy az SN-S szintimotor lényegében egy GAIA szintimotor? Van bármi lényeges különbség a kettő megszólalása között? (Persze eltekintve az FX-ektől.) Talán valaki megtapasztalta már együtt a kettőt
 7. Koródi Csaba

  Juno DS vagy FA workstation?

  Na jó, nem ez a fő profilja. De benne van. Az Integrán sem lehet máshogy drawbarokat húzogatni, sőt az Integrának még szép nagy kijelzője és kontrollerei sincsenek, azt mennyivel drágább Szóval ez az FA06 egy nagyon jó konstrukció, és ezt nagyon sok workstation után mondom
 8. Koródi Csaba

  KORG Minilogue XD

  Ribbon szalaggal természetesen
 9. Koródi Csaba

  Juno DS vagy FA workstation?

  Hát, azokat a kurzorral kell kiválasztani sajnos. Viszont szinte sosem kell drawbart huzogatnom. Az a hatalmas dolog nekem ebben, hogy nem egy PCM orgonát kell kiválasztanom, ami vagy megfelel az ízlésemnek, vagy nem, hanem egy Hammond klónt tudok felépíteni a rá jellemző paraméterekkel. A VR09-et végül óvtam, nem hurcolászós hangszernek használtam, hanem a country zenekarom próbatermében volt fixen, csak ott használtam és onnan csak a komolyabb koncertekre vittem, a haknikra sem. Az MX a full univerzális, azzal tudok menni a munkahelyi bandába, a haverokhoz, vagy bárhova.
 10. Koródi Csaba

  GAIA vs SuperNatural SYNTH

  Ez nálam is sarkallatos pont és már szarrá csereberéltem a hangszereimet, de ha talál magának az ember egy olyan hangszert, amibe érdemes belemélyülni, akkor folyamatosan tanulja. Így vagyok az FA06-al. És az elmúlt pár napban rájöttem, hogy a PAD-okat át lehet állítani a SuperNatural Synth motor Partialjainak a szelektálására és ki-be kapcsolására... na, ez nagyon sokat gyorsít és oldalanként 4-5 gombnyomást megspórol,, plusz a Partalok értékeinek összehasonlítását is minimális gombnyomásra gyorsítja.
 11. Koródi Csaba

  Juno DS vagy FA workstation?

  Az FA06 a szobahangszerem, amit a szobából ki sem mozdítok, az MX pedig a hurcolászós, bármelyik zenekarban bevethető hangszerem, rendkívül sokféle hanggal, kézreálló kontrollálással, nagyon könnyű, és ha bármi nem lenne meg benne, akkor (mivel hangkártyaként is korrekt, gyors és csendes) elég egy iPhone 6S-t rádugni és bármilyen szoftszintit képes vonalból megszólaltatni pöpecül, és persze kontrollálni is azokat. Nincs benne semmi ördöngősség: ha PCM hangszínt editálok, akkor a rá jellemző ablak jön fel, ha SN-S hangszínt editálok, akkor az SN-S felületet adja be, és ha SuperNatural orgona hangszínt editálok, akkor az orgona blokk nyílik meg.
 12. Koródi Csaba

  KORG Minilogue XD

  Gyanítom hogy a hír "XD" Ahogy a nevében is van
 13. Halli! Gondolom ehhez elég jól fel van tolva mindkettő. A diktafon alkalmazáshoz érthetően kell a gain, ezért a hangszóró hangerejét húznám le amennyire lehet. Aztán olyat is lehetne keresni a hangkártya mixerében, hogy kikapcsolni a mikrofon direkt monitort, vagyis nem jelenik meg egyáltalán a mikrofon hangja a hangszórón... a diktafon alkalmazás felveszi, a hangszórón szól ha visszahallgatod, de nem kerül be direktben állandó jelleggel a mikrofon az erősítőbe.
 14. Koródi Csaba

  GAIA vs SuperNatural SYNTH

  Köszönöm a válaszod! Valami ilyesmi elgondolásom volt a dologról. Az FA kombinációs lehetőségei nagyon sokat hozzátesznek az alap motorhoz, de ez a sok-sok nyomkodás és lapozgatás, meg hogy lapon belül is vannak paraméterek, amik 4-5-6 gombnyomással érhetőek el és a továbblapozáshoz is még négyet kell nyomni, hát ez nagyon visszavet. Az iPad editáláson mit értesz a VR09-et, vagy az FA06-hoz is van valami megfejtésed? A VR09 iPad Editorjával tesztelek épp. Nagyon kényelmes, csak a kiszerkesztett hangszín mással nem kombinálható és nem állítható multitimbrálba mint az FA-n. Illetve a VR09-et alapvetően funk-rock-blues zenekarban, színpadon használom, nem feltétlenül otthon sounddizájnra. Egy olyan iPad Editor mint ami a VR09-nek van, az FA-t is jól feldobná nekem.
 15. ROLAND RS-5, ROLAND RS-50, KORG X5D, KORG N5. Ezek olyan hangszerek, amiket gyakorló zenészek is megvesznek akár színpadra, akár otthonra, és kijönnek a 60 ezer Ft-ból. Ezen kívül kb. az olcsóbb automata kíséretes Yamahák és Casiók jönnek ki ennyiből. Szerintem írd be a Jófogáson hogy 50-65 ezer Ft között listázzon és válassz egy nem vendéglátós szintit a keresési eredményekből.
 16. Koródi Csaba

  Juno DS vagy FA workstation?

  Érdekes látni ahogy felbukkant újra ez a topik hogy anno miket szóltam hozzá. Már nem is emlékeztem arra sem, hogy egyáltalán írtam ebben a témában. A helyzet az, hogy már egy éve én is FA06-ot használok és hál'égnek a VR09-et is meg tudtam mellette tartani színpadra. Így már maximálisan átlátom a SuperNatural Synth motor jelentőségét mindkét hangszerben. Plusz megtudtam, hogy az FA-ban is benne van a SuperNatural Orgona is, ami a VR09-ben. A GW8 és az FA06 között átmentem egy KORG Trinity Plus-on, egy YAMAHA MO6-on, egy ROLAND XP50-en, egy KURZWEIL PC361-en, egy YAMAHA MOXF6-on, egy KORG M3 XPanded-en és jelenleg az FA06 mellett tartok egy YAMAHA MX61-et. Ezek jó sok tapasztalattal gazdagítottak és még így is azt mondom, hogy az FA06 szól a legjobban és a legsokoldalúbb az árkategóriában.
 17. Koródi Csaba

  KORG SOS - Tényleg zenei asszisztens

  A KORG SR1 (SOS) recordere egy igazán hasznos kis eszköz. Sokszor láthattuk, hallhattuk a technikai paramétereit, így arra nem térnék ki... legyen elég, hogy végtelen számú sáv felvételére alkalmas “overdub” módszerrel. A kis eszközt láthattuk számos videóban, amelyekben gitáros zenész kollegák mutatják be, milyen hasznos eszköz és milyen könnyű vele nótákat képezni. De miért épp csak gitárosok használhatnának egy ilyen berendezést? A bemenetei között megtalálható a stereo line in csatlakozás is, így akár billentyűsök is haszonnal alkalmazhatják az eszközt. De szerintem bármilyen énekes, fúvós, gitáros, táncos, akármilyen előadó is bátran kiállhat vele a színpadra zenei alapnak és biztos vagyok abban is, hogy a technikus szakember sem haragudna meg, ha SOS-t vinnének magukkal a rongyos, karcos írott CD helyett ? Közismert igen, hogy a szintik már mindent tudnak, van bennük szekvenszer, meg minden, de állítom, hogy sok mű akad el valahol a hangszer bekapcsolása, a hangszínek válogatása, és a szekvenszer “helyzetbe” hozása között a sok macera miatt. Az SOS azonnal rendelkezésre áll, ott a zongora, idulhat a TAKT és már meg is őríztük az ötletet. Itt akár meg is állhatunk vele, de ha kedvünk szottyan rápróbálhatunk újabb hangszíneket, szólamokat, rápötyöghetünk ritmust stb. kipróbálhatjuk, hogy egyáltalán hogyan hangozna, anélkül, hogy a szinti szekvenszerébe behívott hangszínek effektútjaival és midicsatorna-leosztásaival bajlódnánk. Már a felvételnél alkalmazhatjuk az SOS effektjeit is, ami még közelebb juttat minket ahhoz, hogy az elképzeléseinknek megfelelően őrízzük meg a pillanatyi ötletet. Így történt ez a következő felvételemmel is. Csupán két harmónia és a hozzá tartozó zongorakíséret volt az alapötlet, ami miatt teljesen felesleges lett volna nagy melóba fogni és valljuk be nem sokat őrzött volna meg az elképzelésből sem, ha egy papírra felírom, hogy C és G ? A többi már csak rápötyögésből, próbálkozásból adódott hozzá, köszönhetően annak, hogy végtelen próbálkozás áll az ember rendelkezésére anélkül, hogy az a minőség rovására menne. A felvételen az is tetten érhető, hogy az SOS remek sztereó mikrofonjával milyen jó shaker-felvételt készíthetünk egy pezsgőtablettás doboz rázogatásával ? Az eszköz óriási haszna az is, hogy a felvett sávok elemeit külön-külön is megőrzi a fájlrendszerében, így ha jól sikerült a felvételünk, azt tovább is hasznosíthatjuk, vagy akár meg is masterelhetjük számítógépen. Esetemben erre sem volt szükség, hiszen az SOS-ben található egy FINALIZE funkció is, amivel az adott - számos darabkából összepakolt zenénket - egy tökéletes, normalizált, sztereó WAV fájlban összegzi nekünk saját maga. A fent hallható zene bármennyire is “képújságos” jellegel készült zeneileg :-), technikailag teljes egészében az SOS-el lett létrehozva, effektezve, masterelve.
 18. Koródi Csaba

  Hasznos App -ok IOS re?

  Alapvetően nem sok, mert az Europa megnyitása 3500 Ft. A Pack-ek meg 350 Ft körül vannak. De a Magellánt annó kb. 300 Ft-ért vettem, és most sem több 2000-nél és kicsit összetettebb. Vagy a Waldorf NAVE-hez is félárazva jutottam hozzá, kb. 3000 Ft-ért és milliónyi preset van hozzá, akár ingyen is. De még nagyon sok szintit említhetnék töredék áron, ami hasonló, vagy összetettebb... példának okáért a SYNTH ONE, ami full ingyenes. Tehát mint szinti, nem egy nagy eresztés. Nézzük akkor szekvenszer oldalról, hát onnan meg olyan, mint az AUXY egyetlen sávja. Szóval szekvenszerként sem hasít.
 19. Koródi Csaba

  Hasznos App -ok IOS re?

  Annyira nem fullos, mert az alap verzióban 5 paraméter módosítható. Ha meg szeretnénk nyitni további funkciókat, akkor alkalmazáson belül vásárolni kell. Szerencsére meg lehet nézni, hogy milyen funkciókkal bővülünk ha fizetünk érte, de az nagyon harmatos, még egy Magellánhoz képest is. MOD mátrix-nak nem nevezném ami van benne, és úgy egyébként nagyon kevés a belenyúlási lehetőség. Hangkészleteket szintén vásárolni kell az alkalmazáson belül, de azt nem írja, hogy ha megvásárol az ember egy szettet, akkor valójában hány darabot kapunk 1-et, vagy 128-at? Egy alkalmazásnak a nevében ha szerepel a Reason, akkor valamiféle jó kis zenekészítő alapra számít az ember, valami jó fordulattal, amit eddig nem láttunk, erre ami ebben van, az egy 1 sávos szekvenszer, ami olyan, mintha kivettek volna az AUXY-ból egy darabkát. SŐT az egész Reason Compact úgy néz ki, mint egy AUXY... most hogy jobban belegondolok, még a szinti motor 5 paramétere is ugyanaz. Szóval lehet, hogy ez a Reason Compact egy AUXY, amibe kicsit belekutyultak az Europa-nak nevezett Engine-el? Ráadásul ha be van kapcsolva az iPad-en a net, akkor el sem indul, csak ha regisztrálsz és bejelentkezel. Egyetlen elemében sem használható, ennél még az AUXY is hasznosabb, mert ott bármennyi szekvenszer sávot létrehozhatunk.
 20. Jujj de nagyon elment ez a topik, számomra dekódolhatatlan kódok irányába Bedobnék egy visszatérő kódot Valaki próbálgatta már a KORG Electribe Wave-et?
 21. Koródi Csaba

  Hasznos App -ok IOS re?

  Nos, a válasz: A Reason Compact egy rakás semmit nem ér, azért kár OS-t frissíteni. Más szempontból érdemes volt, így frissítettem. A Reason Compactot meg tíz perc után töröltem.
 22. Koródi Csaba

  Reloop Tape 2

  Hmm, a létjogosságával még együtt tudnék élni, de a kivitel minősége és az 50 ezer Ft-os ára?? Elég durva. Bárkinek inkább ajánlom immár kb. 7-dik éve a KORG SOS felvevőt
 23. Koródi Csaba

  KORG Electribe 2 vagy Novation Circuit?

  Egy kis elméleti diskurzusban lennék kíváncsi véleményekre, tapasztalatokra. Szerintetek KORG Electribe 2 vagy Novation Circuit?
 24. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Ezt annyira nem bánom mert pont ezért nyitva szoktak lenni, így inkább oda megyek. De ha kint sem lesznek és nyitva sem lesznek, akkor elszomorodok.
 25. Koródi Csaba

  Yamaha MODX

  Ízlések és pofonok. Megnyomkodtam egy pár Dexibell típust és nagyon kellemesek játékra, hangra, mindenre... valóban időtálló hangszereknek tűnnek. Nekem is bejövősek. Ár tekintében sajnos esélytelenek. Igaz, ár tekintetében a címszereplő is esélytelen. Apropó, az jelent valamit, hogy sem a YAMAHA hivatalos honlapja, sem a Youtube csatornája nem tud semmit erről a hangszerről? Csak másod-harmad kézből írnak róla a neten mások.
×