Jump to content
Ménemszól.hu

JánosHorváth

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  282
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  8
 • Ennyit fórumozott

  383d 10h 26m 20s

JánosHorváth last won the day on June 2 2015

JánosHorváth had the most liked content!

Megbízhatósága

51 Megbízható

JánosHorváth tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. JánosHorváth

  Hill Datum+Alesis BRC+LaCie firewire ház+Switchcraft aljazatok

  Árak a fotóknál https://www.facebook.com/pg/Arionsound-1617324281866117/photos/?tab=album&album_id=1645421319056413
 2. Bevallom őszintén, magam sem értem a magvas hozzászólásomat. Valami más témával kapcsolatban összezavarodhattam.
 3. Baszki, nem is értem, Ableton vásárláshoz pontos géptípusokkal geciztek ?
 4. Érdekes, én az Atari 1040, mac g3-g4-g5, macbook, Mac mini vonalon haladtam, mindig minden gond nélkül működött. ( Kivéve persze 2-3 vinyó hibát, újra installt, ilyesmik) Napi 6-10 órában be vannak kapcsolva, az uad twinem gyakorlatilag 2014 óta folyamatosan megy, főleg dolgozom, de a szokásos civil felhasználások is egyfolytában mennek.
 5. JánosHorváth

  Logic dalszöveg

  Én Digital Performerrel csináltam ezt - fehér macbook-saffire pro 40. Be lehet úgy állítani a markereket, hogy minden nóta végén megáll és kézzel kell tovább indítani. Vagy lábbal-midi note-al. A szöveget meg lehet jeleníteni, ami szintén mindig vált a következő nótára. Tökéletesen működik, de meguntam a szarakodást és inkább megtanuljuk a nótákat, sokkal szórakoztatóbb
 6. JánosHorváth

  Használt Mac megéri-e?

  Téged büntet az os, mivel annyi fáradtságot nem vettél, hogy válaszolj arra a "bizonyos" novemberi installos nyavalygásodra adott segítőkész hozzászólásomra, ami így hangzott: " Na letöltöttem az installer appot, csináltam egy-egy bootolható pendrájvot és külső vinyót - nekem is jól jöhet még - ha kell kölcsön, keress meg." Egyébként a 2014-es mini tökéletes, a Garagebanddel együtt. Én 48 sávos, két órás rock koncerteket keverek rajta - DP-vel, uad segítséggel. Valamit nagyon értesz ebben a dologban.
 7. JánosHorváth

  Motu microbook II probléma

  Nem ismerem se a windowst se a dawodat, én először lehúznám a hangkártyát, létrehoznék egy "new" daw projectet valami más inputtal, a kívánt sampling rate-el, majd újra indítanám a "new" projectet immár deldugott motuval.
 8. JánosHorváth

  120 BPM=120 BPM ?

  Oberheim DMX-el szórakozom, a sync to tape jelét + a saját metronomját felvettem egy-egy Digital Performer sávra. Utána elkezdtem nézegetni a DP metronommal való egyezését. 3 percen 5 ms a csúszás. Valódi zenében nem számít sokat, plusz nyilván elég gyorsan meg lehet editálni a DMX sávokat 4-8-16 ütemenként, ha valakinek nagyon zavarja a szemét a néhány ms csúszás. Kézenfekvő lenne a DP tempóját megváltoztatni, de ott a tizedesvessző után csak két helyiértéken lehet változtatni és a legkisebb változás - 120,01 - már túl sok. Én nem vagyok nagyon gyakorlott a midi-szekvenszer-dobgép területen, kíváncsi vagyok, ki hogy foglalkozik a különböző kütyük ( sync to tape, pulse, stb. szinkron ) BPM különbségeinek a megfejtésével.
 9. JánosHorváth

  keverőpult földelés

  Igen. Nem kell véresen komolyan venni, ha nincs brumm, földhurok, akkor lehet az jó mindkét oldali bekötésnél is, de ha búg valami, akkor meg kell nézni, hogy az árnyékolás megszakítása segít-e. Nem csak a D/A-ra igaz, komplett stúdió szimmetrikus kábelezést így csinálnak sok helyen. Kivétel a mikrofonkábel.
 10. JánosHorváth

  keverőpult földelés

  Nem egészen ezt mondja angolul a manual: "It is essential that the console is operated with these two earths linked. They may, however, be linked at a different point in the installation: for example, a technical earth in the installation site. In this case the wire link between the two posts must be removed." Ezen kívül van egy sorrend , amit be kell tartani az installációkor.: 1. Lehallgatórendszert belövöd. Van brumm- nincs brumm. Ha van, megoldod. 2. A keverőpultot bekapcsolod, rádugod a monitorodat ( ami magában már zajmentes volt ), van brumm - nincs brumm, ha van, megoldod. 3. Outboard, innen már csak ismételném magam... Az egész rendszer földhurok mentesítésének gyakorlata általában az, hogy az árnyékolások ( szimmetrikus rendszerben 1.árnyék, 2.melegpont, 3. hidegpont ) csak a forrás oldalon vannak bekötve. A földpotenciálra hozás miatt egy bekötés elég, viszont így nincs hurok.
 11. JánosHorváth

  OS Sierra

  Na letöltöttem az installer appot, csináltam egy-egy bootolható pendrájvot és lülső vinyót - nekem is jól jöhet még - ha kell kölcsön, keress meg.
 12. JánosHorváth

  OS Sierra

  Azt hittem, a telepítés akadt el.
 13. JánosHorváth

  OS Sierra

  https://www.macworld.com/article/3204672/macs/how-to-create-a-bootable-macos-high-sierra-installer-drive.html
 14. JánosHorváth

  UA Arrow

  Ez igaz arra az esetre, ha egy csomó sávot dugig akarsz rakni keveréskor pluginekkel. Ha viszont abban gondolkozol, hogy felvétel közben a sávokat egyenként, jó minőségű pluginekkel tudod felvenni és adott esetben bővítheted a dsp kapacitásodat pl. egy quad, vagy okta ( van olyan ? ) bővítővel, akkor ez nagyon vonzó beszállás az uad világba. Rengeteg embernek elég a két jóminőségű felvételi csatorna, nem beszélve arról, hogy bármikor fel lehet bővíteni kölcsön lomokkal akár 18 sávra aggregate device módban pl. két focusrite pro 40-el, vagy bármilyen hasonló firewire-usb kütyüvel.
 15. JánosHorváth

  OS Sierra

  Sajnos nem tudok ehhez érdemben hozzászólni, mert nekem felment, de rengeteg megoldás, tanács van a neten, ha rákeresel, hogy "high sierra install problem", stb. De ha nem kötelező, hagyd meg a meglévő, működőt. Én csak a kalandvágy miatt fogtam bele - volt egy pár munka nélküli napom - de az eszemmel tudtam, hogy áthágom az 1. számú alapszabályt: hagyd békén azt, ami működik. Voltak gondjaim az install után az uad plugijeimmel, de megtaláltam szerencsére a megoldást. Most van egy ugyanolyan - hajszállal belassult - rendszerem, mint azelőtt volt az atomstabil El Capitan. Úgyhogy csak akkor installáld, ha valami miatt muszáj, a leállásra meg meg kell keresned a neten a megoldást, mert sokan panaszkodnak hasonló gondokra. Egyébként 1-3 napja már van egy javító update, ma azt is felraktam, ha már elindultam ebbe az irányba, az is felment viszonylag simán. ( Azt ugye megnézted, hogy az App Store fiókod magyar régióra, vagy nyelvre van állítva ? )
×