Jump to content
Ménemszól.hu

JánosHorváth

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  286
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  8
 • Ennyit fórumozott

  386d 14h 23m 27s

JánosHorváth last won the day on June 2 2015

JánosHorváth had the most liked content!

Megbízhatósága

55 Megbízható

JánosHorváth tagunkról:

 • Rang
  Kapitány

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://help.uaudio.com/hc/en-us/articles/206780533-Using-Hardware-Inserts-with-Apollo-Twin
 2. JánosHorváth

  Dal lopása - ügyesen

  A 40 000-es dolgot nem értem, de nem is fontos. Annyian nézték meg az "eredetit". Nem állítottam, hogy nem lopott a nóta, csak magáról a versenyzőről nehezen képzelem el, hogy sorról sorra másolt, de ahogy írtam, valamelyik ötletgazdájáról, zenészéről már jobban el tudom képzelni ugyanezt- ahogy írtam is. De persze az se kizárt, hogy maga a főúhős lopta.
 3. JánosHorváth

  Dal lopása - ügyesen

  Egyébként meg tökmindegy, mert akár lopás, akár nem, mindkettő úgy szar, ahogy van
 4. JánosHorváth

  Dal lopása - ügyesen

  Az a helyzet, hogy indirekten, fordított logikával közelítek ehhez a dologhoz. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy Petruska szerű, közepes, majdnem sztár úgy lopjon el tudatosan egy nótát, amit már közel 40 000-en megnéztek, hogy leszarja a lebukás veszélyét. Vagy nem ő volt az ötletgazda szerintem, vagy bárki lett légyen is a valódi szerző, sajnos létezik a nem tudatos lopás, ha elég sokat hallgat valaki egy nótát, bizony jóhiszeműen is megtörténhet, hogy hetek múlva feljön a tudatalattiból, mint "saját szerzemény". velem már történt ilyen, sokkot kaptam, amikor valamiért rájöttem, hogy a dalom már létezik. Egyébként az is a lopás ellen szól, hogy a rendes tolvaj csak a tempót, bizonyos hangszerelési elemeket veszi át, a melódiát megváltoztatja némileg, úgy próbálja az eredeti nóta hatásmechanizmusát átemelni, hogy eközben bizonyíthatatlan legyen a konkrét zenei megoldások azonossága.
 5. Árak a fotóknál https://www.facebook.com/pg/Arionsound-1617324281866117/photos/?tab=album&album_id=1645421319056413
 6. Bevallom őszintén, magam sem értem a magvas hozzászólásomat. Valami más témával kapcsolatban összezavarodhattam.
 7. Baszki, nem is értem, Ableton vásárláshoz pontos géptípusokkal geciztek ?
 8. Érdekes, én az Atari 1040, mac g3-g4-g5, macbook, Mac mini vonalon haladtam, mindig minden gond nélkül működött. ( Kivéve persze 2-3 vinyó hibát, újra installt, ilyesmik) Napi 6-10 órában be vannak kapcsolva, az uad twinem gyakorlatilag 2014 óta folyamatosan megy, főleg dolgozom, de a szokásos civil felhasználások is egyfolytában mennek.
 9. JánosHorváth

  Logic dalszöveg

  Én Digital Performerrel csináltam ezt - fehér macbook-saffire pro 40. Be lehet úgy állítani a markereket, hogy minden nóta végén megáll és kézzel kell tovább indítani. Vagy lábbal-midi note-al. A szöveget meg lehet jeleníteni, ami szintén mindig vált a következő nótára. Tökéletesen működik, de meguntam a szarakodást és inkább megtanuljuk a nótákat, sokkal szórakoztatóbb
 10. JánosHorváth

  Használt Mac megéri-e?

  Téged büntet az os, mivel annyi fáradtságot nem vettél, hogy válaszolj arra a "bizonyos" novemberi installos nyavalygásodra adott segítőkész hozzászólásomra, ami így hangzott: " Na letöltöttem az installer appot, csináltam egy-egy bootolható pendrájvot és külső vinyót - nekem is jól jöhet még - ha kell kölcsön, keress meg." Egyébként a 2014-es mini tökéletes, a Garagebanddel együtt. Én 48 sávos, két órás rock koncerteket keverek rajta - DP-vel, uad segítséggel. Valamit nagyon értesz ebben a dologban.
 11. Nem ismerem se a windowst se a dawodat, én először lehúznám a hangkártyát, létrehoznék egy "new" daw projectet valami más inputtal, a kívánt sampling rate-el, majd újra indítanám a "new" projectet immár deldugott motuval.
 12. JánosHorváth

  120 BPM=120 BPM ?

  Oberheim DMX-el szórakozom, a sync to tape jelét + a saját metronomját felvettem egy-egy Digital Performer sávra. Utána elkezdtem nézegetni a DP metronommal való egyezését. 3 percen 5 ms a csúszás. Valódi zenében nem számít sokat, plusz nyilván elég gyorsan meg lehet editálni a DMX sávokat 4-8-16 ütemenként, ha valakinek nagyon zavarja a szemét a néhány ms csúszás. Kézenfekvő lenne a DP tempóját megváltoztatni, de ott a tizedesvessző után csak két helyiértéken lehet változtatni és a legkisebb változás - 120,01 - már túl sok. Én nem vagyok nagyon gyakorlott a midi-szekvenszer-dobgép területen, kíváncsi vagyok, ki hogy foglalkozik a különböző kütyük ( sync to tape, pulse, stb. szinkron ) BPM különbségeinek a megfejtésével.
 13. JánosHorváth

  keverőpult földelés

  Igen. Nem kell véresen komolyan venni, ha nincs brumm, földhurok, akkor lehet az jó mindkét oldali bekötésnél is, de ha búg valami, akkor meg kell nézni, hogy az árnyékolás megszakítása segít-e. Nem csak a D/A-ra igaz, komplett stúdió szimmetrikus kábelezést így csinálnak sok helyen. Kivétel a mikrofonkábel.
 14. JánosHorváth

  keverőpult földelés

  Nem egészen ezt mondja angolul a manual: "It is essential that the console is operated with these two earths linked. They may, however, be linked at a different point in the installation: for example, a technical earth in the installation site. In this case the wire link between the two posts must be removed." Ezen kívül van egy sorrend , amit be kell tartani az installációkor.: 1. Lehallgatórendszert belövöd. Van brumm- nincs brumm. Ha van, megoldod. 2. A keverőpultot bekapcsolod, rádugod a monitorodat ( ami magában már zajmentes volt ), van brumm - nincs brumm, ha van, megoldod. 3. Outboard, innen már csak ismételném magam... Az egész rendszer földhurok mentesítésének gyakorlata általában az, hogy az árnyékolások ( szimmetrikus rendszerben 1.árnyék, 2.melegpont, 3. hidegpont ) csak a forrás oldalon vannak bekötve. A földpotenciálra hozás miatt egy bekötés elég, viszont így nincs hurok.
 15. JánosHorváth

  OS Sierra

  Na letöltöttem az installer appot, csináltam egy-egy bootolható pendrájvot és lülső vinyót - nekem is jól jöhet még - ha kell kölcsön, keress meg.
×
×
 • Create New...