Jump to content
Ménemszól.hu

JánosHorváth

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  286
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  8
 • Ennyit fórumozott

  386d 14h 23m 27s

JánosHorváth összes megnyilvánulása

 1. https://help.uaudio.com/hc/en-us/articles/206780533-Using-Hardware-Inserts-with-Apollo-Twin
 2. JánosHorváth

  Dal lopása - ügyesen

  A 40 000-es dolgot nem értem, de nem is fontos. Annyian nézték meg az "eredetit". Nem állítottam, hogy nem lopott a nóta, csak magáról a versenyzőről nehezen képzelem el, hogy sorról sorra másolt, de ahogy írtam, valamelyik ötletgazdájáról, zenészéről már jobban el tudom képzelni ugyanezt- ahogy írtam is. De persze az se kizárt, hogy maga a főúhős lopta.
 3. JánosHorváth

  Dal lopása - ügyesen

  Egyébként meg tökmindegy, mert akár lopás, akár nem, mindkettő úgy szar, ahogy van
 4. JánosHorváth

  Dal lopása - ügyesen

  Az a helyzet, hogy indirekten, fordított logikával közelítek ehhez a dologhoz. Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy egy Petruska szerű, közepes, majdnem sztár úgy lopjon el tudatosan egy nótát, amit már közel 40 000-en megnéztek, hogy leszarja a lebukás veszélyét. Vagy nem ő volt az ötletgazda szerintem, vagy bárki lett légyen is a valódi szerző, sajnos létezik a nem tudatos lopás, ha elég sokat hallgat valaki egy nótát, bizony jóhiszeműen is megtörténhet, hogy hetek múlva feljön a tudatalattiból, mint "saját szerzemény". velem már történt ilyen, sokkot kaptam, amikor valamiért rájöttem, hogy a dalom már létezik. Egyébként az is a lopás ellen szól, hogy a rendes tolvaj csak a tempót, bizonyos hangszerelési elemeket veszi át, a melódiát megváltoztatja némileg, úgy próbálja az eredeti nóta hatásmechanizmusát átemelni, hogy eközben bizonyíthatatlan legyen a konkrét zenei megoldások azonossága.
 5. Árak a fotóknál https://www.facebook.com/pg/Arionsound-1617324281866117/photos/?tab=album&album_id=1645421319056413
 6. Bevallom őszintén, magam sem értem a magvas hozzászólásomat. Valami más témával kapcsolatban összezavarodhattam.
 7. Baszki, nem is értem, Ableton vásárláshoz pontos géptípusokkal geciztek ?
 8. Érdekes, én az Atari 1040, mac g3-g4-g5, macbook, Mac mini vonalon haladtam, mindig minden gond nélkül működött. ( Kivéve persze 2-3 vinyó hibát, újra installt, ilyesmik) Napi 6-10 órában be vannak kapcsolva, az uad twinem gyakorlatilag 2014 óta folyamatosan megy, főleg dolgozom, de a szokásos civil felhasználások is egyfolytában mennek.
 9. JánosHorváth

  Logic dalszöveg

  Én Digital Performerrel csináltam ezt - fehér macbook-saffire pro 40. Be lehet úgy állítani a markereket, hogy minden nóta végén megáll és kézzel kell tovább indítani. Vagy lábbal-midi note-al. A szöveget meg lehet jeleníteni, ami szintén mindig vált a következő nótára. Tökéletesen működik, de meguntam a szarakodást és inkább megtanuljuk a nótákat, sokkal szórakoztatóbb
 10. JánosHorváth

  Használt Mac megéri-e?

  Téged büntet az os, mivel annyi fáradtságot nem vettél, hogy válaszolj arra a "bizonyos" novemberi installos nyavalygásodra adott segítőkész hozzászólásomra, ami így hangzott: " Na letöltöttem az installer appot, csináltam egy-egy bootolható pendrájvot és külső vinyót - nekem is jól jöhet még - ha kell kölcsön, keress meg." Egyébként a 2014-es mini tökéletes, a Garagebanddel együtt. Én 48 sávos, két órás rock koncerteket keverek rajta - DP-vel, uad segítséggel. Valamit nagyon értesz ebben a dologban.
 11. Nem ismerem se a windowst se a dawodat, én először lehúznám a hangkártyát, létrehoznék egy "new" daw projectet valami más inputtal, a kívánt sampling rate-el, majd újra indítanám a "new" projectet immár deldugott motuval.
 12. JánosHorváth

  120 BPM=120 BPM ?

  Oberheim DMX-el szórakozom, a sync to tape jelét + a saját metronomját felvettem egy-egy Digital Performer sávra. Utána elkezdtem nézegetni a DP metronommal való egyezését. 3 percen 5 ms a csúszás. Valódi zenében nem számít sokat, plusz nyilván elég gyorsan meg lehet editálni a DMX sávokat 4-8-16 ütemenként, ha valakinek nagyon zavarja a szemét a néhány ms csúszás. Kézenfekvő lenne a DP tempóját megváltoztatni, de ott a tizedesvessző után csak két helyiértéken lehet változtatni és a legkisebb változás - 120,01 - már túl sok. Én nem vagyok nagyon gyakorlott a midi-szekvenszer-dobgép területen, kíváncsi vagyok, ki hogy foglalkozik a különböző kütyük ( sync to tape, pulse, stb. szinkron ) BPM különbségeinek a megfejtésével.
 13. JánosHorváth

  keverőpult földelés

  Igen. Nem kell véresen komolyan venni, ha nincs brumm, földhurok, akkor lehet az jó mindkét oldali bekötésnél is, de ha búg valami, akkor meg kell nézni, hogy az árnyékolás megszakítása segít-e. Nem csak a D/A-ra igaz, komplett stúdió szimmetrikus kábelezést így csinálnak sok helyen. Kivétel a mikrofonkábel.
 14. JánosHorváth

  keverőpult földelés

  Nem egészen ezt mondja angolul a manual: "It is essential that the console is operated with these two earths linked. They may, however, be linked at a different point in the installation: for example, a technical earth in the installation site. In this case the wire link between the two posts must be removed." Ezen kívül van egy sorrend , amit be kell tartani az installációkor.: 1. Lehallgatórendszert belövöd. Van brumm- nincs brumm. Ha van, megoldod. 2. A keverőpultot bekapcsolod, rádugod a monitorodat ( ami magában már zajmentes volt ), van brumm - nincs brumm, ha van, megoldod. 3. Outboard, innen már csak ismételném magam... Az egész rendszer földhurok mentesítésének gyakorlata általában az, hogy az árnyékolások ( szimmetrikus rendszerben 1.árnyék, 2.melegpont, 3. hidegpont ) csak a forrás oldalon vannak bekötve. A földpotenciálra hozás miatt egy bekötés elég, viszont így nincs hurok.
 15. JánosHorváth

  OS Sierra

  Na letöltöttem az installer appot, csináltam egy-egy bootolható pendrájvot és lülső vinyót - nekem is jól jöhet még - ha kell kölcsön, keress meg.
 16. JánosHorváth

  OS Sierra

  Azt hittem, a telepítés akadt el.
 17. JánosHorváth

  OS Sierra

  https://www.macworld.com/article/3204672/macs/how-to-create-a-bootable-macos-high-sierra-installer-drive.html
 18. JánosHorváth

  UA Arrow

  Ez igaz arra az esetre, ha egy csomó sávot dugig akarsz rakni keveréskor pluginekkel. Ha viszont abban gondolkozol, hogy felvétel közben a sávokat egyenként, jó minőségű pluginekkel tudod felvenni és adott esetben bővítheted a dsp kapacitásodat pl. egy quad, vagy okta ( van olyan ? ) bővítővel, akkor ez nagyon vonzó beszállás az uad világba. Rengeteg embernek elég a két jóminőségű felvételi csatorna, nem beszélve arról, hogy bármikor fel lehet bővíteni kölcsön lomokkal akár 18 sávra aggregate device módban pl. két focusrite pro 40-el, vagy bármilyen hasonló firewire-usb kütyüvel.
 19. JánosHorváth

  OS Sierra

  Sajnos nem tudok ehhez érdemben hozzászólni, mert nekem felment, de rengeteg megoldás, tanács van a neten, ha rákeresel, hogy "high sierra install problem", stb. De ha nem kötelező, hagyd meg a meglévő, működőt. Én csak a kalandvágy miatt fogtam bele - volt egy pár munka nélküli napom - de az eszemmel tudtam, hogy áthágom az 1. számú alapszabályt: hagyd békén azt, ami működik. Voltak gondjaim az install után az uad plugijeimmel, de megtaláltam szerencsére a megoldást. Most van egy ugyanolyan - hajszállal belassult - rendszerem, mint azelőtt volt az atomstabil El Capitan. Úgyhogy csak akkor installáld, ha valami miatt muszáj, a leállásra meg meg kell keresned a neten a megoldást, mert sokan panaszkodnak hasonló gondokra. Egyébként 1-3 napja már van egy javító update, ma azt is felraktam, ha már elindultam ebbe az irányba, az is felment viszonylag simán. ( Azt ugye megnézted, hogy az App Store fiókod magyar régióra, vagy nyelvre van állítva ? )
 20. JánosHorváth

  OS Sierra

  Azért annyira nem szép a helyzet, aki uadozik, az várjon még, mert van egy kis szopás, lusta vagyok részletezni, de ha valaki bajba kerül, kérdezzen, segítek.
 21. JánosHorváth

  OS Sierra

  Jó sokáig tartott - vagy 4 órán keresztül - de felment szépen. Először hibát jelzett, akkor megnéztem az acountom régióját és visszaállítottam amcsiról magyarra. Másodszorra meg elindult. Maga az install volt lassú, a kiírt hátralévő idők 4-5 szöröse alatt ketyegett a számláló. Amit azóta próbáltam, az megy rendben. ( Digital Performer preferenciákat kellett újra raknom, mert először nem indult el, de azóta sínen van, UAD is.)
 22. JánosHorváth

  OS Sierra

  Majd egy óra múlva kezdek neki, szólok, ha én is elakadtam
 23. JánosHorváth

  UAD plugin autorizáció

  Bár biztos van rá okod, de azért visszakérdezek, ha egyszer van egy Apllód, akkor miért nem azt bővíted valamelyik bővítőjével, vagy miért nem veszel egyből egy nagyobb Apollót ? Egyébként ha jól emlékszem - azért ellenőrizd - szerintem különböző systemként be kell regisztrálnod az asztali gépedet és akkor használhatsz mindenhol mindent. ( Ne hivatkozz rám , de iszonyú rugalmas a support, ha kitartóan kérsz valamit, a szabályzattól eltérő szívességeket is teljesítenek. Nekem volt több ilyen ügyem velük, végül mindig hozzájárultak a zavaros dolgaim megoldásához. 2 különböző asztali gép pci kártyákkal, Apollo Twin, kártya eladás, Különböző regek, usernevek, stb. kavartam rendesen, már nem is tudnám felidézni. )
 24. Nem kötelező minden megjelenő plugin marketingjének és yt videoinak bedőlni. A jellemző munkáidnak megfelelő alap plugin készlettel elég sokáig el tudsz dolgozgatni, ez szerintem olyan 10 körüli preamp-dinamika-eq-reverb plugint jelent. A munkáiddal remélhetőleg pénzt is keresel, akkor évente 1-2 újdonságot is megengedhetsz magadnak. Csak ne számíts valami vásárlási érték környékén történő eladásra, az reménytelen, a munkadíjaidon kell megtérülnie a beruházásoknak.
 25. Ok, nem figyeltem akkor, bocs. Ez aku zongora.
×
×
 • Create New...