Jump to content
Ménemszól.hu

Gamda

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  253
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  4

Gamda összes megnyilvánulása

 1. Gamda

  Soundcraft lx7 ii (24ch)

  Állandó helyen szolgálta ki a hangosítást, füstmentes helységben. Irányár: 185000 Csere is! Sok minden szóba jöhet - (hangosítás, stúdió, gitár cuccok, szintik...) Érdeklődni: húsz–88hat34huszon3 Megnézhető, kipróbálható Debrecenben. Kérésre küldök át képeket.
 2. Apollo silver (Firewire 800), (opcionális thunderbolt 1is van benne) szeretnék összekapcsolni Hp 640 g2 probookkal (usb2, usb3, usb c). Nem kell nagy sávszélesség, egy két sáv mobil felvétele miatt lenne rá szükségem. A Notebook sajnos nem tud Thunderboltot csak usb c-t. Usb 2 vagy 3-al kellene megoldanom, de eddig csak egy utat találtam eddig, szerintetek ez így működik?: Laptop usb portjára egy ilyen külső express kártya bővítő: https://www.usanotebook.hu/index.php?tpl=product&prID=21282 aztán a bővítőbe egy ilyen express kártya: https://www.argep.hu/product_2607475.html És végül a firewire 800-és 400 átalakító kábellel összekötni a laptopot az Apollóval .
 3. Gamda

  Echo Layla 3g pci-os hangkártya

  Csere is szóba jöhet, ami árba egálban van, rá nem fizetek! Pl: Laptop, macmini, ipad, hangmodul, hangosítós, stúdiós cuccok... Rack-ben volt használva, teteje karcos. Ár: 50.000 ft Érdeklődni: húsz-8nyolc634huszon3 Megnézhető, kipróbálható: Debrecenben. Kérésre küldök képeket.
 4. Az Uad azért lehetne jó választás, akár használtan is, mert jó A/d konverter mellett, kapsz viszonylag jó preampot is. A plug inek nagyon drágák, de az alap plugok is nagyon jók, amúgy annyira a te esetedben nem biztos, hogy fontos a dsp része, inkább a konverter - preamp. Esetleg egy kisebb RME. Ezek alatt én nem váltanék.
 5. Gamda

  Moog ONE

  Szerintem "rossz" művészeket kértek fel a demó készítésére. Pl. chick corea, Robert Glasper??? Nem éppen azok az emberek akiket egy ilyen moog nagyon inspirálna, ők inkább abban jók, hogy az egy hangszín "sok" polifónia korlátai között alkotnak zseniálisat, kreatívat (értem ez alatt a zongorát ). Látszik, hogy számukra bénító a 16 hang polifónia. Egy Cory Henry még csak csak tudna mit kezdeni ezzel a jószággal. Ha már ennyi energiát fektettek a fejlesztésbe, lehettek volna kicsit körültekintőbbek a marketinges videó tekintetében. Nem a hangszer erősségeit mutatja be, mert gondolom, hogy ennyi pénzért biztos van .
 6. Zenehallgatásra hifit vettem. Passzív hangfalak + erősítőt, amelyikben van d/a konverter. Összeraktam egy nagyon csendes pc-t (ház, hűtés....). Digitálisan van összekötve az alaplapi digitális kimenet a hifivel. Így nincs szükségem külső hangkártyára. Ha aktív hangfalakat szeretnél "meghajtani" esetleg utána lehet nézni Cambridge audio Dacmagic nek. Magát a dacmagicet nem ismerem, de a hifim ez a márka. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Ár érték arányba nagyon jó.
 7. Levellernek sm7b és uad 4710d mellé Summit audio tla50-et használok. Elég jó, ez alatt inkább nem használnék levellert. Eq-t ebben a kategóriában felesleges szerintem felvételnél használni. Utólag meg van jó szoftveres eq uadban mindenféleképp, de native-ban is. Amúgy nem érzékeny a sm7b, nem biztos, hogy olyan fontos a leveller ebben az esetben. Ha veszel egy uad kártyát (ha még nincs) akár egy solo-t, egy az alapcsomagba tartozó la2a, és egy 1176 legacyval tök jól meg lehet oldani a dinamika szabályzást. De lehet nativba is van jó alternatíva, azokat nem ismerem.
 8. Gamda

  Warm Audio Mikrofonok

  Amíg nem vettem shure sm7b-t addig at4050-et használtam. Azóta énekre egyszer sem használtam az at-t. Főleg a magasak miatt. Egy "baja" a Shurenak, hogy nagyon tolni kell a gaint, így ha valaki halkan énekel akkor túl sok a zaj, legalább is uad4710d-vel, vagy apolló preampal. Sokan írták már itt, én is beállok a sorba: tényleg sm7b-t érdemes venni otthonra, kis költségvetéshez.
 9. Gamda

  Mixing/Mastering

  Ha előtérben vannak vsti-k is, akkor duplázni szoktam 44 =88/24, 48=96/24, - megéri.
 10. Figyelmetlen voltam, bocsi. Írj nekik!
 11. Szia, nekem műkszik win 7-ten a 9.4. Nem tudom mid van, nekem utoljára mikor vacakolt az uad (ledobta a plugokat) a pci kártyát kellett megigazgatni. Érzékeny, hogy jól legyen a slotba.
 12. Egy ideig volt nálam HS8. Nem ajánlom, ahhoz képest drága, hogy milyen gyenge.
 13. Legnagyobb időrablás a rosszul begyakorolt mozgások. Azt azután alig lehet javítani. A Dohnányi jellegű ujjgyakorlatok valóban időtakarékosak stb, ha jól emlékszem az előszóban ír is erről, de azoknak akiknek az alapok rendben vannak. Kedves Blank! Zongoratanárként azt javaslom ha előre akarsz lépni keress tanárt, aki megnézi ki és mi vagy, hol tartasz, és tud neked segíteni abban, hogy fokról fokra közelebb juss a célodhoz. A fórumozás azért veszélyes, mert az embernek a saját elképzelései befolyásolják abban, hogy mit fogad el jó útnak, és mit nem.
 14. Nem hinném, hogy késő ahhoz amire neked kell a zongorázás. Nyilván nem Bach fugák a cél.
 15. Ihletett játékot nem lehet leprogramozni. A kíséret - dallam aránya, arányváltozásai, formálás, agogika, nagyobb egységek összefogása "füllel"... A játékod a leggyengébb láncszem véleményem szerint, de ez nyilván erősen függ attól is, hogy játék közben mi az , amit visszahallasz, érzel. (Billentyűzet, hangfal, latency...)De ebben az esetben nyilván nem csak erről van szó. A djuice által írt gyakorlatot semmiféleképpen nem ajánlom, csak még több görcsöt beszedsz vele. Az alapokat kellene helyrerakni. Ha ez fontos neked, akkor ajánlatos egy normális tanárt keresni.
 16. Nálam is kiverte a biztosítékot! Azt gondoltam először, hogy poén. De annak inkább elszomorító, ha meg komoly akkor egyenesen aggasztó!
 17. Üdv, nem én voltam a lepontozó, (csak, azért nehogy úgy tűnjön), szerintem is jó a Sony
 18. A Sony arra amire való sokkal jobb. Azért jobb rajta basszusgitárt keverni, mert nem színez annyira, mint az ath. Lehet, hogy kellemesebb az ath-t hallgatni, de az nem azért van, mert jobb, hanem mert jobban színez. De lényeg amúgy, hogy ha levest szeretnénk enni és csak egy villánk van, akkor nem még egy másfajta villát kell venni, hanem kanalat.
 19. Azt hiszem attól, hogy hogy van megírva a drivere. Az biztos, hogy az Apollo ugyanaz a buffer méret mellett több vsti képes kijátszani. Ne ennyi. Ami tőlem telt igyekeztem segíteni, vegyél, amit szeretnél.
 20. Természetesen, nem szó szerint értettem, de ebben az esetben a félreértés elkerülése érdekében köszönöm a korrekciót.
 21. Általában a drágább kártyák több vst-hangszert tudnak futtatni egyidejűleg.
×
×
 • Create New...