Jump to content
Ménemszól.hu

yackall

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  143
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  5
 • Ennyit fórumozott

  122d 10h 51m 43s

yackall last won the day on March 30 2018

yackall had the most liked content!

Megbízhatósága

12

yackall tagunkról:

Legutóbb az adatlapod nézték:

1.805 profil megtekintő
 1. yackall

  Szerzői jogok stb.

  na jó, de ma már picikét szabályozottabbak vagyunk... iszonyat mennyiségű jogszabály jött ki azóta... minden szir-sz@rra..
 2. yackall

  Szerzői jogok stb.

  Rámeresztenék? Akkor én is felbérelem a világ leges-leges-legjobb ügyvédjét! De viccet félretéve, értem a dolgot, és átolvasom tüzetesen az ide vonatkozó dolgokat. És köszi!
 3. yackall

  Szerzői jogok stb.

  Sziasztok, lenne 2 kérdésem: - mi történhet akkor, ha egy 20 éve elhunyt költő versét feléneklem valami zenei alapra, és felteszem a youtube-ra úgy, hogy a versfeldolgozásra nem kérek engedélyt a jogutódtól, viszont feltüntetem a mű szerzőjét? Szerintem egyébként ez jogsértés, de elég kesze-kusza információim vannak... - hogyan lehet megtudni, ki a jogutódja egy szerzőnek? Az Artisjus megmondja pénzért? Köszi!
 4. yackall

  Summit Audio TLA-50

  Summit Audio TLA-50 csöves leveler a bolti ár feléért eladó.
 5. yackall

  Summit Audio TLA-50

  Summit Audio TLA-50 csöves leveler a bolti ár feléért eladó.
 6. yackall

  Warm Audio Mikrofonok

  Sziasztok, Csuzlee kolléga, szerintem nem Wunder Audio-t akartál írni, hanem Warm-ot. Én egyébként osztom azok véleményét, akik szerint az SM7B remek választás. A WA mikrofonokkal nincs tapasztalatom.
 7. yackall

  BPM CR-73

  Remek állapotú BPM CR-73 nagymembrános kondenzátormikrofon reális árajánlat esetén eladó vagy cserélhető. Vese- és gömbkarakterisztika választható, HPF van. A mikrofon a '90-es években készült Berlinben, a CR-73 modell első szériája. Számos felhasználó szerint kiváló U87 klón, a "szegény ember U87-je", mások szerint ez hülyeség. Én sem kínálom U87 klónként. Korrekt ajánlat esetén eladnám, de csereajánlatot is meghallgatok.
 8. yackall

  cubase device setup

  Értem... Köszönöm! Külső órajel lesz ebből...
 9. yackall

  cubase device setup

  Sziasztok, lehet, hogy a kérdést sem tudom értelmesen feltenni, de megpróbálom: windows-os gépen dolgozok Cubase-szel. Szeretnék 48kHz-n lenni mindig (ne kérdezzétek, miért!:) Ez az adott Cubase projektben nem okoz gondot (project setup - beállítom). A hangkártya 48-on van, ez az alapértelmezett hangkártya, a windows-ban is 48 az alapértelmezés, de amikor kilépek a Cubase-ből, vagy ha megnyitom (projekt nélkül), akkor a hangkártyát visszakapcsolja 44.1-re. Én azt szeretném, ha soha nem kapcsolna 44.1-re. Nem tudom, miért történik ez így, és azt sem tudom, a Cubase miatt van-e ez, és ha miatta van, akkor lehet-e a Cubase-ben 48-at beállítani, mint alapértelmezést. A hangkártyán nincs master/slave opció, csak internal/optical clocking opció. A Cubase 'Project Synchronization Setup'-ban pedig 'timecode' forrásnak nem tudom kiválasztani az 'Asio Audio Device'-ot. Előre is köszi a segítséget!
 10. Köszi a javaslatokat! Van tehát választék.
 11. Sziasztok, Ti mivel osztjátok ketté a gitárjelet, ha egy időben veszitek fel a mikrofonozott erősítőt és a szimpla gitárjelet? Splitter típus? Egyéb alternatíva?
 12. Mintha magában ennéd a vöröshagymát? Visszatérve a színész-felvételekre... Nagyon jól szól, bár a figyelmemet kicsit elterelik - pozitív értelemben - a versek, és az előadásmód... Feltételezem, hogy ez a saját gyártású U47...?
 13. Az U87 nekem nagyon bejött. Nálam is svájci bicska. Gyakran van szerencsém dolgozni vele, de sajnos mindig vissza kell adnom a tulajdonosnak, és ilyenkor marad a kísérletezés. Wunderhez még nem volt szerencsém. A "pedig szarul szól"-t nem értem.
 14. Az alsót eltaláltad. Azért vagyok bajban ezzel a témával, mert nincs nekem 1 db "a nagy Ő" mikrofonom, és az élet gyakran felülírja az elméletet, és például fordult már elő olyan, hogy pont annál az énekhangnál működött jól a 414buls, akinél nem is vártam. És csak az működött, szépen ült a mixben, nem volt matt, stb. Neked van olyan mikrofonod, hogy az esetek többségében (vagy teljes egészében) abba énekelnek az énekesek?
 15. Sziasztok! A kérdésem abszolút életszerűtlen, de nagyon érdekel a véleményetek: ha csak két mikrofon lenne a világon, és az alábbi két kép alapján kellene közülük választanotok, milyen típusú énekhanghoz választanátok a felsőt, és milyenhez az alsót? (A "lábdobhoz a felsőt" nem ér!:)
×