Jump to content
Ménemszól.hu

Szodike

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  78
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  531d 18h 45m 3s

Megbízhatósága

14

Szodike tagunkról:

 • Rang
  Káplár

Legutóbb az adatlapod nézték:

817 profil megtekintő
 1. Szodike

  Cubase 10

  És tényleg Azért a Studio One UI még mindig szebb
 2. Szodike

  Cubase 10

  A hivatalos Cubase Youtube csatornán azóta már fent vannak a 10-es verzió újdonságait bemutató videók. Most nem linkelem be őket, mert elég sok van.
 3. Szodike

  Cubase 10

  Úgy tűnik nemsokára https://www.steinberg.net/maintenance/ Én személy szerint nagyon várok egy UI frissítést és az arranger rész bővítését/fejlesztését.
 4. Szodike

  Korg PA 600

  Eladó egy kizárólag otthon használt Korg PA 600 arranger.A hangszer még nincs 2 hónapos, karcmentes, tökéletes műszaki és esztétikai állapotban van - gyakorlatilag új állapotú (nem dohányzó, cigiszagmentes). Kipróbáltam, tetszett, de nem lettem szerelmes. Doboz, leírás, számla, garancia - egyszóval minden megvan hozzá. Esetleg cserébe beszámítok ezt-azt, tegyél egy próbát
 5. Ne haragudj, hogy pontos típust nem írok, de szerintem 3 dolog nagyon fontos ilyenkor, és ha ezekhez tartod magad, akkor nagyon nem nyúlhatsz mellé: 1. erős proci - azaz ha lehet, akkor legújabb generációs i5/i7 (időtállóság, teljesítmény) 2. sok memória - 16 gb alatt ugyan zenélés/videóvágás megvalósítható, de az élet itt kezdődik 3. sok garancia - minimum 3 év - ugyanis ezek a dögök szeretnek elromlani, és olyankor nagyon kellemes érzés tud lenni a hivatalos gari +1 : ha nem használsz külső monitort, akkor a kijelző is. Pl. full HD-nál nagyobb felbontás 15"-17" kijelzők esetén szerintem nem igazán jó, mert minden olyan apró lesz, hogy kifolyik a szemed Remélem tudtam segíteni.
 6. Ne vedd kötekedésnek, de mit értesz az alatt, hogy "szebben digitalizál"? Egész biztos vagy abban, hogy a hangkártya a szűk keresztmetszet? Mikrofonok, kábelek, keverő, felvevő helység (akusztika) minden ok?
 7. Szodike

  Alesis Q49

  Van kalapácsosban is, de az 3 dolcsival drágább ?
 8. Szodike

  Alesis Q49

  Nekem Q49 van. Hangos, sőt nagyon hangos. Ha ez szempont, akkor válassz mást.
 9. Szodike

  Az a fránya cigiszag

  Köszi mindenkinek az ötleteket, sztorikat - az az "ott felejtett cucc" bearanyozta a szombat reggelt Szétszedni sajnos nem tudom, még garanciális (egy hónapos a kicsike), de már most érezhetően csökkent a szobát belengő "illat".
 10. Szodike

  Az a fránya cigiszag

  Sziasztok! Van valakinek valamilyen jól bevált megoldása a cigarettaszagú/dohos/stb... elektronikai eszközök szagtalanítására? Vettem egy hangszert, és igaz még csak egy hónapja volt az előző tulajnál, de ennyi idő elég volt, hogy rettenetesen cigiszagú legyen. Segítsetek, mert ilyen hidegben már a folyamatosan nyitva tartott ablak nem megoldás
 11. Szodike

  Kurzweil PC3 LE6

  Eladó egy Kurzweil PC3 LE6 szintetizátor (teljes PC3 hangkészlet, 10 insert FX, 2 aux FX, 16 arpeggiator, 16 Riff generator, félig súlyozott, jó minőségű aftertouch-os billentyűzet). A hangszer esztétikailag és műszakilag is kifogástalan állapotban van. Az árba beszámítok énekmikrofont, novation circuit-ot, waldorf blofeld-et, jv-1080/2080-at. Érdeklődni itt, vagy telefonon (harminc/négy/470470)
 12. Szodike

  Reloop Tape 2

  Lehet hogy bennem van a hiba, de nekem ez csak egy kazetta formájú mp3/wav felvevőnek/lejátszónak tűnik... Vagy valami fölött elsiklottam?
 13. Szodike

  Yamaha MODX

  Engem az érdekelne, hogy ha leülök a MODX mellé, akkor egy kész zenét meg tudok -e írni vele, úgy hogy más kütyühöz nem kell nyúlni közben. Meg persze hogy mennyire flexibilisek a dal szerkesztési lehetőségek (ha vannak egyáltalán), és mennyire intuitív a folyamat. Mert ha ezek a dolgok kimaradtak a hangszerből, akkor csak egy drága hangmodul, ami színpadi zenészeknek jó lehet, de a magamfajta szobazenész életét nem könnyíti meg. Én egy ilyen cucctól azt várnám el, hogy ha van a fejemben egy ötlet, azt készre tudjam írni a segítségével és ne kelljen más eszközt bevonni a kreatív folyamatba.
 14. Szodike

  Yamaha MODX

  Én már nagyon vártam, hogy bejelentsék a MOXF utódját - ez eddig a speckókat és az árat nézve csalódás... Persze érthető, hogy nem csinálnak házon belüli konkurenciát, de nekem az egészből az jön le, hogy a tradícionális hangszergyártók továbbra sem találják a helyüket a hangszerpiacon. Igaz a Roland a Cloud-dal biztosan nem lőtt mellé, és a Korg is nagyon jó az IOS hangszer appokban, de én már nagyon várok egy igazán karakteres hangszert, amit majd 25 év múlva is előszednek a zenészek. Mert a jelenlegi kínálatból nem sok olyan van, ami esélyes erre.
 15. Szodike

  Élet a DAW előtt.

  Amíg csak C64-en zenéltem (se internet, se szakirodalom, semmi) addig hihetetlenül produktív voltam - persze időm és energiám is sokkal több volt. De az eszköz korlátai folyamatosan arra ösztökéltek, hogy minél többet hozzak ki belőle. Az utóbbi két évben fokozatosan és tudatosan szűkítem a használt szoftverek, hardverek körét - de még most is úgy érzem, hogy sokszor a lehetőségek sokasága lassítja az alkotást (melyik hangszer, melyik hangszín, ez is jó, de ez még jobb, ez inkább a másik dalhoz lenne jó, stb, stb...)
×