Jump to content
Ménemszól.hu

str

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  241
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  16
 • Ennyit fórumozott

  14d 16h 36m 3s

str last won the day on October 20 2015

str had the most liked content!

Megbízhatósága

63 Megbízható

str tagunkról:

 • Rang
  Órarugógerincű felpattanó

További Információ

 • Lakhely:
  Babylon 5

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.strayboom.com

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.674 profil megtekintő
 1. str

  Nord Piano 3

  Elolvastam figyelmesen és nekem ennyi jött át, nem látom igazán a fejlődést, és a húúúúdekellene egy ilyen kütyü érzés sem jött át. A topicot azért indítottam, hogy leírjam a véleményem és mások is leírják a véleményüket. A hozzászólásoddal nem igazán tudok mit kezdeni, mert nem jött át, hogy mire is gondolsz. Tökjó lenne, ha bővebben is kifejtenéd, hiszen ezért van a fórum, nem?
 2. köszi! szerintem ez tulajdonképpen 1:1-ben ugyanaz, mint C64-en az F1 simulator: https://www.youtube.com/watch?v=QJVLNdP-17s Rob Hubbard mindkét platformon?
 3. str

  Nord Piano 3

  Ma jött hírlevélben: http://www.nordkeyboards.com/products/nord-piano-3 kihozzák az új Nord Piano-t. Őszinte vélemény: bármennyire is szeretem a Nord cuccait, számomra ez csak egy újabb bőr ugyanarról a témáról. Sajnos. Kapunk memóriabővítést a zongorákhoz. Köszönjük, miért nem lehetett már eleve nagy és sok memóriával szállítani? Kapunk még több memóriát a hangmintáknak. Lásd előző megjegyzés. Nyilván, egy zongoránál mit lehet "innoválni", ami már amúgy is baromi jó? Tömjük tele még több hangmintával. Ami egyedül kiemelkedőnek tűnik és valóban újításnak számít, az a billentyűzet. Ezt egy egyszeri marketing szövegből nehéz véleményezni, ki kellene próbálni, de én elhiszem, hogy ez már nagyon közel áll a zongora billentyűihez és még jobb játékélményt nyújt. (elnézést a negatív felhang miatt, csalódott vagyok, hogy egy újabb bőrt - szerintem pusztán anyagi megfontolásból, mi másból - lehúznak az amúgy nagyon is jó szintiről)
 4. sosem volt speccy-m, commodore-os voltam és nem is találtam ebből a játékból használható youtube videót, csak olyan van, ami alatt dumálnak és/vagy lecserélték a zenéjét.
 5. chiptune-ra születni kell, nem lehet csak úgy minden egyéb nélkül élvezni bár manapság amilyen zenéket csipzene néven csinálnak és kiadnak a kezükből emberek... na az már nekem is sok. amikor jön pistike a gameboy lsdj-vel és három random hangot összepötyög az amúgy is nagyon magas kvalitású gameboy hangcsippel... na, de ebbe nem feltétlenül akarok belemenni gergely: elég durva modokat csinálnak még a régi gépekhez, menő lett a retro. itt van pl ez: https://icomp.de/shop-icomp/en/shop/product/c64-reloaded.html meg super nintendohoz, megadrivehoz mindenféle kiegészítő... hiába régi kütyük, nagy a rajongótáboruk.
 6. az amiga még egy jó kis témakör lenne, de én mindig is c64-es voltam és nem amigás, csak az elmúlt fél évben lett igazi amigám. mondjuk vicces, de egy rakás .mod-ot csináltam az elmúlt években - amiga nélkül, emulátorban vagy impulse trackerrel, aztán konvertálás s3m-be, onnan meg modba... huhh, macerás volt, de szórakoztató is egyben a c64 és a különböző SID változatok amúgy érdekesebbek, és még rengeteg dolog van a témában, amiről lehetne írni. már gondolkozom a következő dolgon
 7. Köszi Amúgy nem vagyok 100% biztos abban, hogy az 1485-ös számú 6581 tényleg R2. A számozás alapján 1985-ben gyártották, az meg már nem feltétlenül az első sorozat... De a másikhoz képest (ami szintén 1985-ös gyártmány) nagyon másképpen szól, szóval hajlamos vagyok azt hinni, hogy tényleg R2 első szériás darab. Amúgy létezik még 6582-es SID is, de olyanom nincs és nem is nagyon lehet kapni sehol. Jó olvasgatást
 8. str

  SID 6581 vs. 8580

  Úgy tűnik, kissé kisajátítottam magamnak a 8bit fórumot, és bár ritkán posztolok, ez mintha azt mutatná, hogy nincs igazán érdeklődés a retro kütyük és zenék iránt. Sebaj, félévente egyszer azért írok ide valamit, mert miért is ne. Kb. a "miértisne" felkiálltással indultam neki egy C64 SoundInterfaceDevice összehasolító tesztnek, miután sikeresen összeharácsoltam 5, azaz öt darab különböző verziójú SID chipet. Ez még önmagában nem nagy szám, biztos másoknak is van belőlük pár darab. De aztán eszembe jutott - miközben kedvenc zenéimet hallgattam 6581-en, régi kenyértartóba épített SID-del -, hogy a különböző SID verziók másképpen szólnak, hiába ugyanabban a gépben vannak (bár ez így kicsit sántít, mert különböző feszültséggel működnek és nem lehet 6581-et rakni a 8580 helyére mondjuk egy C64 C-ben mert elfüstöl) és hiába ugyanaz a programozásuk és elméletben hangzásuk is, totál másképpen szól egy 6581-en megkomponált zene, mint 8580-on. És persze fordítva is igaz. Ennek örömére csináltam egy három, azaz 3 részes blogbejegyzést. Először csak egy részesre terveztem, de aztán újabb és újabb dolgok kerültek elő, így kibővült és sokkal hosszabb lett, mint amit egy ültő helyben meg lehet emészteni. Javasolt hideg sört és csipszet bekészíteni és aztán nekiállni az olvasásnak. Felhasznált gépek: C64 Breadbin SID R2-vel, C64 Ausztrál gyártmány SID R3-mal, C64 C kickstarteres kék házban SID 8580 R5-tel, valamint egy SID 6581 R4 és egy SID 6581 R4AR a Breadbinbe rakva. Felvételi lánc: C64 direkt kimenet RCA csatlakozóval RME Babyface-be. Nincs effektezés, csak nyers hang. C64 SID shootout - első rész C64 SID shootout - második rész C64 SID shootout - harmadik rész Angolul tudók előnyben, angolul nem tudók pedig nézegessék a szép hullámformákat és hallgassák a példazenéket. Köszi a figyelmet.
 9. kezdő lépésekhez ezt a doksit tudom ajánlani, én is ez alapján kezdtem: http://www.opasquet.fr/dl/texts/kontakt3_p2.pdf valamint google: ni kontakt scripting kidob egy rakás weboldalt, pl a native instruments fórumát is, ahol elég sok infót össze lehet szedni, valamint oldbrian is sokat tud a kontaktról
 10. én meghallgattam, de nem igazán hallok különbséget... ha meg kellene magyaráznom, hogy mit hallok, akkor az talán annyi lenne, hogy a pimpelt mikrofonnak mintha kicsit több közép-magas tartománya lenne. meg ránézésre tömörebb a hullámformája is. de ennyi, igazából ez jelentheti azt, hogy süket vagyok mert nem hallom a különbséget vagy pedig annyira jól sikerült a módosítás, hogy nincs különbség a két mikrofon között.
 11. nem én kérdeztem a vetélytársat én tisztában vagyok azzal, hogy elfogult vagyok az RME irányában és nincs vetélytársa komolyra fordítva, szerintem a "mennyit ér" és a "home stúdióba overkill-e" kérdésekre nincs helyes válasz. azaz van, mindenkinek más. nekem megérte RME-t venni és boldog vagyok vele. másnak ez lehet, hogy túl sok vagy éppen túl kevés. én sem használom ki teljesen a képességeit, mert a saját képességeimet sem használom ki teljesen. ez megint egy olyan dolog, hogy így most van hova fejlődni és nem kell később lecserélnem a kártyát másikra, ha már elértem egy magasabb szintre tudásban. nyilván a pénz megint egy jó kérdés, de én inkább várok és gyűjtök amennyit csak tudok, aztán pedig elköltöm inkább jobbat többért egyszer, mint olcsóért kevésbé jót többször.
 12. az RME megy Mac és PC alatt is, az Apogee nem. mivel én PC-s vagyok, nincs tapasztalatom Apogee-vel. az RME-re azért esküszöm, mert az évek alatt ez vált be a legjobban. és hogy overkill-e egy home stúdióba? ez attól függ, hogy neked megér-e annyi pénzt, amennyiért adják.
 13. ez így akár egy 90-es évekbeli reklámban is megállná a helyét: "amióta RME hangkártyát használok, sokkal boldogabb az életem". és tényleg. melóban évek óta UCX, itthon BabyFace. stabil, low latency, nagyon jó interface/mixer, jó előfokok. nem a legolcsóbb, de mindenképpen megéri áldozni rá. szerintem.
 14. str

  ÚJ MÉNEMSZÓL

  köszi, sikerült megfixálni az viszont érdekes, hogy ctrl-c ctrl-v (yt share linket) nem ágyazza be a videót. ha a yt linket kijelöltem, jobbklikk copy, majd menemszolon jobbklikk paste akkor meg okés. (a régi oldalnál szerintem sosem használtam a https-t, mindig kitöröltem a s-t )
 15. str

  ÚJ MÉNEMSZÓL

  A/D, mit csináltam rosszul, hogy a YT video helyett csak a link jelent meg az utolsó posztomnál itt: http://www.menemszol.hu/topic/2544-demoscene-sunday/ A régi oldalon nem kellett trükközni, kapásból beágyazódott a video is.
×
×
 • Create New...