Jump to content
Ménemszól.hu

turorudi

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  36
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  3

turorudi last won the day on May 19

turorudi had the most liked content!

Legutóbb az adatlapod nézték:

819 profil megtekintő

turorudi's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

13

Megbízhatósága

 1. Nem tudom, élőben hogy szólt a csöves vas, csak a simán játszottam, de azon is vagy 20 éve. Nekem a Triton vsti max. kiegészítő lesz, annak idején az EX5 mellett voksoltam és az be is vált. De voltak viták tritonosokkal, akik szerint a Triton sokkal nagyobbat szólt (bár a nagyot szólás nekem nem volt szempont). Minden esetre abszolút hallható a cső, állítható mindenféle karakterisztikája, szerintem nagyon jól megcsinálták.
 2. Megnéztem a Triton Extreme-t. Tényleg elég bika lett és valóban sokféleképpen lehet baszkurálni a cső beállításait, ami komolyan számít.
 3. turorudi

  Yamaha MODX

  Ja, ezt még a MODX megvásárlásakor próbálgattam, de nem igazán volt rá szükség (mondjuk ugyanezt már az SY-ok is tudták: el lehetett menteni MIDI file-ba a szintin és bármelyik seq szépen betőtikézi). Fordítva lenne igazán jó.
 4. Sok VSTi tud multi timbralt. De sztem sincs sok értelme, az a vasakon volt jó.
 5. És az a virtuális kis cső komolyan jelenthet valamit?
 6. Vajon mi a különbség a sima és az Extreme Triton között?
 7. turorudi

  SCSI használat

  Win7-ig egyes Adaptec-ek működnek. De én is inkább összeraktam egy XP-s gépet, amiben PCI-port van a kártya számára, mert nem tudtam megfelelő Adaptec kártyát szerezni, ami meg volt, annak csak XP-ig van drivere. Pedig létezik még PCIe csatoló felületű kártya is. Viszont a modernebbek 68 pines külső csatlakozóval rendelkeznek, arra nehéz a samplerek 25 vagy 50 tűs csatolójával rácsatlakozni, mert kábel nem lesz hozzá. De biztos, hogy van, aki képes még Win10 alatt is használni, hiszen bizonyos hang editorokban (pl. Sound Forge) a mai napi ott van az scsi-n küldhető hangminta lehetősége. Sokan az SCSI to SD kártyát használják áthidaló lehetőségként. A 6-os verziót mér kereresztbe látja a sampler és a PC. https://store.inertialcomputing.com/SCSI2SD-s/100.htm
 8. turorudi

  Yamaha MODX

  Van factory reset. Szeretném megérteni, hogy a kontrollerek és a DAW viszonya hogy is van pontosan. Szerintem a Remote menüpont és a Midi I/O-ban a Single, Hybrid és Multi módok túl sok felületet jelentenek, egyszerűbben kellene ezt megoldani.
 9. turorudi

  Yamaha MODX

  Köszönöm, fontos visszajelzéseket adtatok. Könnyen lehet, hogy már annyira széttúrtam a beállításokat, hogy elállítottam. De ezek szerint ez működik.
 10. turorudi

  Yamaha MODX

  Közben érdekes, mert az alap 4x4-es mátrix (cutoff, resonance, pan, portamento...) az minden patcnek ugyanaz. Viszont ha a DAW miatt lekapcsolod a remote-ban a Local-t, akkor azok nem hogy nem rögzíthetők a DAW-ba, hanem nem is csinálnak semmit. Közben viszont nem tudod megállapítani mindegyikről, hogy melyik funkciót hanyas számú kontrollerrel tudnád vezérelni, ha egy külső kontrollerről vezéreled. Pl. az "arp/ms swing" mivel vezérelhető külső tekerővel? És a super knob hanyas kontrollerrel vezérelhető? Az egyik pedál vezérli, azzal is használom, de nem ad ki MIDI üzenetet az se.
 11. turorudi

  Yamaha MODX

  Úgy rögzíti, ha remote módban vst-re állítom és akkor egyesével be lehet állítani a tekergetni kívánt controller számát. Ez arra van, ha master keyboardnak használod mondjuk vsti-khez, de visszavezérli a Modx-t is. Viszont minden egyes patch váltásakor és bekapcsolás kor be kell állítani, tehát lényegében használhatatlan. Én azt szeretném vezérelni, ami alapból a tekerők funkciója. Úgy emlékszem, hogy egy külső kontrollerrel ez megy, csak azt is címezni kell, de az legalább úgy marad. Ja, és ugye a super knobot sem lehet praktikusan rögzíteni.
 12. turorudi

  Yamaha MODX

  Hogy lehet a 4 tekerővel MIDI controller üzeneteket kiküldeni? Rögzíteném DAW-val, ahogy a filtert, panorámát stb. tekergetem, aztán nem megy ki róla semmi.
 13. turorudi

  Yamaha MODX

  Egyébként nekem az FM a kísárletezés terepe, ami 4 gyerek mellett már nem nagyon van. Ha olyan hangot akarok, amit valahol hallottam és meg szeretném valósítani, akkor az egyik Arturia VST-vel, rendszerint a Moog Minivel gyorsan összedobom.
 14. turorudi

  Yamaha MODX

  Attól függ. Egy sima sípolás 2mp., egy komplex hang akár egy hét is lehet De van ez az arc, aki elég jól bemutatja, hogy kb. hogy áll össze egy hangszín, ha tapasztalt vagy. Sztem a John Melas editorral ennél kicsit gyorsabb (azt hiszem, más típusú hangokat is bemutat valahol)
 15. turorudi

  Yamaha MODX

  Így van, a smart morph (amin azért van még dolgoznivaló) hasonló, bár sztem egy fizikai X-Y joystick vagy tapipad jobb hozzá, mint a képernyőn húzgálni az ujjunkat. Viszont az sem igaz, hogy nem fejlesztettek az FM-en a DX-sorozat megjelenése után. Az SY-ban kifejezetten nagy truváj volt az RCM, vagyis amikor egy mintát az algoritmus operátoraként lehetett használni. Továbbá a burkológörbék loopolhatósága is egy egészen más dimenzió a DX-ekhez képest. A free form algorithm meg semmi másban nincsen meg.
×
×
 • Create New...