Jump to content
Ménemszól.hu

nightray

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  230
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  6

nightray last won the day on November 11 2019

nightray had the most liked content!

1 követő

nightray tagunkról:

 • Születésnap 1984-06-11

További Információ

 • Lakhely:
  Budapest
 • Érdeklődési kör
  Zeneszerkesztés (Trance)

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  http://www.nightray-music.com/

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nightray's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Megbízhatósága

 1. nightray

  E-MU 1212M ELADÓ

  Sziasztok! Kihasználatlanság és Mac-re váltás miatt, eladó egy E-MU 1212M hangkártya. Eredeti doboza megvan. Egyenlőre a személyes átvételt preferálnám BP-n, aztán meglátjuk. Csere most köszönöm nem érdekel! Kérésére plusz képeket küldök! Érdeklődni privátban vagy +36 70 5 kilenc kilenc 53 51 Köszönöm!
 2. PCI-E alapú. Az én 2015-s Macbook Pro-mban lévő SSD is hasonló eredményeket produkál, 1.8 Gbyte/sec-l olvas, s 1.45 Gbyte/sec-l ír
 3. Nem bántam volna, ha ezt 1 évvel korábban megteszik, s akkor nem kellett volna vennem Avid Duet-t
 4. Nekem meg az a tapasztalatom, amikor a Roland JP-8080-ról veszek fel, úgy sikerül a legjobb/pontos/feszes felvétel, ha a felvétel közben a "piano roll" (fejből nem tudom a pontos nevét) nézet van megnyítva Illetve elég fura volt, amikor még Cubase 8.5-t használtam, hogy nem tudta megnyitni a project file-t, s 3 órás munkám veszett oda. Ha elért a project file ez bizonyos méretet, akkor nem mentett... Cubase 9-ben szerencsére ez a próbléma nem áll fent.
 5. Sziasztok! Nekem azért van tapasztalatom Firewire és USB-s hangkártyákkal. Én Mac-es vagyok. Régebben egy Apogee Duet1-t használtam, ami Firewire portot használt. Teljesen megvoltam vele elégedve. SOHA nem szakadozott stb. Most egy Avid Duet-m van (= Apogee Duet 2), ami USB-s. Természetesen szebben szól az Avid Duet, újabbak a konverterei. DE! Előfordul, ha csak zenét hallgatok, jó pár mp-ig szakadozik a lejátszás. Pedig az erősebb 15"-es 2015-s Macbook Pro-m van (4 magos i7, 16 GB RAM, PCI-E -es SSD, stb.) Én úgy vagyok vele, hogy ez az Avid Duet egy ideiglenes megoldás (muszáj volt, néha Windows-t is kell használnom). Mindenképp tervezek a jövőben valami több ki/be -menetes hangkártyát venni, s az tuti nem USB-s lesz, hanem Thunderbolt-s. De minimum Firewire-s. Ha PC-s lennék akkor meg PCIE-s hangkártyát preferálnám. Ez csak az én véleményem
 6. Van egy olyan megoldás is, hogy keresel egy olyan embert akinek tetszenek a zenéi is, s jól is szólnak. Az sem hátrány, ha ugyanazt a DAW-t használjátok. S, megkéred, hogy tanítson. Ha, kis hazánkban lakik, akkor elmész hozzá, ha nem akkor meg neten. Szerintem ez az egyik legjobb megoldás. Inkább ilyenre költeni pénzt, mint mindenféle tutorial/template-re. Esetleg, ha megoldható 1-2 projektet is megvenni tőle, hogy utána otthon tudjad tanulmányozni. Szerintem ennél jobb módszer nincs a tanulásra!
 7. Sziasztok! Én azt szeretném kérdezni, hogy az Apollo Twin Thunderbolt hangkártyák is mennek Windows alatt is? Eredetileg MAC ONLY ez a hangkártya, viszont ha kijött ez az új driver, hátha működik. Próbálta valaki? Ez Windows Thunderbolt támogatás nem csak a rack-s (rendes nagy Apollo)-ra vonatkozik?
 8. nightray

  Emagic AMT 8

  Vlaca: köszönöm! Ha eljön az ideje, beruházok egy ilyenre
 9. nightray

  Emagic AMT 8

  Emagic AMT 8 működik újabb Mac-l El Capitan alatt is? Érdemes használtan ilyet venni?
 10. Értem. Köszönöm! A "TC Level Pilot" nem ront a hangminőségen?
 11. Sziasztok! A kérdésem részben érinti ezt a topic-t, úgyhogy külön ezért nem hozok létre újat, ha nem gond A ZBH első részében is szó volt róla, hogy a hangkártyák "fő" hangerejét az op rendszerben állítjuk, s ha nem teljes hangerőn van, akkor "nem az összes bit megy ki", tehát minőség romlás következik be, ezért is kell passzív hangerőszabályzó. Viszont úgy hallottam, hogy az olcsóbb passziv hangerőszabályzók, rontják a hang minőségét. Szóval a kérdésem az lenne, hogy tudnátok (passziv) hangerőszabályzókat ajánlani, ami nem rontja a hang minőségét? Avocet-t nem tervezek azért vásárolni De, kíváncsi lennék a véleményetekre. Ha jól tudom, az Uad Apollo-nál a hangerőszabályzás analóg módon történik. A másik kérdésem az lenne, hogy ez csak az Apollonál van így? Mi a helyzet az Apogee termékekkel? Ott, hogy történik a hangerőszabályzás (digitális vagy analóg)? Pl. Duet1/2, Ensemble, stb? Köszönöm!
 12. nightray

  Pro Tools vásárlása

  Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, ha haszáltan veszek PT10/11-t, tehát iLok transferrel, de később veszek hozzá egy PT12 update-t, akkor az Avid account-omba megjelennek a software-k? Tehát hasonló lesz a helyzet, mintha egyből PT12-t vettem volna? Nagyon szépen köszönöm!
 13. nightray

  Pro Tools vásárlása

  V0rz: Ebay, meg most pl. a zenészaprón volt egy PT9 80 Ft (DVD+iLok), szerintem kicsit sok a 9-esért 80e Ft…ebay-n kb. 60e Ft körül mozog.
 14. nightray

  Pro Tools vásárlása

  OK. Köszönöm a válaszokat. Csak kiváncsiságból had kérdezzem meg, hogy a Student verzió licensze csak 5 évig szól?
×
×
 • Create New...