Jump to content
Ménemszól.hu

pici_Tibor

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  44
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  2
 • Ennyit fórumozott

  36d 13h 45m 57s

pici_Tibor last won the day on July 8 2017

pici_Tibor had the most liked content!

Megbízhatósága

8 Semleges

pici_Tibor tagunkról:

 • Rang
  Talpas
 • Születésnap 1975-07-13

További Információ

 • Lakhely:
  Orosháza

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.300 profil megtekintő
 1. pici_Tibor

  64Mb Ram (2x32, 72pin)

  Van Triton sorozatú hangszerbe való 64Mb Ram-om. Hangszerben teszteltek. Valakinek? Megegyezünk...
 2. pici_Tibor

  64Mb SIMM (2x32)

  2x32Mb Simm modulok Triton szériás hangszerekbe. Nincs recsegés, pattogás, tesztelt ramok! Az ár irányár.
 3. pici_Tibor

  Korg Sounds

  Igen-igen..."Changelt"...Ez az. EL csere: Ha szerencse van az új fólia még befér a régi fólia és az "üveg közé"...Nálam befért. (A régi többnyire egy nagy ragacs pacával rögzítve van a panelhez kijelzőn belül.) Csak a sarkok átforrasztása és mehet. Nem is értem a videókat...Lehet hogy van trükk, de mindek(?)
 4. pici_Tibor

  Korg Sounds

  01/W fd....Alapjában kocsma-rock-ra, két modul mellett.. Egyébként vannak hangszínek amitől képtelenség megválni. Pl. Torzító gitár. Speciel imádom a zongoráját, rock zenére átütő és nem puhány...szőnyeg hangszínnel alatta pedig telt. Egy-két orgona, "string" és kórus ami szól belőle...a többi már "öreges". Fantázia hangszín rengeteg van....abból meg bármilyet elbír a mai világ. (Nálam SRC512-es RAM és egy Synth ROM a bővítése). Billentése...ebbe is a (szét verhetetlen) Yamaha technikát (lemez rugó+súlyocskák a műanyagban) rakták. Hangos, zörög, filc szegény agyon kopva, de nem puhány, nem ragadós, visszarúg. Ez a jó. Kijelző átlátható, nyilván mai viszonylatban igen egyszerű...de szerkesztésben pl. Env. görbe stb. kis ablakban...ahogy kell. Minden vacakság volt már: Mikrokapcsoló csere, hangerő poti csere, kijelző felújítás, kábel szalag csere, jó pár biztosíték és a legutóbbi: tranzisztor szakadás! De kell és lekopogom nem volt még menthetetlen. Itt a szekvenszer többet bír, talán 48ezer v. 50ezer körüli leütés. Alapjában ezzel tud többet a sima verziónál..és a floppy meghajtó. Mi van még...Ja igen: Van saját Editor progi. Most nem vágom a nevét, de a programban a Roland JV sorozatot is oda pakolták...kb. ennyi. És elnézést, de az idők folyamán 3.verzióban próbálom a Tritonomat kirepíteni...a 01 valamiért mindig marad.
 5. pici_Tibor

  Korg Sounds

  Jarre..Chronologie album tele 01/W presettel...még gyárival is! De rengeteg nagy név nevezte meg abban az időben mint munka forrást ...48 megbit pontosan a mintatár, ami 6 mega, de akkor még biteket számoltak..:) Rengeteg fantázia hangszín volt/van a neten. Torzító gitár ügyben szerintem egyedi és egyik verhetetlen. A videók helytállóak. Mai napig dolgozok vele, lassan gyári csavar már nincs a gépben.
 6. pici_Tibor

  Korg Sounds

  Amiga64: Elég dögös a TR61.... Djuice és írta már a különbségeket és abból eredendően stb. (Mondom mint tulaj, és mint aki eladja épp , de volt Classic -om is.) Valóban a videók nem jók és ebből adódóan úgy tűnik, mint ha...Én nem mondom, hogy gyári "preset" nincs benne halovány, persze hogy van, de minden "korg workstation" tele agyon csavart, színezett, ilyen-olyan vacakságokkal, amit talán soha nem fogsz használni, még élőben sem. DE ez beállítás kérdése. Kicsi nekiülés és tuningolod, kombinálod, mert a gép tudása engedi. (Classic-hoz képest nem fog hiányozni az 5 insert fx pl., elég az az 1 is.) Billentése is fontos, hisz nem olyan mint a nagyoké, ebből gyengébb. DE! Sample funkció(!), SD kártya mentés, memóriában bővített hangszerkészlet, súlyban könnyű(!). Árban meg igen lent van (már..), Le meg végképp. Alapban a 80-as évek DM hangzását ne keresd, mert az nem ez a motyó (Én úgy gondolom), de meg tudod csinálni! EXB_SMPL lehetőség - saját mintáidat kevered Combi módban is akár, elég vastag és összetett dolgokat hozhatsz létre. Szóval a Videók kevesek. Valamennyire bele kell merülni a gépek tudásbeli lehetőségeibe, árakat összehasonlítani és így választani. De ezekről is beszéltetek, szóval csak több szem, több száj alapon írtam...
 7. Soudal ragasztók között érdemes szétnézni...Pl. Én fémet fához a PU D4-el ragasztottam...mint a beton...(kicsit habosodnak), sok féle van, sok célra.
 8. Üdv! Van egy öreg Korg hangszerem (01/W) és van hozzá egy bosszantó hibajelenség.../megjegyzen régebben is volt és most újra előjött/ Bekapcs után akár fél óra is eltelik /nem idő kérdése/ "random" szerűen, a kijelző adatai pillanatra eltűnnek, de csak egy pillanatra... Ez persze erős pattogással jár (hangilag)...Ami talán lényeges, hogy a kijelző viszont áram alatt marad, tehát fénye van... Kábelek kiszűrve...Szinte rommá mozgattam minden kábelt és nem ott lehet a gond...Esetleg kondi(k)? Az alaplap áramellátásánál sejtek valamit.../A Random jelenségek kondi problémára utalnak./ Valaki ilyen jellegű problémával találkozott már...? Köszönöm...
 9. pici_Tibor

  Focusrite Scarlett 6i6

  Lehet Én is ilyesmi problémával küzdöttem... Talán itt a megoldás?
 10. pici_Tibor

  E-MU hangkártyák

  Win esetén , lehetséges, hogy nem egyezik a feldolgozás/frekvencia a kártyán és a rendszereszközöknél beállított értékkel...A kártyán beállított nagyobb érték miatt pattoghat... ((( Az Emu-nál is és a rendszereszközök hangbeállításánál is legyen 16bit/44,1 Khz...)))
 11. pici_Tibor

  USB zaj problémák - hátha

  Köszi...Egy-két dologgal előrébb juthatunk...
 12. pici_Tibor

  USB zaj problémák - hátha

  Üdv... Furcsa problémába ütköztem... Focusrite scarlett 8i6 - core i3 laptop(win7)...Otthoni környezetben tökéletes működés (eddig!). Mobil felvétel egy kis paraszt házban...A felvételen sok apró pattogás jelentkezik. De csak a felvételen(!!!) Kábelek kiszűrve (több szimetrikussal ugyanaz a jelenség) , ha kihúzom a laptop tápját nem változik semmi...Másik USB kábellel sem változik...3 USB a laptopon, mindegyiken ugyanaz a jelenség. Már egy Mono sáv felvételénél (közvetlen csatl. a hangkártya Mic. bemenetére) és a felvételen rajta a pattogás...3 különböző felvevő szoftverrel ugyanaz a jelenség. Talán a klasszikus kontaktos kábel pattogáshoz, recsegéshez hasonlítható. Cucc hazahoz, szoftver frissítés netről...nincs pattogás. (de előtte sem volt!) Illetve a pattogáshoz még egy jelenség, hogy többször ledobja a laptop a kapcsolatot a hangkártyával... Létezhet hogy ez áram probléma??? Érzékeny a Scarlett tápegysége? Régebbi hálózat...vagy mi lehet ez? Előre is kösz az ötleteket, segítséget.
 13. Úgy látszik egy fajta induló könyvből játszunk , Mi is szoktuk Esz-ben nyomni a Hímnuszt...DE már csak a hangok levegőben való terjedését (fizikáját) nézve is hangosabban szokták a mélyeket egy akkordban...Sok esetben a prímeket felezik, de ebből kár vitát nyitni...Nagyon sok függ attól is, ki dirigálja az adott művet, ez nagyban befolyásolya az előadás stílusát, temperamentumát és stb... Én a cikket el sem olvastam, nem is kívánom...nem ettől fog tetszeni v. éppen nem tetszeni az említett CD...
 14. Komolyzenében szokás az alsóbb terc ill. mély szólamokat jobban megtámasztani. Szerintem: Az esetben ha amúgy is énekelve van (teszem fel egy rendezvényen Cd-re) a dallam, akkor ez így teljesen rendben van... A Hímnuszból jópár verzió van hangnemileg...Az eredeti B-dúros...Itt Ruzsa Magdi Esz-es verziót énekel...Gondolom ez jobban énekelhető mint a zenekaros verzió...Megjegyzem fúvószenekari átirat van F-dúros is...Tempóval is szoktak variálni...Pl. A 94 v. 95-ős hivatalos felvétel kimondottan lassú (ezt sok komolyzenész mondja is)...
 15. Kéne inkább egy eredeti méretű asztal...
×