Jump to content
Ménemszól.hu

bazookabill

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  85
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  336d 14h 57m 40s

bazookabill last won the day on March 11 2019

bazookabill had the most liked content!

Megbízhatósága

10

bazookabill tagunkról:

 • Rang
  Káplár

Legutóbb az adatlapod nézték:

2.178 profil megtekintő
 1. Na ezt a Motut viszont sikerült annyira elültetni, hogy nekiálltam olvasni róla. Viszont, mivel az M2 is rendelkezik midi csatlakozással, szerintem az is elég lenne. Használtan sajnos nem látok eladót. Az ur22-t beszámítva egy 50-esért kb. hozzá tudnék jutni. Ki kéne próbálni vagy szerezni egy fullcsöves gitárkombót, és a neo-soult a steinbergről arra ráengedni, nem keverővel szórakozni .
 2. Kérdés, hogy ez ugyanazokkal a konverterekkel dolgozik-e, mint az umc. Önmagában a márkanév nem biztos, hogy garancia a sikerre. De különben egy dokkoló lehet, hogy kényelmesebb is lenne, mint a steinberg.
 3. Egy baj van, a Behringer nem IOS kompatibilis, én pedig most arra rendezkedem be (legalábbis részben). Néztem további lehetőségeket azt feltételezve, hogy valóban a hangkártyámon vérzik el a dolog. Ha nem Behringer, akkor RME vagy iConnectivity, Apogee, vagy egyéb olyan eszköz érhető el, ami árban minimum a duplája a Steinbergnek. Egyelőre inkább megpróbálok tekergetni appon belül, hátha sikerül valamit. Meg talán segítene a dolgon, ha értelmezhető kontrolleren játszanék.
 4. Régóta foglalkoztat ez a kérdés, és azt gondoltam, mezei színpadi környezetre bőven elég az ur22 mk2. Tényleg ennyit számít a hangkártya? Általában nem tudom megfogalmazni mi a bajom a szoftveres hangszerekkel való élő munkának (nemcsak a dinamikát érzem rossznak, hanem a teljes hangképet idegennek minden mástól). Most a Neo-Soul Studio 2 appal próbáltam próbán értelmezhető hangot tekerni (igaz egy alesis micron-t használva kontrollernek :)), és ugyanabba a problémába ütköztem, mint korábban windows laptop + ur22-vel -> vagy torzan ordít a hangszín, vagy eltűnik a többi hangszer mögött. Nincs középút, nincs szép akkordozás és búgás, nincs meghatározható pozíció és karakter, illetve bizonyos velocity layer lecsengése tök műanyag. Ettől függetlenül látom a lehetőséget benne, ha hozzáértő valaki tudná hogy mit és hova tekerjen konkrétan abban a környezetben (ipad + ur22 -> keverő -> stereo aktív hangfal). Összevetve a Nord Electro 3-mal úgy fogalmazható meg, hogy a Nordot bekötöm simán a keverőbe, és szépen ott szól halkan is hangosan is, ahol kell. Megjelenik, karaktere van, szerethető, az ipadből kijövő neo-soul rhodesának meg sokkal több információ van a hangjában, mégsem tud összeállni egy egésszé, amivel játszani lehet. Lehet ki kéne próbálnom egy behringert?
 5. bazookabill

  Peavey KB4

  Sziasztok! Eladóvá vált egy Peavey KB4-es billentyű kombó. 15 inch speaker and tweeter 75 watts/100 watts with external speaker Stereo mixer with 2-band EQ and main effects send/return Mic/Line channel with 3-band EQ and effects send/return Monitor input with level control and assign Headphone out with level control Built-in casters and handle for easy moving vélemény: http://www.zeneszmagazin.hu/hirek/peavey+kb4+kombo+billentyuerosito.html Cserébe értékegyeztetéssel érdekel: Roland Cube Gx 10 vagy 80, illetve érdekel még 73 vagy 76 billentyűs kalapácsmechanikás masterkeyboard. Irányár: 70.000,- Ft Telszám: 30 / 873 negyvennyolc 07
 6. bazookabill

  Peavey KB4

  Sziasztok!Eladóvá vált egy Peavey KB4-es billentyű kombó.15 inch speaker and tweeter75 watts/100 watts with external speakerStereo mixer with 2-band EQ and main effects send/returnMic/Line channel with 3-band EQ and effects send/returnMonitor input with level control and assignHeadphone out with level controlBuilt-in casters and handle for easy movingCserébe értékegyeztetéssel érdekel: Roland Cube 10 gx vagy 80 gx, esetleg 73 vagy 76 billentyűs kalapácsmechanikás masterkeyboard.Ha érdekel, e-mailben keress!Irányár: 75.000,- Ft
 7. bazookabill

  Peavey KB4

  Sziasztok! Eladóvá vált egy Peavey KB4-es billentyű kombó. Karakteres, erős hangja van (basszusgitárhoz is használható), nekem viszont egy kisebbre lenne szükségem. Kéthavonta egyszer van bekapcsolva. Az egyetlen hátránya, hogy nagy és nehéz. Főbb jellemzői: 15 inch speaker and tweeter 75 watts/100 watts with external speaker Stereo mixer with 2-band EQ and main effects send/return Mic/Line channel with 3-band EQ and effects send/return Monitor input with level control and assign Headphone out with level control Built-in casters and handle for easy moving vélemény: http://www.zeneszmagazin.hu/hirek/peavey+kb4+kombo+billentyuerosito.html Cserébe értékegyeztetéssel érdekel: Roland Cube Gx 10 vagy 60, illetve érdekel még 73 vagy 76 billentyűs kalapácsmechanikás masterkeyboard. Irányár: 80.000,- Ft
 8. bazookabill

  Peavey KB4

  Sziasztok! Eladóvá vált egy Peavey KB4-es billentyű kombó. Karakteres, erős hangja van (basszusgitárhoz is használható), nekem viszont egy kisebbre lenne szükségem. Kéthavonta egyszer van bekapcsolva. Az egyetlen hátránya, hogy nagy és nehéz. Főbb jellemzői: 15 inch speaker and tweeter 75 watts/100 watts with external speaker Stereo mixer with 2-band EQ and main effects send/return Mic/Line channel with 3-band EQ and effects send/return Monitor input with level control and assign Headphone out with level control Built-in casters and handle for easy moving vélemény: http://www.zeneszmagazin.hu/hirek/peavey+kb4+kombo+billentyuerosito.html Cserébe értékegyeztetéssel érdekel: Roland Cube 10 vagy 60. Irányár: 80.000,- Ft
 9. bazookabill

  Yamaha CP88

  És bár igyekszem a kóros önigazolástól tartózkodni, mégis arról van szó, amit a dolog mögött sejtettem: üzleti megfontolásokból szúrják ki a szemünket a korábbi scm motorral nyert hangszínek mintavételezésével. Már ha szemkiszúrásként értelmezhető. Abból a szempontból mindenképp, hogy nincs a modellezésből nyerhető 127 velocity réteg, csak amennyit belepakolni szíveskedtek. Gondolom 4-8 között.
 10. bazookabill

  Yamaha CP88

  Közben a topikban érintett scm szintézis mellőzése ügyében találtam egy lehetséges magyarázatot. "So, why isn’t SCM used today, Reface CP excepted? The current generation tone generator, the SWP70, does not have the same hard addressing limit as the SWP51L. The SWP70 employs Open NAND Flash Interface (ONFI) commodity memory. Thus, the high compression offered by spectral modeling is no longer needed and conventional sample-playback synthesis (AWM2) is “good enough.” Yamaha engineering is probably loath to carry and support two different sampling/synthesis techniques for cost reasons." A teljes cikk: http://sandsoftwaresound.net/spectral-component-modeling/
 11. bazookabill

  Crumar Seven

  Van bárkinek közvetlen tapasztalata a Crumar Seven digit zongorával? Ha jól értelmezem a neten olvasható infókat, a GSI által fejlesztett hangmotorok kerültek bele. Tőlük érkezett a VB3 (hammond), illetve az MrRay73 rhodes emulátor vsti. Ezeket az első megjelenésük óta elég sokat pofozgatták, és az utóbbi években kezdték el belepakolgatni célhardverekbe, a vb3-at pl. a Crumar Mojo-ba, ami egy meglehetősen elismert hangszer lett. Épp emiatt sok anyagot találni róla. A Seven megjelenése óta eltelt több, mint egy év, de nem terjedt el túlzottan. Itthon szerintem nem is forgalmazzák, a Thomann kínálatában szerepel legközelebb. Izgalmasnak tűnik a 9 hangmotor, illetve kíváncsi lennék, hogy mit hoztak ki a szoftveres alapból, mennyire lett "vas ízű" a végtermék. Rhodes tekintetében meggyőzőnek tűnik, de egyelőre nem volt szerencsém kipróbálni.
 12. Használt mesterbillentyű és hozzá egy zongoramodulban nem gondolkodsz? Cipelni úgysem akarod, előre beállítva és rendszeresítve lehet, hogy jobb eredményt kapnál mind mechanikában, mind hangban, ha régebbi, de nem belépő szintű eszközöket vásárolsz. Klasszikus kedvenc a Studiologic Sl990xp, amit 60 rongyért szoktak hirdetni, hozzá meg egy Kurzi modul mondjuk 30 rugó, 100 alatt megvagy nívós eszközökkel.
 13. bazookabill

  Yamaha CP88

  Szerintem Kurzban, MOXF-ben, FA06-ban szintén van erősítőmodellezés. Vagy tévedek? Nem volt még szerencsém ezekhez a hangszerekhez, de úgy tudom elképzelni, hogy az effektprocija rendelkezik ilyennel. Kíváncsi volnék egy összeeresztéses tesztre, kihegyezve rhodes-ra, wurlie-ra.
 14. bazookabill

  Yamaha CP88

  Egyetértek. A Nefertiti hangszín pedig nagyon érdekes, otthon fülhallgatóval gyakorlásra, ötletelésre nem nagyon szeretem, mindig hiányzik belőle valami, vékony, stb. Az első pár hétben többször le is töröltem. Élő környezetben (akár pa, akár billentyű kombó) viszont életre kel, és hiába próbálkozom időnként másik rhodes mintával, mindig a Nefertitihez térek vissza. Nagyon jól játszható, jól reagál eq-ra, effektekre, igazán zenei, inspirál játék közben. Ellentétben az összes eddig próbált vst hangszínnel, ami önmagában, fülhallgatóval (részletességét, karakterét tekintve) leradírozza a nord rhodes mintáit, élő környezetben viszont összeomlanak, akár tekerem őket, akár nem.
×
×
 • Create New...