Jump to content
Ménemszól.hu

wendelmar

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  634
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  12

wendelmar last won the day on October 18 2014

wendelmar had the most liked content!

Megbízhatósága

-76

wendelmar tagunkról:

 • Rang
  Kapitány
 • Születésnap 1992-07-22

További Információ

 • Lakhely:
  Pest
 • Érdeklődési kör
  Nők, elektronika, analóg technika,analóg zene, stúdiótechnika, zeneírás, sounddesign, Moduláris szintetizátor, basszusgitár

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  https://soundcloud.com/visnyeivendel/
 • Jabber
  visnyeigabor@gmail.com
 • Skype
  visnyeigabor@gmail.com

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Valaki tudna-e a dsi evolverről mesélni valamit? Nord modularba hasonló hangzást be lehet-e programozni? Néhány videó után engem nagyon megfogott.
 2. Üdv, usb-ből lehetne-e valahogy firewire-t csinálni? M-Audio-Firewire-Audiophile hangkártyával szemezgettem, egy ibm thinkpad t61-hez szeretném megvásárolni. Van-e megoldás? Tudom, hogy nem usb-s topic de mást nem láttam.
 3. Wine alatt is elég jó a latency. Ez most futtatási környezet kitárgyalását sulykolja nekem, wine is not emulator, tehát ténylegesen egy futtatási környezet. ha terminálból indítod a wine-s programot akkor kiírja imput mezőbe, hogy mik a hibák és mik nem, ha hibátlan akkor natívként fut. Megjegyzem haverom aki kb 2.4-es kernel óta linuxozik, gta-t rajta játszotta, 0.x-es wine volt forgalomba, jóformán semilyen windows-os program nem futott ami win95nél későbbi volt de már a gta natívan futott neki Harison meg nem akar midi seq lenni, szimplán egy mix konzolt akart létrehozni. Ardour-t használj ha inkább zenélni akarsz, ha meg hangmérnökösködni akkor harison-t. De ne kerülgessük a forró kását, a bitwig is jól működik. Midi is megy alatta. Live actra tuti kimernék vele álln. VST megint csak van alá.
 4. http://www2.park.se/~peder/Ardour4678_Wine1115-small.jpg vst fut rendesen. Amúgy meg, ha volna rá igény instant get leírást is csinálhatok, hogy mi hogy működik pontosan (stabilan nekem megjegyzem) Szóval még a bütykölést is ki lehet iktatni Akartam is csinálni saját ubuntus repo-t is, hogy csak elindítja az ember a deb file-t, felteszi a fl studio 6-ot, a nord editort, előkonfigurálja a hangrendszert, megcsinál mindent még azt is. Am vannak is érveim az ubuntu/linux mellett, stabil, gyors, több mint 100 kiegészítő, vírusmentes környezet, stabil rendszer. Fájlrendszere az is egy elég jó pozitívum, extend van egyenlőre szerintem ez is elég jó, de most a zfs fog jönni Lényegében az ext4-et nem kell karban tartani, naplózó file rendszer, (sokan jönnek azzal, hogy hát ez mekkora gyalázat) szerintem meg pont hogy előny mert így a töredezés menetesítést is meg lehet úszni. Nyugi én is csak használni szeretném a rendszeremet. Másik meg, windowsrol annó nem tudtam máshogy megmenekülni, p866-os gépen a tiger se futott volna normálisan, diákként meg pénzem se volt, akkoriban én is álmodoztam az almáról, most meg már nem tudok álmodni utána (max g4es ibook), mert egyrészt olyan konfigurációt mint ami nekem kellene az apple nem tud adni. Itt nem a hw konfigurációról beszélek, hanem a háza sajnos nem olyan mint a Thinkpadnak... Azt is aláírom egyébként, hogy nem kimondottan audió felhasználású rendszer-t használok, hogy vannak hibák na de ez windowsra is elmondható szóval...
 5. Van vst támogatás, wine segítségével windwos-os egyébként native linuxos is. Mellette LV2 vagy LADSPA pluginek is működnek. OSX-en meg mind a 3 platform pluginje működik. Akár még UAD pluginek is működnek osx alatt.
 6. tényleg opensuse-n van realtime kernel? meg kde-n kívül létezik-e élet? mert nekem nem jött be a kde-s opensuse (live-ként teszteltem és lassúnak tűnt) Amúgy én kipróbáltam, eddig bejön, csak egy valamit nem értek benne, ha csinálok midi loop-ot akkor mért nem tudomok sokszorozni meg áthelyezni?
 7. wendelmar

  Midi Ubuntu alatt

  Úgy néz ki, hogy sikerült belőnöm a latency-t is (4 ms) + midin keresztül a nord-omat is tudom izgatni. Zene írásra nem tervezem használni, csak live acthoz.
 8. Ardour supports pro-audio interfaces through the ALSA project, which provides high quality, well designed device drivers and API's for audio I/O under Linux. Any interface supported by ALSA can be used with Ardour. This includes the all-digital 26 channel RME Hammerfall, the Midiman Delta 1010 and many others. Ardour has support for 24 bit samples using floating point internally, non-linear editing with unlimited undo, a user-configurable mixer, MTC master/slave capabilities, MIDI hardware control surface compatibility. It supports MIDI Machine Control, and so can be controlled from any MMC controller and many modern digital mixers. Ardour's editor supports the community-developed LADSPA plugin standard. Arbitrary chains of plugins can be attached to any portion of a track. Every mixer strip can have any number of inputs and outputs, not just mono, stereo or 5.1. An N-way panner is included, with support for various panning models. Pre- and post-fader sends exist, each with their own gain and pan controls. Every mixer strip acts as its own bus, and thus the bus count in Ardour is unlimited. You can submix any number of strips into another strip. Ardour's channel capacity is limited only by the number on your audio interface and the ability of your disk subsystem to stream the data back and forth. JACK (the JACK Audio Connection Kit) is used for all audio I/O, permitting data to be exchanged in perfect samplesync with other applications and/or hardware audio interfaces. Ardour is sample rate and size neutral - any hardware formats from 8 to 32 bits, and rates from 8kHz to 192kHz. Internal processing in 32/64 bit IEEE floating point format. Aki ki szeretné próbálni: https://ardour.org/ Ha netán nincs *NIX rendszere annak: http://kxstudio.sourceforge.net/Downloads
 9. wendelmar

  Midi interfész-t keresek

  hw1,0 hw2,0 és így tovább itt a címzés. Lehet mondjuk a hangkártyát külön fogom bedobozolni, de majd ha oda is eljutok fogok róla írni, de addig arról nem mondok semmit.
 10. wendelmar

  Midi interfész-t keresek

  Ilyenre én is gondoltam, hogy vennék egy usb hub-ot arra tennék n+1 midi-t, utána forrasztanék egy din-din aljzatot ami csavarozható lenne fémlapra, ezt bele tenném egy u1-es rack dobozba Szoftveresen működne... de már akkor egybe tenném a hangkártyámmal (ami megint külön történet)
 11. wendelmar

  Midi interfész-t keresek

  Linux alól, egyébként azért sem írtam, mert még az aproge kártyákat is lekezeli. Nekem egy 4000 forintos 1/1-es noname kábelem van, ha nem nordhoz használom hanem a samplerhez akkor szépen együtt fut késés nélkül a két hang. Egy hibája van, hogy nincs optocsatolós leválasztás benne. Nem, nem akarom, mert ha szgép nélkül fogok dolgozni akkor lesz egy masterclock (dobgép vagy akármi) és mellé a többi eszköz, midi elosztóm meg van. Tehát semmi előnyét nem látom a komolyabb verzióknak. "A Nord Micro/Modular editor sysex kezelése (PC-port) elég nagy kihívás a kevésbé jobb minőségű/rosszabb driverekkel ellátott midiinterfészek számára. " Mondom, ubi alól egy noname kábellel is tudom editálni a nord-ot, inkább itt a kártya lesz a lényeg, hogy szóba áll-e az oprendszeremmel. Én is ezt a motu-t találtam, bár nem hs-en nézelődtem, bevallom töredelmesen.
 12. wendelmar

  Midi interfész-t keresek

  Voltaképpen már egy in és egy out sehogy se elég nekem, mert a nord micro modular-omat egyszerre programozni és egyszerre vezérelni nem tudom. Emellett egy samplerem is van ami megint csak egy külső vezérlést igényelne. Tehát 3 out és 1 in-re lenne minimum szükségem. Ezen felül még egy dobgépet, egy midi-to cv-t és egy vagy két tartalék kimenetet szeretnék. Emellett esetleg kontrollereknek 2 bemenetet. Tehát jelen esetben 6 kimenetre és 3 bemenetre lenne szükségem. Rack-es kiszerelést keresek inkább. Usb-n tudok csak csatlakozni.
 13. wendelmar

  Android Lollipop

  Nekem Linuxom van de én meg azt mondom, hogy hangszeren kell zenélni Attól függetlenül azt is elismerem, hogy nem célközössége az audió stúdió a linuxos fejlesztőknek.
 14. wendelmar

  Android Lollipop

  Ezzel egyet értek. Főleg azt emelném ki, hogy : "De ennek az utálkozásnak meg semmi értelme egy olyan topikban, ami arról szól, hogy hurrá hurrá végre talán gondoltak az audió appokra is az androidnál és de jó lesz njekünk." Egykét vérpistike meg is ideologizálta magának, hogy hát ez mekkora nagy baromság Attól függetlenül, hogy két működő daw-ot is tudok mutatni (bár ebből csak egyet próbáltam az is a fl studio mobil. Latency meg akkor érdekes tudtommal ha valaki midi-t akar ki vagy be küldeni vagy hangot akar beküldeni addig felesleges ezen rugózni. -- Kapsz is egy plusz pontot még ha nem is az a személeted mint nekem, szimplán csak mert normálisan állsz hozzá a kérdéshez.
 15. wendelmar

  Android Lollipop

  Valakivel nagyon összekeversz Androidot se iCuccokat nem használok.
×
×
 • Create New...