Jump to content
Ménemszól.hu

Albert30

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  29
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  1
 • Ennyit fórumozott

  44d 3h 29m 52s

Albert30 last won the day on January 14 2012

Albert30 had the most liked content!

Megbízhatósága

3 Semleges

Albert30 tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Albert30

  Roland sr jv 80-14

  Megvételre keresem a fent megnevezett bővítőkártyát.
 2. A Depeche Mode rengeteg hangszert használt, ellentétben a Bonanzával. A Depeche klarinétjai, oboái emulatorból jött. Onnan tudom biztosan, hogy AX-ból jött, mert a Hauber Zsolt írta nekem😉 Az első albumuk gyakorlatilag egy M1-essel készült 80%-ban. Pár hangszínt leszámítva, DX7, AX 80.... A Jel albumon, már erősen aktivizálódott a D20. Ezt meg onnan tudom, hogy egy csomó dal hangszíne benne volt a szintimbe, amit vettem egy sráctól. Ő a Zsoltéktól vette anno azt a D 20-ast. Az 1984-en meg már bevetették a W30-ast, amit inkább sequencernek használtak, és az S 770-es ott debütált először. A pillanat emlékműve albumon, már szinte csak Roland S 770-ből jöttek a hangok vagy egyéb más mintavevőből (Emu-I). Persze hallható még az M1-es is, és a JD 800 is, vagyis azok hangszínei .A hangzásvilág is 180 fokot fordult. Az elmondatottnál jött nagyon képbe a JD 800-as és az SPD 11-es elektromos dob. Valamint egyéb sampler, talán Emax II. A legjobb, legletisztultabb hangzású album Tőlük. A mai napig imádom. A régi és új, jóslat albumon meg a JD 990-es volt a zászlóshajó. A legjobb hangszer, amit a Roland valaha készített. Használt még itt Kurzweil 2600-ast talán. Ja! Meg Emu vintage keys modult is használtak 91-környékétől, bár én nem preferálom azt a modult, és hallani sem hallom ki sehol sem 😕
 3. Szia! Tudomásom szerint van virtuális változata az AX 80-nak, de abban nem volnék biztos, hogy az úgy is szólal meg, mint az eredeti. Amúgy számomra a mai napig hihetetlen, hogy lehet egy analóg hangszerből ilyen brutálisan élethű hangot kicsiholni. Amúgy a dal basszusa is AX-ból jön.
 4. Szia! Egy Akai AX 80-ból jött a női szóló hang, és a dalban hallható kórus beszúrások is.
 5. Albert30

  Roland m 256e, 512e memóriakártya

  A fent említett memóriakártyákat keresném. Ár, megbeszélés tárgya.
 6. Albert30

  Roland sr jv80-12

  Eladó Roland sr jv HipHop bövítő kártya, dobozában, hibátlan állapotban!
 7. Albert30

  Roland sr jv kártya

  Megvételre keresem az alábbi sr jv kártyákat: Dance, Techno, Vintage Synth, Hip Hop, Vocal, Orchestral.
 8. Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan valakit (hozzá értő embert), aki megcsinálná ezt a tortúrát a szerkezeten, mert én annyit értek ezekhez az átalakításokhoz, mint tyúk az ABC-hez.? Van egy 4XT ultrám, amit 3-éve vásároltam, de még nem használtam, csak pár alkalommal kapcsoltam be. A probléma az, hogy rettentő hangos a ventilátor is, meg a régi SCSI vinyó is. Én csak egy zajtalanul működő megoldást szeretnék, de az itt olvasott dolgokba, megoldásokba,totálisan belezavarodtam. A segítséget előre is köszönöm.
 9. Akkor esetleg tudnál abban segíteni, hogy EII-es hangkönyvtárat, honnan lehetne szerválni? Létezik olyan, amit ESI4000-el, E4XT ultrával meg lehet etetni? Merthogy a hipper szuper Emusystems nem gondolt arra, hogy lesznek olyan új E-mu sampler tulajdonosok, akik igényt tartanának a II-es hangkönyvtárára. Mellesleg egész jól szól ez a "fos" szoftveres ízé
 10. A basszus nagyon király! Most ez akkor miből jött? Valami szoftveres fosból? Nagyon vagány az öltönyös pali, irigylem is, amiért olyan szerencsés, hogy egy ilyen vas lehet a tulajdonába.(már, ha egyáltalán az övé)
 11. Tudom, hogy rég megszűnt az E-mu systems. Én csak arra akartam célozni, hogy még ma is lenne igény a hardveres hangszerekre, nem is kicsi. Személy szerint hánynom kell a virtuális szintetizátor programoktól, amik persze a büdös életben nem tudják visszaadni a hardver vas által generált hangot. Majdnem úgy szól, de mégsem úgy, mit az eredeti. Milyen áron eszi meg a nagy hal a kis halat? Lehet, hogy régi módú vagyok, és én látom rosszul , de én szeretem látni, fogni, érezni a dolgokat. Borzasztó, hogy milyen irányba halad a fejlődés. Én nagyon szívesen venném, ha újból kezdenék gyártani a legendás szintetizátorok, samplerek továbbfejlesztett változatát. De úgy látom haldoklik a világ üzleti érzéke. Persze ez csak az én véleményem.
 12. A Casio igen is jó hangszereket gyártott, a CZ sorozat önmagáért beszél, na nem a preset hangszínekről van szó. Én rengeteg időt, energiát fordítottam saját hangok létrehozásával, és megérte, mert nagyot tud ütni egy CZ is, ha megfelelő kezekbe kerül. A VZ1-ről nem beszélve, az sem semmi gép. Egy hónapja vettem egy szép darabot. Bízom benne, hogy ismét sikerül meglepniük a nagyérdeműt egy jó géppel. Mellesleg az E-mu systems is gyárthatná újból az EII-est, EIII-ast. Meg a Roland a JD800-at, 990-est. Ne csak ilyen randa, szürke, érintőképernyős, műanyaghangú szarokat gyártsanak, mint az elmúlt évtizedben.
×
×
 • Create New...