Jump to content
Ménemszól.hu

csomati

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  75
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Days Won

  2
 • Ennyit fórumozott

  73d 7h 8m 32s

csomati last won the day on September 29 2017

csomati had the most liked content!

Megbízhatósága

13

csomati tagunkról:

 • Rang
  Káplár
 • Születésnap 1974-11-01

Kapcsolatfelvétel

 • Weboldalam
  www.ysound.hu

Legutóbb az adatlapod nézték:

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. csomati

  AKG fejhallgatóhoz új spirális kábel

  AKG fejhallgatóhoz új spirális kábel eladó K141, K171, K240, K271 tipusokhoz mini XLR - 3.5 TRS 6.3 Jack átalakító nincs hozzá +36 30 öt36000öt
 2. csomati

  ISA ONE & DI BOX

  Hát igen. A 'meter calibration' csak a mérő műszer bekalibrálását kell hogy szolgálja, a jelszintre nem szabad hogy befolyással legyen. Legalábbis nagyon fura lenne ha nem így lenne... Ha eltekered, mást fog mutatni a műszer mint a valóság, csak ennyi történik.
 3. csomati

  Yamaha NS-10

  hááááát ......őőőő Azzal viszont egyetértek hogy 'drága' mikrofon kiválóan operálhat 'nem annyira drága' előfokkal. A mikrofonon nagyon sok áll vagy bukik. De kiváló preamp-ot kaphatsz már egy Wunder árának töredékéért. Persze nem Behringert Úgy értem, egy milliós preamp és egy százezres között nem lesz megközelítően sem akkora differencia, mint mikrofonok esetében ugyanekkora árkülönbségnél.
 4. csomati

  ISA ONE & DI BOX

  Máris jó, hogy szóba került ez itt. Évek óta győzködöm magam, hogy nekiüljek egy ilyen tesztsorozatnak.... talán majd most!
 5. csomati

  ISA ONE & DI BOX

  Igen, az lenne az ideális, ha minden mikrofonhoz megkeresnénk az ideális bemeneti impedanciát, meghallgatva, mert mind más és más. Rá kellene szánni az időt, biztos hogy érdemes.
 6. csomati

  ISA ONE & DI BOX

  Igen, én is ezt teszem, csak azért kérdeztem meg tőle, mert nem feltételeztem, hogy ő reampolni, vagy editálni szeretné a felvételt. Nekem úgy tűnik ez egy otthoni, házi felvételről szól egy Saffire 14-el és egy Isa one-nal. Lehet, h elektroakusztikus gitárról van szó, nem derült ki eddig pontosan, hogy mit és miért szeretne az eredeti kérdező.
 7. csomati

  ISA ONE & DI BOX

  Megnéztem a gépkönyvet és valóban mindegyik jelútban benne van a transzformátor. (eddig ennek nem néztem utána) Azt írja még a manual, hogy dinamikus és kondi mikrofonoknál 1:10 arány a javasolt, ribbonnál 1:5 arány. A magas bemeneti impedanciáról (2KOhm felett) ezt írja: Nagyobb bemeneti impedancia beállítások olyan mikrofon teljesítményt eredményeznek, amely simítja az alacsony és a középfrekvenciájú területeket, és kiemel a nagyfrekvenciás tartományban az alacsony impedanciájú beállításokhoz képest. Low – 600 Ω, ISA 110 – 1.4 kΩ, Med – 2.4 kΩ, High – 6.8 kΩ
 8. csomati

  ISA ONE & DI BOX

  Trafó nélkül gondolom kevésbé szinez, de nem sok tapasztalatom van etéren. Tesztelgetni kellene.
 9. csomati

  ISA ONE & DI BOX

  Amúgy, jut eszembe... mikrofonoznod kellene a gitárt és a basszus meg a DI-n keresztül rögzíteni. Miért szeretnéd a gitárt vonalból?!?
 10. csomati

  ISA ONE & DI BOX

  Van egy pár 50 Ohm-os mikrofonunk (SE T2), annál 'low'-ba váltok, de szinte minden esetben trafósan -isa110- használjuk őket.
 11. csomati

  ISA ONE & DI BOX

  Off/ Még egy érdekesség, ha már ISA-ról van szó. Azt sokan hallottuk már, hogy eredetileg az ISA110 előfokot R. Neve tervezte. Én törtem a fejem régebben egy Rupert Neve Design - Portico előfokon. Kíváncsi voltam vajon mi lehet a különbség a két preamp között (ISA vs Portico). Sokat olvasgattam a neten, mígnem találtam egy topikot, ahol a kérdező pont erre volt kíváncsi. Egy hangmérnök felajánlotta, hogy meghallgatja, A/B összehasonlítást végez, tekintve hogy rendelkezik a stúdióban mindkét előfokkal. Az eredmény az lett, hogy állítása szerint nagyon hasonló a 'sound', nem érzékelhető nagyobb differencia, egyetlen eltérés csupán: a Portico nagy gain esetén zajosabbnak bizonyult. Szóval elég jók az Isa-k, és olcsóbbak mint egy RND. Nekem sajnos nem volt még lehetőségem ilyen összehasonlításra, de azóta még jobban szeretem az Isa-kat / On
 12. csomati

  ISA ONE & DI BOX

  Szia. Minden ISA előfok pontosan ugyanaz, különböző dobozokba építve. Eltérések a szolgáltatásokban vannak. Pl. az ISA One-on csak ki-be kapcsolható a High Pass Filter, míg az ISA Two-n állítható a freq. A One-on független a DI jelút, a többi ISA-n nem. A One-ba építhetsz AD átalakítót, a Two-ba nem lehetséges. Ilyenek... de a hang ugyanaz. És igen, a Two-ban kettő egyforma Isa előfok van, a 428-ban 4db, a 828-ban pedig 8db. Egyformák mind.
 13. csomati

  ISA ONE & DI BOX

  Vedd fel két lépcsőben az Isa-n. Ha mindenképp egyszerre szeretnéd, használd a Saffire 14 instrument bemenetét másodiknak és így nem kell venned semmit sem. Nem érdemes kiküldened DAW-ból, mert többet veszítesz a Saffire AD/DA konverterén, mint nyernél. Isa-n amúgy sem lenne értelme átküldeni, inkább valami csöves unit-on, vagy valami kompresszoron/eq-n, ami ad neked karaktert amit szeretnél.
 14. És lehet, hogy tényleg silányul a minőség a piaci nyomás terhe alatt, szépen, lassan, fokozatosan, és hígul a szakma... Egyre több igazán jó szakember távozik külföldre, én is ismerek pár tényleg remek hangmérnököt, akik erre kényszerültek. Közben jönnek az új feltörekvő lelkes srácok (tényleg, lányok nincsenek?), akiknek már alig van kitől tanulniuk. És persze azt hiszik, hogy ők már mindent tudnak, ezért elvállalják a munkákat nagyon nagyon olcsón. És elégedettek a végeredménnyel! Nem is érzékelik, hogy baj lenne vele. Pedig akkor jössz rá hogy semmit sem tudsz, ha már eleget tanultál ahhoz, hogy felismerd ezt!
 15. TC Electronic Level Pilot-ot nem ajánlom. 2 éve kettőt vettünk két rendszerhez. Egyiket cserélték garanciálisan, mert féloldalas lett a rajta áthaladó hang. Másik kontaktos, recseg-ropog. Pedig nincsenek nagy igénybevételnek kitéve Sajnos csak egy átlagos poti szép burkolatban tc felirattal, nem egy minőségi darab. A januárban megrendelt Mackie Big Knob Passive most érkezett meg, de még nem üzemeltem be. Hangképet nem cseszheti el, pont ezért választ az ember passzív szabályozót. Írok, h mik a tapasztalatok.... bár lehet inkább hosszabb távon jöhetnek elő a hasonló hibák, mint a tc-nél, 1 év múlva beszámolok
×
×
 • Create New...