Jump to content
Ménemszól.hu

virtualmixingconsole

Regisztrált tag
 • Tartalom számláló

  17
 • Csatlakozott

 • Utolsó bejelentkezés

 • Ennyit fórumozott

  81d 23h 43m 53s

Megbízhatósága

0 Semleges

virtualmixingconsole tagunkról:

 • Rang
  Talpas

Legutóbb az adatlapod nézték:

924 profil megtekintő
 1. virtualmixingconsole

  Keresek EMU PS12-t

  A címben említett szubot keresem!
 2. Szia, szerintem elsősorban a munkamódszered alapján döntsd el a kérdést. Az Arturian mindenhez van dedikált gomb, Rme-ről írták már itt hogy elég közel került minőségben a Quartethez, de pl. részletesen csak a totalmixben tudsz állítgatni ( plusz a vonalszintű jelet csak a jack bemeneten adnék neki nem pedig a lepadolt mikrofon (Xlr) bejáraton.) Mivel nem vérharcos elektromos-szoftveres dobos vagy ezért szerintem felvétel készítésénél nem számít a latency-mindkettőről jókat írnak. Valahol olvastam hogy az AudioFuse-nál chipset függő a stabilitás, volt akinek hibátlanul ment volt akinek meg küszködéssel. Én Rme párti vagyok, de nem tűnik rossz vételnek a másik sem.
 3. virtualmixingconsole

  Rendszer tesztelés

  Kettőt ajánlanék: Boz Scaggs Chris Jones
 4. Az "asztali konfigurációddal" most 15 sztereó fülmonitort kevertem a hétvégén:)...valószínű, hogy egy jó beállítás kellene csak.
 5. PC-nél konfigurációfüggő, hogy mi marad abban a cca 30pár folyamatban...Kérnék egy kis időt hozzá...asztali gépet és laptopot nem lehet egzakt módon összehasonlítani, mindig át kell nézni, hogy mi kell ahhoz hogy audió dolgokra alkalmas legyen. Egyébként egy I3-mas processzorral, jó interfésszel, beállított win7-tel 24 bemenet és kimenetet lehet 3-4ms alatt mixelni: www.softwareaudioconsole.com de egy Reaperrel is lehet.
 6. Én alapból 33 folyamatig megfaragom a windowst....40 folyamat felett egyáltalán nem garantált a használható működés. Ha javasolhatom, legyen 2 külön oprendszered, egyik a konzumer felhasználásra másik pedig a proaudióra, mert így windowst nem lehet munkába fogni, különösen a 7-est nem, mert rosszul van megírva a memóriakezelése, xp-hez képest egyértelmű visszalépés, de 8-as felett már jobb. A processzor terhelést jelző % nem teljesen releváns, mert a win mindenféle háttérfolyamatot előnyben részesít a valósidejű audió jelfeldolgozással szemben. Úgy látom, hogy a hangkártyád tökéletes, nem kell visszavinni a boltba. Egyszerűen arról van szó, hogy nem mondták meg hozzá nem lehet "csak úgy" windows-t használni:) (a focusrite oldaláról is le lehet tölteni win beállítási útmutatót)
 7. Legalább azt nézzük meg, hogy windows-os feladatkezelőben mennyi a háttérfolyamat! Ez a pattogás előfordulhat attól is, hogy ezt az usb sávszélességet más is lefoglalja. Ez asztali pc? Nálam van egy első generációs 6i6 és gond nélkül megy az usb2-es porton.
 8. Elképzelhető, hogy az ugyanazon az IRQ-n osztozik más is az audióval? vagy az, hogy 3rd party usb vezérlőn keresztül akarsz zenélni? mennyi processz fut a háttérben a feladatkezelő szerint? hypertreading be van kapcsolva?
 9. köszi, már nem aktuális, meg ráadásul a synthedit-tel készített plugineket nem tudom normálisan használni a SoftwareAudioConsole-ban...még egyszer kösz!
 10. szia, tényleg jól bővíthető, 24 ill 32 in/out-os rendszereket szoktam építeni. Fontos hogy a hangkártya drivere jó legyen. Rme, Motu...én Rme hangkártyákat favorizálom. Ezeket a pultokat többnyire IEM keveréshez használják, és az előnye itt jön ki igazán...ugyanannyi processzálási lehetőséget enged meg a kimeneten mint a bemeneten...használhatok különböző VST-ket... ADA8000től kezdve bármilyen preamp/konverter szóbajöhet....pl.: összehasonlítottuk egy régi Yamaha 02r-rel az akkori ADA8000es konverterekkel és Rme Raydattal készített "virtuális" pultunkat...gyorsan leszoktunk a Yamaháról, pedig nagyon szerettük (TC dspje is volt!) Egy M7CL-lel is össze hasonlítottuk...sajnos nagy csatornaszámnál az M7 hangja összeesett...a mai gyártók előszeretettel tologatják csatornánként a buffereket....más, spórolásból elkövetett, technikai kompromisszumokról nem is beszélve. Azért azt szeretném leszögezni, hogy az M7 jó pult!, de én nem szeretem:)
 11. sziasztok, én mindeddig windowsos környezetben dolgoztam. Bár a munkám kissé eltér a stúdiós környezettől. 4 éve építek keverőpultoknak szánt számítógépeket Win operációs rendszerrel. A használt szoftver sajnos csak Winre érhető el. (nem egész 4 Mb!) Teljesen aláírom, hogy nehéz konfigurálni a PC-t a stabil működéshez. Az a tapasztalatom, hogy megfelelő alkatrészekből összeépítve, a rendszert beállítva folyamatosan mennek ezek a munkaeszközök. Magam is rendszeresen használom. A szoftverről bővebben: www.softwareaudioconsole.com Nincsenek leállások, fagyások. Élő koncertkeverésről beszélek. Ez a rendszer gyakorlatilag egy komplett munkaállomás, mert nem csak a keverést, hanem a sávonkénti felvételkészítést, ha igénylik egyéb utómunkát el lehet vele készíteni. A pro és kontra érvek itt is megállnak de betartom a Win adta "lehetőségeket"/határokat. Ennek az az eredménye hogy sok energiám marad a kreatív munkára. (mégegyszer: élő keverésről van szó PC alapon!)
 12. Üdv Mindenkinek! Audio szoftverekben jártas informatikust keresek VST plugin elkészítésére. Hosszútávú együttműködésről lenne szó. Először Windows alapon, később Mac-en is. Köszönöm! virtualmixingconsole (kukac) gmail (pont) com ( elnézést ha nem jó helyre tettem, ezt találtam a legmegfelelőbbnek)
 13. virtualmixingconsole

  Mixing drums

  Üdv az Uraknak! Régóta vagyok a fórum olvasója, de csak most van témábavágó hozzászólásom. Kérlek hallgassátok meg a következő szösszenetet, házi körülmények között doboltam fel. Bár sikerült elvesznem egy kicsit a dobolás és a felvételkészítés izgalmai között, - miközben szomszédokra is tekintettel kellett lenni - de azért 10-12 perc alatt igyekeztem többféle dolgot kipróbálni a hangszeren. Kinek mi a véleménye? https://soundcloud.com/virtualmixingconsole-1/drum-record2-mix üdv, Bálint
×
×
 • Create New...